valadis1995 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα Polo 6N2 του 2001, στο οποίο αγούγεται ένας θόρυβος μέσα από το σασμάν. Λογικά είναι ρουλεμάν σασμάν, αλλά για σίγουρα πρέπει να κατεβεί και να ανοιχτεί. Συμφέρει η επισκευή ή είναι καλύτερα να μπεί πάνω ένα άλλο ανακατασκευασμένο σασμάν; Γνωρίζεται κάποιο έμπιστο συνεργείο Αθήνα, γι' αυτή τη δουλειά; Ευχαριστώ
meletis_m Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, valadis1995 είπε Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα Polo 6N2 του 2001, στο οποίο αγούγεται ένας θόρυβος μέσα από το σασμάν. Λογικά είναι ρουλεμάν σασμάν, αλλά για σίγουρα πρέπει να κατεβεί και να ανοιχτεί. Συμφέρει η επισκευή ή είναι καλύτερα να μπεί πάνω ένα άλλο ανακατασκευασμένο σασμάν; Γνωρίζεται κάποιο έμπιστο συνεργείο Αθήνα, γι' αυτή τη δουλειά; Ευχαριστώ Όταν κρατάς πατημένο το συμπλέκτη σταματάει ο θόρυβος ; Εάν ναι είναι όντως ρουλεμάν . Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μια αλλαγή λαδιών κιβωτίου και να ρίξεις μέσα και πρόσθετο . Αλλιώς επισκεύασε το δικό σου. Και το μεταχειρισμένο τύχη ειναι. Πόσο βρίσκεις τα μεταχειρισμένα? 1
G.bar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Αν έχει χαλάσει το σασμάν, το πιθανότερο είναι να μην παίρνει κάποια ταχύτητα, να την παίρνει και να την πετάει, να κάνει θόρυβο σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα, ή να έχουν φρακάρει όλα και να μην δουλεύει τίποτα. Το πιθανότερο είναι να θέλει αλλαγή ρουλεμάν δίσκου, αλλά μην το πας εκεί που το πήγες τελευταία φορά για αλλαγή δίσκου γιατί εφόσον δεν σου το άλλαξαν όταν έπρεπε μαζί με όλο το σετ, είναι πολύ πιθανό να σου βάλουν και τώρα κανένα παλιό για να γλiτωσουν τα 15€ που έχει το ανταλλακτικό. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε μεταχειρισμένο αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης μεταχειρισμένο ανακατασκευασμένο που σημαίνει εγγυημένα καλό, δεν θα είναι φθηνό.
valadis1995 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ρουλεμάν συμπλέκτη δεν νομίζω να είναι, γιατί και πατώντας τον συμπλέκτη ο θόρυβος συνεχίζει να ακούγεται. Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο και τώρα έχει 137 χιλ. χλμ. Οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά, δεν έχω θέμα σε αυτό. Ο θόρυβος που ακούγεται είναι σε όλο το εύρος των χλμ και η αίσθηση που μου δίνει είναι σαν να νιώθω τους άξονες που γυρίζουν και να έχουν μεγάλο φορτίο. Αυτό που ακούγεται ένα ψιλό "γκούπ-γκούπ-γκούπ" συνεχόμενο και όσο κινείται το αυτοκίνητο. Σασμάν από ανακατασκευή, είναι από 400 έως 500 ευρώ ! 1
piiii Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, valadis1995 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ρουλεμάν συμπλέκτη δεν νομίζω να είναι, γιατί και πατώντας τον συμπλέκτη ο θόρυβος συνεχίζει να ακούγεται. Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο και τώρα έχει 137 χιλ. χλμ. Οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά, δεν έχω θέμα σε αυτό. Ο θόρυβος που ακούγεται είναι σε όλο το εύρος των χλμ και η αίσθηση που μου δίνει είναι σαν να νιώθω τους άξονες που γυρίζουν και να έχουν μεγάλο φορτίο. Αυτό που ακούγεται ένα ψιλό "γκούπ-γκούπ-γκούπ" συνεχόμενο και όσο κινείται το αυτοκίνητο. Σασμάν από ανακατασκευή, είναι από 400 έως 500 ευρώ ! Αν ο θόρυβος ακούγεται είτε πατάς συμπλέκτη είτε όχι, είναι το ρουλεμάν του σαζμάν(μπριζντιρεκτ αν το λέω σωστά). Σε μένα ανάλογη επισκευή σε 5αρι σαζμάν απο octavia 5 1.6 fsi κόστισε κοντά στα 400 ευρώ.
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Το σασμάν δεν είναι για να το ανοίξει ο κάθε μαστοράκος.Μπορεί να το καταστρέψει πανευκολα. 4 ώρες πριν, valadis1995 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ρουλεμάν συμπλέκτη δεν νομίζω να είναι, γιατί και πατώντας τον συμπλέκτη ο θόρυβος συνεχίζει να ακούγεται. Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο και τώρα έχει 137 χιλ. χλμ. Οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά, δεν έχω θέμα σε αυτό. Ο θόρυβος που ακούγεται είναι σε όλο το εύρος των χλμ και η αίσθηση που μου δίνει είναι σαν να νιώθω τους άξονες που γυρίζουν και να έχουν μεγάλο φορτίο. Αυτό που ακούγεται ένα ψιλό "γκούπ-γκούπ-γκούπ" συνεχόμενο και όσο κινείται το αυτοκίνητο. Σασμάν από ανακατασκευή, είναι από 400 έως 500 ευρώ ! Το γκουπ γκουπ .........έχουν ελεγχθει οι μπιλιοφόροι;Διαφορικό;Βαλβολίνες πότε αλλάχθηκαν και με τι τύπο ;
valadis1995 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το σασμάν δεν είναι για να το ανοίξει ο κάθε μαστοράκος.Μπορεί να το καταστρέψει πανευκολα. Το γκουπ γκουπ .........έχουν ελεγχθει οι μπιλιοφόροι;Διαφορικό;Βαλβολίνες πότε αλλάχθηκαν και με τι τύπο ; Απ' ότι μου είπαν από το συνεργείο που το είχα πάει για κάποιες άλλες δουλειές, δεν βλέπουν κάτι από μπιλιοφόρους, ημιαξόνια, κτλ. Ακούγεται ένας ψιλός μεταλλικός θόρυβος μέσα από το σασμάν και σε αυτό που καταλήγουν είναι ρουλεμάν σασμάν (το πιο πιθανό). Βαλβολίνες μου άλλαξαν προληπτικά όταν άκουσαν το θόρυβο, αλλά χωρίς να δω κάποια αισθητή διαφορά.
G.bar Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, valadis1995 είπε Απ' ότι μου είπαν από το συνεργείο που το είχα πάει για κάποιες άλλες δουλειές, δεν βλέπουν κάτι από μπιλιοφόρους, ημιαξόνια, κτλ. Ακούγεται ένας ψιλός μεταλλικός θόρυβος μέσα από το σασμάν και σε αυτό που καταλήγουν είναι ρουλεμάν σασμάν (το πιο πιθανό). Βαλβολίνες μου άλλαξαν προληπτικά όταν άκουσαν το θόρυβο, αλλά χωρίς να δω κάποια αισθητή διαφορά. Αυτά τα "καταλήγουν από το συνεργείο" σημαίνει ότι ούτε αυτοί είναι σίγουροι τι είναι. Από ένα συνεργείο μια φορά είχαν καταλήξει ότι ένα αυτόματο golf που είχα, ήθελε αλλαγη σασμάν γιατί είχε μπλοκάρει και δεν επαιρνε ταχύτητες. Αφού αλλάξανε σασμάν μετά απο 3 μήνες που βρήκαν μεταχειρισμένο, εξακολουθολυσε να έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τελικά το πήγα σε κάποιον που ασχολείται αποκλειστικά με αυτόματα και σε 1λεπτο μου άλλαξε έναν αισθητήρα που είχε τελικά πρόβλημα, και το αυτοκίνητο λειτουργούσε κανονικα. 10€ κόστος, 4 μήνες χωρίς αυτοκίνητο. Πήγαινε το σε κάποιο σοβαρό συνεργείο που να ασχολείται με vw χρόνια και θα ξέρει και μόνο που θα το ακούσει τι είναι. (το ρουλεμάν είναι απο τις πιο ευκολες διαγνώσεις και δεν κάνει μεταλικο θόρυβο πάντως)
jonjon32 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Εχω ακριβως το ιδιο αμαξι με ακριβως το ιδιο προβλημα,ο θορυβος ερχεται απο το διαφορικο.σασμαν απο ανακατασκευη μπορεις να βρεις απο 200ευρω η αλλιως πας σε μεταχειρισμενο παλι στα ιδια λεφτα. 1
bezan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Στις 27/9/2020 στις 12:32 ΜΜ, valadis1995 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ρουλεμάν συμπλέκτη δεν νομίζω να είναι, γιατί και πατώντας τον συμπλέκτη ο θόρυβος συνεχίζει να ακούγεται. Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο και τώρα έχει 137 χιλ. χλμ. Οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά, δεν έχω θέμα σε αυτό. Ο θόρυβος που ακούγεται είναι σε όλο το εύρος των χλμ και η αίσθηση που μου δίνει είναι σαν να νιώθω τους άξονες που γυρίζουν και να έχουν μεγάλο φορτίο. Αυτό που ακούγεται ένα ψιλό "γκούπ-γκούπ-γκούπ" συνεχόμενο και όσο κινείται το αυτοκίνητο. Σασμάν από ανακατασκευή, είναι από 400 έως 500 ευρώ ! προσφατα απο ιδια ζημια/θορυβους/τριξιμο εμεινε ενα 6Ν2, επισκευη ειναι στα 150-200 ευρω θεσσαλονικη, αν και εφοσον ακουγεται μονιμα τωρα πια δεν πιστευω οτι σωζεται το σασμαν, οπως ειπαν και οι προιγουμενοι. 150-200 μεταχειρο και πριν το βαλεις επανω δωσε αλλα 80-100 να το ανοιξουν και να το τσεκαρουν και να φτιαξουν οτι χρειαζεται το μεταχειρο. ωραιο αμαξι, ανετα ανεβαινει στα 100 αλογακια και καταναλωση 6,2-7,5 μεικτα
ikucic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 27/9/2020 στις 10:30 ΠΜ, meletis_m είπε Όταν κρατάς πατημένο το συμπλέκτη σταματάει ο θόρυβος ; Εάν ναι είναι όντως ρουλεμάν . Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μια αλλαγή λαδιών κιβωτίου και να ρίξεις μέσα και πρόσθετο . Αλλιώς επισκεύασε το δικό σου. Και το μεταχειρισμένο τύχη ειναι. Πόσο βρίσκεις τα μεταχειρισμένα? Εχω ενα πόλο του 2008. Εχει έναν μεταλλικό θόρυβο όταν είναι στο ρελαντί. Μόλις πατας συμπλέκτη σταματά. Προληπτικά έκανα αλλαγή βαλβολινων και πριν έριξα πρόσθετο - καθαριστικό (κάτι τέτοιο) . Ο τεχνικός μου είπε θέλει χρόνο για να δείξει αν έκανε δουλειά αυτή η λύση. Από τότε έχουν περάσει 5 μέρες και το αμάξι έχει κάνα 100 χλμ. Ο θόρυβος είναι ο ίδιος. Μου είπε ότι λογικα είναι ρουλεμάν; Του είπα για επισκευή μου είπε για μεταχειρισμένο. Γενικά τώρα ψάχνω έναν τεχνικό στην ήπειρο που να ξέρει από επισκευή σασμαν Τι άποψη έχετε; σώζεται; Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από ikucic
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, ikucic είπε Του είπα για επισκευή μου είπε για μεταχειρισμένο. Εάν το σασμάν σου είναι οκ (πέρα απ'το θόρυβο) καλύτερα επισκευή. Το μεταχειρισμένο είναι πάντα ρίσκο, όσα "είναι εγγυημένο, τον ξέρω τον τύπο" και αν ακούσεις. Στο δικό μου Polo '08 (είχαμε το ίδιο! ) που... δολοφόνησα το κιβώτιο, την πάτησα με αυτό τον τρόπο. Πήρα μεταχειρισμένο κιβώτιο το οποίο ήταν χάρχαλο σε σχέση με το δικό μου. Οκ, σ' εμένα δε γινόταν αλλιώς, απλά θέλω να πω ότι το μεταχειρισμένο είναι λαχείο. 1
ikucic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν είναι μόνο ρουλεμάν και δεν το φτιάξω άμεσα αλλά σε κάνα δυο μήνες (κάνω περίπου 500 χλμ το μήνα μάξιμουμ) πιστεύετε θα έχει θέμα να καταστραφεί εντελώς το σασμαν ; Πάντως κάτι άλλο σε δυσλειτουργία σε σχέση με τις ταχύτητες δεν έχω εντοπίσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, ikucic είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν είναι μόνο ρουλεμάν και δεν το φτιάξω άμεσα αλλά σε κάνα δυο μήνες (κάνω περίπου 500 χλμ το μήνα μάξιμουμ) πιστεύετε θα έχει θέμα να καταστραφεί εντελώς το σασμαν ; Πάντως κάτι άλλο σε δυσλειτουργία σε σχέση με τις ταχύτητες δεν έχω εντοπίσει. Λογικά δε θα πάθει τίποτα. Το ίδιο θέμα με σένα έχω (όταν πατάω συμπλέκτη σταματάει) εδώ και 10.000-15.000 χλμ.
meletis_m Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 20 ώρες πριν, ikucic είπε Εχω ενα πόλο του 2008. Εχει έναν μεταλλικό θόρυβο όταν είναι στο ρελαντί. Μόλις πατας συμπλέκτη σταματά. Προληπτικά έκανα αλλαγή βαλβολινων και πριν έριξα πρόσθετο - καθαριστικό (κάτι τέτοιο) . Ο τεχνικός μου είπε θέλει χρόνο για να δείξει αν έκανε δουλειά αυτή η λύση. Από τότε έχουν περάσει 5 μέρες και το αμάξι έχει κάνα 100 χλμ. Ο θόρυβος είναι ο ίδιος. Μου είπε ότι λογικα είναι ρουλεμάν; Του είπα για επισκευή μου είπε για μεταχειρισμένο. Γενικά τώρα ψάχνω έναν τεχνικό στην ήπειρο που να ξέρει από επισκευή σασμαν Τι άποψη έχετε; σώζεται; Σε ένα Honda Accord που το είχα από 1ο χέρι είχε και χιλιόμετρα γύρω στις 350,000 χιλιόμετρα μου εμφάνισε το ίδιο θέμα . Για αρχή άλλαξα λάδια κιβωτίου και μέσα έριξα και πρόσθετο για το κιβώτιο . Με το συγκεκριμένο θέμα έκανα ακόμη 20,000 και μετά κατέβηκε κιβώτιο πέρα από σετ συμπλέκτη αλλάχτηκε και το ρουλεμάν συμπλέκτη. Μπορείς να το φτιάξεις , καλύτερα φτιάξε το δικό σου παρά να πας για μεταχειρισμένο κιβώτιο . Υπάρχουν συνεργεία και στη Αθήνα που ασχολούνται μόνο με κιβώτια ,κάνε μια αναζητηση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα