Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειάζομαι τις γνώσεις σας στο εξής:

Έχω ένα κάτοπτρο με δύο lnb, για astra και hotbird. Παλιά είχα έναν δέκτη και μεσω dissect επέλεγα ποινή δορυφόρο ήθελα να δω. 

Τώρα έχω cosmote tv μέσω του hotbird, αλλά θέλω να βλέπω και τον astra με τον παλιό δεκτή. 

Υπάρχει κάποιο splitter ώστε να περάσει το σήμα και η τροφοδοσία και για τα δύο για να μην χρειαστεί να περάσω δευτερο καλώδιο;

Επεξ/σία από AggelosΚ.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δεις τον astra μέσω του αποκωδικοποιητή της cosmote χρησιμοποιώντας την συνδεσμολογία που χρησιμοποιούσες . Απλά θα συνδέσεις το lnb της cosmote tv υποχρεωτικά στην υποδοχή νούμερο 1 του diseqc και το lnb του astra στην υποδοχή 2. Μετά από το μενού του αποκωδικοποιητή στην προσθήκη δορυφόρου θα βάλεις τους Astra (19,2Ε) στο diseqc 2 (είναι από την μάνα του στο 3). Κάνεις αναζήτηση και έτοιμος.

Αν θέλεις και τον Hot bird θα χρειαστείς ένα τετραπλό diseqc. Και πάλι η cosmote στο 1, οι Hot bird στο 2 και οι Astra στο 3. Έτσι είναι προρυθμισμένος ο αποκωδικοποιητής της cosmote και δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξεις. Κάνεις αναζήτηση από το μενού και είσαι έτοιμος. Τρεις δορυφορικές τροχιές σε ένα δέκτη.

Υ.Γ. 1 : Μιλάμε πάντα για τα ελεύθερα κανάλια των Hot bird και Astra και όχι τα συνδρομητικά.

Υ.Γ. 2 : Μπορείς να ψάξεις αν θέλεις και τους υπόλοιπους Eutelsat στις 9Ε για ελεύθερα κανάλια στο ίδιο μενού.

Υ.Γ. 3 : Η cosmote rv εκπέμπει στην τροχιακή θέση 9Ε. Οι hotbird στην 13E και οι Astra στις 19,2Ε. Μη τα μπερδεύεις.

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις λεπτομερεστατες οδηγίες!

Για κάποιο λόγο νόμιζα ότι Cosmote και Nova είναι μέσω, Hotbird.

Άρα ο τεχνικός της cosmote  έστριψε αλλού έστω και λίγο το πιάτο και δεν θα πίνω τον astra όπως είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...