Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε έναν σέρβερ vps προσπαθώ με postfix να τον κάνω να στέλνει και να δέχεται email και στην συνέχεια να τον συνδέσω με roundcube. Κανείς καμία ιδέα; 
Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλά έχω είδη σέρβερ και θέλω να το εγκαταστήσω μέσα εκεί.
Επίσης ο σερβερ έχει ubuntu 18.04, αυτό θέλει debian.

Επεξ/σία από georgemp2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, georgemp2 είπε

Σε έναν σέρβερ vps προσπαθώ με postfix να τον κάνω να στέλνει και να δέχεται email και στην συνέχεια να τον συνδέσω με roundcube. Κανείς καμία ιδέα; 
Ευχαριστώ.

Γιατί θα το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?

Αν δεν κάνεις  μονο αυτό (Οπότε  αναπτύσεις και τα κατάλληλα Skills) δεν νομίζω ότι αξίζει να μπλέξεις με τέτοια project

Δημοσ.

Θέλω να τον ρυθμίσω να στέλνει email για confirm. Σίγουρα αυτό γίνεται και μ αλλό τρόπο, απλά σκέφτηκα και αυτό. Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη μέθοδο; Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέλεις απλά να στέλνεις email confirmation, θέλεις δηλαδή transactional email, στην θέση σου θα χρησιμοποιούσα κάποια υπηρεσία που να έχει κάποιο free tier(για αρχή) και αν μεγαλώσεις απλά πληρώνεις ανάλογα με τον όγκο.
Πχ sendpulse ή mailjet

Γιατί τον θέλεις όμως να λαμβάνει email αν είναι μόνο για confirm?

Δεν θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις δικό σου mail server, εκτός και αν θέλεις να ασχοληθείς αρκετά. 
Για αρχή θα πρέπει να τσεκάρεις αν η IP που είναι ο server σου είναι ήδη blacklisted ή σε spam lists. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις monitor συνέχεια.
Να δεις όλα τα settings του postfix για να είσαι όποιο πιο strict/secure γίνεται αλλά και να κάνεις τα ανάλογα dmarc, dkim και και spf records. Να παρακολουθείς τα dmarc emails αν έχεις spam/drops
Και διάφορα άλλα.

Στην προηγούμενη δουλειά είχαμε έναν mail server zimbra. Κάθε φορά που δεν "λάμβανε" κάποιος ένα email έτρεχα να δω logs αν έσπασε κάτι και γιατί δεν έγινε deliver.
Στην τωρινή έχουμε gsuite για αλληλογραφία και mailchimp για transactional/informational. Minimum management και δεν το σκέφτομαι ποτέ. Ακόμα και report να σκάσει για undelivered, δεν τρέχω.

Επεξ/σία από iLLiCiT

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...