ALLisCHAOS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Hallo, η ερώτηση μου είναι αρκετά straightforward. Ο κωροναιός έφερε αρκετές αλλαγές στη ζωή μας και μια απο αυτή είναι πως στον τομέα (IT και όχι μόνο) το remote job φαίνεται να είναι η νόρμα πλέον. Πολλοί θα δούλευαν ήδη remote και πριν τον ιό αλλά νομίζω λίγο πολλοί όλοι όσοι δουλεύουν σε μια δουλειά που θα μπορούσε να υποστήριξει το remotely το χουν κάνει σίγουρα πλέον (ή το κάνουν ακόμη). Και η ερώτηση είναι, τη παλεύετε? Η εταιρεία στην οποία εργάζομαι πριν τον ιό άκουγε remote και έβγαζε σπυριά, πλέον έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και μας επιτρέπει να δουλεύουμε απο το σπίτι. Τον πρώτο καιρό ήταν εννοείται πολύ ωραία η φάση, το να σηκώνεσαι να κάνεις το καφεδάκι σου και να δουλεύεις με το 'σώβρακο' (που λέει ο λόγος) από το σπίτι σου καθώς και το να γλυτώνεις την όλη μετακίνηση στο γραφείο έδειχνε ουτοπικό. Βέβαια αυτό δεν κράτησε πάρα πολύ, μένοντας μόνος μετά απο ένα σημείο άρχισα να μην τη παλεύω, ήθελα να μιλήσω σε κάποιον, να πω μια κουβέντα όπως θα έλεγα στο μεσημεριανό στη κουζίνα του γράφειου, ή οπως θα κατέβαινα με συναδέλφους για ένα τσιγάρο. Ξέρετε, να κοινωνικοποιηθείς για 5-10 λεπτάκια, το break που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα. Αλλά στο σπίτι αυτό δεν... Αφήστε που όταν σχολούσα απο τη δουλειά δεν ήθελα να έβλεπα το σπίτι μου, ήμουν ήδη 8 ώρες μεσα σε αυτό δε μπορούσα να κάτσω άλλο οπότε έπερνα τους δρόμους τα απογεύματα. Εν τέλει κατέληξα ότι το completely remote ίσως δεν μου ταιριάζει και απο τότε πηγαίνω στο γραφείο. Ίσως το ιδανικό για μένα να είναι 3 μέρες γραφείο - 2 σπίτι (ή το αντιστροφο), εάν το γραφείο υφίσταται βεβαίως. What about you? 2
Papakaliati Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Από τον Μάρτιο έχω πάει 2 φορές στο γραφειο, για κανένα 4ωρο σύνολο. Δεν βλέπω κανένα λόγο να πάω πιο συχνά. Δεν είμαι και αρνητικός βέβαια, και η δουλειά μου είναι μόνο 10 λεπτά από το σπίτι με το αμάξι, και το εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι που μερικοί απλά μπορούν μόνο να το φανταστούν. Απλά, και η δουλειά βγαίνει το ίδιο από το σπίτι, και μπορείς στο διάλειμμα σου να χαλαρώσεις καλύτερα. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από Papakaliati
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Από το 2005 δούλευα remotely, eBay καθαρά. Δυστυχώς, λόγω ανωτέρας βίας, αλλαγών policy, προβλημάτων με τελωνεία κλπ, το σύστημα με πέταξε. Ήμουν ένα χρόνο χωρίς δουλειά, και δεν έστελνα βιογραφικά γιατί δεν μπορώ να συμβιωσω σε μια επιχείρηση. Μεγαλύτερο διάστημα που έχω δουλέψει για άλλον είναι οι 6 μήνες. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνω. Και ναι, δεν την παλεύω.
ALLisCHAOS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Mένετε μόνοι? Δουλεύετε απο το σπίτι ή πάτε σε άλλους χώρους? Και σε εμάς στο γραφείο απο τα 50 άτομα ζήτημα πλέον να πηγαίνουν 10+. Φαίνεται ότι η πλειοψηφία σαφώς το προτιμά. Η δουλειά βγαίνει το ίδιο και μη σου πω μερικές φορές και καλύτερα μιας κ στα γραφεία πολλές φορές δημιουργείται αυτο το background noise (οχλαγωγία) και ψάχνεις να βρεις ακουστικά μπας και συγκεντρωθείς. Απλά εγώ το λέω απο την άποψη οτι 8 ώρες είσαι μονος και δε μιλάς σε άτομο, και μετά αφού σχολάσεις ψάχνεις να βρεις κάποιον να βγείτε γιατί δε μπορείς άλλο μέσα στο σπίτι μόνο με τους τοίχους (ενώ στη περιπτωση του γραφείου πολλές είναι οι μέρες που γυρνάς και απλά 'αράζεις' στο σπίτι)
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, ALLisCHAOS είπε Mένετε μόνοι? Δουλεύετε απο το σπίτι ή πάτε σε άλλους χώρους? Και σε εμάς στο γραφείο απο τα 50 άτομα ζήτημα πλέον να πηγαίνουν 10+. Φαίνεται ότι η πλειοψηφία σαφώς το προτιμά. Η δουλειά βγαίνει το ίδιο και μη σου πω μερικές φορές και καλύτερα μιας κ στα γραφεία πολλές φορές δημιουργείται αυτο το background noise (οχλαγωγία) και ψάχνεις να βρεις ακουστικά μπας και συγκεντρωθείς. Απλά εγώ το λέω απο την άποψη οτι 8 ώρες είσαι μονος και δε μιλάς σε άτομο, και μετά αφού σχολάσεις ψάχνεις να βρεις κάποιον να βγείτε γιατί δε μπορείς άλλο μέσα στο σπίτι μόνο με τους τοίχους (ενώ στη περιπτωση του γραφείου πολλές είναι οι μέρες που γυρνάς και απλά 'αράζεις' στο σπίτι) Περιόδους με μεγάλο όγκο δουλειάς, δεν είχα βγει 72 ώρες από το σπίτι...
velociraptoras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 παιδιά όσοι δουλεύετε απο το σπίτι ορισμένες ωρες πχ 9-5 και οχι επιλογης σας και έχετε οικογένεια και παιδιά και δεν υπάρχει άλλο ατομο να ασχοληθεί μαζί τους τι κάνετε? πως βγαίνει η δουλειά με παιδιά που όλη την ώρα φωνάζουν μαμα, μπαμπα, τσακωνονται ή γκρινιάζουν ή θελουν βόλτες κλπ?
Papakaliati Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 59 λεπτά πριν, velociraptoras είπε παιδιά όσοι δουλεύετε απο το σπίτι ορισμένες ωρες πχ 9-5 και οχι επιλογης σας και έχετε οικογένεια και παιδιά και δεν υπάρχει άλλο ατομο να ασχοληθεί μαζί τους τι κάνετε? πως βγαίνει η δουλειά με παιδιά που όλη την ώρα φωνάζουν μαμα, μπαμπα, τσακωνονται ή γκρινιάζουν ή θελουν βόλτες κλπ? Πρέπει να έχεις ένα δωμάτιο - γραφείο. Η εναλλακτικά έναν εξωτερικό χωρο που μπορείς να χρησιμοποιείς ( πχ γραφείο συγγενικού προσώπου που τυχαίνει να έχει 2 χώρους;). Άμα τα παιδιά είναι κάποια ηλικίας και καταλαβαίνουν, να τους εξηγήσεις ότι δουλεύεις και ότι δεν μπορείς να ασχοληθείς μαζί τους. Όταν δηλαδή πήγαινες στο γραφείο 9-5 τα παιδιά ποιος τα κρατούσε;
velociraptoras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Papakaliati είπε Πρέπει να έχεις ένα δωμάτιο - γραφείο. Η εναλλακτικά έναν εξωτερικό χωρο που μπορείς να χρησιμοποιείς ( πχ γραφείο συγγενικού προσώπου που τυχαίνει να έχει 2 χώρους;). Άμα τα παιδιά είναι κάποια ηλικίας και καταλαβαίνουν, να τους εξηγήσεις ότι δουλεύεις και ότι δεν μπορείς να ασχοληθείς μαζί τους. Όταν δηλαδή πήγαινες στο γραφείο 9-5 τα παιδιά ποιος τα κρατούσε; γι αυτο το λόγο δεν έχω δουλέψει ως μισθωτή τα τελευταια 11 χρόνια, δεν έχω καποιον να τα προσέχει και ούτε επι πληρωμή δε βρίσκω ατομο. είναι σε ηλικίες που δε θέλουν ντάντεμα, αλλά ησυχα είναι μόνο όταν κοιμούνται. με κάλεσαν χτες από κάπου που είχα στείλει βιογραφικό στην καραντίνα, και αν τελικά με πάρουν θα πρεπει να δουλέυω με μικρόφωνο και καποιες φορές και κάμερα καποιες φορές και ψιλοαγχώνομαι αν θα τα καταφέρω (προς το παρόν απλά μου έκλεισαν συνέντευξη με zoom, δεν ξέρω αν θα με πάρουν )
RcManiac Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Από περιέργεια, πως μετράνε οι ώρες Remotely ; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα τις επιχείρησης που μετράει το χρόνο ή κάτι ανάλογο ;
ALLisCHAOS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, RcManiac είπε Από περιέργεια, πως μετράνε οι ώρες Remotely ; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα τις επιχείρησης που μετράει το χρόνο ή κάτι ανάλογο ; Σε εμάς όπως και όταν πηγαίναμε στο γραφείο, χτυπάς και καλά κάρτα σε ένα webapp όταν ξεκινάς και όταν τελειώνεις. Τώρα έχω ακούσει και ακραία σκηνικά με κάμερες, key strokes μετρητή στο πληκτρολόγιο κλπ κλπ. Που είναι καλό να μην γίνονται
Papakaliati Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 45 λεπτά πριν, RcManiac είπε Από περιέργεια, πως μετράνε οι ώρες Remotely ; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα τις επιχείρησης που μετράει το χρόνο ή κάτι ανάλογο ; Ότι δηλώνεις στο σύστημα σε εμάς. Στην τελική το αποτέλεσμα της δουλειάς σου αργά η γρήγορα θα φανεί.
LostInThoughts Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Εμάς πάλι και στις 2 εταιρείες που έχω δουλέψει remotely μας ζητούσαν ένα report στο τέλος της μέρας με ότι κάναμε και απλά να δηλώνουμε σε ένα excel τι task δουλέψαμε και ποιες ώρες.
MitsarasAth Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 υπαρχουν δυο πολυ κακα σεναρια 1. πλεον να μην εχεις ωραριο , και να σε αναγκαζουν εμμεσως πλην σαφως να το τραβας πολυ παραπανω η να σε παιρνουν κατι calls 20 to brady. 2. αν υπαρχει ηδη προβλημα επικοινωνιας απο το γραφειο, τοτε με το remote θα γινει x100.
nickname2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Οχι, δεν μου αρεσει και δεν την παλευω. Τολμώ να πω πως κατα το καλοκαιρι κλαταρα. Το χειροτερο ειναι οτι ειμαι μονος μου στο project και δεν υπαρχει ενας fellow developer να συζητησουμε..Η επικοινωνια ειναι μεσω email και ειναι ζορικο να βγαλεις ακρη ευκολα. Βεβαια το καλο ειναι οτι γλειτωνω πολλα εξοδα με το πηγαινελα και τα σχετικα, αλλα και παλι τι να παω να κανω στην εταιρεια? Παλι μονος μου θα ειμαι και απλα αντι να ειμαι σπιτι, θα ειμαι εκει. Για ολα αυτα δεν φταιει το remote, εχει αρκετα καλα, απλα εαν η κατασταση στην εταιρεια ειναι επικοινωνιακα χαος, τοτε το remote ισως να ειναι ενας πολλαπλασιαστης. Το ειπε και ο @MitsarasAth
thanasis00 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δυστυχώς πολλές εταιρείες στην Ελλάδα δε ξέρουν πως να δουλεύουν remotely, και αυτή η αναγκαστική αλλαγή στο τρόπο που εργαζόμαστε σίγουρα έφερε κι άλλα προβλήματα εντός της εκάστοτε εταιρείας, γιατί σίγουρα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η ήδη προβληματική επικοινωνία που μπορεί να υπήρχε. Εγώ ίσως είμαι από τους τυχερούς που η εταιρεία, ενώ πριν για remote το πολύ να έδινε 1 μέρα το μήνα και μόνο σε devs, τώρα που έγιναν όλοι remote έκανε πολλές ενέργειες για να μη πέσει σε προβλήματα επικοινωνίας. Αλλά θεωρώ κατά κύριο λόγο ότι φταίει το management της εταιρείας για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος τώρα λόγω remote. Για μένα υπάρχουν τα 2 εξής μονοπάτια που αξίζουν, για όσους δε τη παλεύουν πολύ: 1. αν σε ενδιαφέρει πολύ το αντικείμενο και η εταιρεία που είσαι τώρα, και βλέπεις ότι έχει πάει κατά διαόλου η επικοινωνία, κάνε push για 1 on 1 meetings για να πεις τα προβλήματά σου στον ακριβώς από πάνω manager σου. Τουλάχιστον έτσι θα ξέρεις ότι προσπαθείς να βελτιώσεις λίγο τη κατάσταση, μήπως και γίνει πιο bearable το remote work 2. είναι πολύ καλή ευκαιρία να ζυγίσεις εν τέλει αν όντως θες να μείνεις στην ίδια εταιρεία, ή να πας σε επόμενη (για devs είναι λίγο πιο εύκολο αυτό, για managers δε ξέρω σίγουρα). Πάντα είναι tricky αυτή η απάντηση, αλλά από το να σου χαλάει το υπόλοιπο της ημέρας σου η δουλειά, μάλλον κάτι δε πάει καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Και αν δεν αλλάζει η δουλειά (κάνοντας το 1 από πάνω) μάλλον πρέπει να αλλάξεις εσύ. Πιο πολύ food for thought αυτά, γιατί ο καθένας μας ξέρει πραγματικά πόσες αντοχές έχει και πόση όρεξη να αντέξει ή να παλέψει τη τρέχουσα κατάσταση στη κάθε εταιρεία που δουλεύει. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα