Dionisis1kav Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπερα σε όλους. Επειδή είμαι άσχετος εγώ από υπολογιστές έβαλα ένα φίλο μου που έχει φτιάξει αρκετούς υπολογιστές να φτιάξει και το δικό μου. Ενώ το συναρμολογησαμε και άναψε αναβε ένα άσπρο λαμπακι που μου εξήγησε ότι σημαίνει ότι παει κάτι στραβά από επεξεργαστή. Συνδεσα το hdmi με τη οθόνη (δεν αγόρασα ακόμα othoni pc) kai ενώ ήταν αναμεννος δεν έβρισκε σήμα στη τηλεόραση. Και το πιο κουφό? Ο υπολογιστής δεν εκλεινε από το κουμπί έπρεπε να κλισουμε από το on/off. . Το ξανά συναρμολογησαμε.. Το ίδιο... Ο φίλος μου ισχυριζετε ότι είναι πολυ κουφό γιατί τα έχουμε βάλει όλα σωστά.. Γνωρίζετε τιποτα? Όποιος ξέρει κατι ας μου απαντησει
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δώσε στοιχεία μητρική επεξεργαστή ram ....καρτα γραφηκών
Dionisis1kav Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 31 λεπτά πριν, CharalampisCrete είπε Δώσε στοιχεία μητρική επεξεργαστή ram ....καρτα γραφηκών B450 pro max AMD RYZEN 3600 G skills ripJaws16 gb 3200 mhz Gigabite 1660 super Αν υποψιαζεσε κάτι πες μου αν και αυριο θα το παω σε τεχνικό ελπίζω να μη, χάλασε κάτι τουλάχιστον
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Είναι όλα συνδεδεμένα κανονικά (να έχει πιάσει το γατζάκι της φίσας του καλωδίου), η τροφοδοσία του επεξεργαστή/ της κάρτας γραφικών; Μήπως οι βίδες της μητρικής είναι δυνατά σφυγμένες; Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
Dionisis1kav Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Είναι όλα συνδεδεμένα κανονικά (να έχει πιάσει το γατζάκι της φίσας του καλωδίου), η τροφοδοσία του επεξεργαστή/ της κάρτας γραφικών; Μήπως οι βίδες της μητρικής είναι δυνατά σφυγμένες Παιδιά επειδή εγώ είμουν θεατής στη συναρμολογηση θα ρωτησω το φίλο μου. Αν και το κάναμε 2 φορές αλλά για το σφίξιμο των βιδων δεν μ ανέφερε κάτι παιζει ρόλο αν είναι πολυ σφιγμένες?
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Dionisis1kav είπε παιζει ρόλο αν είναι πολυ σφιγμένες? Μπορεί να ακουμπά και κατ' επέκταση να βραχυκυκλώνει η μητρική με το case. 1
Sakiz105 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Στατικός ηλεκτρισμός. Βγάλε το καλώδιο του τροφοδοτικού, μην το κλείσεις off, πάτα κανα 30αρια φορές το power on button, περίμενε κανα λεπτό, και ξαναβάλτο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αστοχία επεξεργαστή Η αλήθεια είναι φίλε ότι αν ο άνθρωπος που σου έφτιαξε τον υπολογιστή αν ήταν ο ιδανικός θα μπορούσε να σου βρει την ζημιά ή πολύ απλά ο υπολογιστής σου θα ήταν λειτουργικός χωρίς να χρειαστεί να μπαινεις στα forum για support Συμβουλέψου έναν τεχνικό μήπως γλιτώσεις από μεγαλύτερη ζημιά Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από CharalampisCrete
duffyduck Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Μάλλον για θεμα με την καρτα γραφικων το κόβω το προβλημα σου 1. Ειναι τοποθετημενος σωστα ο επεξεργαστης φαντάζομαι. Λογικα δεν μπορεις να κανεις λαθος στην τοποθετηση εκτος αν εισαι τελειως μα τελειως μ@κ@κ@ς. Πολυ κουφο θα μου φαινοταν. (Βεβαια ακομη και να ησουν καλος τεχνικος, αν δεν ασχολεισαι 2-3 χρονια με αυτα, ok λογω της σκουριας που εχεις μαζεψει θα κανεις λαθη. Αλλα δεν θα πας να φτιαξεις υπολογιστη αλλου. Πρωτα θα ξεσκουριασεις και μετα θα κανεις παλι τον τεχνικο.) 2. Εγω θα εβγαζα την μπαταρια (εννοειται ο υπολογιστης εκτος ρευματος) απο την μητρικη για κανα 3-5 λεπτα για να καθαρισει η CMOS, ή μεσω του jumper clear cmos. 3. Θα δοκιμαζα μονο το ενα από τα δύο DIMM μνημης στη θεση DIMMA2, εναλλαξ να δουμε αν φταιει καποιο DIMM μνημης 4. Εχει συνδεθει σωστα το τροφοδοτικό? Μπορει να ειναι τοποθετημενο σωστα, αλλα να ειναι προβληματικο και δεν δινει σωστα ρευμα στην καρτα γραφικων. 5. Θα δοκιμαζα και με διαφορετικη καρτα γραφικων, αλλα και με την καρτα σου και αλλο καλο τροφοδοτικο που ξερεις οτι λειτουργει αψογα. https://community.amd.com/thread/247872 3
Sakiz105 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 όπως βλέπεις με αυτά που μας είπες, μπορεί να είναι όλα μπορεί και τίποτα Πάντως τώρα που το ξανασκέφτηκα, σε κάτι c2d που έλεγχα αν λειτουργούν, όταν δεν έκλειναν από το power button, ήταν θέμα τροφοδοτικού.
duffyduck Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ ειμαι πολυ σκουριασμενος "τεχνικος" οποτε ειπα αυτα που τωρα θυμαμαι. Μπορει να ειναι και κατι άλλο. Τους μονους υπολογιστες που εχω στησει/φτιαξει/αναβαθμισει τα τελευταια 2 χρονια ειναι: το παλιο μου tower με τον 4790K (το ανεστησα απο τις σταχτες του), το πιο προσφατο tower με τον 2700Χ, τον φθηνο φορητό μου (βαζοντας του τον Crucial MX500), και τον υπολογιστη της αδερφης μου (Phenom II X4 955 / 8GB RAM / RX460 2GB / 240GB SSD), χρησιμοποιωντας μεταχειρισμένα και καινουργια parts (ο,τι value for money μπορουσα να βρω). Και επειδη πλεον δεν υπαρχει σαλιο, ελπιζω να αντεξουν για αρκετά χρονια. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από duffyduck 2
Dionisis1kav Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, duffyduck είπε Μάλλον για θεμα με την καρτα γραφικων το κόβω το προβλημα σου 1. Ειναι τοποθετημενος σωστα ο επεξεργαστης φαντάζομαι. Λογικα δεν μπορεις να κανεις λαθος στην τοποθετηση εκτος αν εισαι τελειως μα τελειως μ@κ@κ@ς. Πολυ κουφο θα μου φαινοταν. (Βεβαια ακομη και να ησουν καλος τεχνικος, αν δεν ασχολεισαι 2-3 χρονια με αυτα, ok λογω της σκουριας που εχεις μαζεψει θα κανεις λαθη. Αλλα δεν θα πας να φτιαξεις υπολογιστη αλλου. Πρωτα θα ξεσκουριασεις και μετα θα κανεις παλι τον τεχνικο.) 2. Εγω θα εβγαζα την μπαταρια (εννοειται ο υπολογιστης εκτος ρευματος) απο την μητρικη για κανα 3-5 λεπτα για να καθαρισει η CMOS, ή μεσω του jumper clear cmos. 3. Θα δοκιμαζα μονο το ενα από τα δύο DIMM μνημης στη θεση DIMMA2, εναλλαξ να δουμε αν φταιει καποιο DIMM μνημης 4. Εχει συνδεθει σωστα το τροφοδοτικό? Μπορει να ειναι τοποθετημενο σωστα, αλλα να ειναι προβληματικο και δεν δινει σωστα ρευμα στην καρτα γραφικων. 5. Θα δοκιμαζα και με διαφορετικη καρτα γραφικων, αλλα και με την καρτα σου και αλλο καλο τροφοδοτικο που ξερεις οτι λειτουργει αψογα. https://community.amd.com/thread/247872 Ευχαριστώ παιδιά για όλες τις βοήθειες πήγα τον υπολογιστή σε τεχνικό και θα το ξανά συμαρμολογηση και θα μας πει τι έγινε η πρωτη γνωμάτευση φοβατε μην ήρθε η μητρική ελλατωματικη και χρειαστούμε εγγυηση και άλλο 1 μήνα καθυστέρηση.το βράδυ θα γνωρίζω γιατί δεν δίνει ρευμα
duffyduck Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτο θα φανει με την αλλαγη τροφοδοτικου και καρτας γραφικων ή και της RAM. Ως τεχνικός, εχεις κατι που ξερεις οτι δουλευει (RAM, τροφοδοτικο, καρτα γραφικων κλπ.) και τα δοκιμαζεις στο υποπτο pc. Ετσι προσπαθεις να εντοπισεις τον ενοχο. Οι δυσκολες περιπτωσεις είναι όταν υπαρχουν περισσοτεροι απο ένας ένοχοι. Εκει σκας μέχρι να τους βρεις. Υπαρχει περιπτωση να φταιει ο επεξεργαστης? Ναι, αλλα ειναι πολυ σπάνια. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από duffyduck 1
Sakiz105 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, duffyduck είπε Αυτο θα φανει με την αλλαγη τροφοδοτικου και καρτας γραφικων ή και της RAM. Ως τεχνικός, εχεις κατι που ξερεις οτι δουλευει (RAM, τροφοδοτικο, καρτα γραφικων κλπ.) και τα δοκιμαζεις στο υποπτο pc. Ετσι προσπαθεις να εντοπισεις τον ενοχο. Οι δυσκολες περιπτωσεις είναι όταν υπαρχουν περισσοτεροι απο ένας ένοχοι. Εκει σκας μέχρι να τους βρεις. Υπαρχει περιπτωση να φταιει ο επεξεργαστης? Ναι, αλλα ειναι πολυ σπάνια. Έχουν και το καλό οι amd που δεν μπορείς να παρασφίξεις την ψύκτρα. Σε intel μπορούσες να σφίξεις να γίνει το pcb λάστιχο οπότε αν έκατσε σωστά ο επεξεργαστής ξέρει ότι δεν έχει πρόβλημα εκεί. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Απο αυτούς που λες έχει μπόλικους .....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα