Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, τον προηγούμενο και αυτό το μήνα έκανα διάφορες μικροαγορές από Ευρωπαϊκά μαγαζιά. Όσα είναι με απλό ταχυδρομείο έχουν καθυστερήσει πολύ περισσότερο από το κανονικό. ΠΧ από Αγγλία έχει σταλεί στις 27 Αυγ., Τσεχία 3 Σεπτ, Αγγλία πάλι 7 Σεπτ. και ούτως καθεξής. Σήμερα 29 Σεπτεμβρίου κανένα από τα παραπάνω δεν έχει φτάσει στο ταχυδρομείο της περιοχής μου (Αττική). Ρώτησα αν έχουν πήξει όπως το διάστημα της καραντίνας και μου είπαν ότι τα δέματα παραδίδονται κανονικά.  Έχω κάνεις τις αγορές με paypal αλλά να τους βγάλω όλους τρελούς επειδή τα ΕΛΤΑ τα έβαψαν μπλε;

Έχεις κανείς άλλο παρόμοιο θέμα ή μόνο σε εμένα τυχαίνουν αυτά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γω περιμένω ενα πακέτο απο bookdepository (απλό δεματάκι,οχι συστημένο,)  που στάλθηκε 2 Σεπτ. από Αγγλία.  Ακόμη τίποτα.(περιοχή Καλλιθέα). Επισης , σε οσα έχω παρήγγειλει από το συγκεκριμμένο site απο το τέλος της καραντίνας και μετά,  ήρθαν χωρίς ΕΛΤΑ tracking number...

Τέλος κάτι πήρε το μάτι μου για απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Επεξ/σία από zynif
Δημοσ.

..... είναι γενικό το κακό μάλλον. Κ εγώ περιμένω πραμάτεια απο Amazon (.es και .de) που λογικά με ELTA θα έρθουν (τουλάχιστον τα προηγούμενα έτσι μου ήρθαν)... ολοκλήρωσα ήδη την δεύτερη εβδομάδα (απο την ημέρα που έγιναν dispatch) κ ακόμα περιμένω, λογικά απο Τετάρτη θα αρχίσω το backtracking για να μάθω τι γίνεται...

Δημοσ.

40 μέρες μαζί με τα σκ έκανε δέμα από Ολλανδία και μάλιστα την επόμενη που μου παραδόθηκε ήρθε και το επόμενο το οποίο ήταν κανονικά στην ώρα του

έχω μια ακόμη παραγγελία από εκεί που έφυγε στις 21 σεπτεβρη ευελπιστώ αυτήν την βδομάδα να έχω ξεμπερδέψει 

Δημοσ.

Κατάλαβα... πάνε και οι παραγγελίες εντός Ευρώπης. Μόνο courier με tracking. Παραγγελία από κίνα με tracking ήρθε πιο γρήγορα από ότι Αγγλία untracked. Το πρόβλημα με τις απλές αποστολές είναι ότι δεν ξέρεις και τι να ψάξεις.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για άλλε περιοχές αλλά Γέρακα τα ΕΛΤΑ πάνε μια χαρά. Ακόμη και κουδούνι χτυπάει ο ταχυδρόμος περιμένοντα να κατέβω να παραλάβω κάτι αν είναι μεγάλο και δεν χωράει στο γραμματοκιβώτιο.

Ας μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.Θα κλείσουν και μετά θα πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι.Θυμάστε τι είχε πριν ένα χρόνο περίπου με κάποια ιδιωτικήμε αυξήσεις που αναγκάστηκε μετά να τις κατεβάσει.

• Like 4
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν ξέρω για άλλε περιοχές αλλά Γέρακα τα ΕΛΤΑ πάνε μια χαρά. Ακόμη και κουδούνι χτυπάει ο ταχυδρόμος περιμένοντα να κατέβω να παραλάβω κάτι αν είναι μεγάλο και δεν χωράει στο γραμματοκιβώτιο.

Ας μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.Θα κλείσουν και μετά θα πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι.Θυμάστε τι είχε πριν ένα χρόνο περίπου με κάποια ιδιωτικήμε αυξήσεις που αναγκάστηκε μετά να τις κατεβάσει.

Στο Γερακα ολα καλα θα λειτουργουν, το θεμα ειναι τι γινεται στις πυκνοκατοικημενες και υποβαθμισμενες περιοχες. Ειχα φιλο που εμενε Παπαγου και του εκανε εντυπωση που γκρινιαζαμε ολοι για τις δημοσιες υπηρεσιες, αστυνομια κλπ, γιατι εκει δεν ειχε ποτε ουρες, ηταν ολοι ευγενικοι κλπ. 

Στο Βυρωνα που ειμαι εγω, πλεον παρατανε τα γραμματα και τα μικροδεματα (που δεν χρειαζονται υπογραφη) εξω(!) απο την εισοδο της πολυκατοικιας και απλα φευγουν. Δεν χτυπανε κουδουνι, δεν κανουν καν τον κοπο να τα διασφαλισουν καπως. Αυτο εχει γινει προσφατα, αφου απελυσαν τους παλιους διανομεις οι οποιοι ηταν πολυ καλοι στη δουλεια τους. Αλλη κλασσικη περιπτωση ειναι να μην επιχειρουν καν να παραδωσουν τα μικροδεματα, και αφηνουν ειδοποιησεις οι οποιες ομως ειναι εξαιρετικα καθυστερημενες. Μου εχει τυχει να βρω χαρτακι για 5 μικροδεματα μαζι(!) και τελικα μου εδωσαν 6 γιατι "βρηκα και ενα παλιοτερο". Περα απο αυτα, ειναι αδιανοητο να ερχεται δεμα απο εξωτερικο σε 4-5 μερες και να χρειαζεται 10 μερες να περασει μεσα απο το συστημα των ΕΛΤΑ στην Αθηνα.

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Και εγώ με τον ταχυδρόμο μια χαρά ευχαριστημένος είμαι, εξυπηρετικός με το χαμόγελο και το τοπικό κατάστημα μια χαρά είναι. Με τον τρόπο που εξαφανίζονται τα απλά δέματα για εβδομάδες στα sorting centers είναι το θέμα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το θέμα δεν είναι στο τελευταίο βήμα πριν το σπίτι. Παραγγελία από τέλη Ιουλίου μου ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα. Έκανε 3 βδομάδες να φτάσει Ελλάδα και 1+ μήνα άραζε στο κέντρο διαλογής στο αεροδρόμιο.

• Like 1
Δημοσ.

Με τα δίκια σας αλλά πολλές φορές δεν φταίνε και τα ΕΛΤΑ.

Το λέω γιατί κοίταζα πρόσφατα Γ.Τ. μικρό δεματάκι εντός χώρας 14 ευρώ και έμεινα ξερός.Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κλείσουν και τα ΕΛΤΑ. Καλύτερα μετά να τα πηγαίνουμε χέρι με χέρι.😁

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Με τα δίκια σας αλλά πολλές φορές δεν φταίνε και τα ΕΛΤΑ.

Το λέω γιατί κοίταζα πρόσφατα Γ.Τ. μικρό δεματάκι εντός χώρας 14 ευρώ και έμεινα ξερός.Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κλείσουν και τα ΕΛΤΑ. Καλύτερα μετά να τα πηγαίνουμε χέρι με χέρι.😁

Δεν νομιζω οτι θελει κανεις να κλεισουν τα ΕΛΤΑ. Να βελτιωθουν ή εστω να μην χειροτερευουν συνεχως θελουμε, αλλα δυστυχως φαινεται πως τα πανε για απαξιωση και (ξε)πουλημα.

• Like 3
Δημοσ.

Εδώ επαρχία πάντως πλέον μετά την καραντίνα παραλαμβάνω πάνω-κάτω σε 20 μέρες δεματάκια από Κίνα. Από Αγγλία το πολύ σε 15 μέρες. Προσωπικά δεν έχω παράπονο, δεν έχω χάσει ούτε ένα δεματάκι.

Δεν ξέρω αν έχουμε απλά καλούς ταχυδρόμους αλλά πχ την προηγούμενη βδομάδα έτυχε να μου φέρει μεγάλο σχετικά δεματάκι από Κίνα που δεν χωρούσε να το αφήσει έξω & με πήρε τηλ ο ταχυδρόμος ότι έρχεται για να του ανοίξω να το αφήσει μέσα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, dazed είπε

Δεν νομιζω οτι θελει κανεις να κλεισουν τα ΕΛΤΑ. Να βελτιωθουν ή εστω να μην χειροτερευουν συνεχως θελουμε, αλλα δυστυχως φαινεται πως τα πανε για απαξιωση και (ξε)πουλημα.

Ιανουάριο τα ΕΛΤΑ γίνονται μία νέα εταιρία ιδιωτικού δικαίου που θα δωθεί στο Μαρινάκη, ενώ στις μεγάλες πόλεις η διανομή θα γίνει franchise για εταιρίες courrier. Οι ταχυδρόμοι μετά το 50% μειώσεις μισθών που έχουν φάει ήδη (από τα 2000 στο 1000), θα φάνε ένα 25% επιπλέον να πέσουν στα 750 το μήνα. 

Τα παλιά (υπάρχοντα) ΕΛΤΑ απλά θα κλείσουν. 

Αυτό επιπλέον των αλλαγών που έγιναν πέρισυ το καλοκαίρι, όπου ο κάθε ταχυδρόμος πήρε 2-3 τομείς αντί για τον 1 που είχε. 

Σημείωση τις 6 φορές που έχει χρεωκοπήσει το Ελληνικό Κράτος από σύστασης μέχρι το 1950, τα ΕΛΤΑ δεν πειράχτηκαν καθόλου. 

Στις 29/9/2020 στις 4:24 ΜΜ, mxa055 είπε

Καλησπέρα, τον προηγούμενο και αυτό το μήνα έκανα διάφορες μικροαγορές από Ευρωπαϊκά μαγαζιά. Όσα είναι με απλό ταχυδρομείο έχουν καθυστερήσει πολύ περισσότερο από το κανονικό. ΠΧ από Αγγλία έχει σταλεί στις 27 Αυγ., Τσεχία 3 Σεπτ, Αγγλία πάλι 7 Σεπτ. και ούτως καθεξής. Σήμερα 29 Σεπτεμβρίου κανένα από τα παραπάνω δεν έχει φτάσει στο ταχυδρομείο της περιοχής μου (Αττική). Ρώτησα αν έχουν πήξει όπως το διάστημα της καραντίνας και μου είπαν ότι τα δέματα παραδίδονται κανονικά.  Έχω κάνεις τις αγορές με paypal αλλά να τους βγάλω όλους τρελούς επειδή τα ΕΛΤΑ τα έβαψαν μπλε;

Έχεις κανείς άλλο παρόμοιο θέμα ή μόνο σε εμένα τυχαίνουν αυτά;

Από πέρυσι το καλοκαίρι ο κάθε διανομέας έχει πάρει 2-3 τομείς αντί για τον 1 που είχε. Στα κεντρικά τα δέματα γίνονται βουνό και μόνο συστημένα με tracking παραδίδονται πλέον. Και λόγο αυτού όλες οι εταιρίες χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν ακόμα και για γράμματα. Ακόμα και οι λογαριασμοί πάνε σε πολλές περιοχές μετά την λήξη τους!!!!

Συστημένο με tracking έχει τριπλάσιο χρόνο παράδοσης και ήδη αυτά έχουν καθυστέρηση 2 ημέρων λόγο φόρους εργασίας λόγο των αλλαγών των τομέων. Ήτοι δεν μπορεί ο ταχυδρόμος κάθε μέρα να παραδίδει συστημένα στον ίδιο τομέα αλλά κάθε 3 μέρες. 

Και λόγο του όγκου των συστημένων, η απλή αλληλογραφία κάθεται και μαζεύει σκόνη. 

Αυτά γιατί το κράτος με την στάση πληρωμών στα ΕΛΤΑ 5 χρόνια τώρα (2015), πληρώνοντας μόνο έναντι ένα μικρό ποσό από τα οφειλόμενα της Καθολικής Υπηρεσίας, έφτασε τον οργανισμό να μην έχει υπαλλήλους λόγο των €250εκ χρέους. Από διανομή, μέχρι στα κεντρικά τελωνεία όπου το χάος είναι τεράστιο με 500 κενές θέσεις πάνω από ένα χρόνο. 

Δυστυχώς τρώτε ΕΕ και κανόνες Ανταγωνισμού στην μάπα. Μιας και μια χώρα όπως η Ελλάδα με εκατοντάδες νησιά, δεν μπορεί να έχει χωρίς επιδοτήσεις Ταχυδρομείο να συντηρεί δίκτυο σε όλη την χώρα μιας και δεν βγαίνουν τα λεφτά διαφορετικά. Και επιδοτήσεις σε εταιρίες είναι κομμένες από την ΕΕ. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 2
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...