Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Δεν αποκλείω τίποτα, όμως δεν το βλέπω βιώσιμο. Πρέπει να υπάρχει εκπαιδευμένο κοινό για να πληρώσει την συνδρομή του OS και το κοινό της MS μόνο εκπαιδευμένο δεν είναι στην πληρωμή για τα Windows :)

Συνολικά την συμφέρει να συντηρεί φθηνές ή (σχεδόν) δωρεάν πλατφόρμες με τεράστιο κοινό, προκειμένου να πουλάει τις άκρως κερδοφόρες συνδρομές της και το κάνει με εντυπωσιακή επιτυχία μέχρι στιγμής.

Μου θυμίζει το μοντέλο με τους εκτυπωτές και τα μελάνια :Ρ αλάνθαστο

• Like 1
  • Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην κεντρική σελίδα της συμμαχίας αναφέρει ξεκάθαρα ο στόχος είναι η Apple. Δεν ξέρω πως προέκυψε και η Google στη συγκεκριμένη είδηση. Μου ξεφεύγει κάτι;

• Like 1
Δημοσ.

Νομικά έχουν μεγαλύτερες ελπίδες εναντίον της Apple και αυτό διότι στο Android υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως το store της Epic. Αντίθετα η Apple τους κλείνει εντελώς την πρόσβαση στους κατόχους ios συσκευών .

θεωρω ότι στην Ευρώπη θα βρουνε το δίκιο τους . Στην Αμερική δε ξέρω .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της apple και της κάθε apple αποδέχονται και τους όρους της. Δεν είδαν φως και μπήκαν, ούτε τους αναγκάζει κάποιος να βρίσκονται εκεί. Μονό σε έμενα φαίνεται παράλογη όλη αυτή η βαβούρα?

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλο OS για κινητά εκτός ΗΠΑ (εξαίρεση το Harmony που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα) το μήλο και ο γούγλης κάνουν "κουμάντο".. Δυστυχώς! 

Όχι ότι και οι άλλοι είναι τίποτα καλοί αλλά τα μονοπώλια έτσι είναι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά οι ελπίδες να πετύχουν κάτι είναι λιγοστές. Δεν είναι μόνο η Apple. Αν βγεί απόφαση θα πρέπει να εφαρμόζει σε όλη την βιομηχανία, περιλαμβανομένου τα δικαιώματα στις πλατφόρμες των Playstation, xbox, nintendo, σε όλα τα set up box και IoT συσκευές. Μιλάμε για το δικαίωμα του κατασκευαστή να αποφασίζει πως θα δουλεύει η συσκευή του και τι εμπειρία και ποιότητα θέλει να παρέχει στον χρήστη.

Οι δικαστές πολύ σπάνια παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν ολόκληρες βιομηχανίες, ειδικά αν νομικά το δίκαιο το έχει 100% η Apple και οι υπόλοιποι απλά λένε πως δεν το θεωρούν ηθικό και ότι παραβιάζει αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Επίσης στην Αμερική κάποιος παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους μόνο όταν φαίνεται ότι ζημιώνεται η κοινωνία και ο καταναλωτής από τις πράξεις των εταιρειών. Με 80% των εφαρμογών του appstore δωρεάν, δεν έχουν πάτημα ούτε σε αυτό.

Επεξ/σία από merphi
spelling
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mants118 είπε

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλο OS για κινητά εκτός ΗΠΑ (εξαίρεση το Harmony που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα) το μήλο και ο γούγλης κάνουν "κουμάντο".. Δυστυχώς! 

Όχι ότι και οι άλλοι είναι τίποτα καλοί αλλά τα μονοπώλια έτσι είναι. 

Ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν άλλα λειτουργικά;

Καταρχάς το Android είναι open source κι ο καθένας μπορεί να φτιάξει δικό του λειτουργικό πάνω σε αυτό, αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν κι άλλα.

Και τα ανοικτού κώδικα λειτουργικά δεν ανήκουν σε καμία χώρα, ούτε στις ΗΠΑ ούτε σε καμία άλλη χώρα.

Στις σελίδες τους μπορείς να βρεις συσκευές που το έχουν ακόμη και οδηγίες για το πως να τα κάνεις εγκατάσταση.

PureOS (Librem 5)

https://pureos.net/

Plasma Mobile

https://www.plasma-mobile.org/

PostmarketOS

https://postmarketos.org/

LuneOS

https://www.webos-ports.org/wiki/Main_Page

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.

Στα win 10 s ήταν τόσο αποτυχία και έγινε τόσος χαμός που η ίδια η ms επέτρεψε με 2 κλικ να το κάνεις pro/home. Δεν ξέρουμε βέβαια αύριο πως θα το δει και θα το κάνει αλλά εκεί στο desktop OS υπάρχει άλλη κουλτούρα ακόμα.

Στην ΕΕ δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται μονοπωλιακές τακτικές και αμέσως να τρώει πρόστιμα η κάθε google (και apple περισσότερο). Και νομίζω θα φάνε και άλλα με αυτά που κάνουν κάθε τόσο.

Η google στο android 11 έκανε την (νέα) ζαβολιά της διαβάζω να είναι ακόμα πιο δύσκολο και σχετικά πιο περιπλοκο να τρέξεις apk που κατέβασες μόνος σου. Προς το παρόν δεν το απαγορεύει να το κάνεις αλλά θα το κάνει στο μέλλον αν δει ότι την παίρνει. Επαθε δλδ ios το android.. Ρε ουστ!!

Ελπίζω να φάνε τα μούτρα τους που έχουν το θράσος να ζητάνε 30% κατ' αποκοπή με το έτσι θέλω. Συνέταιροι σε κάθε επιχείρηση επειδή έχουν ένα app store. Πραγματικά πρέπει να γίνει χαμός να τελειώσει αυτό το ζήτημα. Εστω να μάθει ο κάθε τύπος να πάει στο site να βαζει apk να τελειώνει το παραμύθι ή να ξεπροβάλουν άλλα stores και να υποστηριχθούν από όλους τους μεγάλους γιατί μόνο με ανταγωνισμό θα διατηρηθούν δίκαια ποσοστά και συμπεριφορές. 

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, keysmith είπε

Ελπίζω να φάνε τα μούτρα τους που έχουν το θράσος να ζητάνε 30% κατ' αποκοπή με το έτσι θέλω. Συνέταιροι σε κάθε επιχείρηση επειδή έχουν ένα app store. Πραγματικά πρέπει να γίνει χαμός να τελειώσει αυτό το ζήτημα. Εστω να μάθει ο κάθε τύπος να πάει στο site να βαζει apk να τελειώνει το παραμύθι ή να ξεπροβάλουν άλλα stores και να υποστηριχθούν από όλους τους μεγάλους γιατί μόνο με ανταγωνισμό θα διατηρηθούν δίκαια ποσοστά και συμπεριφορές. 

Μου αρέσει που για να στηρίξεις την άποψη σου ξεχνάς ότι τα stores δεν φτιάχνονται ούτε σε μια μέρα, ούτε με λίγα λεφτά, είναι συνδεδεμένα με το λειτουργικό και την ασφάλεια του και το σημαντικότερο δεν μπορεί να φτιάξει ο κάθε ένας...

Ανταγωνισμός δεν είναι το μπάχαλο σε μια πλατφόρμα και αυτό αποδεικνύεται εδώ και δεκαετίες με τα windows και το android...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μου αρέσει που για να στηρίξεις την άποψη σου ξεχνάς ότι τα stores δεν φτιάχνονται ούτε σε μια μέρα, ούτε με λίγα λεφτά, είναι συνδεδεμένα με το λειτουργικό και την ασφάλεια του και το σημαντικότερο δεν μπορεί να φτιάξει ο κάθε ένας...

Ανταγωνισμός δεν είναι το μπάχαλο σε μια πλατφόρμα και αυτό αποδεικνύεται εδώ και δεκαετίες με τα windows και το android...

30% flat rate στο μικρό και τον μεγάλο όλοι το ίδιο; δεν μου ακούγεται σωστό και αυτό χτυπάει σε αυτούς που δίνουν αξία σε αυτά τα stores (είναι αμφίδρομη σχέση, τα λειτουργικά χωρίς λογισμικό δεν είναι τίποτα, το θυμάται η ms με το Windows mobile). Έχουν καταρρεύσει αυτοκρατορίες λόγω υπερβολικής φορολόγησης, θα συμβεί και σε ψηφιακές αυτοκρατορίες αν δεν τους δίδαξε τίποτα η ιστορία ;) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, keysmith είπε

30% flat rate στο μικρό και τον μεγάλο όλοι το ίδιο; δεν μου ακούγεται σωστό και αυτό χτυπάει σε αυτούς που δίνουν αξία σε αυτά τα stores (είναι αμφίδρομη σχέση, τα λειτουργικά χωρίς λογισμικό δεν είναι τίποτα, το θυμάται η ms με το Windows mobile). Έχουν καταρρεύσει αυτοκρατορίες λόγω υπερβολικής φορολόγησης, θα συμβεί και σε ψηφιακές αυτοκρατορίες αν δεν τους δίδαξε τίποτα η ιστορία ;) 

Ίσα ίσα που το flat rate είναι το πιο δίκαιο, φαντάζομαι καταλαβαίνεις την αδικία που θα δημιουργηθεί αν ζητήσεις περισσότερα από αυτόν που βγάζει πολλά όπως πχ τώρα στην epic που ζητάει έκπτωση γιατί είναι καλή πελάτισσα...

Όσο για την κατάρρευση που αναφέρεις ιστορικά καμία αυτοκρατορία δεν έπεσε από τους τους φόρους, από δυνατότερες αυτοκρατορίες έπεσαν...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, aypnia είπε

Ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν άλλα λειτουργικά;

Καταρχάς το Android είναι open source κι ο καθένας μπορεί να φτιάξει δικό του λειτουργικό πάνω σε αυτό, αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν κι άλλα.

Και τα ανοικτού κώδικα λειτουργικά δεν ανήκουν σε καμία χώρα, ούτε στις ΗΠΑ ούτε σε καμία άλλη χώρα.

Στις σελίδες τους μπορείς να βρεις συσκευές που το έχουν ακόμη και οδηγίες για το πως να τα κάνεις εγκατάσταση.

PureOS (Librem 5)

https://pureos.net/

Plasma Mobile

https://www.plasma-mobile.org/

PostmarketOS

https://postmarketos.org/

LuneOS

https://www.webos-ports.org/wiki/Main_Page

Σωστός, όμως αυτά είναι για να πειραματιστείς και όχι να αγοράσεις ένα κινητό από κατάστημα ή μέσω ίντερνετ και να έχει μέσα άλλο OS πέρα από του μήλου ή του γούγλη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, giorgos4ever είπε

Από την στιγμή που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της apple και της κάθε apple αποδέχονται και τους όρους της. Δεν είδαν φως και μπήκαν, ούτε τους αναγκάζει κάποιος να βρίσκονται εκεί. Μονό σε έμενα φαίνεται παράλογη όλη αυτή η βαβούρα?

Το επιχείρημα και η μάχη γίνεται για το αν οι όροι είναι παράνομοι βάσει αντι-μονοπολίου και χρησιμοποιούνται αθέμιτα υπέρ της Apple (Spotify/Apple Music)

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Μπάχαλο το θεωρεί όποιος θέλει walled garden, άσχετα που υπάρχουν άπειρα σκουπίδια και στο iOS παρόμοια με αυτά του Play και εκεί τα χρεώνουν κιόλας χαχα

Το ελεεινό είναι ότι είσαι υποχρεωμένος σε αυτό το μοντέλο, δεν υπάρχει εναλλακτική όπως το Android

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...