Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω παραπεμπτικό από ιατρό για εργαστηριακές εξετάσεις.

Αναγράφει πάνω ότι η εκτέλεση σε κρατικούς φορείς η συμμετοχή είναι 0%.

Αξίζει να πάω σε  κρατική δομή ή θα ταλαιπωρηθώ άδικα;

χρειάζεται ραντεβού ή απλά πηγαίνω;

Δημοσ.

Αξίζει. Εγώ για εξετάσεις αίματος πάω στο Ευγενίδειο. Δεν πληρώνεις κάτι. Από τις 7 ή 8 το πρωί χωρίς ραντεβού πας. Συνήθως πάω πρωί πρωί και μπαίνω κατευθείαν. Σε 10 λεπτά έχω φυγει

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

έχω παραπεμπτικό από ιατρό για εργαστηριακές εξετάσεις.

Αναγράφει πάνω ότι η εκτέλεση σε κρατικούς φορείς η συμμετοχή είναι 0%.

Αξίζει να πάω σε  κρατική δομή ή θα ταλαιπωρηθώ άδικα;

χρειάζεται ραντεβού ή απλά πηγαίνω;

Το παραπεμπτικό θα λέει και πόσο θα πληρώσεις για άμα πας σε ιδιωτικό. Για αιματολογικές/ούρα πχ εμένα η διαφορά ήταν 15 ευρώ. Εν τέλει πήγα σε δημόσιο  νοσοκομείο, για άλλου δεν ξέρω πως πάει. Στο νοσοκομείο ήθελε ραντεβού, εγώ έκλεισα μετά από αρκετές μέρες γιατί ήταν κλειστά για τετοιες εξετάσεις λόγω ιού. Αλλά λογικά μετά από 15 μέρες θα σου πουν να πας. Τις εξετάσεις τις πήρα μετά από μια βδομάδα.

Επεξ/σία από Natha
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εργαστηριακές εξετάσεις συνήθως σε όλα τα Νοσοκομεία γίνονται πολύ εύκολα.Πας πρωί 7 με 9 δίνεις αίμα και καθάρισες , εκτός και  η συμετοχή είναι ελάχιστη 1,2,3 ευρώ και δεν αξίζει τον κόπο αν είναι κάποιο ιδιωτικό δίπλα σου και το Νοσοκομείο είναι μακριά. Αν το Νοσοκομείο είναι δίπλα σου εκεί δεν χωράει συζήτηση.Πας Νοσοκομείο.

Επίσης έχουν και πολλά ΕΦΚΑ εργαστήρια (π.χ. Αγία Παρασκευή έχει πάει επανηλειμένη η σύζυγος) και εκεί είναι το ίδιο. Απλά και γρήγορα.

Σε ακτινολογικές , υπερήχους κ.λ.π. εκεί συνήθως πας με ραντεβού και έχει μία μεγαλύτερη καθυστέρηση εκτός και είναι μία απλή ακτινογραφία θώρακα π.χ. 

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Αξιζει, εχω παει και εγω 2-3 φορές για κατι εξετασεις που σε ιδιωτικο θα ειχα καθε φορά 70-80€ συμμετοχή και στο δημοσιο δε πληρωσα τιποτα... κ στο παρελθόν ειχα παει σε πρώην ικα γιατι ήταν κοντα μου!

Το αρνητικό είναι ότι δεν ειναι τοσο περιοπης/προσεκτικοι οι αιματοληπτες και μπορει να σου κανουν σημάδι + ότι γενικα τρως λιγο χρόνο παραπανω σε σχέση με το ιδιωτικο εργαστηριο.

(προσοχή στα ιδιωτικά εχω τσακωσει τεραστια αλυσιδα να καθει λαθη - και να μη νοιαζεται για τα λαθη της καν)

Δημοσ.

ευχαριστώ. τώρα σκέφτομαι βέβαια ότι λόγω κορωνοιου ίσως είναι φορτωμένο το πρόγραμμα τους.

στο ΑΧΕΠΑ που είναι κοντά μου θέλουν ραντεβού και δεν απαντά κανείς.

αν δεν πιάσω γραμμή θα πάω σε ιδιωτικο να τελειώνω πιο γρήγορα...

Δημοσ.

ειναι περιεργες οι συνθηκες οντως.. ισως θα ήταν και καλυτερα να πας στο ιδιωτικο εαν δεν ειναι πολυ υψηλη η συμμετοχή που θα εχεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να πάς και στο ΙΚΑ της περιοχής σου όπου κάνουν αιματολογικές εξετάσεις.

Απλά έχουν "περιορισμένο" ωράριο αιμοληψίας. 7:30 - 10:00 σε αυτό που γνωρίζω και μπορείς να τους ζητήσεις να σου στείλουν τα αποτελέσματα με email.

Αν κάποιες εξετάσεις είναι πολύ εξειδικευμένες, τότε μπορεί να μην στις κάνουν όλες και θα πρέπει να πας σε νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό και να πληρώσεις το αντίστοιχο ποσοστό.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.

Είχα κι εγώ παραπεμπτικό για εξετάσεις αίματος. Πάω σε δημόσια δομή (κέντρο υγείας), μου παίρνει αίμα και μετά μου λέει ότι δεν εχει τα μηχανήματα για να κάνει όλες τις εξετάσεις που αναφέρονταν στο παραπεμπτικό και πρέπει να πάω σε ιδιωτική δομή για τις υπόλοιπες. Κι έχω μια αγάπη να μου παίρνουν αίμα...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Είχα κι εγώ παραπεμπτικό για εξετάσεις αίματος. Πάω σε δημόσια δομή (κέντρο υγείας), μου παίρνει αίμα και μετά μου λέει ότι δεν εχει τα μηχανήματα για να κάνει όλες τις εξετάσεις που αναφέρονταν στο παραπεμπτικό και πρέπει να πάω σε ιδιωτική δομή για τις υπόλοιπες. Κι έχω μια αγάπη να μου παίρνουν αίμα...

Μπορεί να γίνει μερικη εκτέλεση παραπεμπτικού;

ναι σε ορισμένα ΚΥ, ΠΕΔΙ δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις. Εμένα μου είπαν ότι δεν έχουν τις εξειδικευμένες τύπου βιταμίνες, φολικό οξύ, αντισώματα κλπ.

Σε μεγάλα νοσοκομεία λογικά θα τα έχουν όλες τις εργαστηριακές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το έφερε η συζήτηση, πόσο καιρό κανουν να βγουν οι εξετάσεις αίματος σε δημόσιο νοσοκομείο; Στις 8/10 θέλω να κάνω μαγνητική και μου ζήτησαν να κάνω εξέταση αίματος να δούνε έναν δείκτη αλλά δεν κατάφερα να βρω τον γιατρό μου να μου την συνταγογραφησει ακόμα. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...