Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Λοιπόν, έχω έναν υπολογιστή από τη δεκαετία του ‘90 (είχε έρθει με Windows ME, στη συνέχεια τεχνικός του έβαλε ΧΡ). Αυτον τον υπολογιστή έχω να τον ανοίξω από το 2015. Παω λοιπόν χθες να τον ανοίξω και δεν μπουταρει από τον σκληρό, μου λέει Boot from ATAPI CD-ROM. Τέλος πάντων, πάω βάζω στο boot sequence HDD-0 HDD-1 HDD-2, πάλι Boot from ATAPI CD-ROM. Αφου κατάλαβα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπω στα ΧΡ, πήρα ένα DVD με Vista που είχα, μπουταρα και πάτησα Repair και load drivers. Εκεί στα Hard Disk Drives δε μου εμφάνιζε τον σκληρό παρά μόνο το BOOT. Ομοίως όταν πάτησα Install now για να δω αν θα μου έβγαζε τον σκληρό, πάλι δεν τον έβγαλε (έλεγε no drives found ή κάτι τετοιο). Τι παίζει να έγινε; Χάλασε ο σκληρός; Το 2015 λειτουργούσε κανονικά. Τι μπορώ να δοκιμάσω μπας και σώσω ό,τι έχει μέσα;
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Λοιπόν, έχω έναν υπολογιστή από τη δεκαετία του ‘90 (είχε έρθει με Windows ME, στη συνέχεια τεχνικός του έβαλε ΧΡ) XP σε υπολογιστή με Pentiuum 3; Φαντάζομαι όχι με SP3, γιατί σε εμένα ούτε το. Firefox δε μπορεί να εγκατασταθεί. Στο θέμα σας. Όταν πατάτε το κουμπί να ανοίξει το σύστημα ο δίσκος σπινάρει (τον ακούτε να γυρίζει); Αν ναι, ίσως έχει η καλωδιοταινία IDE και θέλει αλλαγή (καλού-κακού βγάλτε το DVD μήπως κάνει νούμερα). Αν όχι, ίσως χάλασε το τροφοδοτικό. Άλλο υπολογιστή κατασκευής μέχρι το '10 έχετε να δοκιμάσετε; (Η σωστή επιλογή για δίσκο είναι η HDD 4-5η επιλογή) Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε XP σε υπολογιστή με Pentiuum 3; Φαντάζομαι όχι με SP3, γιατί σε εμένα ούτε το. Firefox δε μπορεί να εγκατασταθεί. Στο θέμα σας. Όταν πατάτε το κουμπί να ανοίξει το σύστημα ο δίσκος σπινάρει (τον ακούτε να γυρίζει); Αν ναι, ίσως έχει η καλωδιοταινία IDE και θέλει αλλαγή (καλού-κακού βγάλτε το DVD μήπως κάνει νούμερα). Αν όχι, ίσως χάλασε το τροφοδοτικό. Άλλο υπολογιστή κατασκευής μέχρι το '10 έχετε να δοκιμάσετε; (Η σωστή επιλογή για δίσκο είναι η HDD 4-5η επιλογή) Pentium 4 έχει και SP1 και πήγαινε πένα όταν το χρησιμοποιούσα (καλά βέβαια όταν το χρησιμοποιούσα ήμουν 4 χρονών, απλώς μετακινούσα τα πάντα στον φάκελο Windows ή στον κάδο ανακύκλωσης😂 και άντε να έπαιζα κάνα Rayman). Να σου πω την αλήθεια, δεν πρόσεξα αν γυρίζει. Αυριο θα βγάλω το κουτί για να δω και μέσα τι γίνεται. Αλλον υπολογιστή εννοείς για να βάλω τον σκληρό; Ναι, έχω έναν Dell του 2005. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Εισαι σίγουρος ότι δεν του έχουν βγάλει τους δίσκους/δισκο;
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Utopia13 είπε Pentium 4 έχει Τότε είναι μετά το 2001. 6 ώρες πριν, Utopia13 είπε Αλλον υπολογιστή εννοείς για να βάλω τον σκληρό; Ναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εισαι σίγουρος ότι δεν του έχουν βγάλει τους δίσκους/δισκο; Καλά, ποιος να τον έβγαλε; 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Τότε είναι μετά το 2001. Ναι. Ίσως να είναι 2001 just.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Καλά, ποιος να τον έβγαλε; Ίσως να είναι 2001 just. Σε 5 χρόνια πολλά γίνονται.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το δοκίμασα στον Dell. Μια φορά το σύνδεσα εκεί που μπαίνει το DVD, μια στη θέση του κανονικού σκληρού. Και στις δυο περιπτώσεις λέει Disquette Drive 0 seek failure ή κάτι τετοιο και μένει εκεί (δε μου έχει να πατήσω F1). Επίσης δυο φορές που προσπάθησα να μπω στο BIOS με τον δεύτερο σκληρό συνδεδεμένο δε με άφηνε, όπου και να τον είχα συνδέσει. Οταν αποσυνδέω τον σκληρό και συνδέω αυτόν του Dell, μπαίνει κανονικά στα Slackware που είναι εγκατεστημένα. Με τον σκληρό του Dell συνδεδεμένο και χωρίς το DVD μπαίνει στα Slackware αφού πρώτα πετάξει το σφάλμα με το Disquette. Φαίνεται δηλαδή ότι αυτός ο σκληρός δεν αφήνει το σύστημα να μπουταρει όπου και να μπει και δεν καταλαβαίνω γιατί. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
fujitsuA530 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Φαίνεται δηλαδή ότι αυτός ο σκληρός δεν αφήνει το σύστημα να μπουταρει όπου και να μπει και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν είναι αυτονόητο; Ο δίσκος έχει χαλάσει. Έτσι κι αλλιώς με pentium 4 πολύ λίγα πράγματα θα μπορούσες πια να κάνεις. Παράτα τον.
hp8 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 47 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Οταν αποσυνδέω τον σκληρό και συνδέω αυτόν του Dell, μπαίνει κανονικά στα Slackware που είναι εγκατεστημένα. δεν ξερω αν ειναι ide η sata Δεν γράφεις τίποτα γενικώς Αφου με τον δίσκο του Slackware μπαίνεις βάλε τον άλλον σαν δεύτερο μήπως και δεις αν εμφανίζεται Αν είναι ide θέλει jumper slave η jumper cs 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε Δεν είναι αυτονόητο; Ο δίσκος έχει χαλάσει. Έτσι κι αλλιώς με pentium 4 πολύ λίγα πράγματα θα μπορούσες πια να κάνεις. Παράτα τον. Ναι αλλά γιατί να μην μπουταρει το Slackware όταν τον βάζω εκεί που είναι το DVD κι έχω ταυτόχρονα συνδεδεμένο και τον άλλον σκληρό; Επισης εννοείται πως δε θέλω να κάνω κάτι με Pentium 4, απλώς να μεταφέρω ό,τι έχει μέσα π σκληρός. 11 λεπτά πριν, hp8 είπε δεν ξερω αν ειναι ide η sata Δεν γράφεις τίποτα γενικώς Αφου με τον δίσκο του Slackware μπαίνεις βάλε τον άλλον σαν δεύτερο μήπως και δεις αν εμφανίζεται Αν είναι ide θέλει jumper slave η jumper cs IDE είναι. Οταν βάζω αυτόν σαν δεύτερο δεν μπαίνει στο Slackware, κολλάει στο σφάλμα με τη δισκέτα και δε μου βγάζει να πατήσω F1 όπως θα έπρεπε. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
fujitsuA530 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Ναι αλλά γιατί να μην μπουταρει το Slackware όταν τον βάζω εκεί που είναι το DVD κι έχω ταυτόχρονα συνδεδεμένο και τον άλλον σκληρό; Ένας χαλασμένος σκληρός μπορεί να επιβραδύνει ή να κρασάρει ένα νορμάλ σύστημα. 8 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Επισης εννοείται πως δε θέλω να κάνω κάτι με Pentium 4, απλώς να μεταφέρω ό,τι έχει μέσα π σκληρός. Κάνε κάτι τελευταίο: Εκκίνηση με linux live cd και συνδεδεμένο μόνο τον δίσκο που συζητάμε. Αν είσαι τυχερός, κάτι μπορείς να πάρεις. Πρόσεξε όμως και τα τζαμπεράκια, όπως σου είπαν πριν, να είναι στη σωστή θέση.
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Utopia13 είπε απλώς να μεταφέρω ό,τι έχει μέσα π σκληρός. Θα πρότεινα εξ' αρχής αυτό, αλλά δε ξέρουμε ακόμα αν δουλεύει ο δίσκος. Μπορείτε να ανεβάσετε μπρος-πίσω φωτογραφία του δίσκου;
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Λοιπόν, έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο WD My Passport 4ΤB, δεν τον έχω μπροστά μου τώρα αλλά μάλλον είναι αυτός. Θέλω να τον συνδέσω σε έναν παλιό υπολογιστή (λογικά αγορασμένος λίγο πριν το 2010) που έχει windows Xp. Τον συνδέω στην usb, ο δίσκος παίρνει ρεύμα αλλά δεν τον αναγνωρίζει. Δεν φαίνεται ούτε στο My Computer ούτε κάνει pop up κάτι. Σε άλλο υπολογιστή πιο νέο, ο δίσκος παίζει με την μία. Φταίνε τα Xp? Κάτι στο hardware ίσως? Φλασάκι αγορασμένο φέτος παίζει κανονικά στον υπολογιστή, αν μας λέει κάτι αυτό. Τι μπορώ να κάνω για να κουμπώσει κανονικά?
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/2/2022 στις 12:57 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Τον συνδέω στην usb, ο δίσκος παίρνει ρεύμα αλλά δεν τον αναγνωρίζει. Ίσως χρειάζεται driver και σαν νέος που είναι μπορεί να μην έχει για XP. Περίεργο όμως ότι δεν κάνει κάποιο ήχο το λειτουργικό ακόμα και που ας μην τον αναγνωρίζει. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα