dinatria Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Αγαπητοί, Νοίκιασα ένα διαμέρισμα στις 17 Μαΐου 2020. Έβγαλα ΠΕΑ στις 22 /9/20. Αν κάνω τροποποιητική δήλωση θα έχω πρόστιμο; Μόνο αυτό το στοιχείο θα προσθέσω. Ευχαριστώ 1
GREGORYMO Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, dinatria είπε Αγαπητοί, Νοίκιασα ένα διαμέρισμα στις 17 Μαΐου 2020. Έβγαλα ΠΕΑ στις 22 /9/20. Αν κάνω τροποποιητική δήλωση θα έχω πρόστιμο; Μόνο αυτό το στοιχείο θα προσθέσω. Ευχαριστώ Ο κίνδυνος υπάρχει, έτσι και αλλιώς. Αλλά, αφού το έβγαλες, δήλωσε το. Η παράβαση υπάρχει. Έχεις όμως μια καλή δικαιολογία λόγω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ για την καθυστέρηση. 2
SilentVoice Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ ήξερα για το πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου , που πρέπει να το στείλεις στην Δεδηε μέσα σε 6 μήνες για να μην σου κόψουν το ρεύμα. Το ΠΕΑ είναι διαφορετικό και πρέπει να κατατεθεί αλλού για άλλο σκοπό; Φαίνεται κάπου αν υπάρχει Ή αν χρειάζεται; Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από SilentVoice
GREGORYMO Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, SilentVoice είπε Εγώ ήξερα για το πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου , που πρέπει να το στείλεις στην Δεδηε μέσα σε 6 μήνες για να μην σου κόψουν το ρεύμα. Το ΠΕΑ είναι διαφορετικό και πρέπει να κατατεθεί αλλού για άλλο σκοπό; Φαίνεται κάπου αν υπάρχει Ή αν χρειάζεται; Η ανοχή του 6μηνου αφορά ΑΛΛΑΓΗ ονόματος στο λογαριασμό. Το ΠΕΑ δηλώνεται στο μισθωτηριο και είναι υποχρεωτικο για όλες τις νέες μισθώσεις από το 2015 και μετά. 1
SilentVoice Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Η ανοχή του 6μηνου αφορά ΑΛΛΑΓΗ ονόματος στο λογαριασμό. Το ΠΕΑ δηλώνεται στο μισθωτηριο και είναι υποχρεωτικο για όλες τις νέες μισθώσεις από το 2015 και μετά. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Μισθωτήριο έχει γίνει πρόσφατα και στην δικιά μου περίπτωση αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει δηλωθεί το ΠΕΑ. Φαίνεται κάπου στο μισθωτήριο αυτό; Πως το επιβεβαιώνεις ότι υπάρχει εκκρεμότητα;
hp8 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Μισθωτήριο έχει γίνει πρόσφατα και στην δικιά μου περίπτωση αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει δηλωθεί το ΠΕΑ. αν είσαι μισθωτής τι πρόβλημα να έχεις ? Μίσθωσες ενα ακίνητο γιατί αυτό σου άρεσε - βόλευε Το θέμα το έχει ο ιδιοκτήτης
SilentVoice Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, hp8 είπε αν είσαι μισθωτής τι πρόβλημα να έχεις ? Μίσθωσες ενα ακίνητο γιατί αυτό σου άρεσε - βόλευε Το θέμα το έχει ο ιδιοκτήτης Επειδή ο ιδιοκτήτης είναι κοντινό πρόσωπο, θα ήθελα να μάθω για να μην βρεθεί εκτός απροόπτου. Σε ευχαριστώ πολύ .
GREGORYMO Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Επειδή ο ιδιοκτήτης είναι κοντινό πρόσωπο, θα ήθελα να μάθω για να μην βρεθεί εκτός απροόπτου. Σε ευχαριστώ πολύ . Το ΠΕΑ φαίνεται στο ηλεκτρονικό μισθωτηριο.
JohnJohn3484 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Απ' όσο ξέρω οι αρχικές δηλώσεις μισθώσεων έχουν πάρει παράταση μέχρι τέλους του έτους. Μπορείς ακόμα και να κάνεις μισθωτήριο με ημερομηνία 2014. Οπότε ίσως ισχύει και για την τροποποίηση. 1
GREGORYMO Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 55 λεπτά πριν, JohnJohn3484 είπε Απ' όσο ξέρω οι αρχικές δηλώσεις μισθώσεων έχουν πάρει παράταση μέχρι τέλους του έτους. Μπορείς ακόμα και να κάνεις μισθωτήριο με ημερομηνία 2014. Οπότε ίσως ισχύει και για την τροποποίηση. Αλλο αυτό και ΑΛΛΟ το πρόβλημα που δεν είχε ΠΕΑ, όταν έγινε η μίσθωση.
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, SilentVoice είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Μισθωτήριο έχει γίνει πρόσφατα και στην δικιά μου περίπτωση αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει δηλωθεί το ΠΕΑ. Φαίνεται κάπου στο μισθωτήριο αυτό; Πως το επιβεβαιώνεις ότι υπάρχει εκκρεμότητα; Στην απόδειξη υποβολής μίσθωσης φαίνεται, τέρμα κάτω, αν δεν έχει οριστεί ενεργειακό πιστοποιητικό θα φαίνεται κάπως έτσι: 1
SilentVoice Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Στην απόδειξη υποβολής μίσθωσης φαίνεται, τέρμα κάτω, αν δεν έχει οριστεί ενεργειακό πιστοποιητικό θα φαίνεται κάπως έτσι: Τέλεια!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Φαίνεται Α.Μ. Πιστοποιητικού, οπότε φαντάζομαι είναι οκ 👌
GREGORYMO Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Έχουν βάλει σε κανέναν πρόστιμο λόγω ενεργειακού πιστοποιητικού και πόσο ?
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Έχουν βάλει σε κανέναν πρόστιμο λόγω ενεργειακού πιστοποιητικού και πόσο ? Το πρόστιμο για την μη έκδοση ΠΕΑ είναι 264 ευρώ και καθορίζεται απο N. 4122/2013 παρ. 1 αρ. 20 και Ν. 4409/2016 παρ. 4 αρ. 49.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το πρόστιμο για την μη έκδοση ΠΕΑ είναι 264 ευρώ και καθορίζεται απο N. 4122/2013 παρ. 1 αρ. 20 και Ν. 4409/2016 παρ. 4 αρ. 49. Σίγουρα είναι 264€ ? Γιατί νομίζω ότι υπάρχει ασάφεια για το πόσο του προστίμου. Αλλά, εγώ άλλο ρωτάω: αν εχει έρθει πρόστιμο σε κάποιον. ΥΓ. Στην εκπροθεσμη δήλωση μισθωτηριου το πρόστιμο των 102,4€ έρχεται μετά από 5 χρόνια !!!! Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2020 από GREGORYMO Συμπληρώμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα