Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα nova 50mbps σύνδεση χωρίς κανένα θέμα. Αποφάσισα μετά από προσφορά να αναβαθμίσω σε 100αρα γραμμή. Η πιο υψηλή ταχύτητα που έχω πιάσει σε download είναι 65Mbps με ένα router TP-Link TD-W9970 που αγόρασα εγώ και ήταν στη πρίζα του δωματίου μου. Το router της nova που ήρθε μόλις αναβάθμισα τη γραμμή έπιανε λιγότερο. Με πήραν από το τεχνικό τμήμα της nova και με ρώτησαν αν υπάρχει κάποιο θέμα με τη γραμμή και μου είπαν οτι αυτοί βλέπουν πολύ χαμηλό συγχρονισμό. Μου πρότειναν να έρθει τεχνικός (με χρέωση πάντα εκτός αν το θέμα είναι του δημόσιου δικτύου). Αρνήθηκα προσωρινά για να το ψάξω λίγο. Στη φώτο είναι τα στοιχεία της γραμμής όταν το router είναι στη πρίζα στην είσοδο του σπιτιού! Έχει θέμα η εσωτερική καλωδίωση από την εμπειρία σας; Η nova μου είπε οτι αν δεν εξεταστεί το θέμα δεν γίνεται να παμέ σε μικρότερο συμβόλαιο.

dsl_centre.jpg

Δημοσ.

To Attenuation 11.1dB, σημαίνει ότι βρίσκεσαι θεωρητικά 800m από την καμπίνα. Αληθεύει αυτό; Για το 100ρι η απόσταση της καμπίνας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100m.

Δημοσ.

Στατιστικά από την 50Mbps δεν έχω δυστυχώς. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχε πολυ καλή ταχύτητα! Νίκο πως θα μάθω που έχει καμπίνα; Νέα Σμύρνη μένω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, pagouris είπε

Στατιστικά από την 50Mbps δεν έχω δυστυχώς. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχε πολυ καλή ταχύτητα! Νίκο πως θα μάθω που έχει καμπίνα; Νέα Σμύρνη μένω.

Με την οδό σου και τον αριθμό μόνο μπορείς να το βρεις.

Επεξ/σία από NiKoSmile
Δημοσ.

To VDSL είναι ευαίσθητο. Διαχωρισμός κάθετης / εσωτερικών διακλαδώσεων - πριζών για να δεις σωστή ταχύτητα σε VDSL. Υπάρχει αναλυτικότατος οδηγός από Cyta για σωστή καλωδίωση...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Η πιο κοντινή καμπίνα είναι στα 250 μέτρα. Σκέφτομαι να φωνάξω τεχνικό να δει την καλωδίωση του σπιτιού και αν δεν υπάρχει θέμα θα φωνάξω τον τεχνικό την nova.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, pagouris είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Η πιο κοντινή καμπίνα είναι στα 250 μέτρα. Σκέφτομαι να φωνάξω τεχνικό να δει την καλωδίωση του σπιτιού και αν δεν υπάρχει θέμα θα φωνάξω τον τεχνικό την nova.

Να κοιταξει του διαμερισματος αλλα και την καθετη απο το διαμερισμα μεχρι κατω στο κουτι της πολυκατοικιας. Ποσο χρονων ειναι η πολυκατοικια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 2006 φτιάχτηκε και μπήκαμε. Αυτό τον έλεγχο μπόρει να τον κάνει απλός ηλεκτρολόγος; Η να του αναφέρω ακριβώς το ζήτημα;

Επεξ/σία από pagouris
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pagouris είπε

Ότι είναι η πιο κοντινή καμπίνα, δεν σημαίνει ότι παίρνεις από αυτή!

• Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχες παρα πολλά CRC Errors τότε θα ήταν η καλωδιωση σου. Απο την στιγμή που δεν έχεις τόσα πολλα, δεν είναι η καλωδίωση σου.

Μια χαρά είσαι, δώσε βλάβη να έρθει ο τεχνικός να κάνει μετρήσεις κάτω στο κουτί σου.

Σαν άλλη λύση που μπορείς να κάνεις, αν ξέρεις βέβαια, είναι να πας εσυ κατευθειαν στο κουτί σου κάτω και να κουμπωσεις το router επιτόπου στην γραμμή σου. Αυτό απαιτεί πρωτα να εντοπίσεις πια γραμμη είναι δικιά σου αν είσαι σε πολυκατοικία και πρέπει να εχεις-φτιάξεις ενα καλώδιο rj11 με κροκοδειλάκια.Ετσι αν συγχρονίζεις το ίδιο απευθείας στην γραμμή του οτε, τότε είναι υπαιτιότητα του παρόχου.

Αλλά απο την στιγμή που δεν φαίνονται crc errors, μια χαρά είναι η καλωδιωσή σου.

Επίσης στην 100άρα δίνουν εγγύηση ταχύτητας 85. Οπότε αν έρθει τεχνικός κάτω και δεν πιάσει 85 ή θα το δώσουν βλάβη στον ΟΤΕ ή θα σου κάνουν καλύτερη προσφορά.

Επεξ/σία από SilentVoice

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...