Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, thodoris69 είπε

Ναι έχω μισθωτηριο και για τα 8 χρόνια που εμένα μέσα αλλά στη εφορία δήλωνα ποιο λίγα από αυτά που τις έδινα στο χέρι επειδή με είχε παρακαλέσει και εγώ δεν είχα καποιιο θέμα να μην το κάνω!!

Στην εφορία έπρεπε να δηλώνεις ότι έχει γραφτεί στο μισθωτήριο (και κανονικά ότι πληρώνεις), και φυσικά τα αντίστοιχα ποσά να πηγαίνουν τραπεζικά.

Τώρα μπορεί να σου ζητάει όσα θέλει!

Το θέμα είναι αν μπορεί να τα πάρει...

• Thanks 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Η ιδιοκτήτρια λέει ότι θα σου κάνει αγωγή επειδή δεν πληρωσες ενοικια, η ίδια με μεγάλη πιθανοτητα είτε δεν δήλωσε τίποτα είτε δήλωσε όσα δήλωσες και εσύ για να μην τις κάνουν έλεγχο. 

Εσύ αποδείξεις ότι πληρωσες δεν έχεις πέραν των ποσών που δήλωσες στην εφορεία. 

Σε αυτό το ενδεχόμενο και για τις δύο περιπτώσεις. 

1. Εσύ θα κληθείς να πληρώσεις ότι αναγράφεται στο μισθωτήριο συν τροποποιητικες δηλώσεις Ε1 για τα θεωρητικά πόσα που δεν πληρωσες και θα επιδικαστουν συν τυχόν πρόστιμα εκπροθεσμων τροποποιητικων. Η μεν ιδιοκτήτρια θα εισπράξει από εσένα αυτό που θα επιδικαστει με βάση το μισθωτήριο και θα κάνει τροποποιητικες Ε1 με επιπλέον φορο αναδρομικά συν προσαυξήσεις. Αν δεν δήλωνε τίποτα ακόμα χειρότερο για αυτήν. 

Οι απαιτήσεις λόγω φθορων τώρα είναι περίπλοκο ζήτημα, εξαρτάται από το πόσο ισχυρά είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει αλλά και το είδος των ζημιών και πόσο εύκολα μπορούν να φανούν σε μια φωτογραφία. 

σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις σας τωρα μαλλον θα περιμενω να μου στειλει την αγωγη αν το κανει βεβαια και μετα θα μιλησω με εναν δικηγορο για να δω πως θα ξεμπλεξω απο ολο αυτο

11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αν ηταν ετσι, εγω στην θεση της θα σε ετρεχα για 9600 (ή για τους μηνες που εγινε υποχρεωτικη η καταθεση, αν και νομιζω αφορα νεα συμβολαια) μιας και δεν φαινεται πουθενα οτι της εδωσες κατι απο τα ενοικια.

Δεν μπορει αν αποδειξει πουθενα αν της εδωσες ή οχι λεφτα. 

Απο το σπιτι εχει ηδη φυγει, και αφου δεν σου εκανε αγωγη πιο πριν ή διαδικασιες εξωσης, εισαι οκ.

Επισης απο μερια σου, για τις ζημιες, δεν εχεις φωτογραφιες ή παλιοτερα μηνυματα προς αυτην?

οχι δεν εχω τιποτα κατι φωτογραφιες μου εδειξε που τραβηξε απο τις ζημιες του σπιτιου που οταν μπηκα εγω υπηρχαν και δεν τις ειχε φτιαξει και οχι μηνυματα δεν εχω

Επεξ/σία από thodoris69
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δώσε το χιλιάρικο να γλυτώσεις τα δικαστήρια, είσαι χαμένος απο χέρι.

Και αυτή την φορα παρε απόδειξη ότι δεν χρωστάς τίποτα άλλο

Τρίχες κατσαρές ..... θα πρέπει αυτός που κατηγορεί να το αποδείξει, πράγμα χλωμό !!!!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πουμε λοιπον οτι η ιδιοκτητρια σε παιρνει στο δικαστήριο και λεει αυτα που λεει. Θα πας κι εσυ και θα πεις την "αληθεια" : το ενοικιο καταβαλλοταν κι ηταν 300Ε. Η ιδιοκτήτρια δεν θα μου ενοικιαζε το σπιτι αν δεν της εδινα μαυρα τα 200Ε. Μολις της ειπα να τα δηλωνουμε νομιμα με πεταξε απτο σπίτι και μου ζητησε εκδικητικα 1000Ε. 

Θα θεσω κι ενα αλλο ερωτημα, που θα θέσει κι ο δικαστής (αααν ασχοληθει) : γιατι κυρια μου τοσους μηνες δεν εκανες εξωση στο παλικαρι, δεν έστειλες ενα εξωδικο, κατι για τα ενοικια και το θυμήθηκες τωρα? Οσο για τις ζημιες, πιστευω οτι η κουτοπονηρη σπιτονοικοκυρα ηθελε να νοικιασει το σπιτι ακριβα, 2-3 υποψηφιοι της ειπαν οτι με αυτες τις ζημιες δεν μπαινουν κι αυτη νομισε οτι θα της κανεις την ανακαινιση. Αισχος, αυτο εχω να πω ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ. 

Επεξ/σία από mourouzis2005
  • Like 3
  • Thanks 5
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Ας πουμε λοιπον οτι η ιδιοκτητρια σε παιρνει στο δικαστήριο και λεει αυτα που λεει. Θα πας κι εσυ και θα πεις την "αληθεια" : το ενοικιο καταβαλλοταν κι ηταν 300Ε. Η ιδιοκτήτρια δεν θα μου ενοικιαζε το σπιτι αν δεν της εδινα μαυρα τα 200Ε. Μολις της ειπα να τα δηλωνουμε νομιμα με πεταξε απτο σπίτι και μου ζητησε εκδικητικα 1000Ε. 

Θα θεσω κι ενα αλλο ερωτημα, που θα θέσει κι ο δικαστής (αααν ασχοληθει) : γιατι κυρια μου τοσους μηνες δεν εκανες εξωση στο παλικαρι, δεν έστειλες ενα εξωδικο, κατι για τα ενοικια και το θυμήθηκες τωρα? Οσο για τις ζημιες, πιστευω οτι η κουτοπονηρη σπιτονοικοκυρα ηθελε να νοικιασει το σπιτι ακριβα, 2-3 υποψηφιοι της ειπαν οτι με αυτες τις ζημιες δεν μπαινουν κι αυτη νομισε οτι θα της κανεις την ανακαινιση. Αισχος, αυτο εχω να πω ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ. 

Ξεχνας να πεις το αλλο που θα ρωτησει ο δικαστης, δηλαδη τον νοικαρη γιατι δεχτηκε να δηλωνει λιγοτερα και αρα να κλεβει το κρατος η νοικαρισα.

Δημοσ.

Μία ακόμη πονεμένη ιστορία από ενοικιαστή που ξαφνικά διαπίστωσε ότι κάτι έκανε λάθος!

Είναι και Παρασκευή, ακολουθεί Σ/Κ, οπότε θα έχουμε πάλι κάτι να λέμε να περνάει η ώρα.

Και γιατί να πει στο δικαστήριο ο ενοικιαστής ότι της έδινε 300?

Ας πει ότι έδινε 100, όπως λέει το συμβόλαιο, αφού τόσα δήλωνε και στην εφορία και τόσα δήλωνε και η ιδιοκτήτρια, αν τα δήλωνε!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Τρίχες κατσαρές ..... θα πρέπει αυτός που κατηγορεί να το αποδείξει, πράγμα χλωμό !!!!

μα το αποδεικνυει με την ελλειψη αποδειξεων. 

το οτι το δηλωνει στο taxis δεν σημαινει οτι πληρωνε κιολας.

23 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

πρεπει με καποιο τροπο να αποδειξει αυτα τα 300 ευρω, πραγμα που δεν μπορει. Δεν τον εδιωχνα κυριε δικαστα γιατι ειχε αναγκη και ειμαι φιλεσπλαχνη...

ο καλυτερος τροπος ειναι να ρωτησει ενα δικηγορο.

Επεξ/σία από mihanikos1
  • Thanks 1
Δημοσ.

1 ώρα πριν, thodoris69 είπε

οχι δεν εκανα παζαρι δυστυχως και τωρα με ολα αυτα με εχει στησει στον τοιχο και δεν ξερω  τι να κανω στα σιγουρα οταν το νοικι ηταν 300 ευρω και δηλωσα στην εφορια 100 μαλλον την πατησα και πρεπει να της δωσω το 1000

Λεει ότι της χρωστάς 10 μήνες δλδ;

Δημοσ.

Μια στιγμή ρε μάγκες αυτος ο ισχυρισμός εφαρμόζει σε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν υπάρχει απόδειξη

Δλδ αγοραζω εγώ ένα αμάξι από εσένα και σου δινω τα λεφτά και μετά από Χ μέρες ισχυρίζεται ότι δεν πήρες ποτέ λεφτά.

Το συμβόλαιο γράφει για μίσθωμα 100€. Συμφωνώ ότι έπρεπε να σου δίνει απόδειξη για αυτά τα 100€ αλλά πώς μπορεί αυτή να ισχυριστεί ότι θέλει παραπάνω;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tutuyo είπε

Μια στιγμή ρε μάγκες αυτος ο ισχυρισμός εφαρμόζει σε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν υπάρχει απόδειξη

Δλδ αγοραζω εγώ ένα αμάξι από εσένα και σου δινω τα λεφτά και μετά από Χ μέρες ισχυρίζεται ότι δεν πήρες ποτέ λεφτά.

Το συμβόλαιο γράφει για μίσθωμα 100€. Συμφωνώ ότι έπρεπε να σου δίνει απόδειξη για αυτά τα 100€ αλλά πώς μπορεί αυτή να ισχυριστεί ότι θέλει παραπάνω;

Δεν θα ζητήσει παραπάνω, θα του ζητήσει ενοίκια για 10 μήνες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, G.bar είπε

Δεν θα ζητήσει παραπάνω, θα του ζητήσει ενοίκια για 10 μήνες.

α οκ

αρα αυτη λεει οτι δεν τα πηρε, εσυ λες οτι τα εδωσες. Αμα δεν υπαρχει αποδειξη πως μπορει να αποδειχθει ο ισχυρισμος του καθενα?

Στο κατω κατω εαν (οπως ισχυριζεται αυτη) δεν επαιρνε το μισθωμα επρεπε να σου κανει εξωση και διαταγη πληρωμης. Εφοσον δεν εχει γινει κατι τετοιο και εχεις και 8 ετη καλης συνεργασιας, δε νομιζω οτι εχεις κατι να φοβασαι

Το οτι και καλα απο ευσπλαχνια δεν το εκανε οπως ειπωθηκε δεν της δινει καποιο πατημα, ναι εισαι φιλευσπλαχνη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα παρεις τα ενοικια (που ισχυριζεσαι οτι δεν πηρες). Επρεπε να τα διεκδικησει δια της δικαστικης οδου

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

εφοσον φαινεται συμβολαιο και εχει περαστει στο taxis και εσυ μπορεις να πεις το αναποδο. οτι πληρωσες και δεν πηρες ποτε αποδειξη.

Η ύπαρξη συμβολαίου και δήλωσης μίσθωσης στο taxis το μόνο που αποδεικνύει είναι η ύπαρξη συμφωνίας μίσθωσης, δλδ ότι ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να πληρώνει στον εκμισθωτή ενοίκια, και όχι ότι πληρώθηκαν ενοίκια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mourouzis2005 είπε

γιατι κυρια μου τοσους μηνες δεν εκανες εξωση στο παλικαρι, δεν έστειλες ενα εξωδικο, κατι για τα ενοικια και το θυμήθηκες τωρα?

Ακριβώς αυτό. Εξώδικο αρχικά όπως σωστά λες ή διαταγή πληρωμής, εφόσον είχε τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία για να αποδείξει τον ισχυρισμό της στο Ειρηνοδικείο. Εδώ από ο, τι φαίνεται, έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία κίνηση από μέρους της. 

Προφανως έχει καταλάβει ότι για 1000€ δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα να κινήσει διαδικασία ή απλά ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα (κοινώς, πιστολιές στον αέρα). 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Η τελευταία απόδειξη που έχεις για ποιο μήνα είναι;

Βεβαια αυτη μπορεί να παρουσιάσει ενα μπλοκ που να λεει ότι σου έχει δωσει απόδειξεις μέχρι τον Δεκέμβρη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...