Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες, τελευταία φορά που ήθελα να βγάλω τροχό από το Fiesta (στο οποίο είχα αλλάξει λάστιχα πριν από ένα χρόνο και οι βιδες δυναμομετρηθηκαν) πέθανα! Δεν έβγαινε με τίποτα, του έριξα WD-40 και μετά από πολύ ξύλο κατάφερα να τον βγάλω. 

Η οδική καλή είναι αλλά άμα είσαι σε κανένα βουνό κυριακάτικα με την οικογένεια τότε είναι μεγάλο το πρόβλημα. 

Αμα είχαν βάλει γράσο ή έστω λαδακι στην πατούρα δεν θα είχες πρόβλημα,εκτός αν όλοι οι σκύλοι της γειτονιάς κατουράνε τις δικές σου ζάντες.

Δημοσ.
Στις 28/9/2020 στις 8:03 ΜΜ, papoys1 είπε

Οι στενές είναι καλές για εμάς τους υγραεριοκίνητους γιατί στη θέση της ρεζέρβας βάζουμε τη δεξαμενή υγραερίου και η κανονική στο πορτ μπαγκάζ πιάνει πολύ χώρα.Εγώ έψαχνα καιρό και βρήκα μία με 50 ευρώ υποτίθεται λαχείο φτάνουν μέχρι 70-80 ευρώ.Αν την έχεις τη δική σου βάλτην αγγελία στο car .Θα τη δώσεις στο άψε σβήσε.

Πάντως για αυτό το σπρέυ έχει αυτή τη βδομάδα και το lidl στα 5 ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται.

τι να σου πω. δεν ηξερα οτι θα πιασει χρηματα. την εχω στο γκαραζ. μεχρι και ... δωρεαν ηθελα να την δωσω για να την ξεφορτωθω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/9/2020 στις 8:03 ΜΜ, papoys1 είπε

Οι στενές είναι καλές για εμάς τους υγραεριοκίνητους γιατί στη θέση της ρεζέρβας βάζουμε τη δεξαμενή υγραερίου και η κανονική στο πορτ μπαγκάζ πιάνει πολύ χώρα.Εγώ έψαχνα καιρό και βρήκα μία με 50 ευρώ υποτίθεται λαχείο φτάνουν μέχρι 70-80 ευρώ.Αν την έχεις τη δική σου βάλτην αγγελία στο car .Θα τη δώσεις στο άψε σβήσε.

Πάντως για αυτό το σπρέυ έχει αυτή τη βδομάδα και το lidl στα 5 ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται.

Σιγά μη δεν έδινε λύση ο papoys από το λιντλ :D

Στις 28/9/2020 στις 9:55 ΜΜ, thanasisxask είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες, τελευταία φορά που ήθελα να βγάλω τροχό από το Fiesta (στο οποίο είχα αλλάξει λάστιχα πριν από ένα χρόνο και οι βιδες δυναμομετρηθηκαν) πέθανα! Δεν έβγαινε με τίποτα, του έριξα WD-40 και μετά από πολύ ξύλο κατάφερα να τον βγάλω. 

Η οδική καλή είναι αλλά άμα είσαι σε κανένα βουνό κυριακάτικα με την οικογένεια τότε είναι μεγάλο το πρόβλημα. 

Γενικά με το κλειδί που δίνουν για αυτή τη δουλειά 99,99% είναι ζόρι η εργασία. Η λύση είναι σταυρός ή να έχεις μια σωλήνα (μπορεί να χρειαστεί  και σε  άλλες περιπτώσεις π.χ επίλυσης διαφορών :D ) ώστε να αυξάνει η ροπή που ασκείται...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Γενικά με το κλειδί που δίνουν για αυτή τη δουλειά 99,99% είναι ζόρι η εργασία. Η λύση είναι σταυρός ή να έχεις μια σωλήνα (μπορεί να χρειαστεί  και σε  άλλες περιπτώσεις π.χ επίλυσης διαφορών :D ) ώστε να αυξάνει η ροπή που ασκείται...

Δεν κατάλαβες, οι βιδες βγαίνουν αλλά δεν ξεκολλάει ο τροχός από το μουαγιε. Και έχω παρατηρήσει το γίνεται στις ζάντες αλουμινίου. 

Επεξ/σία από thanasisxask
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Δεν κατάλαβες, οι βιδες βγαίνουν αλλά δεν ξεκολλάει ο τροχός από το μουαγιε. Και έχω παρατηρήσει το γίνεται στις ζάντες αλουμινίου. 

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη βγάλε μια μια και βάλει γρασσο στην πατούρα.Καλό καθάρισμα με συρματόβουρτσα και γράσσο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nik0laus είπε

Κάποια βουλκανιζατέρ βάζουν φουλ δύναμη στο αερόκλειδο και δεν ξεβιδώνουν με τίποτε.Το έχω πάθει και εγώ στραβώνοντας εκεί που κάνει την κλίση το κλειδί που δίνουν και είναι από πολύ μαλακό μέταλλο  αλλά ευτυχώς εδώ Αθήνα και όχι σε κανένα βουνό και πήρα από το άλλο αυτοκίνητο να κάνω τη δουλειά μου.

Θα σε στεναχωρήσω😇 αλλά πήρα από το lidl ένα πολύ καλό σταυρό ο οποίος έχει τη δυνατότητα με ειδικό δακτύλιο να μαζεύουν οι δύο άκρες και να αποθηκεύεται πολύ εύκολα μέσα σε πλαστική θήκη.Δεν ξέρω αν τον έχει αυτή τη βδομάδα που έχει είδη αυτοκινήτου.Πάντως χθες πήρα και δύο δοχεία λάδι 10./40 στα 16 ευρώ.😁

5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη βγάλε μια μια και βάλει γρασσο στην πατούρα.Καλό καθάρισμα με συρματόβουρτσα και γράσσο. 

Το γράσο στις βίδες όμως μήπως είναι επικίνδυνο με την κίνηση και τους κραδασμούς να ξεβιδώσουν τα μπουλόνια;;;;;

8 ώρες πριν, xsterg είπε

τι να σου πω. δεν ηξερα οτι θα πιασει χρηματα. την εχω στο γκαραζ. μεχρι και ... δωρεαν ηθελα να την δωσω για να την ξεφορτωθω.

Οι περισσότεροι υγραεριοκίνητοι κάνουν κρα για τέτοιες και αν κυκλοφορήσει καμία στο car συνήθως φεύγει άμεσα.Εγώ έψαχνα χρόνια και βρήκα φέτος πριν φύγω για διακοπές που έψαξα για ακόμη μία φορά.Βρήκα και κέρδισα πολύ χώρο στο πορτ μπαγκάζ. Μάλιστα είμαι και ευχαριστημένος που την πλήρωσα μόνο 50 ευρώ γιατί ότι κυκλοφορούσε παλαιότερα ήταν στα 70-80 ευρώ. Από τι αυτοκίνητο είναι γιατί ψάχνει και ο γιος μου για peugeot επειδή και αυτό έχει μεγάλη.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το γράσο στις βίδες όμως μήπως είναι επικίνδυνο με την κίνηση και τους κραδασμούς να ξεβιδώσουν τα μπουλόνια;;;;;

Αν και δεν έγραψα για τα μπουλόνια αλλά για εκεί που εφάπτεται η ζάντα με το μουαγιέ τα μπουλόνια δεν ξεδιβώνουν έτσι εύκολα.Απλά με λάδι/γράσο δεν σκουριαζουν για να κολλήσουν.

Σκέψου απο την άλλη ότι αν κολλήσουν το πιο πιθανό είναι να κοπούν οταν θα προσπαθήσεις να τα ξεβιδώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Aν δεν υπάρχει ρεζέρβα το καλύτερο είναι ένα σπρέι επισκευής και ένα κομπρεσσεράκι αέρα. Για το τελευταίο είχε το lidl από Δευτέρα, έχω ένα και είναι μια χαρά για έκτακτη ανάγκη. Φυσικά αυτό εφόσον γνωρίζεις σε τι απόσταση βρίσκεται το κοντινότερο βουλκανιζατέρ για να πας μέχρι εκεί και πόσο γρήγορα χάνει τον αέρα το λάστιχο. Αλλιώς οδική.

Δημοσ.
Στις 30/9/2020 στις 4:35 ΠΜ, papoys1 είπε

Κάποια βουλκανιζατέρ βάζουν φουλ δύναμη στο αερόκλειδο και δεν ξεβιδώνουν με τίποτε.Το έχω πάθει και εγώ στραβώνοντας εκεί που κάνει την κλίση το κλειδί που δίνουν και είναι από πολύ μαλακό μέταλλο  αλλά ευτυχώς εδώ Αθήνα και όχι σε κανένα βουνό και πήρα από το άλλο αυτοκίνητο να κάνω τη δουλειά μου.

Θα σε στεναχωρήσω😇 αλλά πήρα από το lidl ένα πολύ καλό σταυρό ο οποίος έχει τη δυνατότητα με ειδικό δακτύλιο να μαζεύουν οι δύο άκρες και να αποθηκεύεται πολύ εύκολα μέσα σε πλαστική θήκη.Δεν ξέρω αν τον έχει αυτή τη βδομάδα που έχει είδη αυτοκινήτου.Πάντως χθες πήρα και δύο δοχεία λάδι 10./40 στα 16 ευρώ.😁

Οι περισσότεροι υγραεριοκίνητοι κάνουν κρα για τέτοιες και αν κυκλοφορήσει καμία στο car συνήθως φεύγει άμεσα.Εγώ έψαχνα χρόνια και βρήκα φέτος πριν φύγω για διακοπές που έψαξα για ακόμη μία φορά.Βρήκα και κέρδισα πολύ χώρο στο πορτ μπαγκάζ. Μάλιστα είμαι και ευχαριστημένος που την πλήρωσα μόνο 50 ευρώ γιατί ότι κυκλοφορούσε παλαιότερα ήταν στα 70-80 ευρώ. Από τι αυτοκίνητο είναι γιατί ψάχνει και ο γιος μου για peugeot επειδή και αυτό έχει μεγάλη.

ειναι απο ford focus 2003 mk1. με 4 μπουλόνια. δεν ξερω αν σου κανει. αν σου κανει στειλε μου μηνυμα. σε ευχαριστω.

Δημοσ.
Στις 27/9/2020 στις 9:19 ΜΜ, thanasisxask είπε

Εγώ έχω πάρει κιτ επισκευής με κορδόνια και το έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο σε όλα τα αυτοκίνητα, έχουν δεν έχουν ρεζέρβα. 

Δέν ξέρω τι ισχυει . Το τρόπο με τα κορδονια το έχω δει να το χρησιμοποιούν ελάχιστα βουλκανιζατέρ . 

Υπεύθυνος καταστήματος που είχα πάει λόγω ελαστικού μου είχε πεί οτι τραυματίζει το ελαστικό και εισχωρεί το νερο απο εκεί.

Προσωπικά αυτός χρησιμοποιούσε μόνο μπάλωμα εσωτερικά αφού το έτριβε για να κολλήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To σπρέι-επισκευής απο τα lidl το χωνεις ψεκαζεις μεσα και οτι γινει ; Nα εχω κατι για ερημια γιατι δε κουβαλαω ρεζερβα και κλειδια

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...