Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταση ανελκυστήρα σε εξωτερικό χώρο για να ανεβαίνει από το ισόγειο στο μπαλκόνι του πρώτου 3 μέτρα.

Αρχικά σκεφτόμασταν να κατασκευάσουμε καλάθι που να ανεβοκατεβαίνει με ένα ηλεκτρικό παλάγκο 2t, που ήδη έχουμε, για να ανεβάζουμε τα ψώνια και τα ξύλα για τον χειμώνα.

Καμία ιδέα τι μπορούμε να φτιάξουμε και σε τι κόστος πηγαίνουν;

Υ.Γ.  Έχω ήδη ζητήσει προσφορές αλλά ακόμα περιμένω και ακριβώς δεν ξέρω τι να ζητήσω. Μια προσφορά που είχα ήταν για >5χιλ€ αλλά παρόλο που θα γίνει ένα με το κτήριο είναι αρκετά ακριβό...

Δημοσ.

Η ιδέα σου, πολεοδομικά είναι παράνομη κ αργά η γρήγορα θα μπλέξεις.

Η τιμή που σου είπαν, για έναν όροφο, είναι οκ.

Εγώ για δύο ορόφους σε μονοκατοικία, έχω προσφορές γύρω στα 12-14Κ (συν ΦΠΑ).

Απευθύνσου σε σχετικό τεχνικό γραφείο καθώς απαιτούνται άδεια μελέτη εγκατάσταση απο πιστοποιημένους τεχνικούς τήρηση κανόνων ασφαλείας κλπ κλπ...

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, TechnoState είπε

Η ιδέα σου, πολεοδομικά είναι παράνομη κ αργά η γρήγορα θα μπλέξεις.

Η τιμή που σου είπαν, για έναν όροφο, είναι οκ.

Εγώ για δύο ορόφους σε μονοκατοικία, έχω προσφορές γύρω στα 12-14Κ (συν ΦΠΑ).

Απευθύνσου σε σχετικό τεχνικό γραφείο καθώς απαιτούνται άδεια μελέτη εγκατάσταση απο πιστοποιημένους τεχνικούς τήρηση κανόνων ασφαλείας κλπ κλπ...

Παράνομο είναι να κρεμάσω ένα παλάγκο και να σηκώνω ένα καλάθι <50κιλά για 3 μέτρα για να μην τα ανεβάζω από τις σκάλες;

Αυτή τη στιγμή απλώς το σηκώνω με τα χερια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε κ όμως, αν το δει κάποιος κ στραβώσει, παίζει να σου στείλουν πολεοδομία...στην καλύτερη, σε βάζουν να το ξηλώσεις, στην χειρότερη πρόστιμο (ίσως τσουχτερό?

.... πάντως ένας τοπογράφος, πολεοδόμος, πολ.μηχανικός κλπ, σαφώς θα μπορεί να σου απαντήσει υπεύθυνα για το τι ισχύει κ τι όχι στον κανονισμό. (σίγουρα θα επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις όμως - πχ σε πλαίσιο οικοδομικής άδειας για ανέγερση οικοδομής κλπ).

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.

Το έχει κάνει γνωστός μου σε μονοκατοικία στην επαρχία. Σήκωσε εξωτερικό ανελκυστήρα στο ύψος, περίπου, πενταόροφης πολυκατοικίας.

Γίνεται αλλά εκτός από πανάκριβο είναι και παράνομο.  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, filarhos είπε

Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταση ανελκυστήρα σε εξωτερικό χώρο

1 ώρα πριν, filarhos είπε

Παράνομο είναι να κρεμάσω ένα παλάγκο και να σηκώνω ένα καλάθι <50κιλά για 3 μέτρα για να μην τα ανεβάζω από τις σκάλες;

Άλλο το παλάγκο, και άλλο ο ανελκυστήρας...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άλλο το παλάγκο, και άλλο ο ανελκυστήρας...

Εννοώ ότι μέχρι να μπει ανελκυστήρας μπορώ να βολευτώ με το ηλ. παλάγκο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, filarhos είπε

Εννοώ ότι μέχρι να μπει ανελκυστήρας μπορώ να βολευτώ με το ηλ. παλάγκο.

Ok.

Το παλάγκο δεν ξέρω αν είναι παράνομο, αλλά είναι πολύ απίθανο να ασχοληθούν με αυτό.

Επίσης οι 5.000€+ δεν παίζουν για ανελκυστήρα, για κανα αναβατόριο χωρίς πιστοποιήσεις/άδειες/κτλ μπορεί.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ok.

Το παλάγκο δεν ξέρω αν είναι παράνομο, αλλά είναι πολύ απίθανο να ασχοληθούν με αυτό.

Επίσης οι 5.000€+ δεν παίζουν για ανελκυστήρα, για κανα αναβατόριο χωρίς πιστοποιήσεις/άδειες/κτλ μπορεί.

Υποτίθεται ότι εγώ ζήτησα προσφορά για όλα, μελέτες, δηλώσεις και εγκατάσταση. Δυστυχώς η προσφορά είναι λίγο ότι να ναι... Και επειδή δεν γνωρίζω από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Μπορεί τα 5 να μου φάνηκαν πολλά αλλά αν δω προσφορές και δω τις διαφορές (και ίσως συνολική τιμή) μετά να κρίνω ότι τα 10 είναι καλή τιμή.

Πάνε 20 χρόνια από τότε που βάλαμε στην πολυκατοικία ασανσέρ οπότε δεν θυμάμαι πόσο πήγε...

Δημοσ.

για να βοηθησω στη συζητηση: το κοστος ειναι αυξημενο μιας και ολα τα μερη πρεπει να ειναι γαλβανισμενα και με αυξημενη αντοχη σε καιρικες συνθηκες. Επισης η συντηρηση θα ειναι πιο συχνη αποτι σε ενα ανελκυστηρα πολυκατοικιας. Σιγουρα θελει μελετη και πολεοδομικη αδεια (εδω ακομα και για εξωτ μεταλλικες σκαλες θελει ολοκληρη μελετη)

Εκτιμω οτι τα 5000 ευρ ειναι πολυ χαμηλα σα τιμη, μαλλον για διπλασια, αν και εξαρταται απο τη καμπινα μοτερ κτλ

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filarhos είπε

Υποτίθεται ότι εγώ ζήτησα προσφορά για όλα, μελέτες, δηλώσεις και εγκατάσταση. Δυστυχώς η προσφορά είναι λίγο ότι να ναι... Και επειδή δεν γνωρίζω από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Μπορεί τα 5 να μου φάνηκαν πολλά αλλά αν δω προσφορές και δω τις διαφορές (και ίσως συνολική τιμή) μετά να κρίνω ότι τα 10 είναι καλή τιμή.

Πάνε 20 χρόνια από τότε που βάλαμε στην πολυκατοικία ασανσέρ οπότε δεν θυμάμαι πόσο πήγε...

Αν μιλάμε για κανονικό ανελκυστήρα με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας από 15k ξεκινάνε, και υπόψιν αυτά για εξωτερικούς χώρους είναι ακριβότερα.

Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα:

https://www.nextlevel.gr/timokatalogos-times-anelkysthrwn-asanser

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, filarhos είπε

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Συνεχίζω να το ψάχνω!

Για να μπορέσεις να καταλήξεις κάπου και να έχεις δυνατότητα σύγκρισης πρέπει οι όποιες προσφορές ζητήσεις (και λάβεις) να είναι αναλυτικές και όχι τα κ...λοχαρτάκια που δίνουν κάποιοι ή οι γενικόλογες που δίνουν άλλοι.

"Εργασίες" χωρίς ανάλυση, "φρεάτιο" χωρίς περιγραφή, κλπ είναι γενικότητες που δεν σε εξασφαλίζουν σε τίποτα και σίγουρα σου "αφαιρούν" τη δυνατότητα σύγκρισης ανάμεσα σε διαφορετικές "προσφορές" αφού δεν μπορείς να ξέρεις για τι ακριβώς μιλάει ο καθένας.

Αν κάποιος "κουράζεται" ή το θεωρεί επουσιώδες να σου δώσει μία κανονική προσφορά, απλά πας παρακάτω. Το ίδιο φυσικά ισχύει για όποια προσφορά μπορεί να χρειαστούμε. Για ανελκυστήρα, βάψιμο κτηρίου, μονώσεις, ανακαίνιση μπάνιου ή ότι άλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες ανελκυστηρα για ανθρωπους η ενα σταθερο αναβατοριο για εμπορευματα -ψωνια για να αντικαταστησεις το παλαγκο.

Αλλες προδιέγραφες και κόστος για να μεταφερεις ανθρώπους και αλλο για εμπορευματα.

Πχ για τα εμπορευματα δεν χρειαζεσαι καμπινα και ενα σορό αυτοματισμούς και μηχανισμούς ασφάλειας

6 ώρες πριν, filarhos είπε

Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταση ανελκυστήρα σε εξωτερικό χώρο για να ανεβαίνει από το ισόγειο στο μπαλκόνι του πρώτου 3 μέτρα.

Αρχικά σκεφτόμασταν να κατασκευάσουμε καλάθι που να ανεβοκατεβαίνει με ένα ηλεκτρικό παλάγκο 2t, που ήδη έχουμε, για να ανεβάζουμε τα ψώνια και τα ξύλα για τον χειμώνα.

Καμία ιδέα τι μπορούμε να φτιάξουμε και σε τι κόστος πηγαίνουν;

Υ.Γ.  Έχω ήδη ζητήσει προσφορές αλλά ακόμα περιμένω και ακριβώς δεν ξέρω τι να ζητήσω. Μια προσφορά που είχα ήταν για >5χιλ€ αλλά παρόλο που θα γίνει ένα με το κτήριο είναι αρκετά ακριβό...

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ.

Το παλαγκο δεν είναι παράνομο να τοποθετηθεί εφόσον βρίσκεται απλά πσκτωμενο στο εσωτερικό μέρος της βεράντας σου, αν υπάρξουν στοιχεία η μέρη εγκατάστασης και τοποθετηθούν στην εξωτερική όψη του κτιρίου τότε είναι παράνομα. 

Ο ανελκυστήρας χρειάζεται άδεια, πρέπει να γίνει τόσο ηλεκτρομηχανολογικη μελέτη όσο και στατική για την κατασκευή τυχόν φρεατιου η τους οδηγούς της καμπίνας που θα πρέπει να στερεωθουν επάνω στην εξωτερική τοιχοποιια του κτιρίου. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...