Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας.
Ερώτηση/πρόβλημα:

Έχουμε ένα μηχάνημα-αρχαιολογία με κάποια επαγγελματικά προγράμματα εγκατεστημένα που δεν υποστηρίζονται πλέον οπότε δεν μπορούν να πειραχτούν. Η αρχαιολογία έχει συνεχώς προβλήματα. προσπαθώ να αποφύγω το format για να μη χαθούν τα προγράμματα. ο πελάτης δεν έχει κρατήσει ούτε αρχεία εγκατάστασης ούτε έχει υποστήριξη για να του πουν πως κρατάει backup.  Η μια λύση που έχω σκεφτεί είναι κλωνοποίηση της εγκατάστασης σε ssd ή σε νέο δίσκο γενικότερα και ίσως να δοκιμάσω να κουμπώσω τον νέο δίσκο σε νέο μηχάνημα πιο σύγχρονο μήπως και παίξει κατευθείαν έτσι και βρει την υγεία του γενικότερα ο πελάτης.
Σε περίπτωση όμως που έχει πρόβλημα στο λειτουργικό και χρειάζεται όντως format υπάρχει τρόπος να κλωνοποιήσω τα προγράμματα μόνο ?.
Ψάχνοντας για διάφορες λύσεις έπεσα πάνω και στο "EaseUS Todo PCTrans Professional / Technician" που λέει οτι μπορεί να μετακινήσει προγράμματα απο το ένα πισι σε άλλο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν κάνει όντως αυτό που λέει ή μιλάει για κλωνοποίηση της εγκατάστασης (τύπου acronis). τι μπορώ να κάνω? έχετε κάποια πρόταση/λύση? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα δει το θέμα σας ο @snbblp, ο πελάτης σας θα πάρει 10 χρόνια ζωής από τη χαρά του!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζω για εφαρμογή που παρακολουθεί τι αρχεία δημιουργεί ένα πρόγραμμα κατά την εγκατάσταση του (και τι καταχωρήσεις κάνει στο μητρώο) και το μετατρέπει σε portable για χρήση σε υπολογιστές χωρίς εγκατάσταση. Σαν portable η εφαρμογη μπορεί να δεχτεί άπειρες κλωνοποιήσεις αφού χρησιμοποιεί αρχεία κάτω από συγκεκριμενη δομη φακελων. Η λύση που προτείνεις ίσως να δουλεύει αλλά εξαρτάται από το μητρώο και τους φακέλους που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα, δε νομίζω να μπορεί να τα εντοπίσει από μόνο του όταν η εγκατάσταση έχει ήδη γίνει. Φανταζομαι πως απλα θα αντιγραφει τον φακελο της εφαρμογης από το Program Files.

Παντως την κλωνοποιηση δισκου μην την αποφυγεις αφου τα προγράμματα δε μπορείς να τα ξαναβρείς.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να τα πάρουμε ένα-ένα:

- Καταρχήν δεν μας είπες ποιο λειτουργικό έχει αυτός ο υπολογιστής. Είναι σχεδόν απαραίτητο αν μιλάμε για κλωνοποίηση, είτε επιλέξουμε System Clone είτε Disk Clone.

- Το EaseUS Todo PCTrans έχει αναρτήσει μια λίστα προγραμμάτων που μπορεί όντως να μετακινήσει από υπολογιστή σε υπολογιστή.

- Το έχω δοκιμάσει με προγράμματα που δεν είχε η λίστα τότε που το χρειάστηκα. Από μόνο του δεν κατάφερε και πολλά πράγματα. Από τα πέντε προγράμματα που δοκίμασα να μεταφέρω, εγκαταστάθηκαν τα τρία αλλά δούλεψε απαρχής μόνο το ένα. Για τα άλλα δύο χρειάστηκε να κάνω πρόσθετες παρεμβάσεις. Όμως με διαφορετικά προγράμματα ίσως να είχε και 100% επιτυχία ή και 0%, άρα μόνο η δοκιμή δίνει απάντηση.

- Η κλωνοποίηση του δίσκου, είναι η καλύτερη λύση, όμως σπάνια παίζει κατευθείαν σε διαφορετικό hardware αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία. Υπάρχει όμως ένα θετικό σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν στο διαδίκτυο (και σε ελληνικά forum) δεκάδες οδηγοί που την εξηγούν βήμα-βήμα.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, balt123 είπε

καλησπέρα σας.
Ερώτηση/πρόβλημα:

Έχουμε ένα μηχάνημα-αρχαιολογία με κάποια επαγγελματικά προγράμματα εγκατεστημένα που δεν υποστηρίζονται πλέον οπότε δεν μπορούν να πειραχτούν. Η αρχαιολογία έχει συνεχώς προβλήματα. προσπαθώ να αποφύγω το format για να μη χαθούν τα προγράμματα. ο πελάτης δεν έχει κρατήσει ούτε αρχεία εγκατάστασης ούτε έχει υποστήριξη για να του πουν πως κρατάει backup.  Η μια λύση που έχω σκεφτεί είναι κλωνοποίηση της εγκατάστασης σε ssd ή σε νέο δίσκο γενικότερα και ίσως να δοκιμάσω να κουμπώσω τον νέο δίσκο σε νέο μηχάνημα πιο σύγχρονο μήπως και παίξει κατευθείαν έτσι και βρει την υγεία του γενικότερα ο πελάτης.
Σε περίπτωση όμως που έχει πρόβλημα στο λειτουργικό και χρειάζεται όντως format υπάρχει τρόπος να κλωνοποιήσω τα προγράμματα μόνο ?.
Ψάχνοντας για διάφορες λύσεις έπεσα πάνω και στο "EaseUS Todo PCTrans Professional / Technician" που λέει οτι μπορεί να μετακινήσει προγράμματα απο το ένα πισι σε άλλο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν κάνει όντως αυτό που λέει ή μιλάει για κλωνοποίηση της εγκατάστασης (τύπου acronis). τι μπορώ να κάνω? έχετε κάποια πρόταση/λύση? 

To EasyUS και άλλες παρόμοιες εφαρμογές πιθανότατα να μπορούν να μεταφέρουν γνωστά προγράμματα αλλά όταν μιλάμε για «επαγγελματικές εφαρμογές» και όπως καταλαβαίνω από ότι γράφεις περασμένων δεκαετιών απλά ξέχνα το.

Αν το υπάρχων λειτουργικό είναι win7 μπορείς να κάνεις κλωνοποίηση σε ssd και μετά να τον εγκαταστήσεις σε λίγο ποιό καινούργιο μηχάνημα.
Το έχω κάνει και λειτουργεί.
Αν όμως προσπαθήσεις να περάσεις την εγκατάσταση από κάνα Ρentium4 απευθείας σε π.χ. Ryzen το ποιό πιθανό είναι να πάρεις μπλέ οθόνη.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Να προσθέσω επίσης ότι επειδή μιλάμε για επαγγελματικά προγράμματα, φαντάζομαι Έλληνικής προέλευσης, δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφέρεις μόνο τα προγραμματα σε άλλο σύστημα όπου θα έχεις στήσει το λειτουργικό από την αρχή. Έχω δει κάποιες εντελώς μπακαλιστικες λύσεις για κλείδωμα όπως να αντικαθιστουν ακόμα και την αριθμομηχανή με πατσαρισμενο exe. Επίσης αρκετά "δένουν" με το hardware, οπότε αν μεταφέρεις τον κλώνο σε άλλο hardware δε θα δουλέψουν.

Η μόνη σωστή λύση είναι να βρείτε αλλά προγράμματα με κανονική υποστήριξη.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, balt123 είπε
Spoiler

δεν έχεις γράψει γιατι μηχάνημα μιλάς  (πλήρη χαρακτηριστικα ) και με τι λειτουργικό  το έχετε  Θα μπορούσες να κάνεις κλωνοποίηση δίσκου ( να έχεις καβατζα για παν ενδεχόμενο ) και απ όσο θυμάμαι από τα win XP και μετά υπάρχει η διαδικασία sysprep ( στα ΧΡ η διαδικασία αυτή θέλει αρχεία απο το cd εγκατάστασης καθ όσον δεν υπάρχουν στη εγκατάσταση του λειτουργικού στο δίσκο)

Δημοσ.

Σε περιπτώσεις με προγράμματα που δεν...καλύτερα να κάνεις 1 VM απο την αρχαιλογία και να τελειώσει εκεί η υπόθεση.

Θα πάρεις 1 super - duper Μηχάνημα και όταν χρειάζεσαι τα προγραμματάκια απλώς θα ανοίγεις το VM

Και φυσικά όσες αναβαθμίσεις και να κάνεις το VM θα συνεχίσει να σε υπηρετεί

Δημοσ.

οκ οκ να τα πάρουμε ένα ένα.. δεν μπορώ να πω οτι δεν βοηθήσατε .. το περίμενα και εγώ οτι δεν γίνεται αλλά είπα να ρωτήσω μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι.
1) το pc που τρέχει τα προγράμματα (ναι ελληνικής προέλευσης είναι) ειναι core2duo αν δεν κάνω λάθος και τρέχει win 7.
2) το pc που θέλω να τα μετακινήσω είναι optiplex 7010 δεν έχω βάλει λειτουργικό μέσα ακόμα. 
στα 10άρια έχω δοκιμάσει σε παρόμοια μηχανήματα να κάνω είδολο με το acronis και έπαιξε. στα 7άρια έχει κάπου στο 50% πιθανότητες να δουλέψει.
κάπου πρέπει να έχω και το universal restore πως-το-λέει του acronis αλλά δεν το έχω δουλέψει ποτέ.
3) αυτό με το portable θυμάμαι το είχα δοκιμάσει σε άσχετη περίπτωση. σε πολύ γνωστά προγράμματα χαζοδούλευε, σε λιγότερο γνωστά ... μεχ.
4) το ξέρω πως η λογικότερη λύση είναι να πληρώσει υποστήριξη στην εταιρία (αν αυτό ειναι το θέμα) και να μας πούνε αυτοί πως γινεται η μεταφορά σωστά αλλά δεν μπορώ να τον αναγκάσω να χαλάσει λεφτά που δεν θέλει να χαλάσει (αν και νομίζω πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα).
Αυτό με το VM δεν το είχα σκεφτεί!
Είναι μια καλή λύση αν μπορούσα να κλονωποιησω το σύστημα με τα προγράμματα στο VM. θα τρέχει όμως σωστά ή my animals the slow (Τα ζώα μου αργά)? με τους εκτυπωτές συνεργάζεται σωστά? το virtual machine της microsoft παλιά θυμάμαι δεν μου εντόπιζε πολλά περιφερειακά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, balt123 είπε

οκ οκ να τα πάρουμε ένα ένα.. δεν μπορώ να πω οτι δεν βοηθήσατε .. το περίμενα και εγώ οτι δεν γίνεται αλλά είπα να ρωτήσω μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι.
1) το pc που τρέχει τα προγράμματα (ναι ελληνικής προέλευσης είναι) ειναι core2duo αν δεν κάνω λάθος και τρέχει win 7.
2) το pc που θέλω να τα μετακινήσω είναι optiplex 7010 δεν έχω βάλει λειτουργικό μέσα ακόμα. 
στα 10άρια έχω δοκιμάσει σε παρόμοια μηχανήματα να κάνω είδολο με το acronis και έπαιξε. στα 7άρια έχει κάπου στο 50% πιθανότητες να δουλέψει.
κάπου πρέπει να έχω και το universal restore πως-το-λέει του acronis αλλά δεν το έχω δουλέψει ποτέ.
3) αυτό με το portable θυμάμαι το είχα δοκιμάσει σε άσχετη περίπτωση. σε πολύ γνωστά προγράμματα χαζοδούλευε, σε λιγότερο γνωστά ... μεχ.
4) το ξέρω πως η λογικότερη λύση είναι να πληρώσει υποστήριξη στην εταιρία (αν αυτό ειναι το θέμα) και να μας πούνε αυτοί πως γινεται η μεταφορά σωστά αλλά δεν μπορώ να τον αναγκάσω να χαλάσει λεφτά που δεν θέλει να χαλάσει (αν και νομίζω πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα).
Είναι μια καλή λύση αν μπορούσα να κλονωποιησω το σύστημα με τα προγράμματα στο VM. θα τρέχει όμως σωστά ή my animals the slow (Τα ζώα μου αργά)? με τους εκτυπωτές συνεργάζεται σωστά? το virtual machine της microsoft παλιά θυμάμαι δεν μου εντόπιζε πολλά περιφερειακά.

Ξέχνα τα vm, δεν είναι για εταιρεία με χρήστες απλούς υπαλλήλους, θέλει κάποιον να τα καταλαβαίνει και να ξέρει πώς να τα δουλεύει.

Από C2D σε Optiplex 7010 δεν πρόκειτε να έχεις πρόβλημα, προχώρα πρώτα με την κλωνοποίηση και βάλε τον δίσκο επάνω στο νέο μηχάνημα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, balt123 είπε

Σχετικά με το 3 επειδή όταν ξεκίνησαν τα portable apps πριν 12-13 περίπου χρόνια είχα κατευνθουσιαστει και τα είχα λιώσει, υπάρχουν τεράστια ποσοστά επιτυχίας μετατροπής ενός προγράμματος σε φορητό αν χρησιμοποιηθούν φρεσκοεγκατεστημενα Windows. Όσο λιγότερα πράγματα τρέχουν στο παρασκήνιο, τόσο καλύτερα.

Κρατάς image μετά από φρέσκια εγκατάσταση, και κάθε ένα πρόγραμμα που μετατρέπεις σε φορητό και είσαι ευχαριστημένος το κάνεις ένα backup, και επαναφέρεις το image της φρέσκιας εγκατάστασης πριν δοκιμάσεις να πας σε επόμενη μετατροπή προγράμματος σε portable.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...