Προς το περιεχόμενο

PCI express 3.0 x16 and PCI express 3.0 x16(x4 mode)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Έχω μια gtx 1070ti την οποία λειτουργώ σε μια Asus Prime Z390-P. Καθώς η πάνω PCI δεν λειτουργεί την έχω τοποθετήσει στην κάτω PCI Express 3.0 χ16 η οποία λειτουργεί όμως σε χ4 mode. Μπορεί να ευθύνεται αυτό για fps drops σε παιχνίδια και micro shuttering? Αξίζει επίσης να δώσω την μητρική για αντικατάσταση ή οι διαφορές θα είναι αμελητέες?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από pointyflyer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι το x4 είναι λιγο

η δευτερη μακριά pci-e ειναι στην πραγματικότητά x8 τα  4 τα παίρνει ο m2 μπορείς να πειραματιστής χωρις m2 με 2.5 sata ssd και να την πας σε x8 (αν σου δώσει πισω τα 4) εκεί δεν είναι τοσο τραγικά τα πραγματα

Επεξ/σία από Aris_
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Κάτι τέτοιοι αντάπτορες τι κάνουν;

το λέει επάνω pci-e x1 το pci-e x16 αλλα μονο στο μηκος οι ταχύτητες παλι x1 θα ειναι IMG_20200922_222549.jpg.f104bf814ed44a03ea1beb3b2a9f612b.jpg

Δημοσ.
Στις 26/9/2020 στις 12:23 ΠΜ, pointyflyer είπε

Καλησπέρα. Έχω μια gtx 1070ti την οποία λειτουργώ σε μια Asus Prime Z390-P. Καθώς η πάνω PCI δεν λειτουργεί την έχω τοποθετήσει στην κάτω PCI Express 3.0 χ16 η οποία λειτουργεί όμως σε χ4 mode. Μπορεί να ευθύνεται αυτό για fps drops σε παιχνίδια και micro shuttering? Αξίζει επίσης να δώσω την μητρική για αντικατάσταση ή οι διαφορές θα είναι αμελητέες?

Ευχαριστώ

Καλημέρα, προφανώς και την επιστρέφεις αφού έχει εγγύηση.

Δημοσ.

οχι δεν αλλάζει δυστυχώς

Στις 26/9/2020 στις 5:29 ΜΜ, Aris_ είπε

ναι το x4 είναι λιγο

η δευτερη μακριά pci-e ειναι στην πραγματικότητά x8 τα  4 τα παίρνει ο m2 μπορείς να πειραματιστής χωρις m2 με 2.5 sata ssd και να την πας σε x8 (αν σου δώσει πισω τα 4) εκεί δεν είναι τοσο τραγικά τα πραγματα

χρησιμοποιώ 2,5 ssd αλλά και πάλι η κάρτα εμφανίζεται σε χ4

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pointyflyer είπε

οχι δεν αλλάζει δυστυχώς

χρησιμοποιώ 2,5 ssd αλλά και πάλι η κάρτα εμφανίζεται σε χ4

δες αν εχει στο bios καμια ρύθμιση αλλιώς ....shrug_001.gif.73537ab931fb63462793aacd828328c5.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...