Xander_512 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, είμαι μαθητής της τρίτης λυκείου και έχω ένα τεράστιο δίλημμα όσον αφορά τις σπουδές μου και τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Σε μόλις λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσω αιτήσεις σε ορισμένα Ολλανδικά και Σουηδικά πανεπιστήμια που με ενδιαφέρουν. Έχω έρθει σε επικοινωνία με τα πανεπιστήμια και υπερκαλυπτω τα κριτήρια σχεδόν όλων τους. Αυτό σημαίνει ότι έχω ουσιαστικά εγγυημένη εισαγωγή σε ένα από τα πανεπιστήμια που με ενδιαφέρουν στο εξωτερικό. Σκεφτόμουν πως αν κάτσω να κάνω το στρατιωτικό πριν τις σπουδές ίσως τα βρω σκούρα έξω διότι οι απαιτήσεις στα προγράμματα που κοιτάω έχω ακούσει πως είναι τεράστιες, και σε σχετικά θέματα με τον στρατό πολλοί λένε πως χάνεις εύκολα ενδιαφέρον για τις σπουδές σου εκεί μέσα. Ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό έχω ακούσει επίσης ότι δυσκολεύουν απότομα οι επιστημονικές σπουδές διότι χάνεις επαφή με τα μαθήματα στον στρατό. Από την άλλη πλευρά, μετά το προπτυχιακό μου θέλω να συνεχίσω μεταπτυχιακες και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό επίσης, μιας και θέλω να ειδικευτω στην έρευνα των βιομοριακων επιστημών και να διαμεινω μόνιμα στο εξωτερικό. Δεν ξέρω έχοντας ήδη αρχίσει σπουδές στο εξωτερικό πόσο εφικτό θα ήταν για κάποιον να γυρίσει στην Ελλάδα για το στρατιωτικό του. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι ορισμένα από τα πανεπιστήμια στα οποία κάνω αιτήσεις δεν δέχονται αναβολή σπουδών, οπότε ένα σενάριο είναι ότι αν πάω για τη θητεία μου ενδέχεται να χάσω τη θέση μου σε κάποια πολύ αξιόλογα πανεπιστήμια της Σουηδίας ή της Ολλανδίας. Τέλος, έχω ακούσει για το ενδεχόμενο των συνεχών αναβολών της θητείας μέχρι τη δυνατότητα εξαγοράς. Ποια η γνώμη σας πάνω σε αυτό; Θα άξιζε να το κοιτάξω για την περίπτωσή μου;
OliverTwist1985 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 με τις αναβολες φτανεις ανετα μεχρι τα 30...μεχρι τοτε ξερεις ποσα θα εχουν αλλαξει στη ζωη σου??
james01gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 το θέμα είναι εσύ τι ακριβώς θέλεις. εάν πας στρατό αμέσως μετά το λύκειο θα είσαι ένας 18χρονος που δεν έχει τελειώσει τίποτα και το πιθανότερο θα φας όλη την λάντζα και τα σκοπέτα εκτός και εάν μέσον. όχι πως εάν πας στρατό αργότερα και δεν έχεις μέσον πως θα καλοπεράσεις, αλλά αλλιώς τρέχουν τον 30άρη. το ενδεχόμενο αναβολών έως τελική εξαγορά ουσιαστικά σημαίνει πως θα κάνεις οικογένεια στο ενδιάμεσο που όμως εάν θες να το πας ακαδημαϊκά, λογικά έως τα 30 δεν θα έχεις κάνει οικογένεια. στην ζωή ποντάρεις και εάν πραγματικά (πραγματικά όμως) δεν θέλεις να ξαναγυρίσεις, δεν πας στρατό και παίρνεις αναβολές λόγω σπουδών. κάνεις οικογένεια, μετά κάνεις 45 ημέρες (ή ότι θα προβλέπεται μετά από 15 χρόνια...) και τέλος. εάν θεωρείς βαρίδι το στρατό για το μέλλον, κατατάγεσαι στην πρώτη σειρά μετά το λύκειο και φεύγεις μετά έξω εάν πήγαινα στρατό πριν τις σπουδές μου το 1998, θα έκανα σχεδόν 2 χρόνια(ανάλογα με το σώμα ήταν τότε), όταν πήγα στα 26 μου, έκανα έναν χρόνο. το πιθανότερο είναι πως ο στρατός όσο προχωράει η εποχή να γίνεται επαγγελματικότερος, καθώς το ζητούμενο είναι η ειδίκευση σε όπλα, και επομένως να έχει μικρότερη ανάγκη από εφέδρους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις