Thulogur Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Πήγαινε για την εμπειρία!!! Εχε βέβαια χρήματα στην ακρη για διαμονή, διατροφή και το εισιτήριο της επιστροφής. 1
LongTom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Για ποιο λόγο να δώσει κάποιος λεφτά σε ανειδίκευτους από άλλη χώρα και να τους πληρώνει φαγητό στέγη κλπ? Δεν έχει η πόλη αυτή άτομα να δουλέψουν? Μόνο και μόνο από αυτό βρωμάει πολύ το πράγμα Γιατί θέλει να τους ξεζουμίσει, να έχει ουσιαστικά σκλάβους. Μισθούς χώμα, χάλια εργασιακές συνθήκες, "γκρίζες" ή απλά παράνομες υπερωρίες, υποασφάλιση, εκφοβισμός και φυσικά απόλυση όταν τους βολεύει. 3
velociraptoras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Για ποιο λόγο να δώσει κάποιος λεφτά σε ανειδίκευτους από άλλη χώρα και να τους πληρώνει φαγητό στέγη κλπ? Δεν έχει η πόλη αυτή άτομα να δουλέψουν? Μόνο και μόνο από αυτό βρωμάει πολύ το πράγμα για τον ιδιο λόγο που στην ελλάδα παίρνουν εργάτες από τριτες χώρες για τα πορτοκάλια, τις φράουλες και τα ροδακινα, για τσοπάνηδες στα πρόβατα και οικιακές εργασίες ή φύλαξη ηλικιωμένων. δίνουν το βασικό και αν στους νόμιμους, μένουν σε αποθήκες 30 ατομα μαζί και κοιμούνται σε ρατζα, ή σε κανένα αποθηκάκι αν πάνε σε σπίτι, σε εσωκλειστες σε σπίτια δινουν δικό τους δωμάτιο, και "επίδομα φαγητού" κανα κατοστάρικο το μηνα. οπως λοιπον εδω στην ελλάδα δεν πάμε να μαζεψουε πορτοκάλια για 10 ευρω τη μέρα έτσι κι εκεί οι ντόπιοι δεν πάνε στο εργοστάσιο για 400 το μήνα Αξίζει μόνο αν έχεις καποια ειδικευση και αφού πας εκεί αρχίσεις να ψάχνεις για δουλειά στο αντικείμενο σου, εφοσον φυσικά έχεις ψάξει αν υπάρχει αντίστοιχη ζήτηση 1
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 49 λεπτά πριν, velociraptoras είπε για τον ιδιο λόγο που στην ελλάδα παίρνουν εργάτες από τριτες χώρες για τα πορτοκάλια, τις φράουλες και τα ροδακινα, για τσοπάνηδες στα πρόβατα και οικιακές εργασίες ή φύλαξη ηλικιωμένων. δίνουν το βασικό και αν στους νόμιμους, μένουν σε αποθήκες 30 ατομα μαζί και κοιμούνται σε ρατζα, ή σε κανένα αποθηκάκι αν πάνε σε σπίτι, σε εσωκλειστες σε σπίτια δινουν δικό τους δωμάτιο, και "επίδομα φαγητού" κανα κατοστάρικο το μηνα. οπως λοιπον εδω στην ελλάδα δεν πάμε να μαζεψουε πορτοκάλια για 10 ευρω τη μέρα έτσι κι εκεί οι ντόπιοι δεν πάνε στο εργοστάσιο για 400 το μήνα Αξίζει μόνο αν έχεις καποια ειδικευση και αφού πας εκεί αρχίσεις να ψάχνεις για δουλειά στο αντικείμενο σου, εφοσον φυσικά έχεις ψάξει αν υπάρχει αντίστοιχη ζήτηση Εντάξει η διαφορά είναι πως οι πακιστανοί μπορεί να δουλεύουν εδώ για πχ 300€, να ζουν με τα 150 και τα άλλα 150 τα στέλνουν πακιστάν και ζει πλουσιοπάροχα η υπόλοιπη οικογένεια. Η Τσεχία όμως σε σχέση με την Ελλάδα δεν νομίζω πως έχει την ίδια διαφορά σε οικονομικό επίπεδο σε σχέση με την μέση ανατολή πχ, ώστε να συμφέρει. Πιθανότατα η δουλειά είναι όντως για σκλάβους, αλλά και πάλι μου κάνει εντύπωση πως τους συμφέρει έστω και για λίγο 1
velociraptoras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Εντάξει η διαφορά είναι πως οι πακιστανοί μπορεί να δουλεύουν εδώ για πχ 300€, να ζουν με τα 150 και τα άλλα 150 τα στέλνουν πακιστάν και ζει πλουσιοπάροχα η υπόλοιπη οικογένεια. Η Τσεχία όμως σε σχέση με την Ελλάδα δεν νομίζω πως έχει την ίδια διαφορά σε οικονομικό επίπεδο σε σχέση με την μέση ανατολή πχ, ώστε να συμφέρει. Πιθανότατα η δουλειά είναι όντως για σκλάβους, αλλά και πάλι μου κάνει εντύπωση πως τους συμφέρει έστω και για λίγο μα δε συμφέρει. γι αυτό και δεν πάνε ουτε οι ντόπιοι. αλλιως θα πήγαιναν.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω ότι έχει νόημα μία τέτοια ερώτηση. Ψήνεσαι να φύγεις χωρίς όμως..... Να ξέρεις πόσα λεφτά θα σου πάρει να εγκατασταθείς και να επιβιώσεις στο νέο μέρος Πόσο απαραίτητη είναι η γλώσσα Τι θα συναντήσεις στη νέα σου δουλειά Τι θα κάνεις σε περίπτωση που αυτό που βλέπεις δε σου βγει Χωρίς να ξέρεις καν αν μπορείς να κάνεις ότι σου ζητηθεί Ο suntzu είπε κάτι ωραίο. Αν πας στη μάχη χωρίς να ξέρεις τότε θα χάσεις. Προσεγγίζουμε τα πράγματα και κάνουμε κινήσεις οι οποίες εμπεριέχουν πολύ μεγάλη προβλεψιμότητα. Δε λέω.... ρίσκο πάντα θα υπάρχει αλλά γενικά αν δεν κρίνεται όλη σου η ζωή τότε καλό είναι να κάνεις μία κίνηση εκ του ασφαλούς παρά μία παράτολμη κίνηση η οποία έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάξει δραστικά τις συνθήκες διαβίωσης σου. Στις επενδύσεις για παράδειγμα, για να προχωρήσεις χωρίς φόβο, πρέπει να έχεις πολλαπλάσιο ποσό διαθέσιμο από αυτό που θα επένδυες, δε μπορείς απλά να ρίξεις όλα σου τα λεφτά σε μία κίνηση χωρίς backup αλλιώς θα τρέμεις και δε θα ξέρεις το γιατί. Θα αποτύχεις. Έτσι και στις δουλειές, κάνε αργά βήματα και όχι μεγάλα με ρίσκα. Σκέψου για παράδειγμα ένας τσέχος που είναι εγκατεστειμένος εκεί που ζητάνε τις θέσεις θα είχε την ίδια ανάγκη με εσένα να κάνει τέτοιο θέμα? προφανώς νοιώθεις φόβο και όταν αισθάνεσαι κάτι τέτοιο να ξέρεις ότι ΔΕ πρέπει να προχωρήσεις καθώς θα χάσεις. Η αμφιβολία δεν είναι ΠΟΤΕ καλό πράγμα και είναι το πρώτο σημάδι επερχόμενης αποτυχίας. Επίσης δεν ευθύνεσαι εσύ που δεν είσαι σε θέση να είσαι σίγουρος για αυτή τη κίνηση απλά η ζωή σε έφερε σε αυτό το σημείο. Ο τσέχος με τη σειρά του δεν θα ήταν σίγουρος για μία αντίστοιχη θέση στη δική σου περιοχή. Τα σενάρια και τα υπερ/κατά είναι μοιρασμένα το ίδιο. Όπως λένε οι παλιοί, παπούτσι από το τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο. Η αγορά της ευρώπη είναι για άτομα υψηλών δεξιοτήτων ή δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες και δε φτάνουν σε κορεσμό. Μου προκαλεί εντύπωση πως όλοι κοιτάνε πως θα πάνε Ευρώπη ενώ είναι το πιο "τσιγκούνικο" μέρος του κόσμου. Είναι ΠΟΛΥ σφιχτή αγορά. Αν θέλεται λεφτά και εύκολη επικοινωνία τότε Αμερική και πάλι Αμερική. Εκεί πέρα είναι ο πλούτος για άτομα όλων των ειδών. Επίσης δεν έχεις ρατσιστική αντιμετώπιση από τους ντόπιους. Αισθάνεσαι σαν ίσος με τους άλλους. Εγώ όταν πήγα βρετανία με κοιτούσανε περίεργα όταν τους μίλαγα επειδή δεν είχα τη κατάληλλη προφορά και το αστείο είναι ότι βάζαμε μεσάζοντα αμερικανό για να τους μεταφράσει τι τους λέω. Γερμανία δε, ο γερμάνος είναι ο πιο κομπλεξικός άνθρωπος του κόσμου, δε θα πήγαινα ΠΟΤΕ σε γερμανόφωνο κράτος. Από τότε που σταμάτησα να πουλάω σε ευρωπαίους και το γύρισα σε αμερικανούς, έχω το διπλάσιο εισόδημα. Στην αμερική δε λυπούνται τα λεφτά και έχουν ένα καπιταλιστικό mentality, καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σε πληρώσουν καλά αν προσπάθησες. Έχω δει κάποιους που πάνε έξω για να κάνουν ντελίβερι πίτσα. Ε μάγκα δεν έχει κανένα νόημα, μην έχεις την εντύπωση ότι θα κάνεις καμία διαφορά. Ξαναλέω ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Εγώ όταν πήγα βρετανία με κοιτούσανε περίεργα όταν τους μίλαγα επειδή δεν είχα τη κατάληλλη προφορά και το αστείο είναι ότι βάζαμε μεσάζοντα αμερικανό για να τους μεταφράσει τι τους λέω. Μήπως τα αγγλικά ήταν χολιγουντ ;Απο ταινίες και σειρές; Πάντως έχω γνωρίσει αρκετές προφορές ποτέ δεν μου έκαναν αυτό που λες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μήπως τα αγγλικά ήταν χολιγουντ ;Απο ταινίες και σειρές; Πάντως έχω γνωρίσει αρκετές προφορές ποτέ δεν μου έκαναν αυτό που λες. Στο λονδίνο ήταν. Κάποιοι (όχι όλοι), με σνομπάρανε στη μούρη μου και μιλούσανε με ένα φίλο μου που είχε καλύτερη προφορά, κάνανε ότι δε με ακούνε. ¨Ηταν αγγλικά με ελληνική/βαλκανική προφορά. 'Εχω lower με b+ ωστόσο στα προφορικά είμαι κακός καθώς δε τα εξασκώ στόν ίδιο βαθμό στο διαδίκτυο και αν τα εξασκώ δεν είναι με εγγλέζους. Κάποιοι άλλοι εγγλέζοι με καταλάβαιναν. Σε μία φάση ένας μου μίλαγε και δε καταλάβαινα τίποτα μέχρι που ήρθε ένας μαύρος αμερικανός και μου μετέφρασε τι μου έλεγε και του απάντησε. Οφείλω να παραδεχτώ πάντως ότι αν μέρος αξίζει στην Ευρώπη αυτό είναι η βρετανία ή κάτι προς Ιρλανδία πλευρά. ΟΧΙ κεντρική ευρώπη. Θα προτιμούσα ακόμη και τη Ρωσσία από τη κεντρική ευρώπη. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε Στο λονδίνο ήταν. Κάποιοι (όχι όλοι), με σνομπάρανε στη μούρη μου και μιλούσανε με ένα φίλο μου που είχε καλύτερη προφορά, κάνανε ότι δε με ακούνε. ¨Ηταν αγγλικά με ελληνική/βαλκανική προφορά. 'Εχω lower με b+ ωστόσο στα προφορικά είμαι κακός καθώς δε τα εξασκώ στόν ίδιο βαθμό στο διαδίκτυο και αν τα εξασκώ δεν είναι με εγγλέζους. Κάποιοι άλλοι εγγλέζοι με καταλάβαιναν. Σε μία φάση ένας μου μίλαγε και δε καταλάβαινα τίποτα μέχρι που ήρθε ένας μαύρος αμερικανός και μου μετέφρασε τι μου έλεγε και του απάντησε. Αλλο το ξέρω αγγλικά και άλλο μιλάω και με καταλαβαίνουν,το βλέπεις όταν πρέπει να συννενοηθείς με Αγγλους,το έπαθα και εγω στην αρχή αλλά με την τριβή είμαι σε πολύ καλύτερο επίπεδο πλέον.
HALF EVIL Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Ναι γιατί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μιλούν καλύτερα αγγλικά απο τους Έλληνες. Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί. 2 1
kostakis81 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 φιλε ξεχνα το εδω αν πας στη λαικη θα παρεισ 800 ευρω νσ μαζευεισ φυλλα ευρωπη εαν δεν παρεισ 7με 8 χιλιαρικα δεν αξιζει να φυγεισ απο ελλαδα
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, kostakis81 είπε φιλε ξεχνα το εδω αν πας στη λαικη θα παρεισ 800 ευρω νσ μαζευεισ φυλλα ευρωπη εαν δεν παρεισ 7με 8 χιλιαρικα δεν αξιζει να φυγεισ απο ελλαδα Ναι αλλά όχι,ούτε στα όνειρα αυτά.
kostakis81 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 τι Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Ναι αλλά όχι,ούτε στα όνειρα αυτά. τι λες ρε φιλε εχω γνωστους τραπεζικουσ που εφυγαν για 12κ τα 7 ειναι φτωχος μισθος για ατομα με δεξιοτητες κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα