Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με συγχωρείτε που ρωτάω εδώ αλλά είδα κάποιο παρόμοιο θέμα στο φόρουμ εδώ  και είπα να ζητήσω βοήθεια. 

Με πολύ κόπο και ιδρώτα χτίσαμε ένα σπίτι στην Β.Ελλαδα. Δεν ζω Ελλάδα και είμαι πολύ μακριά να τρέξω αλλά θέλω να καταλάβω μερικά πράγματα. 

Το σπιτι έγινε με τον πιο νόμιμο τροπο, μηχανικοί, όλα τα ΦΠΑ πληρωμένα, αποδείξεις, ένσημα κτλ. 

Τον Ιανουαριο  2020, από το σπιτι πέρασε η Πολεοδομία για τον τελικό ελενχο και όλα ήταν μια χαρά και εγκρίθηκε το σπίτι. (δεν ξέρω ακριβώς πως λέγετε αυτός ο τελικός έλεγχος).

Από τότε περιμένω να περάσει το ΙΚΑ για τελικό έλεγχο και δεν περνάνε. Οι δικαιολογίες στον εργολάβο ήταν πολύ δουλειά, κορονοιος, καλοκαιρινές άδειες, μητρικές άδειες κτλ. 

Μήπως ξέρει κανένας να μου εξηγήσει τι συμβαίνει; Πάντα το ΙΚΑ πέρνει τόσο καιρό; Που θα μπορούσα να απευθυνθώ; Ο εργολάβος μου είναι αρκετά μεγάλος χωρίς ιδέα από τεχνολογίες και ο μηχανικός μου λέει ότι δεν ξέρει και δεν τον αφορά. Φυσικά εγώ από εδώ δεν ξέρω από που να αρχίσω. Δεν ξέρω αν λέγετε πλέον ΙΚΑ ο οργανισμός. 

Θα ήθελα στην Ελλάδα του 2020 να μπορέσω να τελειώσω με τα διαδικαστικά για να ασφαλίσω το σπίτι λόγο ότι δεν ζω μόνιμα εκεί. Αν το σπίτι δεν είναι νόμιμο δεν μπορεί να ασφαλιστει και ήδη με έχουν κλέψει 2 φορές. Μια υλικά και την άλλη ότι πράγματα δεν ήταν βιδωμένα στο πάτωμα. 

Πάντα το ΙΚΑ κάνει ένα χρόνο να έρθει; μπορώ να κάνω εγώ κάτι από εδώ; Που θα μπορούσα να απευθυνθώ; 

Δημοσ.

Σε ποια περιοχή είσαι; Μπες στην σελίδα του ΕΦΚΑ βρες το υποκατάστημα της περιοχής σου και πάρε τηλ στο τμήμα εσόδων οικοδομοτεχνικων έργων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O ασφαλιστικός φορέας δεν περνά ποτε απο τις οικοδομες, ολα γίνονται με την αδεια της πολεοδομίας.

Για να "κλείσει" η άδεια περνά απο τον ασαλιστικό φορέα, την εφορια κλπ, εξοφλουνται ολα και ετσι κλείνει, και πλέον δίνεται πέρας εργασιών.

Ο μηχανικός τα κανει αυτα ή εσύ.

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...