Προς το περιεχόμενο

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Antivirus σας...

PLaCeBo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
exei kai site ...

http://www.eicar.org

palio to scriptaki ... alla den elegxei tin a3iopistia kai tin poiotita tou AV dioti an den sas to vgalei san io .... to AV einai gia klamata !!!

Δεν θεωρώ ότι είπα κάτι διαφορετικό. Το να ελέγχεις την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος δεν σημαίνει ότι την επιβεβαιώνεις ντε και καλά' date=' εφόσον αυτή ΔΕΝ υφίσταται.

Άρα με το εν λόγω τεστ (Eicar Test String) ελέγχεις την αξιοπιστία ή μη ενός Antivirus προγράμματος...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@ Marcos_Aurilius: Ενδεχομένως να είχες disabled το antivirus σου και γι' αυτό δεν "ίδρωσε τ' αυτί του..." Δοκίμασε να φτιάξεις το αρχείο και κάνε ένα scan στο φάκελλο που το έχεις αποθηκεύσει και πες μας αν αντέδρασε...

@ SwAToNeR: Σε μένα τουλάχιστον δεν αντέδρασε o Νόρτονας με κενό το αρχείο (χωρίς το κείμενο μέσα). Έχει τύχει σε κανένα να "χτυπήσει" το antivirus του με τον τρόπο που γράφει ο SwaToNeR; Αν ναι, επειδή θα 'χει εξαιρετικό ενδιαφέρον ας κάνει ένα ποστ εδώ...

Δημοσ.

και εγώ που το δοκίμασα με Panda μόλις πάτησα Enter μου το χτύπησε ως virus. Μάλιστα είχε και link στο site

Δημοσ.
@ Marcos_Aurilius: Ενδεχομένως να είχες disabled το antivirus σου και γι' αυτό δεν "ίδρωσε τ' αυτί του..." Δοκίμασε να φτιάξεις το αρχείο και κάνε ένα scan στο φάκελλο που το έχεις αποθηκεύσει και πες μας αν αντέδρασε...

Προφανώς και έχω ενεργοποιημένο το antivirus...

Όταν λέω πως δεν ίδρωσε το αυτί του, εννοώ πως δεν χτύπησε συναγερμό με το πάτημα του Enter, όπως ισχυρίζονται για το antivirus τους, πολλοί άλλοι χρήστες. Αν έκανα ένα disk scan, δεν αμφιβάλλω ότι θα το έβρισκε...

Δημοσ.

Avast και τα μυαλα στα καγκελα.Μου κόλλησε το σύστημα και δεν με άφηνε να κάνω τίποτα μεχρι να το σβήσει.Πολύ ασφαλεια λέμε.Σαν Ντοπερμαν που έχει πιάσει τον κλεφτη και δεν τον αφήνει να κουνηθεί....

Δημοσ.

ηρεμία ρε παιδια!

το Eicar test υπάρχει απο τοτε που βγηκε το 2ο antivirus στην ιστορια (για να δειξει οτι το 1ο ηταν μαπα!), δηλαδη τον καιρό που ο Gates ηταν ακόμη "χακερ" στο DOS ver 0.001 alphabetagamata.

ειναι το πρωτο πραγμα που μαθαινει ενας προγραμματιστης antivirus. Και αν δεν το περασει το τεστ, απλά δεν βγαίνει ποτε στην αγορά γιατι θα γινει ρεζίλι.

Το μονο που δειχνει η ανιχνευση του, ειναι οτι εχετε εγκαταστησει οντως anti-virus, και οχι επεξεργαστη κειμενου. :shock:

Δημοσ.

Προφανώς και έχω ενεργοποιημένο το antivirus...

Όταν λέω πως δεν ίδρωσε το αυτί του, εννοώ πως δεν χτύπησε συναγερμό με το πάτημα του Enter, όπως ισχυρίζονται για το antivirus τους, πολλοί άλλοι χρήστες. Αν έκανα ένα disk scan, δεν αμφιβάλλω ότι θα το έβρισκε...

Εφόσον όπως λες δεν "χτύπησε" με το πάτημα του enter, και λαμβάνοντας υπόψη ότι στους περισσότερους που το δοκίμασαν _αν όχι όλους_ δούλεψε, αυτό θα 'πρεπε να σε προβληματίσει αρκούντως κατά τη γνώμη μου...

Δημοσ.

Η αποτελεσματικότητα του antivirus φαίνεται με το να σταματάει ιούς σαν τον sasser και όχι script-άκια του '80.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο Judas. Εμένα το Panda μου αναγνώρισε τον ιο εφόσον έκανα μετονομασία σε eicar.com Υπαρχει κανένα πρόβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...