AStamelos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα, Ένας φίλος προτίθεται να μου δώσει σε πολύ χαμηλή τιμή αυτή την κάρτα , χωρίς να την έχει χρησιμοποιήσει στιγμή γιατί θα περιμένει την 3080 και δεν θέλει να μπλέξει με υδρόψυξη. Εγώ αυτήν την στιγμή είμαι έτοιμος να χτίσω ένα mid-range μηχανημα απο την αρχή. Και με αυτά που γίνονται με τις διαθεσιμότητες απο nvidia δεν θέλω να περιμένω ως τα μέσα του 2021 για να γίνουν νορμάλ οι τιμές. Το ερώτημα μου είναι αξίζει? Τι κομμάτια πρέπει να αγοράσω για να ταιριάζουν σε αυτήν την κάρτα. Απ' όσο καταλαβαίνω θέλει υδρόψυξη .. αλλά εγώ είμαι κομματάκι άσχετος απο αυτά... Αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει ότιδήποτε θα με βοήθουσε πολύ! Ευχαριστώ!
Sakiz105 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Αρχικά σε τι τιμή στην δίνει? Κατα δεύτερον, του έχεις εμπιστοσύνη ότι δεν την τάραξε στο oc? Έχει εγγύηση? Τρίτον θα χρειαστείς kit υδρόψυξης. Υπολόγισε το φθηνότερο ένα 250αρι εξτρά, αλλά να υπολογίσεις και έξοδα συντήρησης.
ilos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Σε γενικές γραμμές θες ένα τουλάχιστον radiator με τα αντίστοιχα fans (μεγαλούτσικο αν βολέψεις και την cpu σε αυτό) ένα ντεπόζιτο που συνήθως έχει και την αντλία από κάτω και προφανώς τα tubes και τα fittings που θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη για τα μήκη από αυτόν που θα σχεδιάσει την λούπα και τα runs. Για υγρό θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις καθαρό απιονισμένο νερό με κάποιο αντιβακτηριδιακό. Αν πας για hard tubing χρειάζεσαι και μάστορα με φλόγιστρο για τις γωνίες.😁 1
HALF EVIL Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ilos είπε Σε γενικές γραμμές θες ένα τουλάχιστον radiator με τα αντίστοιχα fans (μεγαλούτσικο αν βολέψεις και την cpu σε αυτό) ένα ντεπόζιτο που συνήθως έχει και την αντλία από κάτω και προφανώς τα tubes και τα fittings που θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη για τα μήκη από αυτόν που θα σχεδιάσει την λούπα και τα runs. Για υγρό θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις καθαρό απιονισμένο νερό με κάποιο αντιβακτηριδιακό. Αν πας για hard tubing χρειάζεσαι και μάστορα με φλόγιστρο για τις γωνίες.😁 Τώρα τον φώτισες κι εσύ. Θα κόψει πέρα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από HALF EVIL 1
ilos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, HALF EVIL είπε Τώρα τον φώτισες κι εσύ. Θα κόψει πέρα. Truth hurts. αλλιώς ας έπαιρνε ένα AIO kit.😁
Sakiz105 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, ilos είπε Truth hurts. αλλιώς ας έπαιρνε ένα AIO kit.😁 παιζει να βγαίνουν ακριβότερα λολ
AStamelos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, ilos είπε Σε γενικές γραμμές θες ένα τουλάχιστον radiator με τα αντίστοιχα fans (μεγαλούτσικο αν βολέψεις και την cpu σε αυτό) ένα ντεπόζιτο που συνήθως έχει και την αντλία από κάτω και προφανώς τα tubes και τα fittings που θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη για τα μήκη από αυτόν που θα σχεδιάσει την λούπα και τα runs. Για υγρό θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις καθαρό απιονισμένο νερό με κάποιο αντιβακτηριδιακό. Αν πας για hard tubing χρειάζεσαι και μάστορα με φλόγιστρο για τις γωνίες.😁 Όντως τρόμαξα λίγο!! Ο φίλος μου την δίνει 220 ευρώ σφραγισμένη. Το θέμα είναι ότι αν είναι να δώσω αλλά 250€ για τα υπόλοιπα τότε πάμε στο 500αρικο χοντρικά... Μήπως συμφέρει να μην μπλέξω και να περιμένω 3070? Απλά με την διαθεσιμότητα στον πάτο θα πάρω την κάρτα... Καλό 2021... Μια πιο γενική ερώτηση: απ' ότι καταλαβαίνω η υδροψυξη είναι καλύτερη για τις κάρτες γραφικών.. υποστηρίζουν όμως όλες -οι καινούργιες τουλάχιστον - τέτοια συστήματα. Αξίζει δηλαδή η επένδυση ή είναι πολύ ψαγμενα πράγματα;; Ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις!!
ilos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 220 είναι τρελή τιμή για καινούρια 2080 με waterblock tbh. Όσο αναφορά την 3070 εξαρτάται τι θες γιατί συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα τώρα. Σε γενικές γραμμές θα είναι ΄λίγο πιο γρήγορη από την 2080 αλλά σίγουρα θα έχει πολύ χειρότερα temps οποιαδήποτε πάρεις σε σχέση με custom loop.
Sakiz105 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, AStamelos είπε Όντως τρόμαξα λίγο!! Ο φίλος μου την δίνει 220 ευρώ σφραγισμένη. Το θέμα είναι ότι αν είναι να δώσω αλλά 250€ για τα υπόλοιπα τότε πάμε στο 500αρικο χοντρικά... Μήπως συμφέρει να μην μπλέξω και να περιμένω 3070? Απλά με την διαθεσιμότητα στον πάτο θα πάρω την κάρτα... Καλό 2021... Μια πιο γενική ερώτηση: απ' ότι καταλαβαίνω η υδροψυξη είναι καλύτερη για τις κάρτες γραφικών.. υποστηρίζουν όμως όλες -οι καινούργιες τουλάχιστον - τέτοια συστήματα. Αξίζει δηλαδή η επένδυση ή είναι πολύ ψαγμενα πράγματα;; Ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις!! η υδρόψυξη είναι ένα under construction project που δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Αν θες απλά να γυρνάς από την δουλειά και να παίζεις τα game σου, τότε καλύτερα να περιμένεις 3070- τι θα βγάλει η amd. 220 ευρώ για waterforce 2080 super είναι τρομερή τιμή θα σου έστελνα pm να την έπαιρνα εγώ αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να ασχοληθώ με custom loop
AStamelos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Αν πάρω ένα all in one kit για υδροψυξη, θα κάνει και για μελλοντικά μοντέλα ή όχι; Αυτά τα συστήματα θέλουν πολύ χώρο; Αν έχετε κάνα λινκ που να εξηγεί την υδροψυξη , θα με ενδιέφερε να το δω! Επειδή ο φίλος δεν ασχολείται με το φόρουμ αγγελίες κτλ ,αν δεν την πάρω εγω , πόσα θα τη πουλούσε αυτήν την περίοδο; 1
Sakiz105 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Είναι λίγο τρικι ερώτηση. Πρέπει ο άλλος να έχει custom loop, και να μην έχει ήδη καλύτερη κάρτα και να μην πάει στις καινούργιες που βγαίνουν η βγήκαν. Η πιο φθηνή λύση είναι μία kraken + aio, αλλά εκεί εκτός από επιδόσεις χάνεις σε εμφάνιση και χάνεις και την εγγύηση και βγαίνει κοντά στα 150 Μετά σε έτοιμο custom kit κοιτάς σε κάτι σαν Thermaltake Pacific η corsair hydro x Αν βάλεις όλα αυτά, με την προϋπόθεση η 3070 σε 20 μέρες να έχει 550 ευρώ, δύσκολα θα φύγει για πάνω από 350 . Εκτός, ξαναλέω, αν υπάρχει χρήστης με τα προαπαιτουμενα και έχει μείνει σε παλιά κάρτα και δεν έχει πάνω από 450για μπατζετ τότε θα φύγει και εκεί https://youtu.be/pU2KvawDP10 Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από Sakiz105
Witcher1st Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Πως γίνεται να την δίνει τόσο φθηνά και σφραγισμένη; Με αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις ούτε 1660 Super.
malakudi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Η κάρτα αυτή σε 2-3 μήνες δε θα πιάνει πάνω από 450 ευρώ για κάποιον που ενδιαφέρεται για κάρτα με waterblock. 350 ευρώ για απόδοση 2080 super και άλλα 100 για το ενσωματωμένο waterblock. Το θέμα είναι πως το υποψήφιο αγοραστικό κοινό που θέλει κάρτα με waterblock είναι μικρό. Αν δεν έχεις ήδη custom loop, η τιμή ανεβαίνει πολύ παραπάνω. Οπότε αν θες να φύγει θα πρέπει να την δώσεις αρκετά παρακάτω. Το πιο εύκολο θα ήταν να βρεις κάποιον που έχει 2080 Super και θέλει waterblock και να κάνετε ανταλλαγή. Έτσι εσύ θα πάρεις κάρτα με air cooler και δε θα χρειαστείς άλλα έξοδα κι αυτός που θέλει waterblock θα γλυτώσει το έξοδο από αυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα 220 είναι τρομερά χαμηλή τιμή, εγώ θα την ξεκινούσα στα 450 και θα κατέβαινα.
Sakiz105 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Η κάρτα αυτή σε 2-3 μήνες δε θα πιάνει πάνω από 450 ευρώ για κάποιον που ενδιαφέρεται για κάρτα με waterblock. 350 ευρώ για απόδοση 2080 super και άλλα 100 για το ενσωματωμένο waterblock. Το θέμα είναι πως το υποψήφιο αγοραστικό κοινό που θέλει κάρτα με waterblock είναι μικρό. Αν δεν έχεις ήδη custom loop, η τιμή ανεβαίνει πολύ παραπάνω. Οπότε αν θες να φύγει θα πρέπει να την δώσεις αρκετά παρακάτω. Το πιο εύκολο θα ήταν να βρεις κάποιον που έχει 2080 Super και θέλει waterblock και να κάνετε ανταλλαγή. Έτσι εσύ θα πάρεις κάρτα με air cooler και δε θα χρειαστείς άλλα έξοδα κι αυτός που θέλει waterblock θα γλυτώσει το έξοδο από αυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα 220 είναι τρομερά χαμηλή τιμή, εγώ θα την ξεκινούσα στα 450 και θα κατέβαινα. μπορεί να ειναι και φιλική τιμή ή μπορεί να είναι σαν ένα φίλο μου που δεν έχει ιδέα πόσο κάνει κάτι επειδή δεν ξέρει που τα έχει Αλλά ναι, και αυτό είναι μια λύση που είπες, να την ανταλλάξει με κάποιον που έχει loop και δεν έχει waterblock. Αλλά αυτό είναι ακόμη πιο εξαιρετική περίπτωση Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από Sakiz105
malakudi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να την μετατρέψεις σε ένα είδους AiO αγοράζοντας ένα Eisbaer Extreme liquid cooler core https://www.alphacool.com/shop/radiators/active-radiators/23345/alphacool-eisbaer-extreme-liquid-cooler-core-280-black-edition?c=20541 2 quick disconnect fitting, λίγη σωλήνα και 4 compression fittings. Θα σου βγει γύρω στα 250 ευρώ όλο μαζί edit: Ακόμα πιο φθηνό αν βρεις ένα MLC Phoenix 240ρη από EKWB (αυτή τη στιγμή είναι out of stock αλλά ίσως εμφανιστούν κάποια κομμάτια ακόμα) και αγοράσεις επιπλέον 1 QDC fitting (επίσης out of stock αυτή τη στιγμή), λίγη σωλήνα και 2 compression fittings. Μπορεί να σου βγει και 160 ευρώ. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από malakudi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα