Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίγες ερωτήσεις έχουν απομείνει για το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του Xbox, με μία από αυτές να αφορά το κόστος αγοράς επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου.

Την απάντηση τη μαθαίνουμε σήμερα από τη Seagate, με το 1TB Game SSD Drive της εταιρείας να κοστίζει ακριβώς όπως περιμέναμε και συγκεκριμένα 220 δολάρια σε μεγάλη αλυσίδα των ΗΠΑ. Το κόστος είναι λίγο πιο μεγάλο από αυτό ενός SSD που χρησιμοποιεί PCIe για σύνδεση με υπολογιστή, μόνο που σ' αυτή την περίπτωση, είναι ειδικά κατασκευασμένος για τα Xbox Series X και Xbox Series S. Οι νέες κονσόλες της Microsoft που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας στις 10 Νοεμβρίου, υποστηρίζουν ένα νέο πρότυπο με την ονομασία Velocity Drive, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι υπεύθυνο για δραματικά καλύτερους χρόνους φόρτωσης των παιχνιδιών αλλά και εγκατάστασης τους. Microsoft και Seagate έχουν στενή συνεργασία με επεκτάσεις του αποθηκευτικού χώρου ήδη από την εποχή του Xbox One, και στην προκειμένη περίπτωση συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας η οποία αναμένεται να αποτελεί ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των νέων Xbox έναντι της προηγούμενης γενιάς.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αν και ο χρήστης θα μπορεί να παίζει τα παλιά του παιχνίδια από κοινούς εξωτερικούς USB δίσκους, εντούτοις η νέα γενιά παιχνιδιών θα μπορεί να εγκατασταθεί είτε στον εσωτερικό δίσκο της κονσόλας είτε σε κάποιο συμβατό drive όπως αυτό της Seagate έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει. Την επόμενη χρονιά αναμένεται να δούμε στην αγορά και άλλες παρόμοιες προτάσεις, πιθανόν με μικρότερο κόστος, με τη Microsoft να έχει δεσμευτεί για πλήρη πρόσβαση στο πρότυπο από τρίτους. Αντίστοιχα όσοι προχωρήσουν σε αγορά του PS5 γνωρίζουν ότι η Sony επενδύει σε συμβατούς M.2 NVMe SSD για επέκταση του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου, με μια λίστα συμβατών λύσεων να αναμένεται να δημοσιευθεί από την Ιαπωνική εταιρεία το επόμενο διάστημα. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Στo ps5, από όσο ξέρω, δεν μπορει μπορεί να προστεθεί εξωτερικος οδηγός που να υποστηρίζει το API της sony. Θα παίζει σαν κανονικός οδηγός. Σε αντίθεση με το xbox που έχει αυτή την θύρα...

8 ώρες πριν, dimakisk είπε

Σύμφωνα με τη Microsoft, αν και ο χρήστης θα μπορεί να παίζει τα παλιά του παιχνίδια από κοινούς εξωτερικούς USB δίσκους, εντούτοις η νέα γενιά παιχνιδιών θα μπορεί να εγκατασταθεί είτε στον εσωτερικό δίσκο της κονσόλας είτε σε κάποιο συμβατό drive όπως αυτό της Seagate έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει. Την επόμενη χρονιά αναμένεται να δούμε στην αγορά και άλλες παρόμοιες προτάσεις, πιθανόν με μικρότερο κόστος, με τη Microsoft να έχει δεσμευτεί για πλήρη πρόσβαση στο πρότυπο από τρίτους. Αντίστοιχα όσοι προχωρήσουν σε αγορά του PS5 γνωρίζουν ότι η Sony επενδύει σε συμβατούς M.2 NVMe SSD για επέκταση του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου, με μια λίστα συμβατών λύσεων να αναμένεται να δημοσιευθεί από την Ιαπωνική εταιρεία το επόμενο διάστημα. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Προς αρθρογράφο: Η κονσόλα έχει SSD όχι δίσκο..

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν κάνει 220$  αυτός, του PS5 οδεύει προς τα 300$...

Του PS5 θα είναι από πολλούς πωλητές και δεν θα παίρνει μόνο 1 συγκεκριμένο όπως κάνει της Microsoft .. Λίγο έρευνα πριν την 'πετάξουμε'

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jack124 είπε

Του PS5 θα είναι από πολλούς πωλητές και δεν θα παίρνει μόνο 1 συγκεκριμένο όπως κάνει της Microsoft .. Λίγο έρευνα πριν την 'πετάξουμε'

Αναφορά σε κείμενο

Την επόμενη χρονιά αναμένεται να δούμε στην αγορά και άλλες παρόμοιες προτάσεις, πιθανόν με μικρότερο κόστος, με τη Microsoft να έχει δεσμευτεί για πλήρη πρόσβαση στο πρότυπο από τρίτους. Αντίστοιχα όσοι προχωρήσουν σε αγορά του PS5 γνωρίζουν ότι η Sony επενδύει σε συμβατούς M.2 NVMe SSD για επέκταση του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου, με μια λίστα συμβατών λύσεων να αναμένεται να δημοσιευθεί από την Ιαπωνική εταιρεία το επόμενο διάστημα. 

Διαβάζουμε το άρθρο πριν την "πετάξουμε"...

• Like 26
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, jack124 said:

Προφανώς μιλάω για τον αντίστοιχο official NVME.

Κατα τα άλλα με κάλυψε ο προλαλήσαντας Retromaniac, δάσκαλε που δίδασκες...

• Like 8
Δημοσ.

Εμένα αυτή η κίνηση με τους υπεργήγορους και πανάκριβους ssd μου φαίνεται λίγο βιαστική.

Και τα 825 GB του ps5 μου φαινονται λίγα.Παιχίδια ήδη φτάνουν τα 150 GB plus.

Στο μέλλον θα είναι παραπάνω.

Θα προτιμούσα να έρχονται οι κονσόλες με ένα τούβλο (hdd) 4 tera.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Αναμενόμενη αυτή η τιμή αφού οι πιο καινούργιοι εξωτερικοί SSD 1TB κάνουν κοντά στα 200ευρώ έτσι και αλλιώς,τώρα που είναι αρχή είναι ακόμη ακριβοί,μην ξεχνάμε πως έχουν κάνει αυτήν την πατέντα με custom θύρα για  να μπορείς να βάλεις κατευθείαν ως Cartridge τον SSD,χωρίς να ανοίγεις μέρη του μηχανήματος και να κάνεις τον μάστορα,οπότε κάτι θα χρεώνουν για αυτό.

Πάντος όποιος έχει εξωτερικό ακόμη και "κανονικό",θα κάνει την δουλειά του για να έχει τρέχει τα τωρινής γενιάς παιχνίδια αν θέλει απο εκεί και να τον έχει ως μέσο αποθηκεύσης,τα καινούργια θα τα τρέχει απο τον νέο SSD και πιστεύω πως επαρκεί για ορισμένους μήνες ο χώρος σε όλα τα μοντέλα τουλάχιστον,μέχρι να πέσουν οι τιμές και να βγούν και τα 3rd party κομμάτια.🤔

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Yeroplatanos είπε

Εμένα αυτή η κίνηση με τους υπεργήγορους και πανάκριβους ssd μου φαίνεται λίγο βιαστική.

Με hdd και τις απαιτήσεις των παιχνιδιών πλέον, δε θα... Βασικά δε γίνεται. Αυτό. 

Edit :δες Ratchet and Clank gameplays που ανέβηκαν, και θα καταλαβεις. 

Επεξ/σία από kwstas321
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για τον λόγο αυτό λέμε ότι το "καλό" Xbox είναι το series X. Με +200 ευρώ παίρνεις μηχάνημα state of the art, με κλάσεις ανώτερη gpu, blue ray (οικονομία και σε  games που θα πουλιούνται κοψοχρονιά σε σχέση με τις digital εκδόσεις) και κυρίως 2πλάσιο μέγεθος nvme. Την οικονομική  διαφορά του με το series S θα την βγάλει άνετα και θα γεράσει και πιο αργά.

Και προφανώς με τον καιρό οι λύσεις σε nvme για το PS5 Θα είναι φθηνότερες από του Xbox λόγω της propietary λύσης της MS, ότι και να λέει η τελευταία. Και μόνο του ότι θα γίνεται σφαγή με τους nvme στα pc΄s φτάνει για να πέσουν οι τιμές και να επωφεληθούν οι χρήστες PS.

• Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, Darthvader said:

Και προφανώς με τον καιρό οι λύσεις σε nvme για το PS5 Θα είναι φθηνότερες

Με τον καιρό όταν θα έχουμε PCI-E 5.0 και θα έχουν γίνει πιο mainstream οι PCI-E 4.0. 😛

Δημοσ.
36 minutes ago, Yeroplatanos said:

Ευτυχώς που οι εταιρείες σκέφτονται λογικά μπας και ξεφύγουμε λίγο από την ταχύτητα των HDD. 

Φτάνει πια. Αρκετά άντεξαν οι HDD ας μείνουν για μεγάλες αποθήκες και ας προχωρήσει η τεχνολογία. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Yeroplatanos είπε

Η διαφορά έιναι ότι με NVME default άμα θες βάζεις τούβλο,  και απλά θα τρως χρόνο να κάνεις τράμπα από τον nvme στο τούβλο.

Αν είχανε τούβλα default, οι developers θα έπρεπε να αυτοπεριοριστούν σε designs που παίζουνε σε τούβλα, οπότε πάει όλη η γενιά πίσω.

Επεξ/σία από iddqdiddqd

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...