Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

τι 

τι λες ρε φιλε 

εχω γνωστους τραπεζικουσ που εφυγαν για 12κ τα 7 ειναι φτωχος μισθος για ατομα με δεξιοτητες κλπ

Εχεις και γνωστους που μαζευουν φύλλα για 800€ στην λαϊκή; 

Α!Και όπου ακους πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το θεμα με την λαικη εχει να κανει με το 20ρικο που παιρνει ενας εργατησ εδω ...

δεν πιστευω για κερασια και ιστοριεσ αλλα το χρημα φιλλε και ο βηχας δεν κρυβονται 

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Εχεις και γνωστους που μαζευουν φύλλα για 800€ στην λαϊκή; 

Α!Και όπου ακους πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.

για πεσ μας εσυ ποσα θεωρεις σωστα λεφτα για εναν προγραμματιστή στην γερμάνια η για ενα μανατζερ στην αγγλια ???

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

το θεμα με την λαικη εχει να κανει με το 20ρικο που παιρνει ενας εργατησ εδω ...

δεν πιστευω για κερασια και ιστοριεσ αλλα το χρημα φιλλε και ο βηχας δεν κρυβονται 

για πεσ μας εσυ ποσα θεωρεις σωστα λεφτα για εναν προγραμματιστή στην γερμάνια η για ενα μανατζερ στην αγγλια ???

Δεν ξέρω ,αλλά εσύ ξέρεις πόσα βάζει στην τσέπη απο τα 12Κ ?Εχεις κοιτάξει φορολογία;Στην Αγγλία Your estimated take-home pay for 2020 is £92,161.80 a year απο 144000£ ,οχι ότι είναι λίγα. https://www.tax.service.gov.uk/estimate-paye-take-home-pay/your-results?

Να είχαμε να λέγαμε φυσικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostakis81 είπε

Η ίδια δουλεία σε όποια χώρα / πόλη και να βρίσκεστε θα σου προσφέρει παρόμοιο βιωτικό επίπεδό. Μαζί με τους μισθούς ανεβαίνει και το κόστος ζωής.
Κανεις δεν θα δώσει παραπάνω λεφτά για "το γαμώτο". 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Η ίδια δουλεία σε όποια χώρα / πόλη και να βρίσκεστε θα σου προσφέρει παρόμοιο βιωτικό επίπεδό. Μαζί με τους μισθούς ανεβαίνει και το κόστος ζωής.

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για τον κατωτερο μηνιαίο μισθό.3800€ και τα συνδικάτα λενε ότι είναι απαραδεκτα χαμηλός.Οπότε ναι,όλα σχετικά είναι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, velociraptoras είπε

για τον ιδιο λόγο που στην ελλάδα παίρνουν εργάτες από τριτες χώρες για τα πορτοκάλια, τις φράουλες και τα ροδακινα, για τσοπάνηδες στα πρόβατα

Από την εμπειρία μου στην επαρχία, οι μισθοί στα χωράφια είναι πολύ καλύτεροι από πχ μια καφετέρια που δουλεύουν οι περισσότεροι νέοι, αλλά προφανώς είναι δύσκολη δουλειά. 

Απλά είχαμε βολευτεί τόσα χρόνια που υπήρχαν καλύτεροι μισθοί από αυτούς των χωραφιών, και τώρα δεν το κάνουμε γτ δεν μάθαμε έτσι 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Αυτο δεν ισχυει. Ενας προγραμματιστης πχ στην αμερικη και ενας στην ελλαδα δεν βγαζουν τα ιδια γιατι η κατασταση της αγορας ειναι διαφορετικη. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, conkal είπε

Αυτο δεν ισχυει. Ενας προγραμματιστης πχ στην αμερικη και ενας στην ελλαδα δεν βγαζουν τα ιδια γιατι η κατασταση της αγορας ειναι διαφορετικη. 

Το "το αστείο" της φάσης με το software development είναι οτι μπορεί η ελληνική εταιρεία να τρέχει ένα project για λογαριασμό της αμερικάνικης και φυσικά να αμοίβεται αντίστοιχα.

Όμως "η ελληνική αγορά είναι άλλη" και πρέπει να αμειφθείς με τους μισθούς που είθισται να δίνονται στην Ελλάδα οπότε η διαφορά θα πηγαίνει στο παντελόνι (του εργοδότη).

• Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, conkal είπε

Δεν βγάζουν τα ίδια σαν νούμερο, βγάζουν αντιστοιχα για  παρόμοιο βιωπορισμό. Οι βασικές διαφορες που έχουν οι χώρες ειναι α) οι δυνατότητες που θα έχουν τα παιδία σου και β) το πόσο νιώθεις ότι αξιοποιούνται οι φόροι σου. 
Ο τύπος στην Καλιφόρνια που βγάζει 80 χιλιάδες στον χρόνο δεν ζει πολύ διαφορετικά απο κάποιον που βγάζει 15 χιλιάδες στην Ελλαδα

Αν παίρνεις καλό μισθό στην Αμερική σιγουρα θα μπορουσες να βρεις καλο μισθό στην Ευρώπη και σχεδόν σίγουρα στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα ειναι λιγότερες οι "καλές" θέσεις, αλλα υπάρχουν. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Από την εμπειρία μου στην επαρχία, οι μισθοί στα χωράφια είναι πολύ καλύτεροι από πχ μια καφετέρια που δουλεύουν οι περισσότεροι νέοι, αλλά προφανώς είναι δύσκολη δουλειά. 

Δεν έχει τίποτα το λάθος το χωράφι.

Δε καταλαβαίνω τι θες να πεις δύσκολη δουλειά. Δεν υπάρχει εύκολη δουλειά. Το ζόρισμα που έχει κάποιος από την εργασία προέρχεται κατά κύριο λόγο από το στρες που αυτή του αφήνει και όχι τόσο από την εκτέλεση. Ο προγραμματιστής για παράδειγμα μπορεί να είναι πολύ σκληρή δουλειά. Όσον αφορά τα χωράφια κάποιοι μου έχουν πει ότι τα κτήματα και οι αγροτικές εργασίες τους χαλαρώνουν. Έχω δει διάφορους που προτιμάνε αυτόν τον δρόμο πλέον και δε κάνουν κάτι λάθος.

Γνωρίζω άτομα που μπορούν να κάνουν απίστευτη μυική εργασία αλλά ένα search query στο google τα στρεσάρει αφάνταστα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Δεν βγάζουν τα ίδια σαν νούμερο, βγάζουν αντιστοιχα για  παρόμοιο βιωπορισμό. Οι βασικές διαφορες που έχουν οι χώρες ειναι α) οι δυνατότητες που θα έχουν τα παιδία σου και β) το πόσο νιώθεις ότι αξιοποιούνται οι φόροι σου. 
Ο τύπος στην Καλιφόρνια που βγάζει 80 χιλιάδες στον χρόνο δεν ζει πολύ διαφορετικά απο κάποιον που βγάζει 15 χιλιάδες στην Ελλαδα

Αν παίρνεις καλό μισθό στην Αμερική σιγουρα θα μπορουσες να βρεις καλο μισθό στην Ευρώπη και σχεδόν σίγουρα στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα ειναι λιγότερες οι "καλές" θέσεις, αλλα υπάρχουν. 

Ναι το ιδιο λεμε... δεν ισχυει ομως αυτο που λες.

εχω αρκετους γνωστους στο εξωτερικο και ειναι προφανες οτι καποια πραγματα δεν ειναι το ιδιο. πχ εχω γνωστο που εργαζεται σε μεγαλη εταιρια στη silicon valley. εχει σουπερ σπιτι και 2 αυτοκινητα που εγω τα βλεπω μονο σε φωτογραφιες . ΚΑθε χρονο ταξιδια στο εξωτερικο κτλ και Οταν λεω εξωτερικο, δεν εννοω 5 μερες στην Ρωμη. 

Ομοιως εχω φιλους σε διαφορες χωρες στην ευρωπη. Τα λεφτα τους ειναι καλυτερα και σε απολυτα νουμερα και σε αντιστοιχια με τα εισοδηματα στην ελλαδα. Το κοστος ζωης μπορει να ειναι 2-3πλασιο σε διαφορα μερη που εχω στο μυαλο μου αλλα οι μισθοι 5πλασιοι.  

Επεξ/σία από conkal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...