Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποσά χρόνια πόσα πι σι καθαρίστηκαν και  τα ανεμιστήρακια χωρίς πρόβλημα ίσως τώρα τα νέα να έχουν κάνα θέμα αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που διαβάζω.

ενα θέμα είναι αν βάλεις κομπρεσέρ αέρα και τρέχει σαν τρελό οκ χαλάει αλλα ποτέ μα ποτέ και αν πω οτι τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρονιά ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ μάλλον τυχερός ήμουν

(το κομπρεσέρ αέρα με φίλτρο ειδικά κάνει ίσως την καλύτερη δουλειά αλλα αν θες τελεία δουλειά θέλει και πινέλο)

και μπορεις απλα να βαλεις το δαχτυλο σου στο ανεμιστηρα εκτος psu εκει δεν μπαινει

Επεξ/σία από kinitos
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kinitos είπε

20 χρονιά ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ μάλλον τυχερός ήμουν

Δεν ήσουν τυχερός απλά διατυπώνεις την άποψη σου βασιζόμενος στην εμπειρία σου και όχι σε φανταστικές ιστορίες όπως κάνει συνήθως το υπόλοιπο 90% όπου έχουν άποψη για ένα θέμα από κάπου που κάποιος τους είπε που ήξερε που διάβασε που του είπαν.......

Το κάνω επαγγελματικά αυτό και desktop 5-6 την μέρα καθαρίζονται με τον τρόπο που περιέγραψες τα περισσότερα με αρχαίο hardware και τροφοδοτικά των 500w του 20άρικου.......πόσα από αυτά χάλασαν από το blower.....0 Μηδεν, zero, NADA, τα υπόλοιπα είναι καφενιακές ιστορίες που είναι τόσο αληθινές όσο η μύτη του Πινόκιο

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Δεν ήσουν τυχερός απλά διατυπώνεις την άποψη σου βασιζόμενος στην εμπειρία σου και όχι σε φανταστικές ιστορίες όπως κάνει συνήθως το υπόλοιπο 90% όπου έχουν άποψη για ένα θέμα από κάπου που κάποιος τους είπε που ήξερε που διάβασε που του είπαν.......

Το κάνω επαγγελματικά αυτό και desktop 5-6 την μέρα καθαρίζονται με τον τρόπο που περιέγραψες τα περισσότερα με αρχαίο hardware και τροφοδοτικά των 500w του 20άρικου.......πόσα από αυτά χάλασαν από το blower.....0 Μηδεν, zero, NADA, τα υπόλοιπα είναι καφενιακές ιστορίες που είναι τόσο αληθινές όσο η μύτη του Πινόκιο

Ελα ρε συ, ισχύουν αυτά ότι αν γυρίσει ο ανεμιστήρας θα παράξει ρεύμα. Πχ σε ανεμιστήρα με λεντ, αποσυνδεδεμένο, στο χέρι μου πάνω, αν το γύριζα με το δάχτυλο γρήγορα φεγγοβολούσαν τα λεντ στιγμιαία.

Αν έχει ονομαστική ταχύτητα 3000 rpm πχ στα 12 βολτ, αν το γυρίζεις με 4000+ rpm θα βγάλει πάνω απο 12Volt στο header της μητρικής. Είναι πιθανόν να κάνει ζημιά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ελα ρε συ, ισχύουν αυτά ότι αν γυρίσει ο ανεμιστήρας θα παράξει ρεύμα. Πχ σε ανεμιστήρα με λεντ, αποσυνδεδεμένο, στο χέρι μου πάνω, αν το γύριζα με το δάχτυλο γρήγορα φεγγοβολούσαν τα λεντ στιγμιαία.

Αν έχει ονομαστική ταχύτητα 3000 rpm πχ στα 12 βολτ, αν το γυρίζεις με 4000+ rpm θα βγάλει πάνω απο 12Volt στο header της μητρικής. Είναι πιθανόν να κάνει ζημιά.

Δε διαφωνώ σε κάτι θεωρητικά μπορεί να δουλέψει σαν ανεμογεννήτρια, απλά επί του πρακτέου και παραβλέποντας το γεγονός οτι πάρα πολλές μητρικές έχουν και scp κοντά στo fan header, ακόμα και στις πιο οικονομικές ο πραγματικός κίνδυνος να την βραχυκυκλώσεις είναι μηδενικός, εφ όσον δεχτούμε οτι κρατάς  to blower από 30εκατοστά απόσταση και απλά καθαρίσεις

Τώρα αν κάποιος κανίβαλος ρίχνει πάνω στο fan με το blower ή θέλει να δει να ανάβουν τα led του fan αν έχει ή το κάνει επίτηδες ε οκ, τότε δε μιλάμε για καθαρισμό αλλά για mythbusters στο εργαστήριο προφανώς

Επεξ/σία από Coppermine
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Τώρα αν κάποιος κανίβαλος ρίχνει πάνω στο fan με το blower

Πήγαμε εγώ και δύο φίλοι μου, ο ένας είναι φοιτητής πληροφορικής και θα καθάριζε το οικογενειακό PC -9 ατόμων- του άλλου φίλου μου στο βενζινάδικο. Όταν φτάνουμε κατεβαίνει, βγάζει το PC (με SABERTOOTH Z77, i7-2600, 2x2GB 1.333MHz, HD 4550, 80+ Gold τροφοροτικό) και το ακουμπά κάτω. Παίρνει το κομπρεσέρ που φουσκώνουν τα λάστιχα και ξεκινά. Αρχίζω και ρίχνω στοιχήματα 20€, 50€, 70... κατέληξα 120€ ότι δε θα δουλέψει ο υπολογιστής. Γελάνε, μου λένε: άσε ρε που τα ξέρεις όλα. Κοίτα πως ανάβει το led στο πίσω φανάκι! Κάποια στιγμή εκτοξεύεται κομματάκι από το φανάκι στου chipset. Καλά λέει, τι το θέλουμε, σιγά τις θερμοκρασίες που ανεβάζει. Πάμε σπίτι του, συνδέει τα περιφερειακά, πατά το κουμπί να ανάψει και ανάβει κόκκινο led στο cpu. Τίποτα. Μαύρη οθόνη. Βγάζει μπαταρία, κάνει ClCMOS, ξαναδοκιμάζει, τα ίδια. Παίζει με τις ραμ, κάνει ασταμάτητα μπιπ, δεν ανοίγει. Πάω παραέξω μιλώ με τον αδελφό του (για δικά μας θέματα) γυρίζω πίσω μισή ώρα μετά. Ακόμα δεν άναβε. (''Εσύ φταις'' μου λένε, ''μας γκαντέμιασες.'' Όχι ότι το είχα διαβάσει προηγουμένως εδώ μέσα.) Έβγαλε τον επεξεργαστή, άλλαξε πάστα και στην επανατοποθέτηση της ψύκτρας έσπασε τα ποδαράκια. Δύο μέρες μετά με νέα ψύκτρα και μία μνήμη το PC ανάβει (κάνοντας αρχικά 4 μπιπ). Σε dual channel δεν ανοίγει, σε single channel ανοίγει αλλά βλέπει τη μία μνήμη ανεξαρτήτως θέσης.

Τρεις μήνες μετά (σήμερα) μία ανοίγει, δύο δεν ανοίγει.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Δεν έχει καμία σχέση ενα leaf blower με ενα κομπρεσερ βενζινάδικου που έχει και νερό μέσα, βασικά γεμίσατε το pc με υγρασία και οκ

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ τις πλακέτες δεν τις πειράζω. Μόνο τα χοντρά με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά στο κρύο. Άλλωστε έχει παντού φίλτρα οπότε δεν μαζεύει πολύ πράμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Πήγαμε εγώ και δύο φίλοι μου, ο ένας είναι φοιτητής πληροφορικής και θα καθάριζε το οικογενειακό PC -9 ατόμων- του άλλου φίλου μου στο βενζινάδικο. Όταν φτάνουμε κατεβαίνει, βγάζει το PC (με SABERTOOTH Z77, i7-2600, 2x2GB 1.333MHz, HD 4550, 80+ Gold τροφοροτικό) και το ακουμπά κάτω. Παίρνει το κομπρεσέρ που φουσκώνουν τα λάστιχα και ξεκινά. Αρχίζω και ρίχνω στοιχήματα 20€, 50€, 70... κατέληξα 120€ ότι δε θα δουλέψει ο υπολογιστής. Γελάνε, μου λένε: άσε ρε που τα ξέρεις όλα. Κοίτα πως ανάβει το led στο πίσω φανάκι! Κάποια στιγμή εκτοξεύεται κομματάκι από το φανάκι στου chipset. Καλά λέει, τι το θέλουμε, σιγά τις θερμοκρασίες που ανεβάζει. Πάμε σπίτι του, συνδέει τα περιφερειακά, πατά το κουμπί να ανάψει και ανάβει κόκκινο led στο cpu. Τίποτα. Μαύρη οθόνη. Βγάζει μπαταρία, κάνει ClCMOS, ξαναδοκιμάζει, τα ίδια. Παίζει με τις ραμ, κάνει ασταμάτητα μπιπ, δεν ανοίγει. Πάω παραέξω μιλώ με τον αδελφό του (για δικά μας θέματα) γυρίζω πίσω μισή ώρα μετά. Ακόμα δεν άναβε. (''Εσύ φταις'' μου λένε, ''μας γκαντέμιασες.'' Όχι ότι το είχα διαβάσει προηγουμένως εδώ μέσα.) Έβγαλε τον επεξεργαστή, άλλαξε πάστα και στην επανατοποθέτηση της ψύκτρας έσπασε τα ποδαράκια. Δύο μέρες μετά με νέα ψύκτρα και μία μνήμη το PC ανάβει (κάνοντας αρχικά 4 μπιπ). Σε dual channel δεν ανοίγει, σε single channel ανοίγει αλλά βλέπει τη μία μνήμη ανεξαρτήτως θέσης.

Τρεις μήνες μετά (σήμερα) μία ανοίγει, δύο δεν ανοίγει.

εδω μιλαμε για κανιβαλισμο το λες και μονος σου.αν βαλο και πλυστικο με πιεση σε αποστασι χιλιοστου θα κανω ζημια και στο αμαξι .ολα θελουν τροπο .

μιλας οτι το πισι εφευγαν κομματια και παρολα αυτα αναβει δεν αναβει ....αν εκανες λιγο απο αποσταση 99% δεν θα ειχε καποιο θεμα αν το σπασεις αστα.

και για να λεμε την αληθεια και με πινελο μπορεις να τα σπασεις ολα αν δεν ξερεις η αν εισαι αγαρμπος

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kinitos είπε

αν εκανες λιγο απο αποσταση

Εγώ πήγα να παρακολουθήσω να δω πως το κάνει. Ό, τι και να του έλεγα δε με άκουγε. Το δικό μου ακόμα δεν το έχω καθαρίσει (το Μάρτιο το έστησα).

Δημοσ.

Με μαλακό πινελακι και προσοχή, να φύγει το πολύ χνούδι. Δεν χρειάζεται να γυαλίζει πο καθαριότητα. Ή ψιλή ελάχιστη σκόνη δεν κάνει ζημιά. Υπολογιστής είναι, όχι αισθητήρας μοριακής βιολογίας να σε νοιαζει τόσο η καθαριότητα.

• Like 2
Δημοσ.

αυτο για το ρευμα δεν το γνωριζα, η μαλλον δεν το σκέφτηκα ποτε. με κομπρεσερ καθαριζω 12-15 χρόνια και μάλιστα βαράω ασύστολα στα ανεμιστηράκια, μου αρέσει να τα ακουω να κανουν βζζζζζιιιιιινννν. Τεσπα δεν ειχα θέμα ποτε αλλα ο αέρας αν γυρίζει το ανεμιστηρι δεν καθαριζει τα πτερύγια οπότε καλό θα ήταν να μπλοκαριστούν. οσο για υγρασία, αν δεν εχεις υδατοπαγίδα οπως εγω, καθαριζεις μια ωραια μέρα με ήλιο και το αφήνεις εκει κανα 20λεπτο να στεγνώσει. μιλάμε για ελαχιστη υγρασία απο τον αέρα που δεν 2 λεπτά έχει φυγει. καλώς η κακώς το κομπρεσερ κανει δουλεια, τα blower εμένα δεν μου κάνουν, θέλει και πινέλο γιατι δεν εχει δύναμη.

Δημοσ.

αυτο ακριβως εννοω. Με πιστολακι μαλλιων - αν δεν σε περασει γενεες 14 η γυναικα που το γεμισες σκονη - δεν εχεις θεμα.

Με κομπρεσερ - υπερσυμπιεστες στην ελληνικη - εκει εχεις το θεμα και για οποιον το ανεφερε ειμουν μπροστα οταν καηκε μητρικη.

Ζ87Χ της giagbyte ηταν. Το να μαγκωσεις τα ανεμηστηρακια ειναι δουλεια 2 δευτερολεπτων, γιατι να μην το κανεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για παν ενδεχομενο?

Προσωπικα καθαριζω το pc μια φορα το εξαμηνο οπου αλλαζω και παστα. Φυσαω το χοντρα, πινελακι τα υποολοιπα και WD-40 contact cleaner - στην αρχη αμελησα να το αναφερω συγκεκριμενα-

για τις επαφες και chipoειδή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...