Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως "ξεκλειδώνει" το memory voltage για την GPU στα Windows 10 

Προσπαθώ ανεπιτυχώς εδώ και σχεδόν 2 μήνες να ξεκλειδώσω το συγκεκριμένο voltage παρακαλώ πείτε μου κάποιο τρόπο ή στείλτε κάποιο link από YT αν θέλετε θα σας είμαι ευγνώμων 

Επεξ/σία από PsaxeAllou
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Πως "ξεκλειδώνει" το memory voltage για την GPU στα Windows 10 

Προσπαθώ ανεπιτυχώς εδώ και σχεδόν 2 μήνες να ξεκλειδώσω το συγκεκριμένο voltage παρακαλώ πείτε μου κάποιο τρόπο ή στείλτε κάποιο link από YT αν θέλετε θα σας είμαι ευγνώμων 

στο msi afterburner είναι control+f

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό νομίζω είναι το core voltage ...για την ακρίβεια το curve του core voltage

Επεξ/σία από PsaxeAllou
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Αυτό νομίζω είναι το core voltage ...για την ακρίβεια το curve του core voltage

έχεις δίκιο, διάβασα μόνο voltage :P

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sakiz105 είπε

έχεις δίκιο, διάβασα μόνο voltage :P

Απ όσο έχω ακούσει γίνεται μέσω registry editor αλλά δεν έχω ιδέα και φοβάμαι να πειράξω τοσο "βαθια"

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PsaxeAllou είπε

Απ όσο έχω ακούσει γίνεται μέσω registry editor αλλά δεν έχω ιδέα και φοβάμαι να πειράξω τοσο "βαθια"

μετά από λίγο ψάξιμο, λέει ότι σε rx 5000 και nvidia 1000/2000 το memory voltage αλλάζει μόνο με modded bios

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

μετά από λίγο ψάξιμο, λέει ότι σε rx 5000 και nvidia 1000/2000 το memory voltage αλλάζει μόνο με modded bios

Ναι αλλάζει αλλά παραμένει κλειδωμένο στα 850mv εγώ θέλω να ξεκλειδώσω αυτή τη ρύθμιση και να το πάω 750mv σε linux περιβάλον είναι ξεκλείδωτο γιατί οι navi (rx 5000) δίνουν πολύ παραπάνω ρεύμα στις μνήμες με αποτέλεσμα να χτυπάνε 100 βαθμούς οπότε με λίγο undervolt Θα ναι κομπλέ 

Επεξ/σία από PsaxeAllou
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Ναι αλλάζει αλλά παραμένει κλειδωμένο στα 850mv εγώ θέλω να ξεκλειδώσω αυτή τη ρύθμιση και να το πάω 750mv σε linux περιβάλον είναι ξεκλείδωτο 

για δες και αυτό, από το igorslab

https://www.igorslab.de/en/red-bios-editor-and-morepowertool-adjust-and-optimize-your-vbios-and-even-more-stable-overclocking-navi-unlimited/

• Like 1
Δημοσ.

Τον ΑΓΑΠΑΩ τον Igor μ' έχει βοηθήσει πάρα πολύ το software του και δεν μου χει χαλάσει τπτ απολύτως ! Αλλά δυστυχώς ασχολείται μόνο με bios mod αυτό που ψάχνω είναι πιο πολύ developer γνώση για windows 10 πιθανότατα να το ξέρει αλλά δεν το αναφέρει πουθενά στο forum του το χω ξεψαχνίσει ...

• Like 1
Δημοσ.

Το spec για τις GDDR6 είναι 1.35v και δεν αλλάζει. Τα 750mV που λες είναι για τον πυρήνα, αν και πάλι λίγο μου φαίνεται. Ποια gpu έχεις;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Το spec για τις GDDR6 είναι 1.35v και δεν αλλάζει. Τα 750mV που λες είναι για τον πυρήνα, αν και πάλι λίγο μου φαίνεται. Ποια gpu έχεις;

Τι λες βρε , στον πυρήνα δίνω 700-725mv με mod και στις μνήμες ειναι by default 850mv στο state που δουλεύουν τα έχω φτιάξει όλα όπως πρέπει αλλά το mvddc δεν ρυθμίζεται στα windows....ρώτησα τον ίδιο τον Igor ....μου είπε ίσως με παλαιότερο driver, κάρτες έχω 3 5700xt ,nitro,challenger,mech 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Τι λες βρε , στον πυρήνα δίνω 700-725mv με mod και στις μνήμες ειναι by default 850mv στο state που δουλεύουν τα έχω φτιάξει όλα όπως πρέπει αλλά το mvddc δεν ρυθμίζεται στα windows....ρώτησα τον ίδιο τον Igor ....μου είπε ίσως με παλαιότερο driver, κάρτες έχω 3 5700xt ,nitro,challenger,mech 

Δες στο jedec το spec για τις GDDR6. 1.35v είναι και δεν αλλάζει εκτός αν πειράξεις τα powerstages στο pcb ξέρω 'γω. Τι συχνότητες τρέχεις με τόσο χαμηλό voltage;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Δες στο jedec το spec για τις GDDR6. 1.35v είναι και δεν αλλάζει εκτός αν πειράξεις τα powerstages στο pcb ξέρω 'γω. Τι συχνότητες τρέχεις με τόσο χαμηλό voltage;

Όχι στο pcb, στο bios, και το χω κάνει με timmings και με more power tool εμένα οι rx μου πάνε μέχρι 700mv undervolt και μεχρι 2000 οι μνήμες αλλά δεν έχει νόημα γιατί στη nitro οι gddr6 μου εχουν cash latency 22 και παραπάνω από 1800 δεν πάνε σε αντίθεση με της asrock που εχουν cl25 και πάνε μέχρι 1850 ξέρω γω 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PsaxeAllou είπε

Όχι στο pcb, στο bios, και το χω κάνει με timmings και με more power tool εμένα οι rx μου πάνε μέχρι 700mv undervolt και μεχρι 2000 οι μνήμες αλλά δεν έχει νόημα γιατί στη nitro οι gddr6 μου εχουν cash latency 22 και παραπάνω από 1800 δεν πάνε σε αντίθεση με της asrock που εχουν cl25 και πάνε μέχρι 1850 ξέρω γω 

Ναι εντάξει στις AMD με tools μπορείς να κατεβάσεις το mem voltage. Αλλά με 700mv παίζουν 2000MHz; Δηλαδή 16Gbps effective; Όντως; Εδώ με το stock 1.35v και δεν ανεβαίνουν εύκολα, δες στο thread των navi..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ναι εντάξει στις AMD με tools μπορείς να κατεβάσεις το mem voltage. Αλλά με 700mv παίζουν 2000MHz; Δηλαδή 16Gbps effective; Όντως; Εδώ με το stock 1.35v και δεν ανεβαίνουν εύκολα, δες στο thread των navi..

Βρε τρολλαρεις πρωί πρωί?! Σου λένε ότι ούτε με mod δεν αλλάζει το mvddc ,μόνο το cvddc αλλάζει ή καλύτερα και να αλλάξει το mvddc από mod δεν μπορείς να το ρυθμίσεις στα windows....Με stock δεν ανεβαίνουν λόγο θερμοκρασίας, με undervolt ανεβαίνουν 

1 λεπτό πριν, PsaxeAllou είπε

Βρε τρολλαρεις πρωί πρωί?! Σου λένε ότι ούτε με mod δεν αλλάζει το mvddc ,μόνο το cvddc αλλάζει ή καλύτερα και να αλλάξει το mvddc από mod δεν μπορείς να το ρυθμίσεις στα windows....Με stock δεν ανεβαίνουν λόγο θερμοκρασίας, με undervolt ανεβαίνουν 

20200929_105648.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...