atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) http://www.questions4steveb.co.uk/html/Server_NAS/Hard-drives-over-2Tb_with-Windows-XP θα χρειαστεί νομίζω gpt driver για windows Xp ωστε να τον αναγνωρίσουν. https://www.paragon-software.com/technologies/gpt-loader/ Ή κάποιον παρόμοιο driver με τον παραπάνω . Μπορεις να δώσεις την παρακάτω εντολή με το δίσκο συνδεδεμενο στα Xp? Step 1:Type cmd and hit Enter to bring up Command Prompt. Run as administrator. Step 2:In the command prompt, enter the command diskpart. Step 3:Enter the command list disk. Ίσως θα πρέπει να γίνει initialize στα windows Xp πρώτα. Ta windows Xp πρέπει να είναι 64bit. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από atheatos 1
Kthulhou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 τι service pack έχουν τα XP ? επειδή αρχικά δεν έβλεπαν μεγάλους δίσκους. αν δεν έχεις sp2 ή sp3 βρες από κάπου να τα κατεβάσεις κ μετά ξανα δοκιμάζεις επίσης να τον συνδέσεις πάνω σε USB στη μητρική κ όχι σε μπροστινά του κουτιού 2
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ίσως χρειάζεται driver και σαν νέος που είναι μπορεί να μην έχει για XP. Στη διαχείριση συσκευών; Περίεργο όμως ότι δεν κάνει κάποιο ήχο το λειτουργικό. Δεν είμαι σίγουρος αν φαίνεται στην διαχείριση συσκευών, θα το κοιτάξω 5 ώρες πριν, atheatos είπε http://www.questions4steveb.co.uk/html/Server_NAS/Hard-drives-over-2Tb_with-Windows-XP θα χρειαστεί νομίζω gpt driver για windows Xp ωστε να τον αναγνωρίσουν. https://www.paragon-software.com/technologies/gpt-loader/ Ή κάποιον παρόμοιο driver με τον παραπάνω . Μπορεις να δώσεις την παρακάτω εντολή με το δίσκο συνδεδεμενο στα Xp? Step 1:Type cmd and hit Enter to bring up Command Prompt. Run as administrator. Step 2:In the command prompt, enter the command diskpart. Step 3:Enter the command list disk. Ίσως θα πρέπει να γίνει initialize στα windows Xp πρώτα. Ta windows Xp πρέπει να είναι 64bit. Χαόθηκα λίγο με αυτό το ποστ και τα λινκ δεν κατάλαβα ακριβώς τι πόρισμα έβγαζαν. Initialize στα windows δεν ξέρω τι σημαίνει. Ο υπολογιστής είναι παλιός και δεν νομίζω να είναι 64bit, λογικά 32 θα είναι. Από που να ξεκινήσω με αυτά που μου είπες, να τρέξω τις εντολές με τα τρία βήματα ή να κοιτάξω κάτι άλλο πρώτα? 2 ώρες πριν, Kthulhou είπε τι service pack έχουν τα XP ? επειδή αρχικά δεν έβλεπαν μεγάλους δίσκους. αν δεν έχεις sp2 ή sp3 βρες από κάπου να τα κατεβάσεις κ μετά ξανα δοκιμάζεις επίσης να τον συνδέσεις πάνω σε USB στη μητρική κ όχι σε μπροστινά του κουτιού Δεν ξέρω ποιο είναι το service pack που έχει, θα το κοιτάξω και θα επανέλθω. Δηλαδή αν το service pack είναι παλιό να προσπαθήσω να το ενημερώσω σε sp2 ή sp3. Και μετά ξαναδοκιμάζω τον σκληρό στις πίσω θύρες ή να τον δοκιμάσω στις πίσω από τώρα μπας και?
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε μετά ξαναδοκιμάζω τον σκληρό στις πίσω θύρες ή να τον δοκιμάσω στις πίσω από τώρα μπας και? Πρώτα απ' όλα ξεκινήστε μ' αυτό. Αν κάνει ήχο σύνδεσης αλλά δεν έχετε πρόσβαση είμαστε σε καλό δρόμο. 1
Kthulhou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 εκεινα τα παλιά τα χρόνια, βγήκαν τα ΧΡ. Στην 1η έκδοση, ΠΡΙΝ το sp1 αναγνώριζαν μέχρι 40GB δίσκους. δες πρώτα στις usb θυρες της μητρικής που θα πρέπει να είναι usb 2.0 και δίνουν κ μεγαλύτερο ρεύμα. Οι μπροστινές μπορεί να είναι και 1.1 Επίσης αν μπορείς να βρεις καλώδιο , κάπως έτσι https://www.e-shop.gr/cablexpert-ccp-usb22-am5p-3-dual-usb20-a-to-mini-usb-cable-09m-p-PER.584079 με διπλό usb-A ώστε να τροφοδοτείται καλύτερα ο εξωτ σκληρός. Από την άλλη, το καλώδιο που κουμπώνει στο δίσκο να είναι σωστό, εγώ παράδειγμα σου δείχνω 2
atheatos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Δεν είμαι σίγουρος αν φαίνεται στην διαχείριση συσκευών, θα το κοιτάξω Χαόθηκα λίγο με αυτό το ποστ και τα λινκ δεν κατάλαβα ακριβώς τι πόρισμα έβγαζαν. Initialize στα windows δεν ξέρω τι σημαίνει. Ο υπολογιστής είναι παλιός και δεν νομίζω να είναι 64bit, λογικά 32 θα είναι. Από που να ξεκινήσω με αυτά που μου είπες, να τρέξω τις εντολές με τα τρία βήματα ή να κοιτάξω κάτι άλλο πρώτα? Δεν ξέρω ποιο είναι το service pack που έχει, θα το κοιτάξω και θα επανέλθω. Δηλαδή αν το service pack είναι παλιό να προσπαθήσω να το ενημερώσω σε sp2 ή sp3. Και μετά ξαναδοκιμάζω τον σκληρό στις πίσω θύρες ή να τον δοκιμάσω στις πίσω από τώρα μπας και? Τα windows Xp 64bit υποστηρίζουν δίσκους πάνω 2.2 tb. Τα προηγούμενα βλέπουν μόνο δίσκους MBR μέχρι 2.2 tb.
dpolal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από dpolal
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 17 ώρες πριν, atheatos είπε Τα windows Xp 64bit υποστηρίζουν δίσκους πάνω 2.2 tb. Τα προηγούμενα βλέπουν μόνο δίσκους MBR μέχρι 2.2 tb. Δηλαδή αν τελικά το σύστημα είναι 32bit απλά δεν γίνεται τίποτα? Να μην δοκιμάσω καν τα κόλπα που είπαν τα παιδιά πιο πάνω?
atheatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 16 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Δηλαδή αν τελικά το σύστημα είναι 32bit απλά δεν γίνεται τίποτα? Να μην δοκιμάσω καν τα κόλπα που είπαν τα παιδιά πιο πάνω? Ποια κόλπα? Αυτά που διαβάζω από τους άλλους είναι λύσεις για hardware. Αν θες να δοκιμάσεις να βάλεις ένα αλλο σκληρό πάλι εξωτερικό σαν τον 4TB αλλά 2TB και MBR για να επιβεβαιώσεις αν όντως hardware το πρόβλημα. Σε περίπτωση που διαβάζει τέτοιον σκληρό και παρόμοιους τότε το πρόβλημα είναι στα windows σίγουρα που δεν είναι 64bit. Αλλη λύση είναι Linux live usb να τρέξεις και να δεις αν βλέπει το 4tb σκληρό.Αν τον βλέπει τότε το πρόβλημα είναι στo windows. 2
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Ειπώθηκαν σκέψεις για drivers, για προγράμματα, partitions κλπ που νομίζω είναι στο λογισμικό. Τεσπα επειδή δεν ξέρω πολλά από τέτοιες λύσεις δεν επιμένω. Παρακάτω βάζω φωτογραφίες με τις πληροφορίες για να υπάρχουν και επανερχόμαστε 1) Τα windows είναι Service pack 3 και απότι καταλαβαίνω με λίγο γκουγκλάρισμα είναι 32 bit Spoiler 2) Έβαλα τον δίσκο στις πίσω usb και ακούστηκε *ντλον* από τα ηχεία, αλλά χωρίς να κάνει pop up κάτι. Μπήκα στην διαχείριση συσκευών και εκεί φαινόταν Spoiler Στις 22/2/2022 στις 4:56 ΜΜ, atheatos είπε Ποια κόλπα? Αυτά που διαβάζω από τους άλλους είναι λύσεις για hardware. Αν θες να δοκιμάσεις να βάλεις ένα αλλο σκληρό πάλι εξωτερικό σαν τον 4TB αλλά 2TB και MBR για να επιβεβαιώσεις αν όντως hardware το πρόβλημα. Σε περίπτωση που διαβάζει τέτοιον σκληρό και παρόμοιους τότε το πρόβλημα είναι στα windows σίγουρα που δεν είναι 64bit. Αλλη λύση είναι Linux live usb να τρέξεις και να δεις αν βλέπει το 4tb σκληρό.Αν τον βλέπει τότε το πρόβλημα είναι στo windows. Από την στιγμή που είναι 32 bit δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό κόλπο για να λειτουργεί σωστά? Πχ με κάποιο πρόγραμμα που να μεσολαβεί ανάμεσα στον δίσκο και στα windows or something? Θα πρέπει βέβαια να μπορώ να ανταλλάσω τα αρχεία ανάμεσα στην επιφάνεια εργασίας και πίσω και όχι απλά να δω τι έχει μέσα ο δίσκος αλλιώς δεν έχει νόημα
atheatos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 18 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ειπώθηκαν σκέψεις για drivers, για προγράμματα, partitions κλπ που νομίζω είναι στο λογισμικό. Τεσπα επειδή δεν ξέρω πολλά από τέτοιες λύσεις δεν επιμένω. Παρακάτω βάζω φωτογραφίες με τις πληροφορίες για να υπάρχουν και επανερχόμαστε 1) Τα windows είναι Service pack 3 και απότι καταλαβαίνω με λίγο γκουγκλάρισμα είναι 32 bit Απόκρυψη περιεχομένων 2) Έβαλα τον δίσκο στις πίσω usb και ακούστηκε *ντλον* από τα ηχεία, αλλά χωρίς να κάνει pop up κάτι. Μπήκα στην διαχείριση συσκευών και εκεί φαινόταν Απόκρυψη περιεχομένων Από την στιγμή που είναι 32 bit δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό κόλπο για να λειτουργεί σωστά? Πχ με κάποιο πρόγραμμα που να μεσολαβεί ανάμεσα στον δίσκο και στα windows or something? Θα πρέπει βέβαια να μπορώ να ανταλλάσω τα αρχεία ανάμεσα στην επιφάνεια εργασίας και πίσω και όχι απλά να δω τι έχει μέσα ο δίσκος αλλιώς δεν έχει νόημα Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει είναι να χωρίσεις τον δίσκο σε δυο ίσα partition και να τον κανείς format σε MBR σε έναν άλλο υπολογιστή. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει όμως αυτό. Γιατι δεν βάζεις Linux? Αν θες οπωσδήποτε windows δοκίμασε και το react OS. https://reactos.org 2
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 26/2/2022 στις 3:08 ΜΜ, atheatos είπε Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει είναι να χωρίσεις τον δίσκο σε δυο ίσα partition και να τον κανείς format σε MBR σε έναν άλλο υπολογιστή. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει όμως αυτό. Γιατι δεν βάζεις Linux? Αν θες οπωσδήποτε windows δοκίμασε και το react OS. https://reactos.org Το react OS δεν το ήξερα. Απότι βλέπω είναι λειτουργικό σύστημα αλλά δεν ξέρω περισσότερα για αυτό και αν αξίζει, και τι προσφέρει γενικότερα. Επίσης είναι και το θέμα πως το σύστημα είναι αρκετά παλιό οπότε θα πρέπει το όποιο λογισμικό να είναι το ίδιο, ή ελαφρύτερο από τα Xp αλλιώς θα σέρνεται ανυπόφορα. Γενικά ένα φορμάτ το χρειάζεται γιατί καλά τα Xp αλλά πλέον δεν δουλεύουν τα μισά προγράμματα. Δεν είναι όμως στο χέρι μου οπότε προς το παρών ψάχνω άλλες λύσεις. Αυτή η σκέψη του να χωριστεί ο δίσκος σε δύο μέρη δεν ακούγεται κακή. Έχω όμως δύο ερωτήσεις. 1) Άμα κάνω αυτή την αλλαγή και τον χωρίσω στα δύο, άμα δω ότι δεν βολεύει για κάποιο λόγο, μπορώ απλά να τον ξαναφορμάρω και να γίνει 4Tb μονοκόμματος όπως στην αρχή και όλα καλά? 2) Πως θα είναι πρακτικά να έχω έναν δίσκο χωρισμένο στα δύο? Δηλαδή θα τον κουμπώνω στο pc, θα κάνει pop up και τι βλέπω? Δύο διαφορετικούς δίσκους που κούμπωσαν ταυτόχρονα? Έναν δίσκο που θα είναι σαν να έχει δύο φακέλους? Επίσης χρειάζομαι να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα για να κάνω αυτές τις αλλαγές στον δίσκο ή το κάνω απλά ανοίγοντας τις ρυθμίσεις του? Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από cthulhucarbide
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Το react OS δεν το ήξερα. Απότι βλέπω είναι λειτουργικό σύστημα αλλά δεν ξέρω περισσότερα για αυτό και αν αξίζει, και τι προσφέρει γενικότερα. Περισσότερα εδώ: 12 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε το θέμα πως το σύστημα είναι αρκετά παλιό οπότε θα πρέπει το όποιο λογισμικό να είναι το ίδιο, ή ελαφρύτερο από τα Xp αλλιώς θα σέρνεται ανυπόφορα. Αν παραμείνει με τα parts που έχει, ναι, μια καλή εναλλακτική των XP είναι τα Lubuntu ή Mint XFCE. Αν σκοπεύετε να διαθέσετε ~30€, με 18€ παίρνετε SSD και με 12€ άλλα 4GB ram και τρέχει σχετικά άνετα Windows 10. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από Τέρης Α.
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι τζάμπα ταλαιπωρείσαι τόσες μέρες. Τα XP ΔΕΝ αναγνωρίζουν δίσκους μεγαλύτερους από 2ΤΒ και δεν μπορείς να κάνεις τίποτε για' αυτό. Δεν είναι θέμα 32 ή 64 bit αλλά ότι τα xp δουλεύουν μόνο με mbr δίσκους και το mbr έχει όριο τα 2.2TB (ονομαστική τιμή, η πραγματική είναι μέχρι τα 2tb). Επίσης θέλει uefi bios και ο δίσκος να είναι gpt που τα xp δεν το υποστηρίζουν επίσης. Τώρα, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Να πάρεις backup από αρχεία ή θέλεις να δουλεύεις κανονικά το σύστημα με τα xp και να ανταλλάζεις αρχεία με τον δίσκο; Για απλό bakcup κατέβασε ένα iso από linux, μετέφερε το σε ένα usb και μπούταρε από αυτό για να πάρεις το backup. Αν θέλεις να συνεχίσεις να δουλεύεις με τα xp, απλά μην το κάνεις. Πάρε ένα backup και κάνε ένα φορμάτ για να βάλεις έστω 7άρια να τελειώνεις. Αν δεν θέλεις να χάσεις την εγκατάσταση πάρε έναν φθηνό ssd 120άρι που είναι υπεραρκετός για οποιαδήποτε εγκατάσταση windows, τσίμπα και 2gb ram (φαντάζομαι ddr2) από τις αγγελίες και βάλτου 10άρια (όπως πρότεινε και ο Τέρης). Τα xp έχουν πεθάνει, έχουν θαφτεί, έχουν σαπίσει και έχουν γίνει πλέον λίπασμα για τα ραδίκια. Ακόμα και για απλό ίντερνετ θα έχεις θέματα σε πολλές σελίδες καθώς δεν υποστηρίζονται οι browsers από το 2012 και μετά. Αν τώρα επιμένεις για κάποιον λόγο να υποβαθμίζεις τόσο τον 4πύρηνο c2q που έχεις, στείλτον με την μητρική και την μνήμη σε μένα να σου στείλω έναν p4 ht στα 3ghz με 2gb ram και δώρο μια κάρτα γραφικών agp και έναν 320άρι εξωτερικό δίσκο να το ευχαριστηθείς. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από micos000 2
atheatos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 17 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Το react OS δεν το ήξερα. Απότι βλέπω είναι λειτουργικό σύστημα αλλά δεν ξέρω περισσότερα για αυτό και αν αξίζει, και τι προσφέρει γενικότερα. Επίσης είναι και το θέμα πως το σύστημα είναι αρκετά παλιό οπότε θα πρέπει το όποιο λογισμικό να είναι το ίδιο, ή ελαφρύτερο από τα Xp αλλιώς θα σέρνεται ανυπόφορα. Γενικά ένα φορμάτ το χρειάζεται γιατί καλά τα Xp αλλά πλέον δεν δουλεύουν τα μισά προγράμματα. Δεν είναι όμως στο χέρι μου οπότε προς το παρών ψάχνω άλλες λύσεις. Αυτή η σκέψη του να χωριστεί ο δίσκος σε δύο μέρη δεν ακούγεται κακή. Έχω όμως δύο ερωτήσεις. 1) Άμα κάνω αυτή την αλλαγή και τον χωρίσω στα δύο, άμα δω ότι δεν βολεύει για κάποιο λόγο, μπορώ απλά να τον ξαναφορμάρω και να γίνει 4Tb μονοκόμματος όπως στην αρχή και όλα καλά? 2) Πως θα είναι πρακτικά να έχω έναν δίσκο χωρισμένο στα δύο? Δηλαδή θα τον κουμπώνω στο pc, θα κάνει pop up και τι βλέπω? Δύο διαφορετικούς δίσκους που κούμπωσαν ταυτόχρονα? Έναν δίσκο που θα είναι σαν να έχει δύο φακέλους? Επίσης χρειάζομαι να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα για να κάνω αυτές τις αλλαγές στον δίσκο ή το κάνω απλά ανοίγοντας τις ρυθμίσεις του? Κοίταξε. Δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει αλλά θεωρητικά ίσως γίνεται χωρίζοντας τον δίσκο σε 2 ίσα μερη. Πρέπει να το κανείς φυσικά σε άλλον υπολογιστή που να τον αναγνωρίζει. Μέσα από την διαχείριση δίσκων θα φτιάξεις 2 ίσους τόμους και θα προσπαθήσεις να τους κανείς MBR. Φυσικά και μπορεί να ξαναγίνει όπως ήταν ο δίσκος . Αυτές οι αλλαγές είναι software αλλαγές. Δεν είναι μόνιμες. Μπορείς εύκολα να φτιάξεις partition στα windows ειδικά αν ο δίσκος είναι gpt. Προφανώς για να ρωτάς αν θα φαίνονται δυο σκληροι ή δυο Φάκελοι δεν έχεις ξαναδεί υπολογιστή με έναν σκληρό αλλά με 2 και περισσότερα partitions. Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις ένα πιο σύγχρονο λειτουργικό, όπως προαναφέρθηκε γιατί τα Xp πέρα από εξειδικευμένα αρχαία προγράμματα , είναι άχρηστα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα