snik Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεία σας, έχω 2 υπολογιστές 1 στο γραφείο και 1 στο σπίτι με 1 δίσκο red 6tb ο κάθε ένας. Θα ήθελα να μεταφέρω μία φορά τα αρχεία και μετά να γίνεται sync απο τον έναν στον άλλο ότι αλλαγή κάνω η όταν προσθέτω νέα αρχεία. Και οι 2 υπολογιστές έχουν vdsl και είναι όλο το 24ωρο ανοιχτοί. Edit: Αν βοηθαει υπάρχει και ένα nas Zyxel NSA325v2 με θέσεις για 2 δίσκους που μπορεί να χρησημοποίηθει. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από snik
snik Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 minutes ago, zx1234r said: Google drive file sync. Ή onedrive. Δεν με καλύπτουν αυτές οι λύσεις γιατί είναι πανάκριβες αφού θέλω να συγρονίζω 6tb αρχεία. Δεν με νοιάζει να είναι τα αρχεία μου στο cloud οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω χώρο σε κάποια υπηρεσία, ψάχνω τρόπο η κάποια εφαρμογή που να κάνει sync 2 δίσκους ανάμεσα σε 2 υπολογιστές μέσω internet. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από snik
jim_p Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Αυτο που θες μπορει να γινει με το rsync, αλλα δεν ξερω τι rsync-based λυσεις υπαρχουν για windows. Ισως να υπαρχουν και αλλες εφαρμογες για συγχρονισμο. Αν δεν κανω λαθος, καποια εταιρια που βγαζει καποιον torrent client ειχε βγαλει καποτε μια εφαρμογη για συγχρονισμο, που απλα χρησιμοποιουσε το πρωτοκολλο του bittorrent για να τον κανει.
zx1234r Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, snik είπε Δεν με καλύπτουν αυτές οι λύσεις γιατί είναι πανάκριβες αφού θέλω να συγρονίζω 6tb αρχεία. Δεν με νοιάζει να είναι τα αρχεία μου στο cloud οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω χώρο σε κάποια υπηρεσία, ψάχνω τρόπο η κάποια εφαρμογή που να κάνει sync 2 δίσκους ανάμεσα σε 2 υπολογιστές μέσω internet. 3 ώρες πριν, jim_p είπε Αυτο που θες μπορει να γινει με το rsync, αλλα δεν ξερω τι rsync-based λυσεις υπαρχουν για windows. Ισως να υπαρχουν και αλλες εφαρμογες για συγχρονισμο. Αν δεν κανω λαθος, καποια εταιρια που βγαζει καποιον torrent client ειχε βγαλει καποτε μια εφαρμογη για συγχρονισμο, που απλα χρησιμοποιουσε το πρωτοκολλο του bittorrent για να τον κανει. Resilio sync. Νομίζω πως είναι ο πιο εύκολος τρόπος.
comfuzio Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 6TB αρχεία μέσω αυτών των συνδέσεων που έχουμε; καλή επιτυχία! imho κάνει δικό σου nextcloud server με static ip
xrhstosiak Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 δες αν σε καλύπτει αυτό https://syncthing.net/
snik Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Σας ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας θα τις ψαξω.
snik Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Τελικά για να βοηθήσω και κάποιον αν είναι σε παρόμοια κατάσταση έκανα ένα δίκτυο μεταξύ σπιτιού και δουλειάς με το hamachi και απο εκεί και πέρα συγχρονίζω τα αρχεία με το SyncBackFree. Τα πρωτογενή αρχεία είναι πάντα στον υπολογιστή του σπιτιού, μεταφέρω με δίσκο λόγω μεγέθους τα αρχεία στις αρχές της κάθε εβδομάδας στην δουλεία (2 φακέλους συνήθως των 50-100gb) και απο εκεί και πέρα γίνονται sync μεταξύ τους μόνο οι αλλαγές που κάνω στο κάθε αρχείο όσο το δουλεύω. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερνω να έχω 2 λειτουργικά ίδια back up σε διαφορετικές τοποθεσίες που μπορώ να δουλέψω είτε απο το σπιτι είτε απο το γραφείο + ένα στο cloud, αφού με το που μπαινουν αργεία στο σπίτι τότε συγχρονίζονται στο backblaze.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα