Προς το περιεχόμενο

Χρήση bluetooth handsfree ως headset σε windows 10

noa113

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρακαλώ τη βοήθειά σας.

Έχω στην κατοχή μου ένα bluetooth handsfree που περίσσευε και είπα να το συνδέσω στο laptop που χρησιμοποιώ για τηλεργασία. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να κάνω συναντήσεις (μέσω teams) κλήσεις κλπ χωρίς να χρησιμοποιώ τα ενσύρματα ακουστικά handsfree που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Στα ενσύρματα όταν τα συνδέω όλοι οι ηχοι (είσοδος+έξοδος) γίνεται από αυτά ενώ όταν τα αποσυνδέω επιστρέφει αυτόματα στα ενσωματωμένα στο laptop ηχεία. Το ίδιο θα ήθελα να κάνω και με τα bluetooth. Τα ακουστικά είναι Plantronics, δοκιμασμένα σε κινητό και συνδέονται πανεύκολα και χρησιμοποιούνται επίσης πανεύκολα (σε κινητό).

Πάω λοιπόν στις ρυθμίσεις στα windows 10 και ανοίγω το blutooth βρίσκω τη συσκευή (PLT_E50), κάνω το pairing και οταν τα ακουστικα είναι ακοικτά μου γράφει στα windows (στις συσκευές Audio) ότι είναι και συνδεδεμένα (connected). Παρόλαυτά στα ακουστικά δεν ακούγεται το "connected" (στην αντίστοιχη περίπτωση στο κινητό ακούγεται κάθε φορά που τα ανοίγω) και μάλιστα μετά από λίγο ακούω από το bluetooth το μήνυμα "no phone is connected".

Το θέμα όμως είναι ότι τελικά ο ήχος δεν έρχεται από το bluetooth handsfree αλλά εξακολουθεί να έρχεται από τα ηχεία/μικρόφωνο του laptop. Τι άλλο πρέπει να κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν τα συνδέσεις πάτα στο εικονίδιο της έντασης και δες αν πάνω από το slider έχει στα δεξιά ένα τριγωνάκι. Αν έχει πάτησε το και δες αν έχει εκεί τα ακουστικά για να τα επιλέξεις.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για την απάντηση micos000.

Eκεί έχει ως διαθέσιμες συσκευές ήχου:

• Speakers / HP (IDT High Definition Audio CODEC)
  • Communication headphones (IDT High Definition Audio CODEC)

Όταν επιλέγω την πρώτη ο ήχος πάει στα ηχεία του laptop. Όταν επιλέγω τη δεύτερη δεν ξέρω που πάει αλλά δεν ακούγεται τίποτα (ούτε στα ηχεία ούτε στο bluetooth). Το ίδιο ακριβώς γίνεται κι όταν δεν έχω συνδεδεμένα τα bluetooth. Υποθέτω λοιπόν ότι τη συσκευή "Communication headphones" δεν είναι το bluetooth.

Επαναλαμβάνω ότι την ίδια στιγμή που η συσκευή δεν εμφανίζεται στο sounds αν πας στο bluetooth θα τη δεις connected (αλλά χωρίς να το επιβεβαιώνει το ίδιο το ακουστικό!)...

Επεξ/σία από noa113

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πας από  Ρυθμίσεις->Σύστημα->Ήχος και πατήσεις στο "Bluetooth και άλλες συσκευές" (ή από τις ρυθμίσεις πας πάνω στην αναζήτηση και γράφεις bluetooth) τι σου έχει εκεί;

Μπορεί βέβαια και να μην είναι συμβατό το handsfree με υπολογιστές. Έχω ένα σετ bluetooth ακουστικά με μικρόφωνο και συνδέονται πανεύκολα σε τάμπλετ και pc.

EDIT:

Δες και αυτό.-> https://www.poly.com/us/en/support/downloads-apps/hub-desktop

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1

@micos000 σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

Αν κάνω αυτό που λες "Αν πας από  Ρυθμίσεις->Σύστημα->Ήχος και πατήσεις στο "Bluetooth και άλλες συσκευές" (ή από τις ρυθμίσεις πας πάνω στην αναζήτηση και γράφεις Bluetooth) τι σου έχει εκεί;" με πηγαίνει στην καρτέλα "Bluetooth and other devices" δηλαδή στις ρυθμίσεις Bluetooth που έχω πάει ήδη για να κάνω pair και connect το ακουστικό.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση το πρόγραμμα που προτεινες (από το poly.com) διότι το laptop είναι της δουλειάς. Ως προς το θέμα της συμβατότητας του hands free: είναι ένα Plantronics Explorer 55 (https://www.skroutz.gr/s/14843441/Plantronics-Explorer-55.html) δεν μπορώ να βρω κάποιο πρόβλημα για το συγκεκριμένο μοντέλο στο internet. Ωστόσο πριν από μερικές ημέρες είχα δοκιμάσει με ένα Sony WH-CH510 Black (https://www.skroutz.gr/s/20007538/Sony-WH-CH510-Black.html) με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι δεν φταίνε τα ακουστικά.

Δεν ξέρω αν βοηθάει: Στο device manager των windows στο "κλαδί" του Bluetooth βλέπω ότι έχει 5 συσκευές (!) εκ των οποίων η μία είναι το ακουστικό μου (PLT_E50) και αν το επιλέξω με διπλό κλικ στο status  γράφει "This device is working properly" (βέβαια το γράφει ακόμη κι όταν δεν το έχω συνδεδεμένο οπότε δεν ξέρω τι αξία μπορεί να έχει αυτό).

Όταν γίνει connected, το εμφανίζει ως Connected voice, music; Αλλιώς μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τον διαχειριστή μήπως και χρειάζεται να κάνει την σύνδεση σαν administrator.

spacer.png

• Thanks 1

Είμαι administration στο laptop, άρα το πρόβλημα δεν είναι ούτε εκεί (αλλά έχω πάρει σαφείς οδηγίες να μην κάνω εγκατάσταση κανένα πρόγραμμα).

Εμένα μου εμφανίζεται όπως παρακάτω στην εικόνα. Σύμφωνα με όσα έχω βρει στ internet είναι ΟΚ αλλά παρόλα αυτά ούτε εμδανίζεται στις συσευές ήχου, ούτε το ακουστικό λέει connected.

Θα κάνω αργότερα μια ακόμη προσπάθεια από την αρχή: να απεγκαταστήσω τα ακουστικά, να κάνω restart και να κάνω pair και connect στα Sony (σύμφωνα με κάτι οδηγίες που βρήκα στο ίντερνετ). Αλλά εν τω μεταξύ αν υπάρχει και κάποια άλλη ιδέα, καλοδεχούμενη.

screenshot.png

Σε κάποιο φόρουμ, ένας χρήστης με παρόμοιο πρόβλημα αναγκάστηκε να απεγκαταστησει το Bluetooth και στην επανεκκίνηση το ξαναεστησε μόνο του και μετά έβγαλε ήχο.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ micos000 για τη βοήθεια. Έκανα ξανά όλη τη διαδικασία από την αρχή με τα Sony WH-CH510 και δεν είδα καμία διαφορά. Τα συγκεκριμένα Sony κάνουν σίγουρα για PC διότι στη σελίδα της Sony υπάρχουν και οι σχετικές οδηγίες.

Όταν λες "απεγκατάσταση το Bluetooth" πως θα το κάνω αυτό;

Επεξ/σία από noa113

Από το device manager, πάτα WINDOWS+R για εκτέλεση και δώσε devmgmt.cpl για να ανοίξει απευθείας. Εκεί βρες το Bluetooth controller και καντον remove/uninstall, όπως το λέει.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πράγματι στα επόμενο restart έγινε από την αρχή η εγκατάσταση του bluetooth αλλά τελικά δεν είχα κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα.

Διευκρινίζω ότι πλέον δοκιμάζω μόνο με τα Sony WH-CH510 που θεωρητικά λειτουργούν με PC. Επίσης παρατήρησα το εξής: στις ρυθμίσεις των bluetooth συσκευών και αφού έχει ήδη γίνει επιτυχώς το pairing, όταν επιλέγω τα ακουστικά και πατάω το κουμπί connect μου γράφει μήνυμα "That didn't work. Make sure your bluetooth device is still discoverable, then try again." Θυμίζω ακόμη ότι παρότι έχει γίνει το pairing επιτυχώς δεν ακούω στα ακουστικά το "connected" όπως όταν συνδεεται στο κινητό.

screenshot.jpg

Επεξ/σία από noa113

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...