Προς το περιεχόμενο

iMac 2017 4K i5 21,5 upgrade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας. 
Θέλω να αναβαθμίσω το μηχάνημά μου όσο αναφορά την ram και τον δίσκο. Θέλω να του βάλω έναν ssd 500g και 32g ram (όσο πάει δηλαδή) για να μην χρειαστεί να τον ξανά ανοίξω. 
Θα ήθελα να μου προτείνετε τι δίσκο και τι μνήμες να πάρω για να αποφύγω τις ασυμβατότητες. 

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε πως απενεργοποιώ το m2 που έχει από τον fusion δίσκο που φοράει ώστε να μην χρειαστεί να τον αφαιρέσω και ξηλώνω όλο το μηχάνημα. 

Ευχαριστώ 

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kospas12345 είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας. 
Θέλω να αναβαθμίσω το μηχάνημά μου όσο αναφορά την ram και τον δίσκο. Θέλω να του βάλω έναν ssd 500g και 32g ram (όσο πάει δηλαδή) για να μην χρειαστεί να τον ξανά ανοίξω. 
Θα ήθελα να μου προτείνετε τι δίσκο και τι μνήμες να πάρω για να αποφύγω τις ασυμβατότητες. 

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε πως απενεργοποιώ το m2 που έχει από τον fusion δίσκο που φοράει ώστε να μην χρειαστεί να τον αφαιρέσω και ξηλώνω όλο το μηχάνημα. 

Ευχαριστώ 

Άπαξ και βγάλεις τον hdd αυτομάτως το fusion χαλάει και μένει μόνος του ο ssd που έχει. Δεν χρειάζεται να κανείς κάτι άλλο. Δεν σε ενοχλεί αν μείνει και αυτός επάνω . Ίσα ίσα που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για βοηθητικό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, atheatos είπε

Άπαξ και βγάλεις τον hdd αυτομάτως το fusion χαλάει και μένει μόνος του ο ssd που έχει. Δεν χρειάζεται να κανείς κάτι άλλο. Δεν σε ενοχλεί αν μείνει και αυτός επάνω . Ίσα ίσα που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για βοηθητικό.

Δεν έχει νόημα γιατί είναι μόνο 15g νομίζω ... βέβαια τώρα είδα ότι για να βάλω τις ram δεν το γλυτωνω το ξήλωμα .... όποτε θα τον αφαιρέσω ... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kospas12345 είπε

Δεν έχει νόημα γιατί είναι μόνο 15g νομίζω ... βέβαια τώρα είδα ότι για να βάλω τις ram δεν το γλυτωνω το ξήλωμα .... όποτε θα τον αφαιρέσω ... 

Αν στην θέση του βάλεις έναν μεγαλύτερο ναι αξίζει. Αν τον βγάλεις και τον αφήσεις κενό νομίζω ότι θα το μετανιώσεις στο μέλλον. Είναι πιο γρήγορος από έναν sata ssd . Δηλαδή αν ξανακάνεις fusion με αυτόν σε συνδυασμο με έναν sata ssd θα έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες από ότι να μείνεις με τον sata ssd. 

https://www.techdc.com/upgrade-imac-to-fusion-ssd-for-speed

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atheatos είπε

Αν στην θέση του βάλεις έναν μεγαλύτερο ναι αξίζει. Αν τον βγάλεις και τον αφήσεις κενό νομίζω ότι θα το μετανιώσεις στο μέλλον. Είναι πιο γρήγορος από έναν sata ssd . Δηλαδή αν ξανακάνεις fusion με αυτόν σε συνδυασμο με έναν sata ssd θα έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες από ότι να μείνεις με τον sata ssd. 

Το σκέφτηκα αυτό που λες απλά φοβάμαι μήπως έχω τα κολλήματα που έχω τώρα με τον fusion .... επίσης σκέφτηκα να κουμπώσω και ένα.M2 επάνω απλά δεν θέλω να μπλέξω με ανταπτορακι .... όποτε εσυ προτείνεις να τον αφήσω πάνω και να τον κάνω fusion με τον ssd? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, kospas12345 είπε

Το σκέφτηκα αυτό που λες απλά φοβάμαι μήπως έχω τα κολλήματα που έχω τώρα με τον fusion .... επίσης σκέφτηκα να κουμπώσω και ένα.M2 επάνω απλά δεν θέλω να μπλέξω με ανταπτορακι .... όποτε εσυ προτείνεις να τον αφήσω πάνω και να τον κάνω fusion με τον ssd? 

Εγώ αυτό θα έκανα. Τα κολλήματα του fusion προέρχονται από τον μηχανικό sata . Αν στην θέση του μπει ένας ssd το fusion στην χειρότερη θα δουλέψει με την ταχύτητα του sata ssd. Δηλαδή με την ταχύτητα που θα ειχες αν άφηνες μόνο το sata ssd.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, atheatos είπε

Εγώ αυτό θα έκανα. Τα κολλήματα του fusion προέρχονται από τον μηχανικό sata . Αν στην θέση του μπει ένας ssd το fusion στην χειρότερη θα δουλέψει με την ταχύτητα του sata ssd. 

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό ... εξάλλου δεν έχω κάτι να χάσω ... τι δίσκο θα πρότεινες; 

Δημοσ.

Βεβαια μπορεις να υπολογιζεις και οτι ολοι αυτοι οι μικροι δισκοι συνηθως = ειδικα σε ενα
βαθος χρονου και χρησης 'την ακουνε'....και δεν πιστευω οτι η Apple εβαλε μαγικους εντος!
🤪
Δεν υπαρχει λαπτοπακι με intel expresscache: που σε ενα βαθος 4-5ετιας, ο 8-16-24GB ssd του,
να μην εφαγε κολλημα δυστυχως. Υπο αυτη την εννοια οι μικροι (θα) ειναι <<προβληματικοι>>...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή την στιγμή δεν ξέρω κάποιον sata ssd που να μην είναι καλός. Πιστεύω κάποιος επώνυμος όπως Samsung, crucial , a data θα κάνει δουλειά. Άλλωστε η ταχύτητα θα είναι ούτως η άλλως περιορισμένη από την sata σύνδεση. Όποτε διάλεξε έναν που είναι αξιόπιστος και με διάρκεια ζωής.

5 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Βεβαια μπορεις να υπολογιζεις και οτι ολοι αυτοι οι μικροι δισκοι συνηθως = ειδικα σε ενα
βαθος χρονου και χρησης 'την ακουνε'....και δεν πιστευω οτι η Apple εβαλε μαγικους εντος!
🤪
Δεν υπαρχει λαπτοπακι με intel expresscache: που σε ενα βαθος 4-5ετιας, ο 8-16-24GB ssd του,
να μην εφαγε κολλημα δυστυχως. Υπο αυτη την εννοια οι μικροι (θα) ειναι <<προβληματικοι>>...

Και προβληματικός να βγει απλά δεν τον χρησιμοποιεί και μένει με τον sata. Δεν πρόκειται να βραχύ κλώσει το μηχάνημα απλά δεν θα τον αναγνωρίζει όπως γίνεται με όλους τους ssd που τα φτύνουν...

μεχρι να γίνει προβληματικός μπορεί να αξιοποιήσει την ταχύτερη σύνδεση του και να απόλαυση ταχύτητες nvme. Από την στιγμή που δεν θέλει να βάλει έναν άλλον στην θέση του.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atheatos είπε

Αυτή την στιγμή δεν ξέρω κάποιον sata ssd που να μην είναι καλός. Πιστεύω κάποιος επώνυμος όπως Samsung, crucial , a data θα κάνει δουλειά. Άλλωστε η ταχύτητα θα είναι ούτως η άλλως περιορισμένη από την sata σύνδεση. Όποτε διάλεξε έναν που είναι αξιόπιστος και με διάρκεια ζωής.

Και προβληματικός να βγει απλά δεν τον χρησιμοποιεί και μένει με τον sata. Δεν πρόκειται να βραχύ κλώσει το μηχάνημα απλά δεν θα τον αναγνωρίζει όπως γίνεται με όλους τους ssd που τα φτύνουν...

Ναι με την λογική ότι δεν έχω να χάσω κάτι, αυτό σκέφτομαι να κάνω. 
Έχεις  κάποια προτίμηση σχετικά με τις μνήμες; Έχουν ακουστεί καθόλου ασυμβατότητες με τα Mac? 

Δημοσ.

Κοιταξε, εγω σε win λαπτοπια δεν ασχοληθηκα καθολου με αυτους τους μικροδισκους ως προς
αντικατασταση τους με ιδιους οταν χαλουσαν, κατευθειαν αλλος επανω 240-256 GB & μια χαρα!
😁
Μαλιστα σκεφτοσουν: μηπως θα επρεπε να επρεπε...εξαρχης να βαλεις μεγαλυτερο εκει στη θεση
του! (οπου εμπαινε βεβαιως, γιατι σε soldered υλοποιησεις ηταν δεμενα τα χερια του χρηστη εκει).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Κοιταξε, εγω σε win λαπτοπια δεν ασχοληθηκα καθολου με αυτους τους μικροδισκους ως προς
αντικατασταση τους με ιδιους οταν χαλουσαν, κατευθειαν αλλος επανω 240-256 GB & μια χαρα!
😁
Μαλιστα σκεφτοσουν: μηπως θα επρεπε να επρεπε...εξαρχης να βαλεις μεγαλυτερο εκει στη θεση
του! (οπου εμπαινε βεβαιως, γιατι σε soldered υλοποιησεις ηταν δεμενα τα χερια του χρηστη εκει).

Τι θύρα είναι ακριβώς αυτή ρε παιδιά pcie δεν είναι; Έχετε να προτείνετε κάποιο 500αρη που να κουμπώνει απευθείας εκεί (χωρις ανταπτορακι)και βάζω έναν 2ο ssd που κάθεται στην Sata αν είναι ... 

Επεξ/σία από kospas12345
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

😁

Στην συγκεκριμένο περίπτωση μιλάμε για Mac μηχάνημα όποτε έχει την επιλογή με thunderbolt 3 να βάλει ένα πολύ γρήγορο εξωτερικό και να τελειώνει η υπόθεση . Αλλά από την στιγμή που θα τον ανοίξει το καλύτερο που έχει να κάνει με την sata σύνδεση είναι να βάλει ssd. 
ο χρήστης που ξέρει τι έχει στα χέρια του δεν μένει με δεμένα χέρια...

σχετικά με τις μνήμες σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν έκδοση για Mac. Θα σου συνιστούσα Gskil.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, atheatos είπε

Στην συγκεκριμένο περίπτωση μιλάμε για Mac μηχάνημα όποτε έχει την επιλογή με thunderbolt 3 να βάλει ένα πολύ γρήγορο εξωτερικό και να τελειώνει η υπόθεση . Αλλά από την στιγμή που θα τον ανοίξει το καλύτερο που έχει να κάνει με την sata σύνδεση είναι να βάλει ssd. 
ο χρήστης που ξέρει τι έχει στα χέρια του δεν μένει με δεμένα χέρια...

σχετικά με τις μνήμες σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν έκδοση για Mac. Θα σου συνιστούσα Gskil.

Υπαρχει κάποιος pci e δίσκος που να κουμπώνει απευθείας επάνω και να δουλεύει; Γιατί αν είναι έτσι...  είναι προτιμότερο δεν είναι ; από το να πάρω sata δίσκο ... και ας μην πηγαίνει σαν Μ2 .... 

Δημοσ.

Το εχω απλως δει, δεν το εχω πραγματι! -εχω χρονια να αγορασω, καινουργιο mac 😆
Καταλαβαινω 100%, τη 'λογικη λειτουργιας' τους ομως (καθως την εχω συναντησει).
https://www.ifixit.com/Device/iMac_Intel_21.5"_Retina_4K_Display_(2017)
https://www.ifixit.com/Answers/View/407032/Hard+Drive+to+SSD+compatibility

https://www.ifixit.com/Answers/View/538029/Upgrade+with+MBP+SSD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...