Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Ειμαι ένα ανιδεο πλάσμα όσον αφορά την αγορά laptop και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ξεκιναω μεταπτυχιακό και χρειάζομαι καινούριο laptop. Τα βασικά μαθήματα έχουν να κάνουν με web design, ψηφιοποίηση αρχείων, συλλογή και επεξεργασία βάσεων δεδομένων και CAT tools. Έχω budget μέχρι 800€ και ψάχνω ένα laptop με χαρακτηριστικά που να μπορώ να διαχειρίζομαι άνετα τα σχετικά μαθήματα.

Όποια βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ακριβώς δε χειρίζεσαι εξιδικευμένα εργαλεία σχεδιασμού, ότι και να πάρεις, από core i3 / ryzen 3 και πάνω, θα καλύψει τις ανάγκες σου πιστεύω.

Οπότε από εκεί και πέρα, δες ποιο μέγεθος σε βολεύει.

Αν το χρησιμοποιείς σαν desktop replacement, ή χρειάζεσαι αριθμητικό πληκτρολόγιο, πηγαίνεις υποχρεωστικά  από 15.6" και πάνω.

Αν θέλεις ultra portability και χρήση από εδώ κι από εκεί, πηγαίνεις στις 13,3"

Μια καλη λύση για που συνδιάζει την άνετη χρήση με τη φορητότητα είναι οι 14,1"

Εννοείται ότι πλέον μιλάμε για ultra λεπτά bezel ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συμμαζεμένο.

RAM & SSD αναβαθμίζονται οπότε μικρή σημασία έχουν. Πάντως μια καλή αρχή είναι τα 8GB & 250GB (Αναλόγως τις απαιτήσεις σου, μπορείς να επιλέξεις και 500GB)

Πολύ καλή σειρά είναι τα matebook της huawei. Ειδκά το 13άρι με οθόνη αναλογίας 3:2 η οποία είναι καλύτερη για productivity σε σχέση με τις widescreen (στα laptop..)

https://www.skroutz.gr/s/23455135/Huawei-MateBook-13-R5-3500U-8GB-512GB-W10-Space-Gray.html

Τέλος, εάν το κινητό σου φορτίζει με usb type c, καλό είναι και το laptop σου να φορτίζει με ιδίου τύπου φορτιστή, ώστε να κουβαλάς ένα φορτιστή μαζί σου (του laptop)

Επεξ/σία από solution1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες κι αυτό: https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-ultrabooks/ideapad/lenovo-ideapad-s540-14-aluminum-fullhd-ryzen5-8gb-ssd256-vega8-w10-premium.html

Έχω το 520s (παλιότερο μοντέλο) και είναι πάρα πολύ καλό. Αλουμίνιο παντού. Σαν macbook.

Επεξ/σία από solution1
Δημοσ.
Στις 28/9/2020 στις 7:30 ΜΜ, LittlePatriciaStarr είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Ειμαι ένα ανιδεο πλάσμα όσον αφορά την αγορά laptop και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ξεκιναω μεταπτυχιακό και χρειάζομαι καινούριο laptop. Τα βασικά μαθήματα έχουν να κάνουν με web design, ψηφιοποίηση αρχείων, συλλογή και επεξεργασία βάσεων δεδομένων και CAT tools. Έχω budget μέχρι 800€ και ψάχνω ένα laptop με χαρακτηριστικά που να μπορώ να διαχειρίζομαι άνετα τα σχετικά μαθήματα.

Όποια βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη! 

Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή (part 2)

Δημοσ.

Αν θέλεις λάπτοπ για προγραμματισμό, ως προγραμματιστής θα σου προτείνω οθόνη 15+ ιντσες (+ μία μεγάλη εξωτερική οθόνη), ραμ 16+gb, χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών και με 256 gb τουλαχιστον ssd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...