,marilena, Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όποιους πρόκειται να μπουν για να απαντήσουν στην ερώτηση μου. Έχω ένα άψογο κατά τα άλλα lg v 10 αλλά τελευταία ξεκίνησε να κολάει πολύ. Έμαθα προσφάτως ότι με ένα ρουταρισμα θα λυθεί το πρόβλημα μου και θα κάνει το λογισμικό του να τρέχει σαν καινούργιο. Όμως εγώ δεν είμαι γνώστης και αναρωτιέμαι αν όντως είναι έτσι, και αν ναι πως θα το κάνω το root.
TechnoState Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα κ σε σένα. Αρχικά πρέπει να διαβάσεις αρκετά reviews κ να μάθεις ποια rom τρέχει καλύτερα στην στην ίδια έκδοση με την δική σου, συσκευή. Όταν τελικά αποφασίσεις ποιά rom θα κάνεις flash, πρέπει να βρείς την πηγή για τα αρχεία κ τους drivers που θα χρειαστούν (εννοώ για καθαρά, σωστά, πακέτα εγκατάστασης). Έπειτα θα διαβάσεις προσεκτικά τους οδηγούς εγκατάστασης που συνήθως εμπεριέχονται. Εάν είσαι τυχερή, ίσως πέσεις κ σε κάποιο video tutorial. Ανάλογα την συσκευή, το root access κ το flashing έπειτα, μπορεί να είναι απλή κ γρήγορη διαδικασία (πχ παλιά στα OnePlus μου, πάνω απο 15mins δεν μου είχε πάρει ποτέ) η χρονοβόρα κ πολύπλοκη (σε ταμπλετ Chuwi κ σε Meizu, κάποιες ώρες....δεν μπορούσα να με τπτ να πετύχω σταθερή rom κ τρόπο ώστε να μην μου brickαρει η συσκευή). Σε κάθε περίπτωση, ότι γίνεται είναι αποκλειστικά κ μόνο με δική σου ευθύνη.
chios Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν έχει καμία σχέση το ρουτ με το πώς τρέχει το τηλέφωνο, καλύτερα κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το μόνο που μπορείς να κάνεις με ρουτ είναι να διαγράψεις εφαρμογές που δεν θέλεις.
koutsis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, ,marilena, είπε Καλησπέρα σε όποιους πρόκειται να μπουν για να απαντήσουν στην ερώτηση μου. Έχω ένα άψογο κατά τα άλλα lg v 10 αλλά τελευταία ξεκίνησε να κολάει πολύ. Έμαθα προσφάτως ότι με ένα ρουταρισμα θα λυθεί το πρόβλημα μου και θα κάνει το λογισμικό του να τρέχει σαν καινούργιο. Όμως εγώ δεν είμαι γνώστης και αναρωτιέμαι αν όντως είναι έτσι, και αν ναι πως θα το κάνω το root. Μάλλον εννοείς να περάσεις κάποια ελαφριά custom rom όχι root.
,marilena, Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν γνωρίζω. Όπως είπα δεν είμαι σχετική με αυτά τα θέματα. Για αυτό και έβαλα την ερώτηση στο forum. Απλά μου είπαν ότι η λύση στο πρόβλημα μου με τα κολληματα που τρώει το κινητό μου είναι να κάνω ρουτ. Από εκεί και πέρα σκοπεύω αν βρεθεί όντως ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή να δώσω να μου το κάνει κάποιος γνωστός γιατί δεν θα μπορούσα να το κάνω εγώ. Τώρα στο το custom rom που είπες δεν το έχω ακούσει. Τι ακριβώς είναι;
TechnoState Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Διαβάζοντας ξανά το εισαγωγικό σου μήνυμα, αλλά κ την συνέχεια σε πιο χαλαρή κ συγκεντρωμένη κατάσταση (στη δύση μιας έντονης μέρας μου).... ξέχνα ότι ανέφερα παραπάνω, διαπιστώνω ότι δεν γνωρίζεις κ συνεπώς δεν θέλεις να ασχοληθείς (θέλεις κάτι, που να λειτουργεί, σωστά κ απλά...κ απολύτως λογικό κ κατανοητό αυτό) απευθυνσου σε κάποιον γνωστό σου, ο οποίος το κατέχει (φυσικά να αποφύγεις κάποιον επαγγελματία, λόγω κόστους κ λίγο παρωχημένης συσκευής) ώστε να ασχοληθεί. Έχε όμως στο νου σου ότι η επιτυχία του εγχειρήματος δεν είναι εγγυημένη. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δοκίμασε αρχικά να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως προαναφέρθηκε (απλά κράτα backup επειδή θα σου σβήσει τα πάντα μέσα από το κινητό). Δες μετά πως τρέχει το κινητό και αν δεν σε καλύπτει δώστο αν έχεις κάποιον γνωστό να σου αλλάξει την rom. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα