isspro98 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, kiriax070783 είπε Καλησπέρα παιδιά, Είμαι ιδιοκτήτης στον 1ο όροφο μιας 4όροφης πολυκατοικίας στην Αθήνα εδώ και 10 χρόνια. Απο πάνω μένει μια κοπέλα με τον ενήλικο γιό της, ή οποία όσο καιρό μένω εδώ, δεν θυμάμαι ποτέ να έχει δουλέψει στην ζωή της(δεν κρίνω / θα καταλάβετε παρακάτω). Αντιθέτως , (τώρα με το lockdown είμαι περισσότερες ώρες στο σπίτι και τα ακούω όλα) , η τύπισσα κάνει γύρω στις 5 ώρες την ημέρα διάδρομο στο σαλόνι της κάτω απο το δικό μου, ακόμα και ώρες κοινής ησυχίας, μέχρι που της το έθιξα απο κοντά και με σημείωμα και δεν ξαναέκανε σε ώρες κοινής ησυχίας. Αν και της είπα ότι τώρα που όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι ευγενικά, να βάλει μονωτικό υλικό κάτω απο τον διάδρομο για να μην ενοχλεί ούτε τις υπόλοιπες ώρες(προφανώς με έγραψε στα καμπανέλια της) 1η φασαρία αυτή! Τον τελευταίο 1μιση χρόνο έχει πάρει και έναν σκύλο , ο οποίος πέρα απο το γεγονός ότι γαβγίζει για ψήλου πήδημα(είναι τρομερά απείθαρχο σκυλί / δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί και αυτή περαιτέρω), τρέχει πάνω στα πλακάκια συνέχεια και προφανώς και δεν μπορεί να φρενάρει κιόλας, επομένως ακούω τα νύχια του dolby digital και τον γδούπο στο τέλος σαν να γίνεται έκρηξη! Η γειτόνισσα νοικιάζει και ο ιδιοκτήτης μένει Γερμανία και δεν ασχολείται / έχω επικοινωνήσει και μαζί του. Η πολυκατοικία είναι του 1989 με διπλό τούβλο και αφρολέξ στην μέση / το γνωρίζω γιατί πρόσφατα ανακαίνισα το μπάνιο μου. Παιδιά ειλικρινά έχω χάσει την ψυχική μου υγεία / τρομάζω να πέσω για ύπνο το μεσημέρι γιατί ξέρω ότι θα κάνει χαμό! ΣΚ με ξυπνάει απο τις 7 σκύλος και τα απογέυματα αυτή που κοπανάει τα βαράκια στο γυμνό πλακάκι. Δεν είμαι τύπος που πάει τα πράγματα στα άκρα, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω άλλη λύση στον ορίζοντα με αυτή. Και ρωτάω : μήπως υπάρχει κάποιος εδώ που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα , να μοιραστεί το know how μαζί μου? Οποιαδήποτε άποψη (εκτός από το poopsender / ναι το έχω googlarei ήδη από άλλο forym εδώ μέσα) θα είναι παραπάνω από σεβαστή. Ευχαριστώ. ηχομονωση στο ταβανι στο δωματιο που θελεις, με τα εξης υλικα, ολο το ταβανι με πλαισια απο φελο ωστε να σταματησει ο κτυπογενης ηχος, δηλαδη δεν θα ξανακουσεις νυχια σκυλου, και αλλους τετοιους ηχους που οι συχνοτητες τους κυμαινονται απο 150hz - 6000hz. μετα μεταλικα πλαισια στο ταβανι στα οποια μεσα θα ειναι φυλλα πετρομβαβακα και μετα βιδωμα γυψοσανιδας...ξεχνας οριστικα τους ηχους τετοιου τυπου, δηλαδη νυχια σκυλων, ομιλιες ατομων, φωνες, κοπανιματα και αλλα σχετικα...θα ακους ηχους μονο απο 150hz και κατω, οπως καποιο ειδος μπασο απο ηχειο, η καποια χαμηλη συχνοτητα καποιου aircontition...γενικα θα βρεις την ηρεμια σου σε ενα 85%....ολα αυτα αν φωναξεις ειδικο θα σου παρει απο 3000-5000ευρω...αν το κανεις μονος σου αρκει να πιανουν τα χερια σου, αναλογα τα υλικα, απο 1500-2500ευρω...για ενα ή και δυο δωματια...για ολο το σπιτι ανεβαινει το ποσο. ειναι ευκολο, υπαρχουν πλεον και tutorial στο net... 7
Amaretos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, isspro98 είπε ηχομονωση στο ταβανι στο δωματιο που θελεις, με τα εξης υλικα, ολο το ταβανι με πλαισια απο φελο ωστε να σταματησει ο κτυπογενης ηχος, δηλαδη δεν θα ξανακουσεις νυχια σκυλου, και αλλους τετοιους ηχους που οι συχνοτητες τους κυμαινονται απο 150hz - 6000hz. μετα μεταλικα πλαισια στο ταβανι στα οποια μεσα θα ειναι φυλλα πετρομβαβακα και μετα βιδωμα γυψοσανιδας...ξεχνας οριστικα τους ηχους τετοιου τυπου, δηλαδη νυχια σκυλων, ομιλιες ατομων, φωνες, κοπανιματα και αλλα σχετικα...θα ακους ηχους μονο απο 150hz και κατω, οπως καποιο ειδος μπασο απο ηχειο, η καποια χαμηλη συχνοτητα καποιου aircontition...γενικα θα βρεις την ηρεμια σου σε ενα 85%....ολα αυτα αν φωναξεις ειδικο θα σου παρει απο 3000-5000ευρω...αν το κανεις μονος σου αρκει να πιανουν τα χερια σου, αναλογα τα υλικα, απο 1500-2500ευρω...για ενα ή και δυο δωματια...για ολο το σπιτι ανεβαινει το ποσο. ειναι ευκολο, υπαρχουν πλεον και tutorial στο net... Για γράψε μας ένα link να ρίξουμε μια ματια
kiriax070783 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Είχα μιλήσει με έναν ειδικο και μου ειχε πει 5.000 μονο για το σαλονι. Μου φαινοταν απαγορευτικο τοτε, αλλα μην βλεποντας κάποια άλλη λύση προς το παρόν, θα ρίξω μια ματιά και σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ φιλαράκι για το feedback! Επίσης πες μου σε παρακαλώ για τι συνολικό πάχος μιλάμε περίπου για αυτό που προτείνεις? Για να γίνει σωστή δουλειά λέμε. Ο ειδικός μου είχε προτείνει πετροβάμβακα και αυτός, αλλά μου είχε πει ότι δνε έχει νόημα, εαν δεν κάνει πρώτα ανάλογη μόνωση στο πάτωμά της η απο πάνω.
Pankar95 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν πάμε καλά... να σκάσεις 2-3-5 χιλιάρικα επειδή η μαδαμ είναι ζώο; Καλύτερα δώσε τα σε hitman 4 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SB_1957 είπε Και ποιος του εγγυάτε ότι εκεί που θα πάει οι γείτονες θα είναι ήσυχοι και θα σέβονται τους άλλους! Δηλαδή αντί να αλλάξει συμπεριφορά ή να φύγει αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα, θα φύγει οι ιδιοκτήτης/ένοικος, που είναι εντάξει? Δεν του εγγυάται τίποτα, αλλάζεις σπίτια συνέχεια μέχρι να βρεις ησυχία. Επειδη στις περισσότερες περιπτώσεις ο άλλος δεν θα ακούσει και θα τσακωθείτε η θα χαλας χρόνο μεροκαματα και χρήμα, απλά δεν αξίζει. Επίσης δεν αποκλείεται με καταγγελίες αστυνομίες κτλ να υπάρξουν αλλά αντίποινα. Τέλος αμφιβάλλω κατά πόσο θα ασχοληθεί η αστυνομία με μια μόνο κληση από κάποιον για διαμέρισμα, πρέπει να γίνουν κλήσεις και από άλλους ένοικους για να την καλέσουν να γίνει δικαστήριο και να τσούξει. Επίσης αν το από πάνω διαμέρισμα νοικιάζεται αυτή μπορεί να φύγει και να έρθει άλλος φασαριοζος οπότε πάλι θα περάσεις τα ίδια λιγότερο ή περισσότερο. Το θέμα των θορύβων είναι τόσο συχνό και η λύση του δύσκολη και χρονοβόρα που συμφέρει καλύτερα να το ανεχτείς η να φύγεις πάρα να τρέχεις. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν του εγγυάται τίποτα, αλλάζεις σπίτια συνέχεια μέχρι να βρεις ησυχία. Επειδη στις περισσότερες περιπτώσεις ο άλλος δεν θα ακούσει και θα τσακωθείτε η θα χαλας χρόνο μεροκαματα και χρήμα, απλά δεν αξίζει. Επίσης δεν αποκλείεται με καταγγελίες αστυνομίες κτλ να υπάρξουν αλλά αντίποινα. Τέλος αμφιβάλλω κατά πόσο θα ασχοληθεί η αστυνομία με μια μόνο κληση από κάποιον για διαμέρισμα, πρέπει να γίνουν κλήσεις και από άλλους ένοικους για να την καλέσουν να γίνει δικαστήριο και να τσούξει. Επίσης αν το από πάνω διαμέρισμα νοικιάζεται αυτή μπορεί να φύγει και να έρθει άλλος φασαριοζος οπότε πάλι θα περάσεις τα ίδια λιγότερο ή περισσότερο. Το θέμα των θορύβων είναι τόσο συχνό και η λύση του δύσκολη και χρονοβόρα που συμφέρει καλύτερα να το ανεχτείς η να φύγεις πάρα να τρέχεις. Σε κατι τετοιες περιπτώσεις δεν βγαίνει σωστος ο φίλος που ψάχνει εκτός κέντρου σπίτι; 3
valkon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Εφόσον κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις τότε η λύση, πολύ σωστά όπως ανέφεραν ήδη, είναι η αντίποινα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σε κατι τετοιες περιπτώσεις δεν βγαίνει σωστος ο φίλος που ψάχνει εκτός κέντρου σπίτι; Οχι απαραίτητα, εξαρτάται τι είδους θορυβοι ενοχλούν τον καθένα, από γείτονα από οχήματα η από σκυλιά και ζώα, και στα ΒΠ και στην επαρχία θορύβους θα έχεις διαφορετικής έντασης συχνότητας και επαναληψημοτητας, τον σχολίασα για πολλά πράγματα όχι αποκλείστηκα για αυτό το θέμα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Οχι απαραίτητα, εξαρτάται τι είδους θορυβοι ενοχλούν τον καθένα, από γείτονα από οχήματα η από σκυλιά και ζώα, και στα ΒΠ και στην επαρχία θορύβους θα έχεις διαφορετικής έντασης συχνότητας και επαναληψημοτητας, τον σχολίασα για πολλά πράγματα όχι αποκλείστηκα για αυτό το θέμα. Καλά,οκ
SilentVoice Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Κάνε της δώρο έναν πλαστικό τάπητα με 10€ από τα τζάμπο , όπου βοηθάει να μειωθεί η φασαρία από τον διάδρομο. Για τον σκύλο δυστυχώς το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, το μόνο που μπορεί να κάνει για να μην ακούγονται τα βήματα, είναι να βάλει τα χαλιά. Αν δεν βάλει τώρα τον χειμώνα, κανε της δώρο ένα μικρό χαλί για να 'παίζει' εκεί ο σκύλος της. Μόνο με ευγένεια ίσως κερδίσεις κάτι σε αυτήν την περίπτωση.
andreas1gr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, lostregr123 είπε νοικιασε το και τραβα αλλου Είσαι φωστήρας...
jwcmcs Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Γιατί δεν τα φτιάχνεις μαζι της ουτως ώστε μα περνάτε τις ώρες μαζί και να σταματήσει να ασχολείται με τα δικα της? 3 ώρες πριν, aizensama24 είπε Στο δικό μου σπίτι πετάνε πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ακούγονται πολύ δυνατά σε βαθμό που πήγα να πάθω ζημιά στο τύμπανο μία φορά. Μάλιστα τη νύχτα αργά μπορεί να πετάνε και πολλά μαζί. Σε μια φάση καθόμουν στη κουζίνα και περάσανε τουλάχιστον 5-6 στη σειρά (όχι μαζί). Φυσικά έχουμε και σκυλιά και κόκορες που φωνάζουν συνέχεια. Να πάω να κάνω καταγγελία στον ελληνικό στρατό ή να εγκαταλείψω το σπίτι μου τώρα που το έχτισα? Βλέπεις πόσο λάθος είναι η λογική σου. Δεν έχει κάτι το παράλογο η φασαρία. Αν θες την ησυχία σου τότε ωτοασπίδες. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Τα αντίποινα δε βοηθάνε σε κάτι. Και εμένα έναν χειμώνα που ήμουν πολύ άρρωστός και έβυχα με κατηγορήσανε ότι κάνω φασαρία και προσπάθησαν να κάνουν διάφορα εναντίον μου το οποίο δε δούλεψε, μάλιστα από τότε ζούσαν φοβισμένοι μην κάνω κάτι εγώ εναντίον τους γνωρίζοντας καλά ποιος είμαι. Δε ξέρεις ποτέ ποιος είναι ο άλλος...αν πιστεύει ότι αδικείται μπορεί να σου φερθεί ευγενικά αλλά μπορεί και να σου σηκώσει όπλο να σε πυροβολήσει ή να εκδικηθεί αλλιώς. Θέλει προσοχή σε τέτοια όταν απειλείς με αστυνομίες κτλ. Δε θες να χτίσεις μία κατάσταση μίσους στο ίδιο σου το σπίτι. Παρε αντιαεροπορικα να σωθείς 🤣🤣🤣🤣
aquared Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 διστιχοσ και σε εμενα απο πανο κανουνε φασαρια. στην δικη σου περιπτοση μπορεισ να κανεισ τα εξεις: 1. για τον σκυλο ψαχνεισ νομους και την στελνεις (καταγκελια) να τη κανουνε ελενχο να την κοψουνε και ενα καλο προστιμο. (κοντο σκινι-λουρακι, βιβλιαριο ηγειας, στιροση, διλοση στον διμο, σινθικεσ διαβιοσης κτλ) εχουνε γινει πολι αυστιροι οι νομοι και ΚΑΝΕΙΣ "φιλοζοος" δεν τα κανει γιατι πολι απλα θελουνε λεφτα ολα τα παραπανο που ειπα. 2. για τον διαδρομο αρχικα καντην δορο ενα μονοτικο χαλι (αν και τζαμπα λεφτα θα δοσεις γιατι μαλον δεν θα το βαλει. εμενα σερνανε τισ καρκλες τουσ στο πλακατι οταν τρογανε μεσιμερι, την πιγα ταπεσ μονοτικεσ και ουτε τισ εβαλε). 3. αν κανετε σινελευση στην οικοδομι και κανεισ τα παραπονα στον διαχιριστι. σαν τελευτεα λισι ειναι να κανεισ το ιδιο σπασιμο σε αυτουσ οπος σε κανουνε και εσενα. διλ, με το που κανουνε φασαρια, πασ πανο, χτιπας πορτα και ενοχλεισ με ομορφο τροπο. γενικα ξερω οτι υπαρχουνε νομοι για το αν κανεισ φασαρια εκτοσ ορασ κινισ ησιχιας αλλα πρεπει να ροτισεισ καποιον δικιγορο που τα ξερει αυτα εμπιρικα. στισ ορεσ κοινισ ησιχιας η αστινομια δεν κανει τιποτα αν δεν ακουσει η ιδια εκινι την ορα την φασαρια, και μετα 2 ορεσ που ερχονται περιμενεισ να κανουνε ακομα φασαρια? απλα τουσ καλεισ για να καταγραφει η περιπτοση και μετα πασ στο αστινομικο τμιμα να τουσ καλεσουνε για σιστασεισ (+σπασιμο και αυτο), και μετα απο καποιεσ σιστασεισ μπορεις να κινιθεις νομικα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, aquared είπε διστιχοσ και σε εμενα απο πανο κανουνε φασαρια. στην δικη σου περιπτοση μπορεισ να κανεισ τα εξεις: 1. για τον σκυλο ψαχνεισ νομους και την στελνεις (καταγκελια) να τη κανουνε ελενχο να την κοψουνε και ενα καλο προστιμο. (κοντο σκινι-λουρακι, βιβλιαριο ηγειας, στιροση, διλοση στον διμο, σινθικεσ διαβιοσης κτλ) εχουνε γινει πολι αυστιροι οι νομοι και ΚΑΝΕΙΣ "φιλοζοος" δεν τα κανει γιατι πολι απλα θελουνε λεφτα ολα τα παραπανο που ειπα. 2. για τον διαδρομο αρχικα καντην δορο ενα μονοτικο χαλι (αν και τζαμπα λεφτα θα δοσεις γιατι μαλον δεν θα το βαλει. εμενα σερνανε τισ καρκλες τουσ στο πλακατι οταν τρογανε μεσιμερι, την πιγα ταπεσ μονοτικεσ και ουτε τισ εβαλε). 3. αν κανετε σινελευση στην οικοδομι και κανεισ τα παραπονα στον διαχιριστι. σαν τελευτεα λισι ειναι να κανεισ το ιδιο σπασιμο σε αυτουσ οπος σε κανουνε και εσενα. διλ, με το που κανουνε φασαρια, πασ πανο, χτιπας πορτα και ενοχλεισ με ομορφο τροπο. γενικα ξερω οτι υπαρχουνε νομοι για το αν κανεισ φασαρια εκτοσ ορασ κινισ ησιχιας αλλα πρεπει να ροτισεισ καποιον δικιγορο που τα ξερει αυτα εμπιρικα. στισ ορεσ κοινισ ησιχιας η αστινομια δεν κανει τιποτα αν δεν ακουσει η ιδια εκινι την ορα την φασαρια, και μετα 2 ορεσ που ερχονται περιμενεισ να κανουνε ακομα φασαρια? απλα τουσ καλεισ για να καταγραφει η περιπτοση και μετα πασ στο αστινομικο τμιμα να τουσ καλεσουνε για σιστασεισ (+σπασιμο και αυτο), και μετα απο καποιεσ σιστασεισ μπορεις να κινιθεις νομικα. Φίλε συγνώμη αλλά υπάρχουν τόσοι ορθογραφικοί διορθωτές.Κάνε ένα καλό και χρησιμοποίησε κάποιον. 17 3
Black Demis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Pankar95 είπε Δεν πάμε καλά... να σκάσεις 2-3-5 χιλιάρικα επειδή η μαδαμ είναι ζώο; Καλύτερα δώσε τα σε hitman η καλύτερη λύση πιστεύω
Προτεινόμενες αναρτήσεις