jgeorgiou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Γενικά στις "μικρούλες" μητρικές με μέτρια VRMs δεν βάζουμε Κ cpus αλλά τα "απλά" που είναι μέχρι 65W. (ο απλός ο Ι9 9900 είναι 65W TDP) O ts καλά το σκέφτεται αφού "ξέμεινε" έτσι αλλά να ξέρει ότι μπορεί το πρόβλημα του να μην έχει να κάνει μόνο με την ψύξη αλλά και με την παροχή αρκετών amber. Οπότε να βάλει τις ψυκτρούλες του να βελτιώσει την κατάσταση αλλά να μην περιμένει θαύματα. Οταν θέλουμε 5Ghz πρέπει να έχουμε και τους ανάλογους χώρους για ψύξη και ανάλογη μητρική να μπορεί να παρέχει όλα τα amber που ζητάει η cpu. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Ο JG έχει δικαιο. Θα το κλαψεις το συστημα αν πας να παιξεις με αυτη τη μητρικη τον 9900Κ. Πάρε entry level Z390 καλυτερα και μη βγαλεις κανενα limit του CPU.
WizeMan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Γενικά στις "μικρούλες" μητρικές με μέτρια VRMs δεν βάζουμε Κ cpus αλλά τα "απλά" που είναι μέχρι 65W. (ο απλός ο Ι9 9900 είναι 65W TDP) O ts καλά το σκέφτεται αφού "ξέμεινε" έτσι αλλά να ξέρει ότι μπορεί το πρόβλημα του να μην έχει να κάνει μόνο με την ψύξη αλλά και με την παροχή αρκετών amber. Οπότε να βάλει τις ψυκτρούλες του να βελτιώσει την κατάσταση αλλά να μην περιμένει θαύματα. Οταν θέλουμε 5Ghz πρέπει να έχουμε και τους ανάλογους χώρους για ψύξη και ανάλογη μητρική να μπορεί να παρέχει όλα τα amber που ζητάει η cpu. Ναι μάλλον ήταν κακιά αρχική επιλογή CPU αλλά την περίοδο εκείνη ήταν σε έλλειψη όλοι οι 9900 (Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2019) και ο μόνος που βρήκα άμεσα ετοιμοπαράδοτος ήταν ο Κ. 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Ο JG έχει δικαιο. Θα το κλαψεις το συστημα αν πας να παιξεις με αυτη τη μητρικη τον 9900Κ. Πάρε entry level Z390 καλυτερα και μη βγαλεις κανενα limit του CPU. Δεν βλέπω να βγάζω limits. Έχω παραγγείλει τα Enzotech, θα αντικαταστήσω top + rear με Noctua 120 & 90 mm (ήδη κάτι σάπια που έχω βάλει για δοκιμή κάνουν αρκετή διαφορά) και αν δω και αποδώ θα ψάξω z370 itx με onboard WiFi των οποίων οι τιμές είναι ΠΟΛΥ τσιμπημένες. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2020 από WizeMan
Sheogorath Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, WizeMan είπε Ναι μάλλον ήταν κακιά αρχική επιλογή CPU αλλά την περίοδο εκείνη ήταν σε έλλειψη όλοι οι 9900 (Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2019) και ο μόνος που βρήκα άμεσα ετοιμοπαράδοτος ήταν ο Κ. Δεν βλέπω να βγάζω limits. Έχω παραγγείλει τα Enzotech, θα αντικαταστήσω top + rear με Noctua 120 & 90 mm (ήδη κάτι σάπια που έχω βάλει για δοκιμή κάνουν αρκετή διαφορά) και αν δω και αποδώ θα ψάξω z370 itx με onboard WiFi των οποίων οι τιμές είναι ΠΟΛΥ τσιμπημένες. Μην αλλάξεις μητρική. Τον υποστηρίζει επίσημα, χωρίς MCE ο 9900Κ είναι στα 125 βαττ αν θυμαμαι καλά, και με τα ψυκτρακια θα κανεις ανετα δουλειά. Αφου δεν θα κανεις OC, τι να την κανεις την άλλη την μητρική. 1
WizeMan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Μην αλλάξεις μητρική. Τον υποστηρίζει επίσημα, χωρίς MCE ο 9900Κ είναι στα 125 βαττ αν θυμαμαι καλά, και με τα ψυκτρακια θα κανεις ανετα δουλειά. Αφου δεν θα κανεις OC, τι να την κανεις την άλλη την μητρική. Thanks. Το ζητούμενο δεν είναι τόσο το επιπλέον O/C όσο το να τουρμπίζει όταν το έχω ανάγκη, να κάνει τη δουλειά του όσο γίνεται πιο κοντά στο expected performance ο 9900Κ.
thetiesthatbind Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, WizeMan είπε Thanks. Το ζητούμενο δεν είναι τόσο το επιπλέον O/C όσο το να τουρμπίζει όταν το έχω ανάγκη, να κάνει τη δουλειά του όσο γίνεται πιο κοντά στο expected performance ο 9900Κ. Αμα εγκρινει ο Sheo τότε κάνε ό,τι σου πει 2 1
NT1G Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλύτερο; https://www.ebay.com/itm/Enzotech-MST-66-Full-Copper-MOSFET-Cooler-/253827600677
WizeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, NT1G είπε Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλύτερο; https://www.ebay.com/itm/Enzotech-MST-66-Full-Copper-MOSFET-Cooler-/253827600677 Σε γενικές γραμμές ναι αλλά επειδή είναι σε 2 μεριές τα mosfets (λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα έχω βρει σωστά) δεν θα έφτανε ένα πρώτον και δεύτερον δεν υπάρχουν τρύπες στη μητρική για να κουμπώσει οπότε πιο όμορφη λύση μου φαίνονται τα c1 Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από WizeMan 1
Sakiz105 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, WizeMan είπε Δε γενικές γραμμές ναι αλλά επειδή είναι σε 2 μεριές τα mosfets (λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα έχω βρει σωστά) δεν θα έφτανε ένα πρώτον και δεύτερον δεν υπάρχουν τρύπες στη μητρική για να κουμπώσει οπότε πιο όμορφη λύση μου φαίνονται τα c1 κάτι τέτοιο μπορεί να του κάνει @Sheogorath . Έχω χρησιμοποιήσει αντιθερμική σε κύκλωμα, αλλά δεν ξέρω για θερμοαγώγιμες https://www.alifragis.com.gr/ell/product/Κόλλα-θερμοαγώγιμη-3g-TTG-G30030?ref=bestprice.gr 1
WizeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε κάτι τέτοιο μπορεί να του κάνει @Sheogorath . Έχω χρησιμοποιήσει αντιθερμική σε κύκλωμα, αλλά δεν ξέρω για θερμοαγώγιμες https://www.alifragis.com.gr/ell/product/Κόλλα-θερμοαγώγιμη-3g-TTG-G30030?ref=bestprice.gr Τα C1 έρχονται με pads 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 26/9/2020 στις 3:57 ΜΜ, Sheogorath είπε Σωστός! εχω πάρει την συγκεκριμένη ψυκτρα, και την έχω βάλει σε VRM. Το παντ της Ακασα είναι σάπιο, δεν κολλαει, ούτε μεταφέρει θερμότητα. Καλύτερα ανακατεύεις κυανοακριλικη κόλλα με πάστα 50-50 και τα κολλάς. Kαποια στιγμη θελοντας και μη θα δοκιμασω το Αkasa για κολλησω ανεμιστηρακια, ως προς αυτο ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα κανει: γιατι ειναι ομοιο των Akasa fans. http://www.akasa.com.tw/img/product/common/feature/00/AK-210_f00.png Σε εκεινο το σεναριο, θα με ενδιαφερει τοσο το να παραμενουν κολλημενα οσο & να μεταφερουν θερμοτητα απο το heatsink των fan, οπως εκανα αλλοτε με τον AK-210: http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=AK-210 O Zalman, ειναι πολυεργαλειο! Aπλως χρειαζεται τροπος να κολλαει & να ξεκολλαει: διχως να ταλαιπωρειται η επιφανεια που τον εχουμε κολλησει (μη παρουμε τιποτα στα χερια, χαχαχα!) 🤪
NT1G Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, WizeMan είπε Σε γενικές γραμμές ναι αλλά επειδή είναι σε 2 μεριές τα mosfets (λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα έχω βρει σωστά) δεν θα έφτανε ένα πρώτον και δεύτερον δεν υπάρχουν τρύπες στη μητρική για να κουμπώσει οπότε πιο όμορφη λύση μου φαίνονται τα c1 και τα δύο με κάποια ταινία δεν θα τα κολλήσεις; το μακρόστενο έχει και πιο πολύ μάζα, ίσως τα κρατάει πιο κρύα. δεν είναι υποχρεωτικό να τα βάλεις με το pin που έχουν.
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μα αν ειναι να παρει κανεις το μακροστενο, ποσο καλυτερο τελικα θα ειναι απο τον Zalman της 4850 στα < = 2 ευρα!? 😛 https://www.e-shop.gr/zalman-zm-rhs50-hd-4850-heatsink-p-PER.806362 Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2020 από TheDevilMayCare < = 2 ευρα!
WizeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, NT1G είπε και τα δύο με κάποια ταινία δεν θα τα κολλήσεις; το μακρόστενο έχει και πιο πολύ μάζα, ίσως τα κρατάει πιο κρύα. δεν είναι υποχρεωτικό να τα βάλεις με το pin που έχουν. Τα C1 έρχονται έτοιμα με pads. Κολλάς τελειώνεις. Και έχουν και πιο όμορφο αποτέλεσμα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2020 Εννοεις οτι εχεις δωσει...24 (!!) ευρα για να τα παρεις? Αν ειναι το link απο το ebay. Γιατι για να βελτιωσεις και μονο την ψυξη vrm, αναλογικα εκει ειναι...πανακριβα! 😋 Εκτος -λεμε τωρα- εαν καποιος ειχε ηδη αγορασει μια πολυ καλη -και ακριβη- μητρικη και ηθελε να προσθεσει ακομη και αυτα για μεγιστα ξερωγω κλοκια..? 🙄 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα