kiriax070783 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, Είμαι ιδιοκτήτης στον 1ο όροφο μιας 4όροφης πολυκατοικίας στην Αθήνα εδώ και 10 χρόνια. Απο πάνω μένει μια κοπέλα με τον ενήλικο γιό της, ή οποία όσο καιρό μένω εδώ, δεν θυμάμαι ποτέ να έχει δουλέψει στην ζωή της(δεν κρίνω / θα καταλάβετε παρακάτω). Αντιθέτως , (τώρα με το lockdown είμαι περισσότερες ώρες στο σπίτι και τα ακούω όλα) , η τύπισσα κάνει γύρω στις 5 ώρες την ημέρα διάδρομο στο σαλόνι της κάτω απο το δικό μου, ακόμα και ώρες κοινής ησυχίας, μέχρι που της το έθιξα απο κοντά και με σημείωμα και δεν ξαναέκανε σε ώρες κοινής ησυχίας. Αν και της είπα ότι τώρα που όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι ευγενικά, να βάλει μονωτικό υλικό κάτω απο τον διάδρομο για να μην ενοχλεί ούτε τις υπόλοιπες ώρες(προφανώς με έγραψε στα καμπανέλια της) 1η φασαρία αυτή! Τον τελευταίο 1μιση χρόνο έχει πάρει και έναν σκύλο , ο οποίος πέρα απο το γεγονός ότι γαβγίζει για ψήλου πήδημα(είναι τρομερά απείθαρχο σκυλί / δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί και αυτή περαιτέρω), τρέχει πάνω στα πλακάκια συνέχεια και προφανώς και δεν μπορεί να φρενάρει κιόλας, επομένως ακούω τα νύχια του dolby digital και τον γδούπο στο τέλος σαν να γίνεται έκρηξη! Η γειτόνισσα νοικιάζει και ο ιδιοκτήτης μένει Γερμανία και δεν ασχολείται / έχω επικοινωνήσει και μαζί του. Η πολυκατοικία είναι του 1989 με διπλό τούβλο και αφρολέξ στην μέση / το γνωρίζω γιατί πρόσφατα ανακαίνισα το μπάνιο μου. Παιδιά ειλικρινά έχω χάσει την ψυχική μου υγεία / τρομάζω να πέσω για ύπνο το μεσημέρι γιατί ξέρω ότι θα κάνει χαμό! ΣΚ με ξυπνάει απο τις 7 σκύλος και τα απογέυματα αυτή που κοπανάει τα βαράκια στο γυμνό πλακάκι. Δεν είμαι τύπος που πάει τα πράγματα στα άκρα, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω άλλη λύση στον ορίζοντα με αυτή. Και ρωτάω : μήπως υπάρχει κάποιος εδώ που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα , να μοιραστεί το know how μαζί μου? Οποιαδήποτε άποψη (εκτός από το poopsender / ναι το έχω googlarei ήδη από άλλο forym εδώ μέσα) θα είναι παραπάνω από σεβαστή. Ευχαριστώ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 1. Πουλάς το διαμέρισμα και πας αλλού. 2. Φοράς ωτοασπίδες. 3. Χτυπά τα ταβάνια με μια σκούπα η κάνε και εσύ θόρυβο για να τους ενοχλήσεις, με κίνδυνο βέβαια να ενοχληθουν άλλοι ένοικοι από εσένα. Την περιπτωση να σταματήσει απλά ξέχνα την, θα χαλάσεις κι άλλο την ψυχολογία και δεν θα αλλάξει κάτι. 1
kiriax070783 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν σκέφτομαι ακόμα να πουλήσω / έχω ανοιχτό μεγάλο δάνειο. Ωτοασπίδες να φοράμε στο ίδιο μας το σπίτι , δνε το θεωρώ λύση! Νομικά έχει βγάλει κανείς άκρη? Έχω διαβάσει για το πρόσφατο δεδικασμένο για διατάραξη προσωπικότητας.
firewalker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Προσπάθησε να δεις αν παραβιάζει νόμους.
SB_1957 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε 1. Πουλάς το διαμέρισμα και πας αλλού. 3 λεπτά πριν, lostregr123 είπε νοικιασε το και τραβα αλλου Και ποιος του εγγυάτε ότι εκεί που θα πάει οι γείτονες θα είναι ήσυχοι και θα σέβονται τους άλλους! Δηλαδή αντί να αλλάξει συμπεριφορά ή να φύγει αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα, θα φύγει οι ιδιοκτήτης/ένοικος, που είναι εντάξει?
lostregr123 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, SB_1957 είπε Και ποιος του εγγυάτε ότι εκεί που θα πάει οι γείτονες θα είναι ήσυχοι και θα σέβονται τους άλλους! Δηλαδή αντί να αλλάξει συμπεριφορά ή να φύγει αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα, θα φύγει οι ιδιοκτήτης/ένοικος, που είναι εντάξει? τσεκάρισμα και ρωτάς γείτονες. την έχω πάθει και εχω μάθει. ο αλλος δεν αλλαζει. εχω εμπειρίες από ενοχλητικούς μέχρι ψυχασθενικές γιαγάδες και με χέρι εισαγγελέα δεν άλλαζε τίποτα. στην ελλάδα ζεις. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από lostregr123
xsterg Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 αφου δεν καταλαβαινει απο λογια απευθυνσου στο πλησιεστερο αστυνομικο τμημα. εξηγησε τους το τι συμβαινει και θα την καλεσουν για συμμορφωση. αν επαναληφθει παιζει προστιμο. αυτο ισχυει και για τις ωρες μη κοινης ησυχιας αν κανεις διαρκως μεγαλους θορυβους και γενικα ενοχλεις. 1
lostregr123 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, xsterg είπε αφου δεν καταλαβαινει απο λογια απευθυνσου στο πλησιεστερο αστυνομικο τμημα. εξηγησε τους το τι συμβαινει και θα την καλεσουν για συμμορφωση. αν επαναληφθει παιζει προστιμο. αυτο ισχυει και για τις ωρες μη κοινης ησυχιας αν κανεις διαρκως μεγαλους θορυβους και γενικα ενοχλεις. που ζεις; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ είχα γιαγιακα πο μου βάραγε τη πόρτα με σφυρί... ειχε κάνει τρύπα... ούτε να την αγγιξουν δεν μπορουν , μονο με εισαγγελικη παρεβαση. απο τι στιγμη που εχεις ζωα διπλα σου την κάνεις δεν υπάρχει συμμόρφωση απο πουθενά. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από lostregr123 1
xsterg Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 δεν ξερω για εσενα αλλα εγω εχω πιασει γειτονα που ενοχλουσε βραδυ στο προηγουμενο σπιτι μου και του ειπα με ηρεμο τονο οτι σκοπευω να παω στην αστυνομια για καταγγελια. ε μετα απο αυτο συμμορφωθηκε και μαλιστα οταν βρισκομαστε εξω με χαιρεταει με εγκαρδιο τροπο! 1
cumulus Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Θα το ξανά γράψω και ας θεωρηθώ κάφρος. Η μ’ονη λύση σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν είναι αντίποινα .Κοιμάται αυτή κάνεις θόρυβο εσύ .Τελείωσε η μόνη λύση για τα ζώα που δεν καταλαβαίνουν . 9 1 1
verylife78 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, cumulus είπε Θα το ξανά γράψω και ας θεωρηθώ κάφρος. Η μ’ονη λύση σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν είναι αντίποινα .Κοιμάται αυτή κάνεις θόρυβο εσύ .Τελείωσε η μόνη λύση για τα ζώα που δεν καταλαβαίνουν . δυστυχως και εγω σε αυτο το συμπερασμα εχω φτασει παρολο που αρνουμαι να το κανω και φτανω τον εαυτο μου στα ορια....ομως δυστυχως αυτοι οι "ανθρωποι" μονο με κακο τροπο καταλαβαινουν και το εχω καταλαβει πολλες φορες τα τελευταια χρονια που ειχα διαφορα θεμα... ααα και η αστυνομια (δεν ξερω σε ποια πολη εισαι) το πιο πιθανον ειναι να μην κανει τιποτα ή να ερθει να κανει μια επιπληξη αν τους πρηξεις τα παπαρια καθε μερα οταν ειναι ωρες κοινης ησυχιας...αυτα απο μενα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο δικό μου σπίτι πετάνε πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ακούγονται πολύ δυνατά σε βαθμό που πήγα να πάθω ζημιά στο τύμπανο μία φορά. Μάλιστα τη νύχτα αργά μπορεί να πετάνε και πολλά μαζί. Σε μια φάση καθόμουν στη κουζίνα και περάσανε τουλάχιστον 5-6 στη σειρά (όχι μαζί). Φυσικά έχουμε και σκυλιά και κόκορες που φωνάζουν συνέχεια. Να πάω να κάνω καταγγελία στον ελληνικό στρατό ή να εγκαταλείψω το σπίτι μου τώρα που το έχτισα? Βλέπεις πόσο λάθος είναι η λογική σου. Δεν έχει κάτι το παράλογο η φασαρία. Αν θες την ησυχία σου τότε ωτοασπίδες. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Τα αντίποινα δε βοηθάνε σε κάτι. Και εμένα έναν χειμώνα που ήμουν πολύ άρρωστός και έβυχα με κατηγορήσανε ότι κάνω φασαρία και προσπάθησαν να κάνουν διάφορα εναντίον μου το οποίο δε δούλεψε, μάλιστα από τότε ζούσαν φοβισμένοι μην κάνω κάτι εγώ εναντίον τους γνωρίζοντας καλά ποιος είμαι. Δε ξέρεις ποτέ ποιος είναι ο άλλος...αν πιστεύει ότι αδικείται μπορεί να σου φερθεί ευγενικά αλλά μπορεί και να σου σηκώσει όπλο να σε πυροβολήσει ή να εκδικηθεί αλλιώς. Θέλει προσοχή σε τέτοια όταν απειλείς με αστυνομίες κτλ. Δε θες να χτίσεις μία κατάσταση μίσους στο ίδιο σου το σπίτι. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24
Flimgkis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Καταρχάς θα πω ότι συμπάσχω μαζί σου, και ότι η ελευθερία του ενός αρχίζει εκεί που τελειώνει η ελευθερία του άλλου. Επί του θέματος, η καλύτερη μακροχρόνια λύση σε σχέση απόδοσης/κόστους είναι η προσπάθεια συνθηκολόγησης, ακόμη και αν υπάρξει πληγή στον εγωισμό σου με αυτό. Επομένως, βάση αυτού: α) Αγόρασέ της το μονωτικό ( ξέρω ότι οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά...) και πρότεινε (με καλό τρόπο) να βοηθήσεις στην εγκατάσταση. β) Το πρωινό γάβγισμα του σκύλου πιθανώς να σχετίζεται με την ώρα φαγητού. Προσπάθησε να κάνεις μια συζήτηση ώστε να μετατοπιστεί εντός των ωρών κοινής ησυχίας. Καλή συνέχεια. 1
adi32 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θέλει χρήμα και κοπο Οπότε συνεννόηση και ωτοασπίδες https://www.avsite.gr/forum/threads/Ηχομόνωση-δωματίου-πρόβλημα-με-γείτονες.122158/ Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από adi32
Προτεινόμενες αναρτήσεις