Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε Παρότι είμαι υπέρ της ύπαρξης εναλλακτικών stores ή της δυνατότητας για εγκατάσταση εφαρμογών εκτός store, η Epic προσπαθεί να κερδίσει τα πάντα. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να μπει ο καθένας στο site της και να αγοράσει οτιδήποτε επιθυμεί, αυτή θέλει την ευκολία (και την αύξηση κερδών) του integration της εφαρμογής της με το Apple store, τη δυνατότητα του 1-click μέσα από το κινητό ή το tablet. Παρόλο που το 30% είναι μεγάλο νταβατζιλίκι, αυτό ισχύει πιο πολύ για developers που δεν έχουν εναλλακτική. Η περίπτωση της Epic είναι πολύ διαφορετική και αν κερδίσει τη διαμάχη με την Apple (που δεν το πιστεύω) θα είναι ένα προηγούμενο που θα αλλάξει την αγορά: Ποιος θα εμποδίσει όλες τις εφαρμογές να διατίθενται δωρεάν και μετά να ζητούν microtransactions εσωτερικά, από τα οποία η Apple δεν θα μπορεί να καρπωθεί τίποτα; Αλλάζει όλο το μοντέλο! Συμφωνώ απόλυτα.. Βγάζει μάτι τι θέλει να πετύχει η Epic, εναλλακτικούς τρόπους έχει να πετύχει αυτό που θέλει, απλώς δεν θέλει να δίνει φράγκο και ταυτόχρονα να καρπώνεται τα καλούδια του app store (και play store).
Hacker?pcs Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, giorgos4ever είπε 30% Θα πάρει η apple (το πρώτο έτος, μετά αν δεν κάνω λάθος πέφτει στο 15%) στις αγορές που θα ο πραγματοποιήσει ο χρήστης μέσα από την ίδια την apple με τον λογαριασμό του. Μπορούν κάλλιστα να κόψουν την συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμής όπως είχε κάνει και το netflix πριν κάνα δυο χρόνια. 30% παραμένουν πάντα τα microtransactions, 15% πέφτουν τα subscriptions 8 ώρες πριν, giorgos4ever είπε Σαν καταναλωτής όχι μόνο δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ελέγχους της apple αλλά χαίρομαι κιόλας που δεν υπάρχει το μπάτε σκύλοι αλέστε του android. Μια χαρά είναι το "experience" που λαμβάνει ο καταναλωτής και ας βγάζει η epic μερικά εκατομμύρια λιγότερα. Aν οι χρήστες iphone/ipad ενδιαφερόντουσαν για κάτι πιο "ανοιχτό" κάτι μου λεει πως θα επέλεγαν android. Δόξα τον θεό υπάρχουν άπειρες επιλογές και από εκεί για κάθε γούστο και budget. Πολύ ωραία, όπως γράφω στο ποστ ακριβώς παραπάνω δεν σε αφορά, είτε ανοίξει είτε όχι εσύ έχεις την ίδια εμπειρία. Το "πάρτε Android" όπως έχει λεχθεί άπειρες φορές ΔΕΝ είναι επιχείρημα ούτε αναιρεί τον απόλυτο έλεγχο της Apple στις συσκευές της, που ξανατονίζω για πολλοστή φορά είναι καθαρά για κέρδος και όχι για ασφάλεια ή εμπειρία όπως δείχνει το Mac OS. 8 ώρες πριν, aypnia είπε Τα ίδια καραγκιοζιλίκια έκανε και πέρυσι η Epic με το Google Play. Η μήπως δεν υπήρχαν στο Android άλλα stores για να το βάλει; Αλλά μου ήθελε Play store τζάμπα. Το τζάμπα τη καίει τη κύρια στα μεγάλα stores. Αφού το είχε βάλει στο Android και σε άλλα stores τι ζόρι τραβούσε; https://www.androidauthority.com/epic-fortnite-google-play-1064156/ Και στη τελική αν μου θέλει τζάμπα να βρει τρόπο αυτή το app της να παίζει και μέσω browser. Τόσα παιχνίδια παίζουν και μέσω browser. Αλλά αυτή στο τέλος θα ζητήσει να της γράφουν και τα apps η Apple και η Google. Αν δεν το κάνουν είναι μονοπώλιο. Για μένα δεν υπάρχει καν υπόθεση εναντίων της Google, δεν έχει καμία τύχη η Epic, το "δυσκολεύονται οι χρήστες να κάνουν 2-3 taps" είναι γελοίο, απλά ισχύει το παραπάνω: και ανοιχτό να είναι, η τεράστια πλειοψηφία των χρηστών πολύ απλά δεν πρόκειται να βγει εκτός επίσημου Store. Όσο για το αν βγει game μέσα στον browser 1ον γελάει ο κόσμος και 2ον αυτό με το PWA γίνεται πάλι καθαρά λόγω απόλυτου ελέγχου, εξάλλου η Apple καθαρά για κέρδος δεν αφήνει τους developers να προτείνουν μέσα στο app εναλλακτικές πληρωμές, για το Amazon πχ έκανε εξαίρεση γιατί εκεί δεν είχε την άνεση να προτάξει τις πρακτικές της https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-07-29/apple-considered-taking-40-cut-from-subscriptions-emails-show 27 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να μπει ο καθένας στο site της και να αγοράσει οτιδήποτε επιθυμεί, αυτή θέλει την ευκολία (και την αύξηση κερδών) του integration της εφαρμογής της με το Apple store, τη δυνατότητα του 1-click μέσα από το κινητό ή το tablet. Δεν υπάρχει καν η επιλογή να ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ το ότι υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές πληρωμές εκτός App Store, είναι λόγος για ban. Το Netflix έτσι λειτουργεί, δεν μπορείς να πληρώσεις εντός app, αγοράζεις εκτός πχ από το site και μετά βλέπεις με το App https://www.wsj.com/articles/how-app-makers-break-their-apps-to-avoid-paying-apple-11593349200 Διαβάστε το άρθρο της WSJ για να καταλάβετε πόσο περιορισμένες είναι οι επιλογές Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από Hacker?pcs
AtiX Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε 30% παραμένουν πάντα τα microtransactions, 15% πέφτουν τα subscriptions Πολύ ωραία, όπως γράφω στο ποστ ακριβώς παραπάνω δεν σε αφορά, είτε ανοίξει είτε όχι εσύ έχεις την ίδια εμπειρία. Το "πάρτε Android" όπως έχει λεχθεί άπειρες φορές ΔΕΝ είναι επιχείρημα ούτε αναιρεί τον απόλυτο έλεγχο της Apple στις συσκευές της, που ξανατονίζω για πολλοστή φορά είναι καθαρά για κέρδος και όχι για ασφάλεια ή εμπειρία όπως δείχνει το Mac OS. Για μένα δεν υπάρχει καν υπόθεση εναντίων της Google, δεν έχει καμία τύχη η Epic, το "δυσκολεύονται οι χρήστες να κάνουν 2-3 taps" είναι γελοίο, απλά ισχύει το παραπάνω: και ανοιχτό να είναι, η τεράστια πλειοψηφία των χρηστών πολύ απλά δεν πρόκειται να βγει εκτός επίσημου Store. Όσο για το αν βγει game μέσα στον browser 1ον γελάει ο κόσμος και 2ον αυτό με το PWA γίνεται πάλι καθαρά λόγω απόλυτου ελέγχου, εξάλλου η Apple καθαρά για κέρδος δεν αφήνει τους developers να προτείνουν μέσα στο app εναλλακτικές πληρωμές, για το Amazon πχ έκανε εξαίρεση γιατί εκεί δεν είχε την άνεση να προτάξει τις πρακτικές της https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-07-29/apple-considered-taking-40-cut-from-subscriptions-emails-show Δεν υπάρχει καν η επιλογή να ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ το ότι υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές πληρωμές εκτός App Store, είναι λόγος για ban. Το Netflix έτσι λειτουργεί, δεν μπορείς να πληρώσεις εντός app, αγοράζεις εκτός πχ από το site και μετά βλέπεις με το App https://www.wsj.com/articles/how-app-makers-break-their-apps-to-avoid-paying-apple-11593349200 Διαβάστε το άρθρο της WSJ για να καταλάβετε πόσο περιορισμένες είναι οι επιλογές Επειδή έχει γίνει μπάχαλο με το τι συζητάμε και εχω χάσει τον μπούσουλα... μπορείς να μου ξεκαθαρίσεις, σε παραγράφους, α) τι ζητάνε αυτές οι εταιρίες, β) τι πιστεύεις εσύ και σε ποιούς νόμους βασίζονται αυτές οι απαιτήσεις... ΥΓ1: Αυτή η κακία google μην δει ύποπτη εφαρμογή αμέσως να την βγάλει από το store της... ευτυχώς υπάρχουν παράλληλα store από τα οποία μπορώ να κατεβάζω ελεύθερα ότι θέλω... https://www.zdnet.com/article/google-removes-17-android-apps-doing-wap-billing-fraud-from-the-play-store/ ΥΓ2: αυτή η κακία google κοίτα να δεις που κάνει ότι και η άλλη σιχαμένη... https://www.androidpolice.com/2020/09/25/google-plans-apple-like-crackdown-for-in-app-purchases-enforcing-rules-it-previously-ignored/ Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από AtiX 1
Chris_BMW Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/9/2020 στις 10:45 ΠΜ, mpompo13 είπε Για να το κάνουμε πιο λιανά. Αυτό που κάνει η Apple είναι σαν να επιλέγεις να μετακομίσεις σε μία πόλη ας την πούμε Χ. Εκεί οι δημοτικές αρχές (Αππλε) σου λένε ότι εδώ δεν μπορείς να ψωνίζεις αλλού εκτός από το δημοτικό σουπερ μαρκετ με το καπέλο που ορίζουμε εμείς (30%). Αν δεν σου αρέσει μετακόμισε σε άλλη πόλη. Δεν επιτρέπει σε κανένα άλλο σουπερ μαρκετ ή πλανόδιο πωλητή να ανοίξει στην πόλη και δεν επιτρέπει κ σε εσένα να πας εκτός πόλης για ψώνια. Λογικό σου φαίνεται; Ρε φίλε ξεχνάς το πιο σημαντικό και την ουσία . Στην Πόλη που πας και θέλεις να μετακομίσεις σε ενημέρωσαν πριν πας οι δημοτικές αρχές (Apple) για το τι ισχύει στην πόλη τους !!! Εσυ το δέχτηκες και υπόγραψες πως το δέχεσαι κιόλας ! Η πολη από την άλλη είναι η πιο πλούσια και θα τα βγάλεις τα λεφτάκια σου .... Δεν θα μας τρελανετε επειδή έχετε εμπάθεια σε μια εταιρεία . Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από Chris_BMW 3
NasstasjiaP Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το να λέμε πως το AppStore είναι μονοπώλιο στο iOS είναι λίγο αστείο. Τα βάζουμε με την Apple επειδή προσφέρει ένα εναλλακτικό μοντέλο στο οποίο είναι υπεύθυνη για την ολιστική εμπειρία από το hardware, μέχρι το software, την ασφάλειά του κλπ. Σαν την Epic μερικοί θέλετε την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο... Να πάρετε πχ iPhone που τρέχει iOS (τα οποία συνήθως κράζετε, σημειωτέον, επειδή δεν έχει τα specs που θεωρείτε πως πρέπει να έχει μια ναυαρχίδα ή επειδή δεν είναι ελεύθερο και δεν είχε τα widgets όπως τα θέλετε κλπ αντιστοίχως... ) αλλά ταυτόχρονα να είναι κ ανοιχτό, να το κάνετε ό,τι θέλετε. Σας ενοχλεί η Apple και η λογική της, ενώ η εταιρεία εξαρχής ήταν έτσι κ δεν την έχει βλάψει και ιδιαίτερα. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να είστε πελάτες της. Υπάρχει όμως πολύς κόσμος - καταναλωτές νομίζω λέγονται - που γουστάρουν πολύ αυτό το δικαίωμα στην επιλογή μαζί με το walled garden που συνεπάγεται, τη λογική του κλπ κλπ κλπ. Γιατί να αλλάξει επειδή το γουστάρετε? Αφού υπάρχουν διαθέσιμα λειτουργικά και κινητά και και και που είναι όπως νομίζετε πως πρέπει! Γιατί βαυκαλίζεστε με το τι πρέπει να κάνει ή να ζητάει η Apple??? Μιλάτε για τη συμπάθεια μερικών - που μεταξύ μας τη βρίσκω λογική αν γουστάρουν τα προϊόντα της κάποιοι μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν καταλαβαίνετε πως πάτε στο άλλο άκρο της εμπάθειας! Μήπως έχετε μετοχές ανταγωνίστριας και μας το κρύβετε??? Και δεν καταλαβαίνω τη λογική μερικών προς το uniformity εν γένει! Καλό είναι να υπάρχει και κάτι διαφορετικό για όποιον το θέλει!!!! Δεν χρειάζεται να τα κάνουν όλοι ίδια!!! Εκεί πάει το μονοπώλιο μάλλον... Α ναι και το ποσοστό της Αμερικανικής αγοράς που έχει Apple, μήπως τη θέλει ακριβώς έτσι??? Θα παίρνατε ποτέ Porsche Cayenne και μετά θα είχατε παράπονο για το πόσο ακριβά είναι τα ανταλλακτικά??? Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα Audi που φτάνουν σε παρόμοιο επίπεδο με φτηνότερα ανταλλακτικά... και απ'ό,τι ακούω οι Ιάπωνες με την Toyota το έχουν τερματίσει όσον αφορά στη μηχανική αντοχή και στα οικονομικά ανταλλακτικά και μαντέψτε!!! Είναι και αυτά διαθέσιμα στην ελεύθερη αγορά!!!! Όσον αφορά στη δικαστική διαμάχη, δίνω ένα δίκιο στο Spotify αλλά κ αυτό μέχρι ενός σημείου. Το YouTube πχ στην ελεύθερη μορφή του εκεί είναι να βρει κανείς ό,τι θέλει, να το κάνει convert και να το ακούει μέχρι να δύσει ο ήλιος... αλλά ξέχασα... θέλουμε όλοι ένα κλικ τώρα γιατί μάθαμε... Επίσης υπάρχουν κ άλλα σε μια εφαρμογή, όπως η εμπειρία χρήσης, η ευκολία, το πόσο πλούσια είναι η βιβλιοθήκη του κλπ και δε νομίζω πως είναι μόνο το αν είναι φρι ή όχι ή αν ανήκει στην εταιρεία κατασκευής και διακίνησης... (βλ Spotify vs Deezer vs Apple Music). Αν το Spotify γίνει τόσο καλύτερο που να το προτιμούν οι χρήστες, έχει λύσει το πρόβλημά του... Για την Epic μην ακούσω κουβέντα... απλώς δεν θέλει να πληρώνει κ αυτό το δείχνει η προϊστορία της με τη λαμογιά που έπαιξε με το PlayStore, όχι ότι νοιάστηκαν κ αυτοί για τους καταναλωτές ξαφνικά. Για να μην αναφερθώ στο ότι μιλάμε για προϊόντα ψυχαγωγίας και όχι είδη πρώτης ανάγκης και επίσης βαυκαλιζόμαστε για το ποια εταιρεία θα μας το "φορέσει" πιο δροσερά.. (το καπέλο...) για να παίξουμε ένα παιχνίδι ή για να ακούσουμε ακούραστα μουσική. Καθόμαστε και μιλάμε για προϊόντα πολυτελείας (που ωστόσο ευτυχώς έχουν γίνει προσιτά σε μεγάλη μερίδα κόσμου... δεν διαφωνώ...) και για το ποια εταιρεία θα βγάλει ή δεν θα βγάλει τα περισσότερα! Ευτυχώς υπάρχουν free λύσεις για όλους σε όλα τα βαλάντια μέχρι ένα σημείο που υπάρχει και λογική. Και πριν αρχίσετε τα όμορφα περί Applefangirl etc... δεν έχω μετοχές, δεν είμαι φανατική της Apple, έχω προϊόντα της όπως και άλλων εταιρειών και λειτουργικών και απολαμβάνω την ετερογένεια και τις επιλογές! Στο 30% τώρα... ναι ακούγεται πολύ. Ωστόσο, όλοι έσπευσαν να μπουν στο AppStore και το δέχτηκαν και κουνιούνται τώρα που βλέπουν ποσοστιαία πόσο τους στοιχίζει αλλά κι έγιναν αρκετά "μεγάλοι" για να σηκώσουν κεφάλι. Λάθος κ από τις δυο πλευρές... Αλλά δεν είμαστε νομικοί. Επιφυλάσσομαι για τα αποτελέσματα. Κι εκεί ανθρώπινος παράγοντας... ακόμη κι η απόφαση αν η καταγγελία των ιδιωτών κατά της Apple στέκει, έπαιξε στο 5-4... οριακά... ίδωμεν! Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από NasstasjiaP Διόρθωση 2 2
CheOnWeb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, NasstasjiaP said: Το να λέμε πως το AppStore είναι μονοπώλειο στο iOS είναι λίγο αστείο. Τα βάζουμε με την Apple επειδή προσφέρει ένα εναλλακτικό μοντέλο στο οποίο είναι υπεύθυνη για την ολιστική εμπειρία από το hardware, μέχρι το software, την ασφάλειά του κλπ. Σαν την Epic μερικοί θέλετε την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο... Να πάρετε πχ iPhone που τρέχει iOS (τα οποία συνήθως κράζετε, σημειωτέον, επειδή δεν έχει τα specs που θεωρείτε πως πρέπει να έχει μια ναυαρχίδα ή επειδή δεν είναι ελεύθερο και δεν είχε τα widgets όπως τα θέλετε κλπ αντιστοίχως... ) αλλά ταυτόχρονα να είναι κ ανοιχτό, να το κάνετε ό,τι θέλετε. Σας ενοχλεί η Apple και η λογική της, ενώ η εταιρεία εξαρχής ήταν έτσι κ δεν την έχει βλάψει και ιδιαίτερα. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να είστε πελάτες της. Υπάρχει όμως πολύς κόσμος - καταναλωτές νομίζω λέγονται - που γουστάρουν πολύ αυτό το δικαίωμα στην επιλογή μαζί με το walled garden που συνεπάγεται, τη λογική του κλπ κλπ κλπ. Γιατί να αλλάξει επειδή το γουστάρετε? Αφού υπάρχουν διαθέσιμα λειτουργικά και κινητά και και και που είναι όπως νομίζετε πως πρέπει! Γιατί βαυκαλίζεστε με το τι πρέπει να κάνει ή να ζητάει η Apple??? Μιλάτε για τη συμπάθεια μερικών - που μεταξύ μας τη βρίσκω λογική αν γουστάρουν τα προϊόντα της κάποιοι μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν καταλαβαίνετε πως πάτε στο άλλο άκρο της εμπάθειας! Μήπως έχετε μετοχές ανταγωνίστριας και μας το κρύβετε??? Και δεν καταλαβαίνω τη λογική μερικών προς το uniformity εν γένει! Καλό είναι να υπάρχει και κάτι διαφορετικό για όποιον το θέλει!!!! Δεν χρειάζεται να τα κάνουν όλοι ίδια!!! Εκεί πάει το μονοπώλιο μάλλον... Α ναι και το ποσοστό της Αμερικανικής αγοράς που έχει Apple, μήπως τη θέλει ακριβώς έτσι??? Θα παίρνατε ποτέ Porsche Cayenne και μετά θα είχατε παράπονο για το πόσο ακριβά είναι τα ανταλλακτικά??? Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα Audi που φτάνουν σε παρόμοιο επίπεδο με φτηνότερα ανταλλακτικά... και απ'ό,τι ακούω οι Ιάπωνες με την Toyota το έχουν τερματίσει όσον αφορά στη μηχανική αντοχή και στα οικονομικά ανταλλακτικά και μαντέψτε!!! Είναι και αυτά διαθέσιμα στην ελεύθερη αγορά!!!! Όσον αφορά στη δικαστική διαμάχη, δίνω ένα δίκιο στο Spotify αλλά κ αυτό μέχρι ενός σημείου. Το YouTube πχ στην ελεύθερη μορφή του εκεί είναι να βρει κανείς ό,τι θέλει, να το κάνει convert και να το ακούει μέχρι να δύσει ο ήλιος... αλλά ξέχασα... θέλουμε όλοι ένα κλικ τώρα γιατί μάθαμε... Επίσης υπάρχουν κ άλλα σε μια εφαρμογή, όπως η εμπειρία χρήσης, η ευκολία, το πόσο πλούσια είναι η βιβλιοθήκη του κλπ και δε νομίζω πως είναι μόνο το αν είναι φρι ή όχι ή αν ανήκει στην εταιρεία κατασκευής και διακίνησης... (βλ Spotify vs Deezer vs Apple Music). Αν το Spotify γίνει τόσο καλύτερο που να το προτιμούν οι χρήστες, έχει λύσει το πρόβλημά του... Για την Epic μην ακούσω κουβέντα... απλώς δεν θέλει να πληρώνει κ αυτό το δείχνει η προϊστορία της με τη λαμογιά που έπαιξε με το PlayStore, όχι ότι νοιάστηκαν κ αυτοί για τους καταναλωτές ξαφνικά. Για να μην αναφερθώ στο ότι μιλάμε για προϊόντα ψυχαγωγίας και όχι είδη πρώτης ανάγκης και επίσης βαυκαλιζόμαστε για το ποια εταιρεία θα μας το "φορέσει" πιο δροσερά.. (το καπέλο...) για να παίξουμε ένα παιχνίδι ή για να ακούσουμε ακούραστα μουσική. Καθόμαστε και μιλάμε για προϊόντα πολυτελείας (που ωστόσο ευτυχώς έχουν γίνει προσιτά σε μεγάλη μερίδα κόσμου... δεν διαφωνώ...) και για το ποια εταιρεία θα βγάλει ή δεν θα βγάλει τα περισσότερα! Ευτυχώς υπάρχουν free λύσεις για όλους σε όλα τα βαλάντια μέχρι ένα σημείο που υπάρχει και λογική. Και πριν αρχίσετε τα όμορφα περί Applefangirl etc... δεν έχω μετοχές, δεν είμαι φανατική της Apple, έχω προϊόντα της όπως και άλλων εταιρειών και λειτουργικών και απολαμβάνω την ετερογένεια και τις επιλογές! Στο 30% τώρα... ναι ακούγεται πολύ. Ωστόσο, όλοι έσπευσαν να μπουν στο AppStore και το δέχτηκαν και κουνιούνται τώρα που βλέπουν ποσοστιαία πόσο τους στοιχίζει αλλά κι έγιναν αρκετά "μεγάλοι" για να σηκώσουν κεφάλι. Λάθος κ από τις δυο πλευρές... Αλλά δεν είμαστε νομικοί. Επιφυλάσσομαι για τα αποτελέσματα. Κι εκεί ανθρώπινος παράγοντας... ακόμη κι η απόφαση αν η καταγγελία των ιδιωτών κατά της Apple στέκει, έπαιξε στο 5-4... οριακά... είδωμεν! Έβαλες σε ένα post όλα όσα έχω γράψει (ή έστω έχω σκεφτεί) τόσο καιρό! Εύγε! Μία μόνο πολύ μικρή παρατήρηση... *ίδωμεν (το είδωμεν είδομεν αφορά στο παρελθόν). Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από CheOnWeb 2
NasstasjiaP Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Έβαλες σε ένα post όλα όσα έχω γράψει (ή έστω έχω σκεφτεί) τόσο καιρό! Εύγε! Μία μόνο πολύ μικρή παρατήρηση... *ίδωμεν (το είδωμεν είδομεν αφορά στο παρελθόν). Σωστό! Ο δαίμων του πληκτρολογίου... ευχαριστώ! 😊 Το διορθώνω πάραυτα!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα