Προς το περιεχόμενο

iMac 2017 4K i5 21,5 upgrade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Αν από τα 2 Macbook Pro που έχεις το παλιό είναι του 2015 τότε μάλλον δεν έχεις κανένα με sata ssd.

Επίσης δεν έχω διαβάσει ποτέ πουθενά για 15GB Apple SSD. Θα υποθέσω πως έχεις αυτό οπότε μάλλον 32GB είναι ο Apple SSD.

Θα το τσεκάρω όταν γυρίσω και θα σου πω.

Όσο για τον δίσκο δεν είναι απίθανο να είναι 32 αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι 24 ..... anyway σε κάθε περίπτωση είναι μικρός για την δουλεια που κουβεντιαζουμε ...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kospas12345 είπε

Ο pcie που διαθέτει ο 1Τ fusion είναι 15g όποτε καίμε το σενάριο να περαστούν λειτουργικό εκεί. 
Έχω πάντως 2 MacBook Pro ένα με sata ssd και ένα με pci e sata (από όσο γνωρίζω τουλάχιστον) και δεν βλέπω αισθητή διαφορά. Γραφιστικά προγράμματα δουλεύω με αρκετό multitask προγραμμάτων. Τα λαπτοπ δεν με προβληματίζουν καθόλου. Ειδικά το παλιό είναι του 2015 και δουλεύει τέλεια. 
Θα τσεκάρω τον δίσκο που λες πάντως. 

ισως θα μπορούσα να δω το σενάριο με τον aura pro 240 και ένα 250αρι ssd που έχω ήδη στην θέση του hdd χωρίς να τους κάνω fusion .... 

Νομίζω ότι είναι 32gb o ssd για το fusion και όχι 15 gb. Το fusion μπορεί να γίνει και σε εξωτερικούς σκληρούς αυξάνοντας την ταχύτητα τους. Δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο , αλλά επαναλαμβάνω από το να βγάλεις τελείως τον pcie ssd και να τον αφήσεις κενό καλύτερα είναι να τον αφήσεις όπως είναι και μπορεί αργότερα να τον χρησιμοποιήσεις ως fusion όχι μόνο για τον δίσκο εκινησης αλλα για κάποια χρήση fusion με κάποιο αργό εξωτερικό .

Αντίστοιχα προγράμματα επιτάχυνσης δεδομένων σε windows ή Linux πληρώνονται.

Η χρήση τους απαιτεί να έχεις καλό backup και καλό hardware,αλλά πάντα αποζημιώνουν με την ταχύτητα που κερδίζεις σε μεγάλο μέγεθος σκληρών. Βέβαια με τη καθιέρωση μόνο χρήσης ssd από εδώ και εμπρός δεν είναι τόσο αναγκαίο, αλλά κάποιοι που δεν τους καλύπτει το μέγεθος του ssd χρησιμοποιούν το fusion και αντίστοιχες τεχνολογίες για να έχω σαφή βελτίωση σ5ην επεξεργασία των δεδομένων τους.

Δημοσ.

Μπορει μια χαρα να ειναι [και] 32 GB, αλλα να εχει οριστει μικροτερη χρηση του (π.χ. 24 GB ή 16).

Καθαρα <εγκυκλοπαιδικα>, κι αν καποιος θελει να μαθει για εφαρμογες σε Windows, τετοια ηταν
για παραδειγμα η ExpressCache, απο το 2011 περιπου (και ναι, οταν ρυθμιζοταν ολοσωστα, επαιζε 
σουπερ! Το μονο προβλημα, οτι οι μικροι SSD, δεν φημιζονταν για τις αντοχες: σε βαθος χρονου...)
https://en.wikipedia.org/wiki/ExpressCache

Δημοσ.

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι ο aura pro x. δουλεύει  χωρίς ανταπτορα στην θύρα pcie και από ότι είδα είναι 6-7 φορες πιο γρήγορος από έναν απλό sata ssd μάλλον θα πάω σε αυτή την λύση και θα αντικαταστήσω τον μικρό pcie με αυτόν. Ο 500g έχει γύρω στα 130€ .... δεν είναι και τόσο απαγορευτική τιμή σε σχέση με τη ταχύτητα. Το μόνο που διάβασα ήταν κάποιος που έλεγε ότι του χάλασε στον ένα χρόνο ...βέβαια επίσης από ότι είδα έχει 5 χρόνια εγγύηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνωμη για την επέμβαση αλλα αν τον ανοίξεις και δεν βαλεις nvme με ανταπτορα της sintech, θα κανεις τραγικό λαθος!

Πετα μεσα εναν Adata sx8200 pro και το μηχανημα γνωρίσει μεγάλες δόξες. 2,6 Gbyte/sec read και 2,3 Gbyte/sec write. 

Πραγματικες μετρήσεις απο μενα σε 21.5 του 2017.

Ποιος owc aura pro X, ουτε τη μιση ταχύτητα του adata δεν πιάνει, εχει τα διπλα λεφτα και χαλάει για πλακα!

Υ.Γ.: Σαφως και δουλευει μόνος του ο δίσκος στην pci-e θύρα. Κι μαλιστα μπορεις να βαλεις  έως και 2tb δισκο!!!!

Επεξ/σία από kgeorge
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kgeorge είπε

Συγνωμη για την επέμβαση αλλα αν τον ανοίξεις και δεν βαλεις nvme με ανταπτορα της sintech, θα κανεις τραγικό λαθος!

Πετα μεσα εναν Adata sx8200 pro και το μηχανημα γνωρίσει μεγάλες δόξες. 2,6 Gbyte/sec read και 2,3 Gbyte/sec write. 

Πραγματικες μετρήσεις απο μενα σε 21.5 του 2017.

Ποιος owc aura pro X, ουτε τη μιση ταχύτητα του adata δεν πιάνει, εχει τα διπλα λεφτα και χαλάει για πλακα!

Μου έχουν ήδη σκάσει 2 adata εξωτερικοί δισκοι, όπως καταλαβαίνεις δεν έχω την καλύτερη εμπειρία από αυτή την εταιρια. Και οι δυο με ελάχιστη χρήση. 
Επίσης διορθώστε με αν κάνω λάθος ο aura υπόσχεται 3.200r και 2400w ..... 

Επίσης αν είναι να βάλω ανταπτορα γιατί να μην πάω στον Samsung 970 evo plus που δίνει 3400r και 3200w ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kospas12345 είπε

Μου έχουν ήδη σκάσει 2 adata εξωτερικοί δισκοι, όπως καταλαβαίνεις δεν έχω την καλύτερη εμπειρία από αυτή την εταιρια. Και οι δυο με ελάχιστη χρήση. 
Επίσης διορθώστε με αν κάνω λάθος ο aura υπόσχεται 3.200r και 2400w ..... 

Επίσης αν είναι να βάλω ανταπτορα γιατί να μην πάω στον Samsung 970 evo plus που δίνει 3400r και 3200w ? 

Με τον 8200pro (που ειναι premium σειρά) δεν εχω θεμα. Τωρα, αφου εχεις αρνητική εμπειρία, δικαιολογείσαι να μην θελεις Adata.

Παντως οι owc χτυπάνε για πλακα...

Αρα βρηκες τη λύση στο προβλημα: Βαζεις τον 970 evo plus και ησυχάζεις.

Προσωπικά εχω στο κύριο μηχανημα μου (hackintosh), τον 970 pro, και πυροβολαει...

Επεξ/σία από kgeorge
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kgeorge είπε

Με τον 8200pro (που ειναι premium σειρά) δεν εχω θεμα. Τωρα, αφου εχεις αρνητική εμπειρία, δικαιολογείσαι να θελεις Adata.

Παντως οι owc χτυπάνε για πλακα...

Αρα βρηκες τη λύση στο προβλημα: Βαζεις τον 970 evo plus και ησυχάζεις.

Προσωπικά εχω στο κύριο μηχανημα μου (hackintosh), τον 970 pro, και πυροβολαει...

Αυτό ήταν εξαρχής το πλάνο για τον evo ... το θέμα είναι ότι έχω διαβάσει διάφορα... πολλοί λένε ότι χρειάζεται κάποιο update στο firmware και διαφορά τέτοια... όποτε θορυβήθηκα και είπαν να αποφύγω τον αντάπτορα, για αυτό έψαχνα μια λύση απευθείας στην pcie. 
Βέβαια αυτό που μου λες για τον aura το έχω διαβάσει και εγώ ότι χαλάνε... και η αλήθεια είναι ότι επειδή το μηχάνημα ανοίγει δύσκολα ... είναι ένα θέμα .... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...