jmirko15 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, AtiX είπε Συμφωνώ... Έχεις όμως αναρωτηθεί γιατί μέχρι και πριν λίγα χρόνια αν σου έσπαγε, χάλαγε ή το πούλαγες το dvd με το παιχνίδι, την ταινία, την μουσική ακόμα και το πρόγραμμα, θα έπρεπε να το ξανά πάρεις? Σήμερα γιατί δεν χρειάζεται? Καταλαβαίνω ότι είναι πολλά τα χρήματα για ένα καινούριο παιχνίδι που μέσα σε μια βδομάδα το έχεις τελειώσει και ίσως να μην θέλεις να το ξανά ακουμπήσεις... Καταλαβαίνω επίσης και την τακτική αν είναι να το έχω στο ράφι και να σκονίζεται, καλύτερα να το πουλήσω και με λίγα χρήματα επιπλέον να αγοράσω κάποιο άλλο... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνετε ότι εσείς οι ίδιοι προκαλείτε τις εταιρίες να πάνε σε μέτρα ώστε να προστατεύσουν το προϊόν τους και τα κέρδη τους... Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος "προκαλεί" χρησιμοποιώντας το καταναλωτικό του δικαίωμα. Είναι σαν να μου λες ότι προκαλώ όταν πουλάω το παλιό μου PC/κονσόλα/αυτοκίνητο/κινητό/κουζίνα κτλ. Εκεί δεν χάνουν "κέρδη"; 1
AtiX Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος "προκαλεί" χρησιμοποιώντας το καταναλωτικό του δικαίωμα. Είναι σαν να μου λες ότι προκαλώ όταν πουλάω το παλιό μου PC/κονσόλα/αυτοκίνητο/κινητό/κουζίνα κτλ. Εκεί δεν χάνουν "κέρδη"; Γιατί συγκρίνεις ανόμοια προϊόντα? Θα έλεγες το ίδιο για ένα βιβλίο, μια εφημερίδα ή ένα πρόγραμμα? Τα παιχνίδια δεν είναι στην κατηγορία σπίτι, αυτοκίνητο, κινητό ή κουζίνα... είναι στην κατηγορία ταινίες, μουσική κλπ... Έχεις σκεφτεί γιατί τα παιχνίδια είναι τόσο ακριβά και στην νέα γενιά ακριβότερα??? Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από AtiX
christodoulosk Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, SPANK είπε Καλό αυτό το κόλπο για το μάρκετινγκ και την νέα μόδα του cloud gaming από τις μεγάλες εταιρίες αλλά δεν νομίζω ότι βρίσκει πρόσφορο έδαφος γενικά , τουλάχιστον σε χώρες με χωρίς καλές γραμμές ειναι αδιάφορη σαν υπηρεσία. Θα ήθελα να δω μια στατιστική από την Αμερική κυρίως που προορίζεται για χρήση σε τι ποσοστά παίζει το cloud γενικά , κατ εμέ βέβαια και τσάμπα που λέει ο λόγος να έδιναν το cloud gaming και καλή σύνδεση να έχεις που μπορείς να το υποστηρίξει δεν θα αντικαταστήσει ποτέ το συμβατικό gaming , αν και πολύ φοβάμαι ότι θα πάει χαμένο στην μετάφραση η συγκεκριμένη υπηρεσία . Μένω Θεσσαλονίκη και έχω Inalan 200mbps. Χρησιμοποιώ την cloud υπηρεσία Shadow και με 13€ τον μήνα χειρίζομαι εξ αποστάσεως ένα gaming PC με windows 10 καθώς και το παιδί μου εγγράφηκε στο geforce now και παίζει fortnite με epic settings 60fps και άλλα παιχνίδια με 5€ τον μήνα. Και οι δύο παίζουμε τα τελευταία παιχνίδια μέσο ενός windows tablet που από μόνο του δε θα έπαιζε τίποτα ... 1
aypnia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, christodoulosk είπε Μένω Θεσσαλονίκη και έχω Inalan 200mbps. Χρησιμοποιώ την cloud υπηρεσία Shadow και με 13€ τον μήνα χειρίζομαι εξ αποστάσεως ένα gaming PC με windows 10 καθώς και το παιδί μου εγγράφηκε στο geforce now και παίζει fortnite με epic settings 60fps και άλλα παιχνίδια με 5€ τον μήνα. Και οι δύο παίζουμε τα τελευταία παιχνίδια μέσο ενός windows tablet που από μόνο του δε θα έπαιζε τίποτα ... Κι όποιος δεν έχει internet της προκοπής στη περιοχή του θα τον συνδέουν με το Amazon Kuiper. Το επιχείρημα αυτών που λένε ότι ναι αλλά δεν έχουμε internet της προκοπής παντού για αυτό το cloud gaming δεν έχει μέλλον το βλέπω να στέκει για 3-4 χρόνια ακόμη. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από aypnia 1
shadowfax-1- Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, AtiX είπε Γιατί συγκρίνεις ανόμοια προϊόντα? Θα έλεγες το ίδιο για ένα βιβλίο, μια εφημερίδα ή ένα πρόγραμμα? Τα παιχνίδια δεν είναι στην κατηγορία σπίτι, αυτοκίνητο, κινητό ή κουζίνα... είναι στην κατηγορία ταινίες, μουσική κλπ... Έχεις σκεφτεί γιατί τα παιχνίδια είναι τόσο ακριβά και στην νέα γενιά ακριβότερα??? Ανταλλαγές καί πωλήσεις εμείς κάναμε με κασέτες game boy color & SNES cartridge ε mario cart αντί για killer instinct. Δεν είναι αποκειστικα/τόσο θέμα οι 50-75κ πωλήσεις 2nd hand ενός τίτλου που έγιναν ακριβότερα. Άσε που σε sale days μπορεί να το βρείς πολλές φορές σε τιμή μεταχειρισμένου καινούργιο δισκάκι(δε μιλάω για το πώς λειτουργεί η αγορά στην Ελλάδα. ΜιλάωUK που βρίσκομαι). Οι λόγοι που έχουν γίνει ακριβότερα τα παιχνίδια έχει να κάνει προφανώς με φαινόμενα πληθωρισμού της παγκόσμιας οικονομίας και σπατάλης εργατώρας για να δημιουργηθεί πλέον ένα παιχνίδι.
SPANK Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 57 λεπτά πριν, christodoulosk είπε Μένω Θεσσαλονίκη και έχω Inalan 200mbps. Χρησιμοποιώ την cloud υπηρεσία Shadow και με 13€ τον μήνα χειρίζομαι εξ αποστάσεως ένα gaming PC με windows 10 καθώς και το παιδί μου εγγράφηκε στο geforce now και παίζει fortnite με epic settings 60fps και άλλα παιχνίδια με 5€ τον μήνα. Και οι δύο παίζουμε τα τελευταία παιχνίδια μέσο ενός windows tablet που από μόνο του δε θα έπαιζε τίποτα ... Δεκτόν μονο που ειναι λίγες οι εξαιρέσεις με τετοιες συνδέσεις καθώς η inalan ειναι κυρίως στην θεσαλλονίκη σε ορισμένες περιοχές και ορισμένες περιοχές στην αθήνα , καθώς και οι οπτικές ίνες που αναπτύσονται αρκετά αργά , τετοιες συνδέσεις λοιπόν για να χρησιμοποιηθούν σε όλο τους το εύρος χωρίς θέματα χρειάζονται 200 αρες γραμμές και με ανθρώπινο upload τις οποίες υπηρεσίες στην ελλάδα για να μπορούμε να τις λειτουργούμε στο έπαρκο θα χρειαστούν χρόνια οταν θα φτάσουμε σε επίπεδα άλλων χωρών. Δεν απαξιώνω την συγκεκριμένη τεχνολογία / υπηρεσία αλλα θεωρώ οτι στην παρούσα φάση ειναι κυρίως για αμερική και άλλες χώρες 1
skiabox Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, SPANK είπε Δεκτόν μονο που ειναι λίγες οι εξαιρέσεις με τετοιες συνδέσεις καθώς η inalan ειναι κυρίως στην θεσαλλονίκη σε ορισμένες περιοχές και ορισμένες περιοχές στην αθήνα , καθώς και οι οπτικές ίνες που αναπτύσονται αρκετά αργά , τετοιες συνδέσεις λοιπόν για να χρησιμοποιηθούν σε όλο τους το εύρος χωρίς θέματα χρειάζονται 200 αρες γραμμές και με ανθρώπινο upload τις οποίες υπηρεσίες στην ελλάδα για να μπορούμε να τις λειτουργούμε στο έπαρκο θα χρειαστούν χρόνια οταν θα φτάσουμε σε επίπεδα άλλων χωρών. Δεν απαξιώνω την συγκεκριμένη τεχνολογία / υπηρεσία αλλα θεωρώ οτι στην παρούσα φάση ειναι κυρίως για αμερική και άλλες χώρες Μια χαρά παίζει το Geforce Now με 50άρα VDSL.
pacahontas III milagros Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) revolution is coming! βέβαια οχι για ψωροκωσταινα! εγω τοσο στο σπίτι μου οσο και στων συγγενών πιανω 5-10mbps είμαστε Αφρική 🌍! Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από pacahontas III milagros 1
music_lover Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Ενοίκιο παντού..αλλά ρε amazon, luna? really? πιο βαρετό όνομα δεν βρήκες? 😴
Sanjuro Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα ερωτήματα για το μελλον δεν είναι λίγα... (1) Πως θα επηρεάσει τις τιμές (και εταιρίες, ιδιαιτέρως αυτές που φτιάχνουν κάρτες γραφικών κλπ πράγματα σχετικά περισσότερο με gaming) των υπολογιστών το cloud gaming αν στο μέλλον είναι κάτι που χρησιμοποιούν είτε όλοι είτε οι περισσότεροι;; (2) Τι θα σημαίνει αυτό για τους developers;; Ιδιαιτέρως τους μικρούς οι οποίοι φτιάχνουν συχνά πανέμορφα διαμάντια. Όσοι σπεύσουν να πουν πως καλό θα είναι για τους developers να διαβάσουν ποσά παίρνουν οι μουσικοί απ'το spotify. (3) Θα μας τα παίρνουν (τα χρήματα) με περιφερειακά;; Λιγότερα μεν αλλά μοιάζει να υπάρχει αυτή η κατεύθυνση. (4) Τι θα γίνει με την πειρατεία;; (τον τρόπο που παίζουν/διασκεδάζουν γενικότερα οι φτωχότεροι) (5) Αν τα αγαπημένα μας καταλήξουν χωρισμένα σε 4-5 διαφορετικές εταιρίες οι οποίες τα έχουν κλειδωμένα πίσω από cloud service paywall τι κάνουμε;; 3 συνδρομές και ελπίζουμε σε μονοπώλιο στο μέλλον;; !!! (6) Η άνοδος του AI πως θα επηρεάσει;; Μήπως καταλήξουμε να διαλέγουμε και τι cloud based AI enhanced εμπειρία θέλουμε;; (7) Πόσο θα ανέβουν οι τιμές του ενοικίου στο μέλλον;; (8) #φακτζεφμπεζος Όχι για αυτή την κίνηση του, αλλά γενικά δεν είναι ο καλύτερος όσων αφορά την διαχείριση των εργαζομένων. Bookfinder και φυσικά βιβλιοπωλεία μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από Sanjuro
AtiX Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, shadowfax-1- είπε Ανταλλαγές καί πωλήσεις εμείς κάναμε με κασέτες game boy color & SNES cartridge ε mario cart αντί για killer instinct. Δεν είναι αποκειστικα/τόσο θέμα οι 50-75κ πωλήσεις 2nd hand ενός τίτλου που έγιναν ακριβότερα. Άσε που σε sale days μπορεί να το βρείς πολλές φορές σε τιμή μεταχειρισμένου καινούργιο δισκάκι(δε μιλάω για το πώς λειτουργεί η αγορά στην Ελλάδα. ΜιλάωUK που βρίσκομαι). Οι λόγοι που έχουν γίνει ακριβότερα τα παιχνίδια έχει να κάνει προφανώς με φαινόμενα πληθωρισμού της παγκόσμιας οικονομίας και σπατάλης εργατώρας για να δημιουργηθεί πλέον ένα παιχνίδι. Πιστεύω δύο είναι οι βασικοί λόγοι που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ακριβά... πρώτος λόγος ότι πλέον τα περισσότερα είναι συγκρίσιμα με ταινίες ως προς το κόστος και τον αριθμό ατόμων που ασχολούνται με την δημιουργία τους και δεύτερον η προσπάθεια να βρούμε φτηνότερα ή τζάμπα αυτές τις δημιουργίες μέσω της αγοράς από το φτηνότερο κατάστημα, των μεταχειρισμένων ή της πειρατείας... ενώ το πρώτο είναι απόλυτος θεμιτό και την ζημιά την επωμίζεται μόνο ο πωλητής που πουλάει κάτω του κόστους, στις άλλες δύο περιπτώσεις η ζημιά δημιουργείται στο studio που δεν καταφέρει να πιάσει τον μαγικό αριθμό πωλήσεων ώστε να ισοφαρίσει το κόστος του και να μην μπει μέσα, κοινώς ότι πουλήσει τις πρώτες βδομάδες/μήνες... Γι'αυτό και όλες οι εταιρίες πήγαν σε μοντέλο αγορών in app και τώρα στο cloud... Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από AtiX
Aurumnus Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, AtiX είπε Το ύποπτο είναι ότι εναντιώνονται μόνο όσοι ασχολούνται με τα μεταχειρισμένα... Καταλαβαίνω το θέμα κόστους από την μια πλευρά και κέρδους από την άλλη, αλλά μήπως ευθύνεστε για ότι όλες οι εταιρίες πάμε προς αυτόν τον τρόπο πωλήσεων??? 6 ώρες πριν, Antilogos1975 είπε δεν ξερω αν ειμαι εντος θεματος , αλλα προφανως οι εταιριες θα ηθελαν να ξεφυγουνε απο τις σκληρες κοπιες. τωρα αν αυτο θα πονεσει καποιους, σιγουρα... αλλα δεν μπορουμε να μεινουμε πισω μονο και μονο επειδη καποιοι θα πονεσουνε ή δεν τους αρεσει. αποψη μου , ανοιχτη προς συζητηση... Είναι καθαρά θέμα ιδιοκτησίας. If you don't hold it, you don't own it.
AtiX Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Είναι καθαρά θέμα ιδιοκτησίας. If you don't hold it, you don't own it. Αν ήταν έτσι θα συνέχιζαν να αγοράζουν cd ή ταινίες...
NickTG Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 2 hours ago, Sanjuro said: 4) Τι θα γίνει με την πειρατεία;; (τον τρόπο που παίζουν/διασκεδάζουν γενικότερα οι φτωχότεροι) Ή όσοι θεωρούν ανήθικο να δίνουν λεφτά σε εταιρείες. Υπάρχουν ήδη πάντως αρκετά για να καλυφθούν για 1-2 ζωές ακόμα. Επίσης βγαίνουν συνεχώς δωρεάν παιχνίδια καθώς και πακέτα παιχνιδιών με κάτω από 5€. Παλαιότερα παιχνίδια που τα δίνουν για ψίχουλα καθώς και πολύ καλά indies σε παρόμοιες τιμές. Δεν έχω αναφέρει καν όλους τους emulators. Ούτως ή άλλως όταν δεν υπάρχουν λεφτά δεν υπάρχει και καινούριο hardware άρα δεν μπορείς να παίξεις τα καινούρια παιχνίδια.
RaNd Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Το καλό είναι εφόσον παίζει και μέσω browser, θα αρχίσουν να καταργούνται τα σάπια flash games, σε θα παμε στο επόμενο επίπεδο για το casual 10min gaming. Έχοντας συνδρομή σε οτιδήποτε, εχεις και υποστήριξη με οτι αυτόσσυνεπάγεται... Οσο αφορά τα δισκάκια /κασέτες κλπ, δεν ειναι ιδιοκτησία σου, απλά έχεις το δικαίωμα αναπαραγωγής, αφού μιλαμε για πνευματικά δικαιώματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα