Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ο θείος μου έχει το σύστημα του τίτλου. Η μητρική είναι η Gigabyte B450m DS3H με το προτελευταίο bios F50. Τον βοηθάω από απόσταση για να λύσει κάποια random crashes που είχε με games (πιθανώς και άσχετα με το hardware) και είπα να τρέξω ένα stress test. Βγάζει errors πάντα με default ρυθμίσεις και μάλιστα γρήγορα σε p95 και ΟCCT. Παρατήρησα στο τεστ ότι η τάση πέφτει πολύ χαμηλά ~1.2V ενώ boostάρει στα ~3.9Ghz. Σε κανονικές συνθήκες κάποιοι πυρήνες φτάνουν στα 4.1+Ghz και η τάση στα 1.45V. Το bios δε φαίνεται να έχει LLC ρυθμίσεις και από τάση έχει μόνο offset setting.

Το offset λειτουργεί μόνο αν κάνω enable PBO. Το δοκίμασα στο +0.100V αλλά έτσι η τάση είναι ανεβασμένη και σε idle και φτάνει γύρω στα 1.48V. Στο stress test φτάνει στα 1.32V περίπου αλλά πετάει πάλι errors και δεν ψήνομαι να βάλω παραπάνω.

Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το core boost και το PBO, σε αυτήν την περίπτωση η τάση στο stress test είναι κάτω από 1.1V και σκάνε errors. To offset δε λειτουργεί.

Έχω σχετική εμπειρία με ryzen καθώς έχω και εγώ αυτόν της υπογραφής. Στο δικό μου σύστημα αν δεν ανεβάσω το LLC δε περνάει τα stress tests με default ρυθμίσεις. Οπότε φαντάζομαι ότι κάποιες motherboard είναι Γ.Τ.Π. στη διαχείριση τάσης και δεν περνάνε τα stress tests χωρίς tweaking. Το πρόβλημα με το θείο είναι ότι δε μπορεί να γίνει tweaking όπως το βλέπω.

Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία ή καμιά άλλη ιδέα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, bebius είπε

Καλησπέρα, ο θείος μου έχει το σύστημα του τίτλου. Η μητρική είναι η Gigabyte B450m DS3H με το προτελευταίο bios F50. Τον βοηθάω από απόσταση για να λύσει κάποια random crashes που είχε με games (πιθανώς και άσχετα με το hardware) και είπα να τρέξω ένα stress test. Βγάζει errors πάντα με default ρυθμίσεις και μάλιστα γρήγορα σε p95 και ΟCCT. Παρατήρησα στο τεστ ότι η τάση πέφτει πολύ χαμηλά ~1.2V ενώ boostάρει στα ~3.9Ghz. Σε κανονικές συνθήκες κάποιοι πυρήνες φτάνουν στα 4.1+Ghz και η τάση στα 1.45V. Το bios δε φαίνεται να έχει LLC ρυθμίσεις και από τάση έχει μόνο offset setting.

Το offset λειτουργεί μόνο αν κάνω enable PBO. Το δοκίμασα στο +0.100V αλλά έτσι η τάση είναι ανεβασμένη και σε idle και φτάνει γύρω στα 1.48V. Στο stress test φτάνει στα 1.32V περίπου αλλά πετάει πάλι errors και δεν ψήνομαι να βάλω παραπάνω.

Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το core boost και το PBO, σε αυτήν την περίπτωση η τάση στο stress test είναι κάτω από 1.1V και σκάνε errors. To offset δε λειτουργεί.

Έχω σχετική εμπειρία με ryzen καθώς έχω και εγώ αυτόν της υπογραφής. Στο δικό μου σύστημα αν δεν ανεβάσω το LLC δε περνάει τα stress tests με default ρυθμίσεις. Οπότε φαντάζομαι ότι κάποιες motherboard είναι Γ.Τ.Π. στη διαχείριση τάσης και δεν περνάνε τα stress tests χωρίς tweaking. Το πρόβλημα με το θείο είναι ότι δε μπορεί να γίνει tweaking όπως το βλέπω.

Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία ή καμιά άλλη ιδέα;

με όλα default και κλειστό pbo αλλά ανοιχτό core boost δεν λειτουργεί σωστά?

Επεξ/σία από Sakiz105
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, duffyduck είπε

Τι Errors? BSOD ? Θερμοκρασιες?

Εχεις κανει memtest?

Errors "rounding number etc"... Και BSOD. Οι θερμοκρασίες πάνε ψηλά αλλά το error σκάει γρήγορα, πχ στους 80 C. Memtest δεν έχω κανει.

13 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

με όλα default και κλειστό pbo αλλά ανοιχτό core boost δεν λειτουργεί σωστά?

Όχι δε λειτουργεί.

Επεξ/σία από bebius
Δημοσ.
16 ώρες πριν, bebius είπε

Errors "rounding number etc"... Και BSOD. Οι θερμοκρασίες πάνε ψηλά αλλά το error σκάει γρήγορα, πχ στους 80 C. Memtest δεν έχω κανει.

Όχι δε λειτουργεί.

Γυρνά μνήμες default 2133/2400, και όχι XMP. Λογικά μνήμη σκάει, δεν παίζει να μην περνάει τεστ στοκ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Γυρνά μνήμες default 2133/2400, και όχι XMP. Λογικά μνήμη σκάει, δεν παίζει να μην περνάει τεστ στοκ.

παίζει αν έχουν πρόβλημα γενικώς

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Το περνάει κανονικά χωρίς XMP. Δεν το περίμενα γιατί έβλεπα πολύ χαμηλές τάσεις και τις συνέκρινα με τον δικό μου απλό 2600 και επίσης δεν είχα ποτέ θέμα με το XMP. Ευχαριστώ για τη σύσταση.

Φαντάζομαι για να παίξουν στα 3200 θέλει dram calc σωστά;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, bebius είπε

Ναι όλα στο auto είναι. 

Δες μέχρι που δουλεύουν οι μνήμες. Στην τελική βάλε 3006. Σιγά την διαφορά.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bebius είπε

Ναι όλα στο auto είναι. 

βαλε 1,35v ram voltage και 1.1v Soc voltage και XMP profile.

αν δεν σου δουλεψει, τοτε γυρισε το στο manual βαλε τα 3200mhz και τα voltage που σου εγραψα παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...