sonikk Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχει χρησιμοποιησει ποτε καποιος ενα παρομοιο προιον? https://www.shopen.gr/index.php/gr/auto-asfaleia-amesi-anagi-episkeui-elastikou-stanley-sprei-400ml-007080.html Ειναι σπρει επισκευης σκασμενου ελαστικου? Κανει δουλεια? Και αν το επισκευασεις με αυτο το προιον το ελαστικο μετα πρεπει να πας και σε βουλκανιζατερ και επισκευη ελαστικου εκ νεου? Γνωριζει καποιος? Δεν εχω καταλαβει ακριβως τι κανει αυτο το προιον.Εκχυει μεσα στο ελαστικο καποιο τζελ περιμετρικα εσωτερικα του ελαστικου και βουλωνει την τρυπα αν εχεις πατησει καποιο καρφι,βιδα κτλ? Ευχαριστω. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από sonikk
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, sonikk είπε Εχει χρησιμοποιησει ποτε καποιος ενα παρομοιο προιον? https://www.shopen.gr/index.php/gr/auto-asfaleia-amesi-anagi-episkeui-elastikou-stanley-sprei-400ml-007080.html Ειναι σπρει επισκευης σκασμενου ελαστικου? Κανει δουλεια? Και αν το επισκευασεις με αυτο το προιον το ελαστικο μετα πρεπει να πας και σε βουλκανιζατερ και επισκευη ελαστικου εκ νεου? Γνωριζει καποιος? Δεν εχω καταλαβει ακριβως τι κανει αυτο το προιον.Εκχυει μεσα στο ελαστικο καποιο τζελ περιμετρικα εσωτερικα του ελαστικου και βουλωνει την τρυπα αν εχεις πατησει καποιο καρφι,βιδα κτλ? Ευχαριστω. Με αυτό δεν κάνεις δουλειά.Τζάμπα θα το αγοράσεις.Υποτίθεται ότι έχει ένα αφρό τζελ που κλείνει την τρύπα.Αν είναι πλάκα το λάστιχο πως θα το φουσκώσεις;Αν είναι κάτι παραπάνω απο τρύπα απο καρφί δεν κάνει τίποτα.Αν έχει σκίστει το λάστιχο το ίδιο.Και ναι πρέπει να πας σε βουλκανιζατερ και υπάρχει και πιθανότητα να καταστρέψει το λάστιχο οπότε για μια τρύπα να θες και νέο λάστιχο αν δεν καθαρίζει το τζελ που έχει . Αν πατήσεις καρφί ΔΕΝ το βγάζεις και πας στο βουλκανιζατερ,αρκεί να είναι στο πέλμα.Αν έχεις ρεζερβα την βάζεις και είσαι οκ μεχρι να φτάσεις σε βουλκανιζατερ να το φτιάξεις. 1 1
thanasisxask Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Εγώ έχω πάρει κιτ επισκευής με κορδόνια και το έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο σε όλα τα αυτοκίνητα, έχουν δεν έχουν ρεζέρβα. 2
terry308 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Εγώ έχω πάρει κιτ επισκευής με κορδόνια και το έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο σε όλα τα αυτοκίνητα, έχουν δεν έχουν ρεζέρβα. Έχεις κάποιο λινκ; Έχεις και τρόμπα για να το φουσκώνεις μετά;
vamvakoolas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) οπως γραφτηκε δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα αν το αγορασεις 1)Παρε τουλαχιστον 2 2)Αν μπορεις κανε καμμια προπονηση σε κανενα τρυπιο ή αχρηστο λαστιχο που θα βρεις σε βουλκανιζατερ. Εκ πειρας μη περιμενεις να το δοκιμασεις οταν εσυ εχεις τρυπα σε λαστιχο σε δρομο γιατι ποτε δεν εχω δει καποιον να το κανει σωστα με αποτελεσμα ο αφρος να βγαινει εξω και να γινονται χαλια ρουχα χερια. Αν σου φαινεται βουνο, τοτε απλα αγορασε μια σαμπρελα ποδηλατου, τρυπησε την και δοκιμασε. Απλως η σαμπρελα να εχει βαλβιδα αυτοκινητου 3)Αυτο το προιον κανει μονο για τρυπες και αναλογα τη μαρκα αναφερεται μεχρι ποσα χιλιοστα καλυπτουν, δεν ειναι λυση για τα παντα. 4)Μακρυα απο ζεστη και υψηλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι το σπρευ μεσα στο αυτοκινητο Απαντησεις στις ερωτησεις: Ναι μεσα προωθει αφρο που στεγανοποιει τρυπα. Προφανως ειναι μια προσωρινη λυση και θες βουλκανιζατερ. Κανει δουλεια εφοσον η τρυπα ειναι σχετικα μικρη (π.χ καρφακι) και βαλουμε ολο τον αφρο μεσα. Πλεονεκτηματα ο χωρος που πιανει, ταχυτητα επισκευης και κοστος. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από vamvakoolas
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Ξεχασα, όταν το χρειαστείς τότε θα δεις ότι είναι ξερό/κολλημενο και δεν πατιέται τίποτα.Τζάμπα το κουβάλαγες. Τα σωστά σπραίη είναι αυτά που δίνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα αμαξια που δεν βάζουν ρεζερβα και έχουν μαζί με το υγρό και κομπρεσερ.Το οποίο σου λέει κάθε Χ χρόνια θέλει αλλαγή Αλλά και αυτό είναι για ορισμένες τρύπες ,πχ στο πλάι ή αν σκιστεί το λάστιχο ότι και να βάλεις δεν βουλώνει.
achilles_g_ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Διαβάζοντας τα σχόλια χαίρομαι που το αυτοκίνητο μου έχει ρεζέρβα 2
xsterg Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 ακριβως. η λεση της κανονικης ρεζερβας ειναι αναντικαταστατη. εμενα ειχε μικρου μεγεθους ρεζερβα και πηγα και αγορασα σιδερενια ζαντα ιδιας διαστασης. θεωρω την λυση της ρεζερβας οτι πιο ασφαλες και ευκολο υπαρχει.
Salvation81 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ξεχασα, όταν το χρειαστείς τότε θα δεις ότι είναι ξερό/κολλημενο και δεν πατιέται τίποτα.Τζάμπα το κουβάλαγες. Τα σωστά σπραίη είναι αυτά που δίνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα αμαξια που δεν βάζουν ρεζερβα και έχουν μαζί με το υγρό και κομπρεσερ.Το οποίο σου λέει κάθε Χ χρόνια θέλει αλλαγή Αλλά και αυτό είναι για ορισμένες τρύπες ,πχ στο πλάι ή αν σκιστεί το λάστιχο ότι και να βάλεις δεν βουλώνει. Εμενα 1 φορα που μου χρειαστηκε απο τρυπα σε προκα μια χαρα δουλεψε το μαμα (βεβαια δεν ηξερα οτι θελει αλαγη μετα απο καποια χρονια, πρεπει να το κοιταξω).
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Εμενα 1 φορα που μου χρειαστηκε απο τρυπα σε προκα μια χαρα δουλεψε το μαμα (βεβαια δεν ηξερα οτι θελει αλαγη μετα απο καποια χρονια, πρεπει να το κοιταξω). Το μαμά κάνει 150€ και έχει και κομπρεσερ,σωστά;Δεν είναι το fast που είχαν παλιά.Και σε πρόκα αν δεν την βγάλεις δεν χάνει τόσο γρηγορα αέρα οποτε αν το πάρεις χαμπαρι αμέσως τοτε πας κατευεθείαν σε βουλκανιζατερ,επιπλέον δεν ξεφουσκώνει και τελείως,συνήθως σταματάει να χάνει κάτω απο 20PSI .
papoys1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, xsterg είπε ακριβως. η λεση της κανονικης ρεζερβας ειναι αναντικαταστατη. εμενα ειχε μικρου μεγεθους ρεζερβα και πηγα και αγορασα σιδερενια ζαντα ιδιας διαστασης. θεωρω την λυση της ρεζερβας οτι πιο ασφαλες και ευκολο υπαρχει. Οι στενές είναι καλές για εμάς τους υγραεριοκίνητους γιατί στη θέση της ρεζέρβας βάζουμε τη δεξαμενή υγραερίου και η κανονική στο πορτ μπαγκάζ πιάνει πολύ χώρα.Εγώ έψαχνα καιρό και βρήκα μία με 50 ευρώ υποτίθεται λαχείο φτάνουν μέχρι 70-80 ευρώ.Αν την έχεις τη δική σου βάλτην αγγελία στο car .Θα τη δώσεις στο άψε σβήσε. Πάντως για αυτό το σπρέυ έχει αυτή τη βδομάδα και το lidl στα 5 ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται.
Salvation81 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Το μαμά κάνει 150€ και έχει και κομπρεσερ,σωστά;Δεν είναι το fast που είχαν παλιά.Και σε πρόκα αν δεν την βγάλεις δεν χάνει τόσο γρηγορα αέρα οποτε αν το πάρεις χαμπαρι αμέσως τοτε πας κατευεθείαν σε βουλκανιζατερ,επιπλέον δεν ξεφουσκώνει και τελείως,συνήθως σταματάει να χάνει κάτω απο 20PSI . Ναι ερχεται μαζι με κομπρεσερ. Ποσο κανει δεν ξερω, εμενα ηρθε μαζι με το αυτοκινητο αλλα αν θελει αλαγη θα κοιταξω ποσο κανει το υγρο.
thanasisxask Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, xsterg είπε ακριβως. η λεση της κανονικης ρεζερβας ειναι αναντικαταστατη. εμενα ειχε μικρου μεγεθους ρεζερβα και πηγα και αγορασα σιδερενια ζαντα ιδιας διαστασης. θεωρω την λυση της ρεζερβας οτι πιο ασφαλες και ευκολο υπαρχει. Δεν είναι και πανάκεια η ρεζέρβα, άμα δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τον τροχό από το μουαγιε(πράγμα όχι αδύνατο), είναι άχρηστη. 23 ώρες πριν, terry308 είπε Έχεις κάποιο λινκ; Έχεις και τρόμπα για να το φουσκώνεις μετά; Ναι θέλει και κομπρεσερ αέρα. Έχω τρία σουβλια, ένα φορτηγού ένα φτηνό σαν αυτό και ένα επαγγελματικό κιτ της maruni. Για την ώρα όσες επισκευές έχω κάνει έχω χρησιμοποιήσει τα κορδόνια της wonder seal στα οποία δεν χρειάζεται να βάλεις κόλλα. Τα κορδόνια του κιτ τα έχω πετάξει γιατί έχω τα επαγγελματικά της maruni και της wonder seal. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Δεν είναι και πανάκεια η ρεζέρβα, άμα δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τον τροχό από το μουαγιε(πράγμα όχι αδύνατο), είναι άχρηστη. Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχεις παρατημένο το αμάξι τελείως.Και μάλλον δεν θα ξέρεις να αλλάξεις λάστιχο ,οπότε οδική βοήθεια
thanasisxask Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχεις παρατημένο το αμάξι τελείως.Και μάλλον δεν θα ξέρεις να αλλάξεις λάστιχο ,οπότε οδική βοήθεια Δεν ισχύει αυτό που λες, τελευταία φορά που ήθελα να βγάλω τροχό από το Fiesta (στο οποίο είχα αλλάξει λάστιχα πριν από ένα χρόνο και οι βιδες δυναμομετρηθηκαν) πέθανα! Δεν έβγαινε με τίποτα, του έριξα WD-40 και μετά από πολύ ξύλο κατάφερα να τον βγάλω. Η οδική καλή είναι αλλά άμα είσαι σε κανένα βουνό κυριακάτικα με την οικογένεια τότε είναι μεγάλο το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα