Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, m.gial είπε

Λοιπόν να σου πω τι λέε η ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ( τα συμπλήρωσε αυτά η συμβολαιογράφος) και τα πήγα στο τμήμα ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ , όπου σήμερα το παρέλαβα και αναφέρει:

-Στη πρώτη σελίδα έχει τα στοιχεία του θανόντος και την ημερομηνία που απεβίωσε. Ταυτόχρονα έχει και τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται από τη πλευρά της μητέρας μου: α) Ληξιαρχική πράξη θανάτου, β) Πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών, γ) Πιστοποιητικό περι μη δημοσίευσης διαθήκης, δ) Άδεια κυκλοφορίας όχήματος ( σε φωτοτυπία).

-Στη δεύτερη σελίδα έχει κατηγορία ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ και από κάτω τα αναλυτικά στοιχεία της μητέρας μου και γράφει ως περιγραφή περιουσιακών στοιχείων το εξής κείμενο ( το είχε γράψει η συμβολαιογράφος). " ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 50/100 ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΙΧΕ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (......) ΜΑΡΚΑΣ CITROEN ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1ης ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 7/9/2000 ΚΑΙ ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟ 1124. Αγοραία αξία βάλαμε ένα εικονικό ποσό= 1000αρικο , μετά έχει στη μέση της σείλδας σφραγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ( Και αυτο το βαλαμε έτσι )=1000αρικο

- Στη τρίτη και τελευταία σελίδα βλέπω Υπολογιστμος του ΦΟΡΟΥ και έχει τα στοιχέια της μητέρας μου. και Αρχικό ΕΥΡΏ=1000 ΕΥΡΩ

Μετά από κάτω έχει σφραγιδα ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ακριβές φωτοαντίγραφο το οποίο επέχει θέση πιστοποιητικό ισχύει μόνο για τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ο προισταμενος ΔΟΥ σφραγιδα και υπογραφη, μεΤα θεωρηση το γνησιο της υπογραφης της μητέρας μου, και αριθμο πρωτοκολλου και παραλαβης απο την εφοριακο. 

Και έτσι μου τα έδωσαν.

1η ερώτηση: Είμαι καλυμμένος με αυτό??

2η ερώτηση: Ας πούμε ότι πάω αύριο με τη μητέρα μου και τα καταθέτουμε στο Υπουργείο Μεταφορών. Σε πόσες μέρες θα βγει η άδεια στο ονομά της??

Αμα κερασεις καφεδακι τον υπαλληλο εκει ανετα στο βγαζει το ιδιο λεπτο :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

1. Μη σε πάρω στο λαιμό μου γιατί πάνε χρόνια που έκανα αυτή τη διαδικασία, αλλά από όσο θυμάμαι κάπως έτσι ήταν και το χαρτί που πήγαμε στο μεταφορών ώστε να γίνει η μεταβίβαση.

2. Ανάλογα το φόρτο εργασίας του συγκεκριμένου παραρτήματος που θα πάτε, το σύνηθες είναι την επόμενη εργάσιμη.

Δυστυχώς, πλέον και αυτές οι υπηρεσίες έχουν γίνει αργές όπως και οι εφορίες. 2 μήνες έκαναν στην εφορία, να μου βγάλουν τη δήλωση φόρου κληρονομιάς. 2 ΜΗΝΕΣ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω πινακίδες γιατί καταστράφηκαν μετά το 18μηνο και μου έδωσαν βεβαιωση από την εφορία, αν είναι να βγαλω με 30 ευρώ αλλά αφού θα πάει για απόσυρση δεν νομίζω να ασχοληθώ

Δημοσ.

Πήγα σήμερα στο Υπουργείο να καταθέσω τα δικαιολογητικά για να πάρει η μητέρα μου όλο το αμάξι ως ΕΞΑΙΡΕΤΟ πάνω της. Υπόψιν η μητέρα μου δεν οδηγάει.

Αφού τα κατέθεσα, μου λέει ο υπάλληλος, ο οποίος ήταν και γνωστός μου, να μη πληρώσω το παράβολο των 30 ευρώ για να βγάλω πινακίδες ( καθώς είχα βεβαίωση από την εφορία, ότι είχαν καταστραφεί πέρα του 18μηνου) αλλά με το που βγει η άδεια , να πάω κατευθείαν στα χυτήρια να έρθουν να το πάρουν.

Δηλαδή βγαίνει η άδεια Τετάρτη, τη Πέμπτη άντε 1 εβδομάδα το πολύ να έρθουν να το πάρουν.

Για ποιο λογο πιστεύετε με διευκόλυνε ο συγκεκριμένος υπάλληλος και μου είπε αυτό?

Τι θα γίνει δηλαδή αν το αφήσω πχ 1 μήνα και το πάω μετά στα χυτήρια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...