AtiX Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, liberostelios είπε Αν λάβεις υπόψη ότι στην ΕΕ η Microsoft είναι υποχρεωμένη να σου δίνει επιλογή για τον default web browser στα Windows και η Google για τα Google services στο Android, νομίζω ότι δεν είναι καθόλου παράλογο. Όταν έχεις μεγάλη ισχύ σε μια βιομηχανία δεν μπορεί να μπορείς να κάνεις ότι θες. Ναι και με το 14 διορθώθηκε και αυτό το πρόβλημα με τις default εφαρμογές... Προσοχή δεν λέω για τις πιέσεις που οφείλουμε ως καταναλωτές μιας πλατφόρμας να κάνουμε... μιλάω να μην παρασυρόμαστε από άλλες εταιρίες που στην τελική τα κέρδη τους θέλουν να αυξήσουν και όχι την τσέπη μας...
primeragt Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, AtiX είπε Μια χούφτα, και όχι κάποια οργάνωση καταναλωτών, από έναν λαό που τρελαίνεται να κάνει μηνύσεις για τα πιο απίθανα πράγματα... Επίσης η απόφαση ήταν ότι επιτρέπει να πάει σε δίκη, όταν γίνει η δική... εδώ θα ήμαστε για να μάθουμε το αποτέλεσμα... Το αποτέλεσμα μια καταγγελίας είναι άσχετο με το αν η καταγγελία στέκει και άρα θα οδηγηθεί σε δίκη. Στο αποτέλεσμα παίζει τεράστιο ρόλο το τι μπορείς να αποδείξεις για την εκάστοτε υπόθεση, το αν στέκει όμως η υπόθεση να πάει στο δικαστήριο ειναι καθαρά νομικό θέμα και άρα εξετάζεται το αν έχει νομική ισχύ και μόνο η βάση της καταγγελιας . Επίσης όσον αφορά την αρχαία ιστορία με τον ίντερνετ εξπλορερ νομίζω ότι είδαμε πρόσφατα μια επανάληψη της με τον σαφάρι του 15% για το ios.
AtiX Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε Να μην είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το App Store θέλουν Οχιβδρν θέλουν αυτό... διάβασε την είδηση που μου πόσταρες και εξήγησε μου γιατί ενοχλούνται απο το 30% της apple...
aypnia Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Να μην είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το App Store θέλουν Αυτό σου λέω φίλε μου, αυτοί που συγκροτούν αυτή την ένωση της κακιάς ώρας μπορούν πλέον στο iOS 14 να κάνουν PWA apps και να κάνουν εγκατάσταση τα PWA apps τους από τον Safari χωρίς τη χρήση του app store. Αλλά δεν θέλουν, θέλουν app store τζάμπα. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από aypnia 3
Hacker?pcs Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Προσοχή δεν λέω για τις πιέσεις που οφείλουμε ως καταναλωτές μιας πλατφόρμας να κάνουμε... μιλάω να μην παρασυρόμαστε από άλλες εταιρίες που στην τελική τα κέρδη τους θέλουν να αυξήσουν και όχι την τσέπη μας... Κανείς δεν "παρασύρεται", όλοι ξέρουμε ότι το κέρδος είναι ο μόνος στόχος όμως ίσως συμπέσουν τα συμφέροντά μας σαν καταναλωτές με το κέρδος μιας εταιρείας. Εσύ εφόσον απλά θες να παραμείνει το walled garden γιατί επινοείς επιχειρήματα συνεχώς, πες απλά θέλω να χάσει η Epic γιατί θέλω το iOS κλειστό και μην αναλώνεσαι σε κουβέντα που δεν έχεις διάθεση να κάνεις 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Οχιβδρν θέλουν αυτό... διάβασε την είδηση που μου πόσταρες και εξήγησε μου γιατί ενοχλούνται απο το 30% της apple... Μου είπες αν έχει γίνει καταγγελία γι' αυτό από πολίτες, μετά το άλλαξες και είπες είναι λίγοι και δεν μας ενδιαφέρουν 1 λεπτό πριν, aypnia είπε Αυτό σου λέω φίλε μου, αυτοί που συγκροτούν αυτή την ένωση της κακιάς ώρας μπορούν κάλλιστα να κάνουν PWA apps και να κάνουν εγκατάσταση τα PWA apps τους από τον Safari χωρίς τη χρήση του app store. Αλλά δεν θέλουν, θέλουν app store τζάμπα. Δύσκολο το κόβω να μπορεί το Fortnite να γίνει PWA και η Apple να επιτρέψει πληρωμή απευθείας με PayPal πχ. Καλή νέα δικαιολογία πάντως για να μην ανοίξει το iOS Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από Hacker?pcs
AtiX Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε Κανείς δεν "παρασύρεται", όλοι ξέρουμε ότι το κέρδος είναι ο μόνος στόχος όμως ίσως συμπέσουν τα συμφέροντά μας σαν καταναλωτές με το κέρδος μιας εταιρείας. Εσύ εφόσον απλά θες να παραμείνει το walled garden γιατί επινοείς επιχειρήματα συνεχώς, πες απλά θέλω να χάσει η Epic γιατί θέλω το iOS κλειστό και μην αναλώνεσαι σε κουβέντα που δεν έχεις διάθεση να κάνεις Αν επινοώ εγώ επιχειρήματα που ούτε ένα δεν έχεις καταρρίψει, τι να πω εγώ και κάποιοι άλλοι εδώ μεσα με τα δικά σου...
Hacker?pcs Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Αν επινοώ εγώ επιχειρήματα που ούτε ένα δεν έχεις καταρρίψει, τι να πω εγώ και κάποιοι άλλοι εδώ μεσα με τα δικά σου... Δεν υπάρχει επιχείρημα να καταρρίψω, εσύ απλά θες να μείνει walled garden και το μασκαρεύεις λέγοντας ότι η αγορά είναι τα smartphones και δεν υπάρχει μονοπώλιο με σάλτσες, εγώ λέω ότι το θέμα είναι άσχετο και άλλο. Από το πρώτο ποστ όταν πρωτοβγήκε το θέμα έχω σταθερή άποψη
AtiX Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Δεν υπάρχει επιχείρημα να καταρρίψω, εσύ απλά θες να μείνει walled garden και το μασκαρεύεις λέγοντας ότι η αγορά είναι τα smartphones και δεν υπάρχει μονοπώλιο με σάλτσες, εγώ λέω ότι το θέμα είναι άσχετο και άλλο. Από το πρώτο ποστ όταν πρωτοβγήκε το θέμα έχω σταθερή άποψη Βρες μου τον νόμο και τις προϋποθέσεις που απαγορεύει αυτό που ονομάζεις walled garden... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Δεν υπάρχει επιχείρημα να καταρρίψω, εσύ απλά θες να μείνει walled garden και το μασκαρεύεις λέγοντας ότι η αγορά είναι τα smartphones και δεν υπάρχει μονοπώλιο με σάλτσες, εγώ λέω ότι το θέμα είναι άσχετο και άλλο. Από το πρώτο ποστ όταν πρωτοβγήκε το θέμα έχω σταθερή άποψη Φίλε μου επειδή παρακολούθησα την στιχομυθία σας ολόκληρη με ενδιαφερον, αυτό που έχω εγώ να σου απαντήσω είναι ότι δεν γίνεται να απαγορεύσεις μια εναλλακτική που εσύ αποκαλείς "walled garden" επειδή εσυ και άλλοι 5, 10, 1.000.000 μπορεί να μην αρέσκεστε.. Γιατί με την ίδια λογική υπάρχουν άλλοι τόσοι που προτιμούν αυτό το μοντέλο. Και απαγορεύοντας το εναλλακτικής λειτουργίας μοντέλο, καταλήγουμε σε "μονοπωλιακό" μοντέλο, αν με καταλαβαίνεις. Παύεις ως καταναλωτής να έχεις εναλλακτική αν δεν γουστάρεις το "όλα ανοιχτά"... Η epic και κάθε epic έχει αυτή τη στιγμή και εναλλακτικό store (android) και εναλλακτικό τρόπο πληρωμών μέσω του iOS (χωρίς τη χρήση του app store εφόσον δεν αποδέχεται τους όρους του). Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
Hacker?pcs Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, ektorme είπε Φίλε μου επειδή παρακολούθησα την στιχομυθία σας ολόκληρη με ενδιαφερον, αυτό που έχω εγώ να σου απαντήσω είναι ότι δεν γίνεται να απαγορεύσεις μια εναλλακτική που εσύ αποκαλείς "walled garden" επειδή εσυ και άλλοι 5, 10, 1.000.000 μπορεί να μην αρέσκεστε.. Γιατί με την ίδια λογική υπάρχουν άλλοι τόσοι που προτιμούν αυτό το μοντέλο. Και απαγορεύοντας το εναλλακτικής λειτουργίας μοντέλο, καταλήγουμε σε "μονοπωλιακό" μοντέλο, αν με καταλαβαίνεις. Παύεις ως καταναλωτής να έχεις εναλλακτική αν δεν γουστάρεις το "όλα ανοιχτά"... Η epic και κάθε epic έχει αυτή τη στιγμή και εναλλακτικό store (android) και εναλλακτικό τρόπο πληρωμών μέσω του iOS (χωρίς τη χρήση του app store εφόσον δεν αποδέχεται τους όρους του). Δεν απαγορεύεται κάτι, εάν κάποια στιγμή αλλάξει κάτι, θα γίνεται κάτι παρόμοιο με το Android, η τεράστια πλειοψηφία θα παίρνει εφαρμογές μόνο από το επίσημο store και δεν θα ξέρει καν ότι υπάρχει επιλογή, όμως θα υπάρχει. Με κλειστή την επιλογή οι εφαρμογές του iOS θα παραμείνουν ίδιες, οι έλεγχοι της Apple θα παραμείνουν ίδιοι άρα και η όποια ποιότητα των iOS εφαρμογών, οι τρόποι πληρωμής, όλο το experience θα παραμείνει το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πειράξει κάποιον που του αρέσει το παρόν μοντέλο, γι' αυτόν ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από Hacker?pcs 1
liberostelios Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, AtiX είπε Ναι και με το 14 διορθώθηκε και αυτό το πρόβλημα με τις default εφαρμογές... Προσοχή δεν λέω για τις πιέσεις που οφείλουμε ως καταναλωτές μιας πλατφόρμας να κάνουμε... μιλάω να μην παρασυρόμαστε από άλλες εταιρίες που στην τελική τα κέρδη τους θέλουν να αυξήσουν και όχι την τσέπη μας... Οκ, καταλαβαίνω τι λες. Συμφωνώ. Δεν είναι το θέμα να εξιδανικεύουμε εταιρείες. 2
giorgos4ever Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Με 30% καπέλο, καμία σχέση χαχα Μπορείς αν θέλεις να κάνεις ένσταση στο US Supreme Court με πλακάτ "Leave Apple alone" ότι την αδίκησαν την καημένη την Apple με τις ψήφους τους 30% Θα πάρει η apple (το πρώτο έτος, μετά αν δεν κάνω λάθος πέφτει στο 15%) στις αγορές που θα ο πραγματοποιήσει ο χρήστης μέσα από την ίδια την apple με τον λογαριασμό του. Μπορούν κάλλιστα να κόψουν την συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμής όπως είχε κάνει και το netflix πριν κάνα δυο χρόνια. 3 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Δεν απαγορεύεται κάτι, εάν κάποια στιγμή αλλάξει κάτι, θα γίνεται κάτι παρόμοιο με το Android, η τεράστια πλειοψηφία θα παίρνει εφαρμογές μόνο από το επίσημο store και δεν θα ξέρει καν ότι υπάρχει επιλογή, όμως θα υπάρχει. Με κλειστή την επιλογή οι εφαρμογές του iOS θα παραμείνουν ίδιες, οι έλεγχοι της Apple θα παραμείνουν ίδιοι άρα και η όποια ποιότητα των iOS εφαρμογών, οι τρόποι πληρωμής, όλο το experience θα παραμείνει το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πειράξει κάποιον που του αρέσει το παρόν μοντέλο, γι' αυτόν ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα. Σαν καταναλωτής όχι μόνο δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ελέγχους της apple αλλά χαίρομαι κιόλας που δεν υπάρχει το μπάτε σκύλοι αλέστε του android. Μια χαρά είναι το "experience" που λαμβάνει ο καταναλωτής και ας βγάζει η epic μερικά εκατομμύρια λιγότερα. 7 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Δεν υπάρχουν αναλογίες για άσχετα θέματα. Όπως για τον browser στα Windows η Microsoft σερνότανε για χρόνια στα δικαστήρια, έτσι για πολύ βαρύτερο, όχι μόνο δηλαδή προώθηση από ισχυρή θέση στην πλατφόρμα της αλλά για ολική απαγόρευση οποιασδήποτε επιλογής εκτός έγκρισης πιθανώς θα σέρνεται η Apple. Θα χάσει; Κανείς δεν ξέρει, σαν καταναλωτές μας συμφέρει να χάσει, εκτός αν θέλουμε κλειδαμπαρωμένο λειτουργικό Aν οι χρήστες iphone/ipad ενδιαφερόντουσαν για κάτι πιο "ανοιχτό" κάτι μου λεει πως θα επέλεγαν android. Δόξα τον θεό υπάρχουν άπειρες επιλογές και από εκεί για κάθε γούστο και budget. By the way το spotify κατηγορεί την apple για μονοπωλιακές τακτικές λόγο του Apple One, στην epic απλά δεν ψήνονται να πληρώνουν τα συμφωνηθέντα. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από giorgos4ever 3
aypnia Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Δύσκολο το κόβω να μπορεί το Fortnite να γίνει PWA και η Apple να επιτρέψει πληρωμή απευθείας με PayPal πχ. Καλή νέα δικαιολογία πάντως για να μην ανοίξει το iOS Τα ίδια καραγκιοζιλίκια έκανε και πέρυσι η Epic με το Google Play. Η μήπως δεν υπήρχαν στο Android άλλα stores για να το βάλει; Αλλά μου ήθελε Play store τζάμπα. Το τζάμπα τη καίει τη κύρια στα μεγάλα stores. Αφού το είχε βάλει στο Android και σε άλλα stores τι ζόρι τραβούσε; https://www.androidauthority.com/epic-fortnite-google-play-1064156/ Και στη τελική αν μου θέλει τζάμπα να βρει τρόπο αυτή το app της να παίζει και μέσω browser. Τόσα παιχνίδια παίζουν και μέσω browser. Αλλά αυτή στο τέλος θα ζητήσει να της γράφουν και τα apps η Apple και η Google. Αν δεν το κάνουν είναι μονοπώλιο. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από aypnia 2 1
riskus Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 35 λεπτά πριν, gk1508 είπε Εν τω μεταξύ η Microsoft συνολικά πρέπει να έχει κάνει τα περισσότερα επειχηρ/Ρίκα λάθη σε όλη την ιστορία. Ισως ναι, ίσως κι οχι. Η MS δεν εφθασε ποτε στο παρά πέντε της χρεοκοπίας οπως άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Και τελικά φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη της, αν κρίνουμε βάσει κερδοφορίας ανα τρίμηνο, κύκλους εργασιών και χρηματιστηριακή αξία.
johnnieinlab Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, ektorme είπε Η epic (...) έχει (...) εναλλακτικό τρόπο πληρωμών μέσω του iOS (χωρίς τη χρήση του app store εφόσον δεν αποδέχεται τους όρους του). Παρότι είμαι υπέρ της ύπαρξης εναλλακτικών stores ή της δυνατότητας για εγκατάσταση εφαρμογών εκτός store, η Epic προσπαθεί να κερδίσει τα πάντα. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να μπει ο καθένας στο site της και να αγοράσει οτιδήποτε επιθυμεί, αυτή θέλει την ευκολία (και την αύξηση κερδών) του integration της εφαρμογής της με το Apple store, τη δυνατότητα του 1-click μέσα από το κινητό ή το tablet. Παρόλο που το 30% είναι μεγάλο νταβατζιλίκι, αυτό ισχύει πιο πολύ για developers που δεν έχουν εναλλακτική. Η περίπτωση της Epic είναι πολύ διαφορετική και αν κερδίσει τη διαμάχη με την Apple (που δεν το πιστεύω) θα είναι ένα προηγούμενο που θα αλλάξει την αγορά: Ποιος θα εμποδίσει όλες τις εφαρμογές να διατίθενται δωρεάν και μετά να ζητούν microtransactions εσωτερικά, από τα οποία η Apple δεν θα μπορεί να καρπωθεί τίποτα; Αλλάζει όλο το μοντέλο! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα