LittlePatriciaStarr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά! Ειμαι ένα ανιδεο πλάσμα όσον αφορά την αγορά laptop και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ξεκιναω μεταπτυχιακό και χρειάζομαι καινούριο laptop. Τα βασικά μαθήματα έχουν να κάνουν με web design, ψηφιοποίηση αρχείων, συλλογή και επεξεργασία βάσεων δεδομένων και CAT tools. Έχω budget μέχρι 800€ και ψάχνω ένα laptop με χαρακτηριστικά που να μπορώ να διαχειρίζομαι άνετα τα σχετικά μαθήματα. Όποια βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη!
solution1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Τι είναι τα CAT tools; Ο γούγλης λέει ότι είναι Computer-Assisted Translation Tool. Αυτό είναι ή έχει να κάνει με design; (Cad)
LittlePatriciaStarr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Είναι αυτό ακριβώς, θα ασχοληθούμε σε ένα βαθμό και με μετάφραση-μεταγλωτιση
solution1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή ακριβώς δε χειρίζεσαι εξιδικευμένα εργαλεία σχεδιασμού, ότι και να πάρεις, από core i3 / ryzen 3 και πάνω, θα καλύψει τις ανάγκες σου πιστεύω. Οπότε από εκεί και πέρα, δες ποιο μέγεθος σε βολεύει. Αν το χρησιμοποιείς σαν desktop replacement, ή χρειάζεσαι αριθμητικό πληκτρολόγιο, πηγαίνεις υποχρεωστικά από 15.6" και πάνω. Αν θέλεις ultra portability και χρήση από εδώ κι από εκεί, πηγαίνεις στις 13,3" Μια καλη λύση για που συνδιάζει την άνετη χρήση με τη φορητότητα είναι οι 14,1" Εννοείται ότι πλέον μιλάμε για ultra λεπτά bezel ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συμμαζεμένο. RAM & SSD αναβαθμίζονται οπότε μικρή σημασία έχουν. Πάντως μια καλή αρχή είναι τα 8GB & 250GB (Αναλόγως τις απαιτήσεις σου, μπορείς να επιλέξεις και 500GB) Πολύ καλή σειρά είναι τα matebook της huawei. Ειδκά το 13άρι με οθόνη αναλογίας 3:2 η οποία είναι καλύτερη για productivity σε σχέση με τις widescreen (στα laptop..) https://www.skroutz.gr/s/23455135/Huawei-MateBook-13-R5-3500U-8GB-512GB-W10-Space-Gray.html Τέλος, εάν το κινητό σου φορτίζει με usb type c, καλό είναι και το laptop σου να φορτίζει με ιδίου τύπου φορτιστή, ώστε να κουβαλάς ένα φορτιστή μαζί σου (του laptop) Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από solution1
LittlePatriciaStarr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ! Ειδικά για τις λεπτομέρειες! Θα ψαχτω κι εγώ με βάση αυτά που μου έστειλες
solution1 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δες κι αυτό: https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-ultrabooks/ideapad/lenovo-ideapad-s540-14-aluminum-fullhd-ryzen5-8gb-ssd256-vega8-w10-premium.html Έχω το 520s (παλιότερο μοντέλο) και είναι πάρα πολύ καλό. Αλουμίνιο παντού. Σαν macbook. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από solution1
zacharis1955 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 28/9/2020 στις 7:30 ΜΜ, LittlePatriciaStarr είπε Καλησπέρα παιδιά! Ειμαι ένα ανιδεο πλάσμα όσον αφορά την αγορά laptop και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ξεκιναω μεταπτυχιακό και χρειάζομαι καινούριο laptop. Τα βασικά μαθήματα έχουν να κάνουν με web design, ψηφιοποίηση αρχείων, συλλογή και επεξεργασία βάσεων δεδομένων και CAT tools. Έχω budget μέχρι 800€ και ψάχνω ένα laptop με χαρακτηριστικά που να μπορώ να διαχειρίζομαι άνετα τα σχετικά μαθήματα. Όποια βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη! Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή (part 2)
georgie_boy Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Αν θέλεις λάπτοπ για προγραμματισμό, ως προγραμματιστής θα σου προτείνω οθόνη 15+ ιντσες (+ μία μεγάλη εξωτερική οθόνη), ραμ 16+gb, χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών και με 256 gb τουλαχιστον ssd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα