Dr_Pepper Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Λοιπόν έχω διάφορα σχέδια κατα νου που δεν βοηθάνε στο να απαντηθούν οι ερωτήσεις και χρειάζομαι ένα σεντόνι για να τα αναφέρω οπότε το πηδάω αυτό και πάω κατευθείαν στις ερωτήσεις. 1) Πόσες φυσικές τηλεφωνικές γραμμές μπορώ να βάλω σε ένα σπίτι; Υπάρχει νομικό όριο ή απο τον ΟΤΕ; (ιδιώτης όχι επιχείρηση) 2) Μπορώ να ζητήσω απο τον ΟΤΕ να τις εγκαταστήσει ή πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο; Τι κόστος έχει μια νέα γραμμή. 3) (σχετικό αλλά ανεξάρτητο απο τις 2 ερωτήσεις πάνω) έχω μια γραμμή VDSL στο σπίτι Α και μια σε άλλο σπίτι Β που δεν νοικιάζω πια, μπορώ να κάνω μεταφορά άκρου απο το Β στο Α χωρίς να καταργήσω την υφιστάμενη σύνδεση του Α; Αν ναι υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος πέραν αυτού της μεταφοράς του άκου; (πχ κόστος εγκατάστασης 2ης γραμμής); Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Τι σημαίνει φυσικές τηλεφωνικές γραμμές, τηλεφωνικούς αριθμούς εννοεις η γραμμες πολεις (διζευγα);
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τι σημαίνει φυσικές τηλεφωνικές γραμμές, τηλεφωνικούς αριθμούς εννοεις η γραμμες πολεις (διζευγα); Μπρίζες τηλεφώνου ξεχωριστές μεταξύ τους. Πχ έστω 3 μπρίζες Α,Β,Γ και 3 double play με το κάθε doubleplay να έχει δικό του ξεχωριστό αριθμό (να χτυπάνε και τα 3 τηλέφωνα αν καλέσει κάποιος έναν αριθμο εκ των τριών συνδέσεων) έστω X,Y,O Να μπορεί να γίνει το εξής Α<-> Χ, Β<->Υ, Γ<->Ο . Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2020 από Dr_Pepper
StavrosD Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1. Δεν υπάρχει όριο. 2. Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις: α) Αν πρόκειται για συμβατική γραμμή, ο πάροχος σου φέρνει την γραμμή μέχρι την πολυκατοικία και την συνδέει στον διανομέα. Συνήθως οι κατασκευαστές περνάγανε 2 ή 3 ζευγάρια τηλεφωνικών καλωδίων ώστε αν τυχόν κοπεί κάποιο κατά την κατασκευή να υπάρχουν εφεδρικά. Αν είσαι τυχερός θα έχεις ήδη περασμένα καλώδια για 3 γραμμές. Από εκεί πηγαίνουν στο διαμέρισμα σου. Αν πιάνουν τα χέρια σου, ξεβίδωσε τις πρίζες τηλεφώνου μέχρι να βρεις που έρχονται πολλά καλώδια. Εκεί το ένα ζευγάρι συνδέεται στην γραμμή που πηγαίνει στις υπόλοιπες πρίζες τηλεφώνου στο υπόλοιπο σπίτι. Εκεί μπορείς να συνδέσεις μόνος σου το ρούτερ. Το τηλεφωνικό σήμα έχει χαμηλή τάση και δεν υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληάς. β) Αν θες οπιτκή ίνα, θα σου περάσει ο πάροχος από μια για κάθε γραμμή. γ) Αν θες πολλά τηλεφωνικά νούμερα αλλά σου αρκεί μια σύνδεση στο ίντερνετ, βάλε ISDN. Με ένα ζευγάρι καλώδια έχεις ίντερνετ και έως 8 τηλεφωνικούς αριθμούς εκ των οποίων μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα τους δύο. Προσωπικά έχω επιλέξει αυτή την λύση, ο κάθε επιπλέον αριθμός κοστίζει μόνο μερικά € επιπλέον τον μήνα. 3) Είναι στο ίδιο κτήριο; Αν ναι αλλάζοντας απλά τις θέσεις των καλωδίων στον διανομέα της πολυκατοικίας μεταφέρεις την σύνδεση στο διαμέρισμα που θες. Τυπικά δεν είναι σωστό αλλά από την στιγμή που η διεύθυνση και ο ιδιοκτήτης δεν αλλάζουν δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Για να χρησιμοποιήσεις όμως πολλές γραμμές ταυτόχρονα χρειάζεσαι ειδικό ρούτερ αλλά και τεχνικό να στο ρυθμίσει, το κόστος ανεβαίνει. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2020 από StavrosD 1
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, StavrosD είπε α) Αν πρόκειται για συμβατική γραμμή, ο πάροχος σου φέρνει την γραμμή μέχρι την πολυκατοικία και την συνδέει στον διανομέα. Συνήθως οι κατασκευαστές περνάγανε 2 ή 3 ζευγάρια τηλεφωνικών καλωδίων ώστε αν τυχόν κοπεί κάποιο κατά την κατασκευή να υπάρχουν εφεδρικά. Αν είσαι τυχερός θα έχεις ήδη περασμένα καλώδια για 3 γραμμές. πχ θέλω 4 γραμμές κάνω 4 αιτήσεις double play ας πούμε o OTE χωρίς κόστος θα μου φέρει τα καλώδια μέχρι το σπιτι (μονοκατοικία) και μετά φέρνω ηλεκτρολόγο και μου "τις περνάει" μέσα στο σπίτι σε 4 μπρίζες; Είναι υποχρεωμένος ο ΟΤΕ να μου φέρει τα καλώδια μέχρι το σπίτι μου επειδή έκανα 4 αιτήσεις; η μπορεί να μου ρίξει άκυρο; Θεωρώντας όλους τους παράγοντες πριν φτάσουν τα καλώδια στο σπίτι μου ως ιδανικούς (απόσταση απο την καμπίνα κτλ) θα έχουν τα 4 doubleplay την max ταχύτητα που μπορούν να έχουν ; ή θα πέφτει η ταχύτητα αν χρησημοποιώ και τις 4 συνδέσεις παράλληλα; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2020 από Dr_Pepper
asmilon Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Απο περιεργεια τι θες να πετυχεις; Να εχεις 4 τηλεφωνα στο σπιτι σου ή 4 συνδεσεις internet; Επειδη μαλλον για το δευτερο σε κοβω, αν θες να αξιοποιησεις και τις 4 μαζι θα χρειαστεις ειδικο εξοπλισμο και δε σημαινει πως αν εχεις πχ 4x50Mbps θα κατεβαζεις ενα αρχειο με 200Mbps.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Εσυ μπορεις να κανεις 100 αιτησεις ο οτε θα υλοποιήσει τοσες οσες εχειι διαθεσιμες, για να ρωτας τέτοια, μαλλον δεν εχεις διαθεσιμότητα. Αν δεν εχει διαθεσιμοτητα δεν θα σου υποποιησει ουτε μια απο τις 100 . Επισεις αν θελεις τετοια πρεπει να αγορασεις τηλεφωνικο κεντρο
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εσυ μπορεις να κανεις 100 αιτησεις ο οτε θα υλοποιήσει τοσες οσες εχειι διαθεσιμες, για να ρωτας τέτοια, μαλλον δεν εχεις διαθεσιμότητα. Αν δεν εχει διαθεσιμοτητα δεν θα σου υποποιησει ουτε μια απο τις 100 . Επισεις αν θελεις τετοια πρεπει να αγορασεις τηλεφωνικο κεντρο Ρε παιδί μου μην κολλάμε στα τριγύρω σχετικά με το πριν και το μετα... τα γύρο γύρο τα (πριν και μετά) τα ξέρω αυτά που ρώτησα δεν ξέρω. Έστω υπάρχει διαθεσιμότητα ADSL στην περιοχή μου έχω ήδη μια 24 άρα double play και θέλω να βάλω άλλες 3 στην μονοκατοικία μου. Αν κάνω επιπλέον 3 παραγγελίες θα μου περάσουν τις γραμμές υποχρεωτικά ή μπορούν να μου ρίξουν άκυρο; 5 ώρες πριν, asmilon είπε Απο περιεργεια τι θες να πετυχεις; Να εχεις 4 τηλεφωνα στο σπιτι σου ή 4 συνδεσεις internet; Επειδη μαλλον για το δευτερο σε κοβω, αν θες να αξιοποιησεις και τις 4 μαζι θα χρειαστεις ειδικο εξοπλισμο και δε σημαινει πως αν εχεις πχ 4x50Mbps θα κατεβαζεις ενα αρχειο με 200Mbps. Για της ανάγκες του θέματος το πρόβλημα είναι αν έχω το δικαίωμα (χωρίς να χρειαστεί να είμαι επιχείρηση ) να έχω 4 τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες ο ΟΤΕ (εφόσον ειναι 4 διαφορετικές αιτήσεις) θα μου δώσει 4 ρούτερ (θα πληρώνω 4 πάγια) και πως αν λειτουργούν και τα 4 ρούτερ παράλληλα θα κατεβάζουν το καθένα ξεχωριστά όσο θα κατέβαζε ένα μόνο του. Π.Χ έστω έχω ήδη 1 σύνδεση ADSL και κατεβάζω με 20Μbps απο το PC1 συνδεδεμένο στο ρούτερ 1. Αν κάνω άλλες 3 αιτήσεις (και έστω έχω άλλα 3 PC) μετά θα κατεβάζει Router 1 με PC1 το αρχέιο Α απο την Σελίχα Χ στα 20mbps Router 2 με PC2 το αρχέιο Β απο την Σελίχα Υ στα 20mbps Router 3 με PC3 το αρχέιο Γ απο την Σελίχα Ζ στα 20 Mbps Router 4 με PC4 το αρχέιο Δ απο την Σελίχα Ω στα 20Mbps αν τα PC 1,2,3,4 ξεκινήσουν να κατεβάζουν τα αντίστιχα αρχεία παράλληλα την ίδια στιγμή; ή θα έχω χαμηλότερη ταχύτητα για κάποιο τεχνικό λόγο που έχει να κάνει με το πως ο ΟΤΕ περνάει παραπάνω απο 1 τηλεφωνική γραμμή σε ένα σπίτι; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2020 από Dr_Pepper
NikosKallithea Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 35 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Ρε παιδί μου μην κολλάμε στα τριγύρω σχετικά με το πριν και το μετα... τα γύρο γύρο τα (πριν και μετά) τα ξέρω αυτά που ρώτησα δεν ξέρω. Πρεπει να μας πεις ακριβως τι θελεις, τρία νουμερα και τρεις voip χ ταχύτητας; Σου εξήγησα και ποιο πανω αν εχει διαθεσιμότητα θα στα δώσει Το τι θα κανεις ομως μεσα στο σπιτι γραφείο τι ειναι αυτο; Είναι δικη σου αρμοδιότητα και δεν εχει σχεση με τον πάροχο Αυτός θα στα παραδώσει στο κουτι της πολυκατοικίας σου. Μετα κόψε τον λαιμο σου 😋
asmilon Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν το δικτυο του παροχου δεν ειναι γονατισμενο τοτε καθε γραμμη θα σου δινει ανεξαρτητη ταχυτητα και δε θα επηρεαζεται απο τις αλλες. Θεωρω ομως καλυτερο να ψαξεις αν σε καλυπτει καποια λυση οπτικης ή εστω VDSL 100 ή 200 Mbps, απο το να φερεις 4 γραμμες και να πληρωνεις 4 παγια... Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2020 από asmilon
StavrosD Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Πρακτικά δεν υπάρχει περιορισμός. Θα σε ενημερώσει ο provider αν δεν έχει διαθέσιμες γραμμές. Από εκεί και πέρα, χρειάζεσαι ένα load balancing router για να "ενώσεις" πολλές εξωτερικές γραμμές σε μια. Ενδεικτικά: https://www.softwaretestinghelp.com/load-balancing-router/ Προσοχή στα ψιλά γράμματα που δυστυχώς θα τα βρεις μόνο σε φόρουμ. Το πιο σημαντικό είναι να μπορεί να υποστηρίζει διαμοιρασμό του bandwidth σε ένα αρχείο. Αν κατεβάζεις πολλά αρχεία παράλληλα και το πιο απλό load balancing router σε καλύπτει.
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Σου εξήγησα και ποιο πανω αν εχει διαθεσιμότητα θα στα δώσει Ναι και εγώ σου είπα ότι έστω έχω ήδη ADSL (= έχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου) και θέλω να βάλω άλλες 3. Εκτός αν με το "διαθεσιμότητα" εννοείς κάτι άλλο. 2 ώρες πριν, StavrosD είπε Πρακτικά δεν υπάρχει περιορισμός. Θα σε ενημερώσει ο provider αν δεν έχει διαθέσιμες γραμμές. Από εκεί και πέρα, χρειάζεσαι ένα load balancing router για να "ενώσεις" πολλές εξωτερικές γραμμές σε μια. Ενδεικτικά: https://www.softwaretestinghelp.com/load-balancing-router/ Προσοχή στα ψιλά γράμματα που δυστυχώς θα τα βρεις μόνο σε φόρουμ. Το πιο σημαντικό είναι να μπορεί να υποστηρίζει διαμοιρασμό του bandwidth σε ένα αρχείο. Αν κατεβάζεις πολλά αρχεία παράλληλα και το πιο απλό load balancing router σε καλύπτει. Δεν νομίζω πως ένα router που κάνει απλά κάνει load balancing (χωρις bonding) να μπορεί να το κάνει αυτό ακόμη και αν μιλάμε για p2p download εκτός αν σετάρεις να τραβάνε και οι δύο IP αλλά με ένα "απλο" torrent client δεν νομίζω να γίνεται αυτό, το load balancing απλά αυξάνει το throughput που έχεις δηλαδή πχ αν έχεις δύο 24άρες και κατεβάζεις πχ 2 αρχεία και παράλληλα βλέπεις netflix 4k το router θα δώσει όλη την 24άρα απο την πρώτη σύνδεση στο αρχείο που είναι μεγαλύτερο σε όγκο και την στην δεύτερη σύνδεση θα μοιράσει την 24άρα στο netflix και στο download για το δεύτερο αρχίο.. ίσως (χωρίς να είμαι βέβαιος) αν τελειώσει το κατέβασμα το 1ο αρχείο θα μεταφέρει το δεύτερο αρχείο στην 1η 24άρα και θα αφήσει την 2η 24άρα για το netflix αλλά μέχρι εκει. άκυρο δεν γίενται αυτό γιατί ειναι 2 διαφορετικές IP Τέσπα παιδιά δεν πρόκειται για σχέδιο αύξησης του download αυτό που ρωτάω έχει σχέση περισσότερο με τα πρακτικά στην χώρα μας (γραφειοκρατικά και φυσικοί περιορισμοί πχ στην καλωδίωση του ΟΤΕ ανα pot ) και λιγότερο με τεχνικά ζητήματα όσο αφορά τα LAN/WAN δίκτυα.... Να το πω με άλλο τρόπο.. σκεφτείτε μια πολυκατοικία με 4 ορόφους. Κάθε όροφος ένα διαμέρισμα, κάθε διαμέρισμα την δική του τηλεφωνική γραμμή (δικό του νούμερο δικό του πάγιο κτλ ) Ε εγώ θέλω ουσιαστικά να έχω το ίδιο πράγμα που έχει αυτό το διαμέρισμα αλλά στην μονοκατοικία μου (και επεκτείνοντας την ερώτηση μου θα θα γινόταν σε μια τέτοια πολυκατοικία να αυξήσω τις σύνδεση του δικού μου διαμερίσματος απο 1 σε 4; ) Αυτο ρωτάω. Αν έχετε κάποιον εδώ στο forum που να δουλεύει στον ΟΤΕ θα βοηθούσε πολύ πιστεύω. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2020 από Dr_Pepper
jkoukos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Η σύντομη απάντηση είναι ότι κάθε πάροχος θα χαρεί να βάλεις όσες γραμμές θέλεις, από την στιγμή θα έχει η κάθε μία το δικό της πάγιο, άρα περισσότερα έσοδα. Το ζητούμενο και ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα, είναι πόσα ζεύγη έρχονται στο σπίτι σου, είτε αυτό είναι διαμέρισμα σε πολυκατοικία είτε μονοκατοικία. Και αυτό είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Κατά την ανοικοδόμηση ενός κτιρίου, ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνη να ζητήσει από τον ΟΤΕ, φυσική σύνδεση με το δίκτυό του και πληρώνει ανάλογα πόσα ζεύγη θα έχει το καλώδιο που θέλει να του περάσουν. Αν σήμερα το κτίριο έχει π.χ. 4 ζεύγη και εσύ θέλεις να βάλεις επιπλέον 4 νέες συνδέσεις, υποχρεωτικά θα κάνεις αίτηση και θα πληρώσεις το σχετικό κόστος για το πέρασμα νέας εξωτερικής καλωδίωσης.
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Στις 1/10/2020 στις 8:06 ΜΜ, jkoukos είπε Η σύντομη απάντηση είναι ότι κάθε πάροχος θα χαρεί να βάλεις όσες γραμμές θέλεις, από την στιγμή θα έχει η κάθε μία το δικό της πάγιο, άρα περισσότερα έσοδα. Το ζητούμενο και ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα, είναι πόσα ζεύγη έρχονται στο σπίτι σου, είτε αυτό είναι διαμέρισμα σε πολυκατοικία είτε μονοκατοικία. Και αυτό είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Κατά την ανοικοδόμηση ενός κτιρίου, ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνη να ζητήσει από τον ΟΤΕ, φυσική σύνδεση με το δίκτυό του και πληρώνει ανάλογα πόσα ζεύγη θα έχει το καλώδιο που θέλει να του περάσουν. Αν σήμερα το κτίριο έχει π.χ. 4 ζεύγη και εσύ θέλεις να βάλεις επιπλέον 4 νέες συνδέσεις, υποχρεωτικά θα κάνεις αίτηση και θα πληρώσεις το σχετικό κόστος για το πέρασμα νέας εξωτερικής καλωδίωσης. Ξέρεις πόσο πάει το μαλλί; γιατί με ένα γρήγορο google δεν βρήκα κάτι και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο οι αναθεματισμένοι... φαντάσου ούτε το τμήμα πωλήσεων... σου λέει καρτέλ είμαστε γιατί να μπούμε στον κόπο να έχουμε έστω τις πωλήσεις χωρίς αναμονή;
StavrosD Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Ότι πιο κοντινό βρήκα: https://www.adslgr.com/forum/threads/741650-Τηλεφωνική-γραμμή-ΟΤΕ-κολώνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα