Thukididis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 καλησπερα , γνωριζει κανεις ποσες μερες χρειάζονται για να πιστωθουν τα χρηματα στην χρεωστικη καρτα μετα απο επιστροφη ? Συγκεκριμενα πηγα σε ενα μαγααζι για ψωνια και η υπαλληλος πατησε λαθος ποσο για χρεωση στο POS το είδα μετα εκ των υστερων της το πηγα πισω μου ζητησε συγγνωμη και μου εκανε επιστροφη του ποσου μεσω POS ωστοσο μεχρις στιγμης δεν βλεπω κατι στο λογαριασμο μου καποια πιστωση ποσου , βλεπω μονο τη χρεωση ξερει κανεις περιπου ποσες μερες χρειαζονται για να γινει η επιστροφη του ποσου στη καρτα? ευχαριστω!!
NiKoSmile Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν θα το δεις την ίδια μέρα. Εξαρτάτε από την περίπτωση, συνήθως σε 2-3 εργάσιμες. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2020 από NiKoSmile
Thukididis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μπορεί και 15 εργάσιμες τοσο πολυ? γιατι? εχει να κανει με την τράπεζα?
POS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 εχει να κανει και με την τραπεζα που εχει το pos και με την τραπεζα που εχει εκδοσει την καρτα του πελατη
Joshua21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Εκτός από την τράπεζα έχει να κάνει και με το πόσο γρήγορα ο καταστηματάρχης θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ακυρώσει τη λάθος συναλλαγή. Εγώ προσωπικά είχα κάνει αγορά με κάρτα μέσω ίντερνετ, την επόμενη ημέρα μου έστειλαν mail ότι ακυρώνουν τη συναλλαγή γιατί δεν υπάρχει απόθεμα, και μετά από 3 μήνες ακόμα υπήρχε η δέσμευση. Το κατάστημα με διαβεβαίωνε ότι είχε κάνει ότι έπρεπε από τη μεριά του. Τελικά πήγα στην Alpha και έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής, και μετά από 1 εβδομάδα έγινε αποδέσμευση.
conkal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Το ποσο θα σου πιστωθει λιγο μετα από οταν ο καταστηματαρχης "κλεισει το πακετο" του τερματικου. Στην διαδικασια αυτη, το τερματικο ενημερωνει ξανα την τραπεζα για τις συναλλαγες που εχει κανει απο το προηγουμενο κλεισιμο πακετου και τις επιβεβαιωνει μια-μια. Η επιστροφη χρηματων θεωρειται συναλλαγη οποτε θα πρεπει να περιμενεις λιγο να γινει αυτη η διαδικασια. Αυτο μπορει να ειναι 1-2 μερες, αν ηταν μεγαλο καταστημα ως και 10-15 αν ηταν καποιο πολυ μικρο που δεν χρησιμοποιει συχνα POS. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, conkal είπε Το ποσο θα σου πιστωθει λιγο μετα από οταν ο καταστηματαρχης "κλεισει το πακετο" του τερματικου. Στην διαδικασια αυτη, το τερματικο ενημερωνει ξανα την τραπεζα για τις συναλλαγες που εχει κανει απο το προηγουμενο κλεισιμο πακετου και τις επιβεβαιωνει μια-μια. Η επιστροφη χρηματων θεωρειται συναλλαγη οποτε θα πρεπει να περιμενεις λιγο να γινει αυτη η διαδικασια. Αυτο μπορει να ειναι 1-2 μερες, αν ηταν μεγαλο καταστημα ως και 10-15 αν ηταν καποιο πολυ μικρο που δεν χρησιμοποιει συχνα POS. Εγω ξέρω να κλείνει πακέτο κάθε βράδυ το πος είτε απο τον ταμία είτε απο μονο του στην ενημέρωση που κάνει
conkal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εγω ξέρω να κλείνει πακέτο κάθε βράδυ το πος είτε απο τον ταμία είτε απο μονο του στην ενημέρωση που κάνει Αυτο ειναι το στανταρ ΑΝ δεν το κλεινουν το βραδυ κτλ Τα τερματικα εχουν μια ωρα για πακετο και μια για ενημερωση παραμετρων. Αν ομως ο εμπορος για καποιο λογο το σβηνει τοτε το τερματικο απλα μαζευει τις συναλλαγες και τις στελνει υποχρεωτικα οταν περασουν καποιες μερες , μολις το ανοιξει ο εμπορος. Οποτε αν ειναι πχ σουπερμαρκετ καθε βραδυ εχει πακετο, αν ειναι κανενα μαγαζακι γειτονιας που το τερματικο μπαινει σβηστο σε συρταρι , μπορει να περιμενες μερες. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από conkal 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 12 λεπτά πριν, conkal είπε Αυτο ειναι το στανταρ ΑΝ δεν το κλεινουν το βραδυ κτλ Τα τερματικα εχουν μια ωρα για πακετο και μια για ενημερωση παραμετρων. Αν ομως ο εμπορος για καποιο λογο το σβηνει τοτε το τερματικο απλα μαζευει τις παραμετρους και τις στελνει υποχρεωτικα οταν περασουν καποιες μερες , μολις το ανοιξει ο εμπορος. Οποτε αν ειναι πχ σουπερμαρκετ καθε βραδυ εχει πακετο, αν ειναι κανενα μαγαζακι γειτονιας που το τερματικο μπαινει σβηστο σε συρταρι , μπορει να περιμενες μερες. Δεν είχα σκεφτεί πως μπορεί κάποιος να το σβήνει το βράδυ. 1
conkal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 χαρακτηριστικο παραδειγμα ο μηχανικος του αυτοκινητου μου . προσπαθωντας μια περιοδο παλια να αποφυγει τις καρτες και να εχει μετρητα το ειχε κλειστο σε συρταρι. Οποτε οταν πηγαινα να πληρωσω , παντα με καρτα, η πληρωμη γινοταν πχ 10 του μηνα και στο ebanking μου εμφανιζοταν αρκετα μετα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις