LongTom Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, koularasss είπε Υπάρχει κάποια οδηγία για το πότε θα απαγορευτεί το euro5? Από βλάβες σου έχει βγάλει κάτι τρανταχτό; Εάν κρίνουμε από άλλες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, μάλλον δεν θα αργήσει ιδιαίτερα. Ήδη από το '19 πολλές πόλεις απαγόρευσαν τέτοια οχήματα και μέσα στην επόμενη διετία θα επιταχυνθεί η "απόσυρση". 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, koularasss είπε Υπάρχει κάποια οδηγία για το πότε θα απαγορευτεί το euro5? Από βλάβες σου έχει βγάλει κάτι τρανταχτό; Οχι, μονο τα προβλεπόμενα. Δεν υπάρχει γενική οδηγία. Η κάθε πόλη κάνει ο,τι θέλει. Στο Βερολίνο που μένω εγώ απαγορεύονται τα Euro5 σε συγκεκριμένα τμήματα κάποιον λίγων κεντρικών δρόμων οπότε κάνεις μια μικρή παράκαμψη. Σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας δεν απαγορεύεται τίποτα. 1
korakios Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/9/2020 στις 4:39 ΜΜ, koularasss είπε Να είναι πετρέλαιο. Θα κάνω γύρω στις 8-10 Χιλ χλμ τον χρόνο αλλά θέλω πετρέλαιο για την μικρότερη κατανάλωση. Στις 27/9/2020 στις 5:52 ΜΜ, koularasss είπε Ναι αστικός κύκλος και συγκεκριμένα Θεσσαλονίκη. Από άποψη ζημιών δεν αξίζει το πετρέλαιο; Εχω διαβάσει αρκετά και σκέφτομαι πως αφου κάνω ότι συμμάζεμα τα θα χρειαστεί, αν το συντηρώ σωστά με τα σέρβις στην ώρα του και είναι κάποια μάρκα χωρίς να βγάζει πολλές βλάβες αξίζει να πάω στο πετρέλαιο. Είμαι κάπου λάθος; Ναι είσαι ,δυστυχώς, λάθος. Εκτός του οτι το πετρέλαιο θέλει και ταξιδάκι ,δεν είναι οτι θα μπουκώσει στην πόλη λόγω κίνησης ,αλλά και του οτι θα κάνει μικρές αποστάσεις και θα το σβήνεις μετά απο λίγα χλμ. Ξέρω πετρέλαιο είσαι αποφασισμένος να πάρεις, απλά 100% θα έχεις μεγαλύτερα θέματα απο ότι υγραέριο. Μια πρόταση : Το παλιό αν μπορούσες να το κρατήσεις να πηγαίνεις τα ταξίδια σου άνετα και μέσα πάρε ένα μεταχειρισμένο https://www.car.gr/29609120-fiat-panda Δες το απολκλειστικά για 2 άτομα με τεράστιους χώρους για σουπερμαρκετ κτλ (ρίχνοντας τα καθίσματα)!. Στην τελική πάρε ένα καινούριο Dacia Sandero με υγραέριο , απλά δυστυχώς θα σε κοροιδεύουν μιας και δεν έχει "πρεστίζ" ,ασφάλεια κτλ.... Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από korakios
koularasss Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, korakios είπε Ναι είσαι ,δυστυχώς, λάθος. Εκτός του οτι το πετρέλαιο θέλει και ταξιδάκι ,δεν είναι οτι θα μπουκώσει στην πόλη λόγω κίνησης ,αλλά και του οτι θα κάνει μικρές αποστάσεις και θα το σβήνεις μετά απο λίγα χλμ. Ξέρω πετρέλαιο είσαι αποφασισμένος να πάρεις, απλά 100% θα έχεις μεγαλύτερα θέματα απο ότι υγραέριο. Μια πρόταση : Το παλιό αν μπορούσες να το κρατήσεις να πηγαίνεις τα ταξίδια σου άνετα και μέσα πάρε ένα μεταχειρισμένο https://www.car.gr/29609120-fiat-panda Δες το απολκλειστικά για 2 άτομα με τεράστιους χώρους για σουπερμαρκετ κτλ (ρίχνοντας τα καθίσματα)!. Στην τελική πάρε ένα καινούριο Dacia Sandero με υγραέριο , απλά δυστυχώς θα σε κοροιδεύουν μιας και δεν έχει "πρεστίζ" ,ασφάλεια κτλ.... Ευχαριστω για την απαντηση. Ειναι ευκολο να μου εξηγησεις για ποιο λογο αν κανω μικρες αποστασεις και το σβηνω μετα απο λιγα χλμ ειναι κακο για τη μηχανη; (μικρη αποσταση εννοω 8-10 χλμ) σκεφτομαι αμαξι 5-7 ετων θα ειναι, δεν προβλεπει ο κατασκευαστης οτι μπορει να ειναι και τετοια η χρηση; Οσον αφορα ταξιδακι που θελει το πετρελαιο μια με δυο φορες τη βδομαδα αν βγαινω για 30 λεπτα σε ανοιχτο δρομο θα στρωνει το dpf; Το παλιο θα φυγει δυστυχως καθως δεν εχει αεροσακους κυριως αλλα και a/c που το καλοκαιρι το κανει πολυ δυσκολο. Dacia Sandero βγαινει εκτος budget και δεν με τρελαινει εμφανισιακα. Δεν με νοιαζει το πρεστιζ, με νοιαζει να μου αρεσει και ας ειναι οτι μαρκα θελει, αλλα πρωτα να τηρει τα κριτηρια που ειχα βαλει.
korakios Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, koularasss είπε Ειναι ευκολο να μου εξηγησεις για ποιο λογο αν κανω μικρες αποστασεις και το σβηνω μετα απο λιγα χλμ ειναι κακο για τη μηχανη; (μικρη αποσταση εννοω 8-10 χλμ) σ Έχει σχέση με το αν στα κρύα θα πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και με υγροποίηση αναθυμιάσεων . Βρες ένα καλό βενζίνης , αν τα βρεις σκούρα πέτα του ένα υγραέριο Εδώ να σου πω και με υγραέριο που σου προτείνω ,οτι στα κρύα , μέχρι να ζεσταθεί αρκετά ,βενζίνη θα καίει μέχρι να γυρίσει σε αέριο. Αλλά μέσο όρο τα ίδια θα σου βγουν με πετρέλαιο...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 για καθημερινή χρήση και μικρές αποστάσεις το πετρέλαιο αντεδείκνυται. Εδώ σε βενζίνη και μικρές αποστάσεις , ο κατασκευαστής λέει service στα μισά χιλιόμετρα. Το υγραέριο είναι σαφώς καλύτερη επιλογή , ενώ συνδιασμός hybrid yaris με υγραέριο θα δεις τιμές 5-6 lt /100 και πολλά σου λέω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα