Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Έχω μια εργασία θα ήθελα βοήθεια όχι να την λύσετε όσο το να την καταλάβω. Πως θα μπορούσα να εκτελέσω το σενάριο και να μου βγάζει το μονοπάτι του αρχείου και να εκτυπώσει. Το προσπάθησα αλλά δεν μου βγαίνει ποια σωστή διαδικασία να ακολουθήσω. Σας ευχαριστώ

Να δημιουργήσετε ένα σενάριο σε Python με το όνομα parse.py, το οποίο θα διαβάζει μια ιστοσελίδα που έχετε αποθηκεύσει στο δίσκο σας και θα εμφανίζει στην οθόνη όλους τους συνδέσμους και το κείμενο που τους συνοδεύουν. Προσοχή, το σενάριο δεν θα κατεβάζει την ιστοσελίδα από το διαδίκτυο, αυτό θα το κάνουμε σε επόμενη εβδομάδα.

Για εφαρμογή θα χρησιμοποιήσετε το αρχείο  seminaria.html το οποίο περιλαμβάνει όλα τα σεμινάρια πληροφορικής του ΙΝΕΠ για το μήνα Δεκέμβριο 2013 (για να το κατεβάσετε κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "Αποθήκευση δεσμού ως...").

seminaria
Εικόνα 1 Το αρχείο seminaria.html όπως φαίνεται στον Browser

Για παράδειγμα, αν εκτελέσετε το σενάριο, θα πρέπει να ζητήσει το μονοπάτι του αρχείου και εν συνεχεία θα εκτυπώσει :

output
Εικόνα 2 H έξοδος της εκτέλεσης του σεναρίου

ΟΔΗΓΙΕΣ

To αρχείο seminaria.html, όπως και όλες οι ιστοσελίδες, είναι αρχεία κειμένου, που σημαίνει ότι μπορείτε να το ανοίξετε με έναν απλό επεξεργαστή κειμένου, για παράδειγμα το Notepad (Σημειωματάριο). Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, αφού ανοίξετε το αρχείο, είναι να εντοπίσετε την πληροφορία που εμφανίζεται στην Εικόνα 2 και εν συνεχεία να καταλάβετε ότι αυτή η πληροφορία συνοδεύεται πριν και μετά, από συγκεκριμένες λέξεις. Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία την εργασία σας θα πρέπει :

1. να εντοπίσετε τις συγκεκριμένες λέξεις που περικλείουν είτε τον υπερσύνδεσμο είτε το κείμενο του και να καταλάβετε το πρότυπο μορφοποίησης που χρησιμοποιεί επαναληπτικά ο συγγραφέας της ιστοσελίδας,

2. εν συνεχεία να δημιουργήσετε μια συνάρτηση με το όνομα subtext , η οποία θα εχει τουλάχιστον ως παραμέτρους, ένα αλφαριθμητικό μέσα στο οποίο θα ψάξουμε, το αρχικό και τελικό αλφαριθμητικό της μορφοποίησης. Για παράδειγμα, αν εκτελέσουμε την συναρτηση όπως παρακάτω :

Παράδειγμα 1
text = subtext("Greece is a wonderful country", "ee", "erf")

θα πρέπει να μας επιστρέψει το κείμενο "ce is a wond"

Προσοχή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν θέλετε να βάλετε περισσότερες παραμέτρους στην subtext.  Εκτός από τις 3 πρώτες παραμέτρους που θα πρέπει να υπάρχουν στη συνάρτηση, έχετε την ελευθερία -αν εσείς το θέλετε - να σχεδιάσετε όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους.

Π.χ. να δηλώνετε μια θέση από την οποία θα ξεκινήσει η έρευνα:

Παράδειγμα 2

text = subtext("Greece is a wonderful country", "ee", "erf", 5)

Θα πρέπει να επιστρέψει "" γιατί δεν υπάρχει το αλφαριθμητικό "ee" μετά το 5 χαρακτήρα.

Πιθανόν να μπορεί να θέλετε να δηλώσετε με λογικές μεταβλητές αν η συνάρτηση θα πρέπει να επιστρέψει μαζί με το κείμενο και τις λέξεις της μορφοποίησης.

Παράδειγμα 3

text = subtext("Greece is a wonderful country", "ee", "erf", 0, True, True)

θα πρέπει να σας επιστρέψει το κείμενο "eece is a wonderf". H πρώτη λογική τιμή αναφέρεται στη προσθήκη της αρχικής λέξης μορφοποίησης και η δεύτερη λογική τιμή στη τελική λέξη.

Επίσης και η λογική των παραμέτρων είναι στην ευθύνη σας. Για παράδειγμα μπορείτε να ενσωματώσετε τη λογική, ότι αν η τελική λέξη μορφοποίησης είναι κενή κατά τη κλήση της συνάρτησης, τότε η συνάρτηση, αν υπάρχει η αρχική λέξη μορφοποίησης να επιστρέφει όλο το κείμενο από το σημείο της εύρεσης της ώς το τέλος.

Παράδειγμα 4

text = subtext("Greece is a wonderful country", "ee", "")

θα πρέπει να σας επιστρέψει το κείμενο "ce is a wonderful country"

Το σενάριο parse.py, αφού ανοίξει το αρχείο seminaria.html και διαβάσει το περιεχόμενο του, θα χρησιμοποιήσει τη subtext για να εξαγάγει τον πρώτο υπερσύνδεσμο, και με την επόμενη κλήση της, το κείμενο που τον συνοδεύει, και να τα εκτυπώσει στην οθόνη. Με επαναληπτικές κλήσεις της subtext θα πρέπει εκτυπωθούν όλοι οι σύνδεσμοι με τα κείμενα τους, όπως είδαμε στη Εικόνα 2.

Δημοσ.

Ερώτηση δεν βλέπουμε. Άσε που δεν έκανες καν τον κόπο να κατεβάσεις τα αρχεία και να τα ανεβάσεις, μιας και δεν έχουμε πρόσβαση. Επιπλέον η εργασία είναι υπερβολικά απλή. Πιάσε τη ζητάει ένα ένα, γοογκλαρε λίγο, προσπάθησε λίγο, και δεν χρειάζεσαι καμία βοήθεια η κατεύθυνση. 

Δημοσ.

καλημέρα. Αυτό κάνω googlaro όσο μπορώ. Απλή φαίνεται για κάποιον που γνωρίζει την Python για εμένα που ασχολούμαι πρώτη φορά μου φαίνεται δύσκολη. Η ερώτηση μου είναι  Πως θα μπορούσα να εκτελέσω το σενάριο και να μου βγάζει το μονοπάτι του αρχείου και να εκτυπώνει όπως το βγάζει και στην φωτογραφία

6 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Ερώτηση δεν βλέπουμε. Άσε που δεν έκανες καν τον κόπο να κατεβάσεις τα αρχεία και να τα ανεβάσεις, μιας και δεν έχουμε πρόσβαση. Επιπλέον η εργασία είναι υπερβολικά απλή. Πιάσε τη ζητάει ένα ένα, γοογκλαρε λίγο, προσπάθησε λίγο, και δεν χρειάζεσαι καμία βοήθεια η κατεύθυνση. 

πως να κατεβάσω τα αρχεία? φαίνονται απο το άνοιγμα των φωτογραφιών. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το κανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβασε το αρχειο ως κειμενο και ψαξε για tags <a>

Μπορεις να το διαβασεις με την εξης εντολη:

my_text=open('seminaria.html').read()

Απο κει και περα με λιγη δουλιτσα σε κειμενα, λιστες, κλπ μπορεις να βρεις αυτα που θελεις.

Δε σου το γραφω γιατι ειναι σα να σου λυνω την ασκηση

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, archer100 είπε

Διαβασε το αρχειο ως κειμενο και ψαξε για tags <a>

Μπορεις να το διαβασεις με την εξης εντολη:

my_text=open('seminaria.html').read()

Απο κει και περα με λιγη δουλιτσα σε κειμενα, λιστες, κλπ μπορεις να βρεις αυτα που θελεις.

Δε σου το γραφω γιατι ειναι σα να σου λυνω την ασκηση

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα το προσπαθήσω. Δεν μου εχει εξηγήσει κανεις την γλώσσα python και την διαβαζω όσο μπορω να την καταλάβω

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, gel74 είπε

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα το προσπαθήσω. Δεν μου εχει εξηγήσει κανεις την γλώσσα python και την διαβαζω όσο μπορω να την καταλάβω

Ειναι ευκολη σχετικα και μπορεις να βρεις απαντησεις για τα παντα στο ιντερνετ

Για οτι προβλημα συναντησεις googlare στα αγγλικα και πηγαινε σε απαντησεις του stackoverflow, και θα βρεις τις λυσεις που θες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ειναι ευκολη σχετικα και μπορεις να βρεις απαντησεις για τα παντα στο ιντερνετ

Για οτι προβλημα συναντησεις googlare στα αγγλικα και πηγαινε σε απαντησεις του stackoverflow, και θα βρεις τις λυσεις που θες

Δεν γνωριζω πολυ καλα αγγλικα ισως και γι αυτο δυσκολευομαι

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, gel74 είπε

Δεν γνωριζω πολυ καλα αγγλικα ισως και γι αυτο δυσκολευομαι

Τότε αυτό θα επρεπε να είναι πιο άμεση προτεραιότητα. 

• Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Τότε αυτό θα επρεπε να είναι πιο άμεση προτεραιότητα. 

Νομίζω είναι ένα θέμα που μάλλον κανένα ίδρυμα δεν έχει καταπιαστεί ως τώρα.

Ορολογία τεχνολογιών στα αγγλικά.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gel74 είπε

καλημέρα. Αυτό κάνω googlaro όσο μπορώ. Απλή φαίνεται για κάποιον που γνωρίζει την Python για εμένα που ασχολούμαι πρώτη φορά μου φαίνεται δύσκολη. Η ερώτηση μου είναι  Πως θα μπορούσα να εκτελέσω το σενάριο και να μου βγάζει το μονοπάτι του αρχείου και να εκτυπώνει όπως το βγάζει και στην φωτογραφία

πως να κατεβάσω τα αρχεία? φαίνονται απο το άνοιγμα των φωτογραφιών. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το κανω

Μπορείς να παραθέσεις τι έχεις κάνει και τι λάθη παίρνεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...