Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι κι άλλο bandwidth για να αποβλακωθεί ακόμα πιο πολύ ο κόσμος παίζοντας videogames και βλέπωντας ταινίες. Και μη μου πείτε ότι ευνοείται και η ιατρκή με την απομακρισμένη χειρουργική, αυτή ακόμα ενσύρματη θα παραμείνει.

Επεξ/σία από trigtf
  • Confused 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, trigtf είπε

Ναι κι άλλο bandwidth για να αποβλακωθεί ακόμα πιο πολύ ο κόσμος παίζοντας videogames. Και μη μου πείτε ότι ευνοείται και η ιατρκή με την απομακρισμένη χειρουργική, αυτή ακόμα ενσύρματη θα παραμείνει.

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να είναι και λιγότερο από το τελευταίο 1% του παγκόσμιου bandwidth, ένα λεπτό βίντεο YouTube είναι αρκετές ώρες gaming bandwidth. Τώρα το γιατί θέλουμε παραπάνω bandwidth είναι ευνόητο, για τον ίδιο λόγο που κάποτε ήταν εντάξει το 24άρι ADSL και τώρα είναι το τελείως minimum, οι ανάγκες εξελίσσονται. 

• Like 1
Δημοσ.

Βγάλανε οι εταιρίες απεριόριστα data με 70 ευρώ η και λιγότερο. Εκεί θέλουν να μας πάνε. Εγώ πάντος δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Ούτε έχω την δυνατότητα τώρα να πάρω κινητό με 5G. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, trigtf είπε

Ναι κι άλλο bandwidth για να αποβλακωθεί ακόμα πιο πολύ ο κόσμος παίζοντας videogames. Και μη μου πείτε ότι ευνοείται και η ιατρκή με την απομακρισμένη χειρουργική, αυτή ακόμα ενσύρματη θα παραμείνει.

Μάλλον δεν έχεις παίξει ποτέ παιχνίδια από δεδομένα. Λόγο ping δεν είναι ιδανικό να παίζεις , οπότε αυτό που είπες είναι άτοπο hate speech.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καθημερινή ζωή και το τι βλέπει ο χρήστης στο κινητό του δεν θα αλλάξει πολύ αφού ήδη το 4G πάταγε κάτω τις απλές ADSL σε ταχύτητα. Οι εφαρμογές του 5G θα εμφανιστούν ξαφνικά στην καθημερινότητα μας και δεν τις έχουμε φανταστεί καν.Πέρα από τη δεδομένη χρήση στη βιομηχανία ,στα αυτοκινούμενα οχήματα, στον αριθμό των συσκευών που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένες θα υπάρξουν άπειρες ιδέες που θα προκύψουν στην πορεία.

Είναι λίγο κοντόφθαλμο να περιορίζεις αυτήν την τεχνολογία απλά στο αν θα αλλάξει το χρόνο στον οποίο θα κατεβάζεις ένα βίντεο στο κινητό σου και αρχικά δεν θα είναι θέμα data οι περιορισμοί αλλά κάλυψης αφού λόγω μειωμένου τζίρου στην Ευρώπη από τους χρήστες κινητής , οι πάροχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν όσο γρήγορα γίνεται στην Αμερική ή την Κίνα. Γιατί μπορεί να κλαιγόμαστε ότι στην Ελλάδα έχουμε τα πιο ακριβά data αλλά όλοι τελικά τη βγάζουμε με 10αρα κάρτα και wifi kai μαγκιά μας γιατί εκεί μας έχουν καταντήσει:p

Αυτό βέβαια δεν περιορίζει βιομηχανικές μονάδες να έχον τα δικά τους ιδιωτικά δίκτυα για τις ανάγκες τους και μεγάλο κομμάτι της εμπορικης πίτας πάει προς τα εκεί.

Επεξ/σία από tcktcktck
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tcktcktck είπε

Η καθημερινή ζωή και το τι βλέπει ο χρήστης στο κινητό του δεν θα αλλάξει πολύ αφού ήδη το 4G πάταγε κάτω τις απλές ADSL σε ταχύτητα. Οι εφαρμογές του 5G θα εμφανιστούν ξαφνικά στην καθημερινότητα μας και δεν τις έχουμε φανταστεί καν.Πέρα από τη δεδομένη χρήση στη βιομηχανία ,στα αυτοκινούμενα οχήματα, στον αριθμό των συσκευών που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένες θα υπάρξουν άπειρες ιδέες που θα προκύψουν στην πορεία.

Είναι λίγο κοντόφθαλμο να περιορίζεις αυτήν την τεχνολογία απλά στο αν θα αλλάξει το χρόνο στον οποίο θα κατεβάζεις ένα βίντεο στο κινητό σου και αρχικά δεν θα είναι θέμα data οι περιορισμοί αλλά κάλυψης αφού λόγω μειωμένου τζίρου στην Ευρώπη από τους χρήστες κινητής , οι πάροχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν όσο γρήγορα γίνεται στην Αμερική ή την Κίνα. Γιατί μπορεί να κλαιγόμαστε ότι στην Ελλάδα έχουμε τα πιο ακριβά data αλλά όλοι τελικά τη βγάζουμε με 10αρα κάρτα και wifi kai μαγκιά μας γιατί εκεί μας έχουν καταντήσει:p

Αυτό βέβαια δεν περιορίζει βιομηχανικές μονάδες να έχον τα δικά τους ιδιωτικά δίκτυα για τις ανάγκες τους και μεγάλο κομμάτι της εμπορικης πίτας πάει προς τα εκεί.

Καλά μην περιμένεις IoT με ελληνικό 5g...

Προχειροδουλειά θα γίνει ίσα ίσα για να έχουμε ικανοποιητική κάλυψη με λίγο καλύτερη ταχύτητα από το σημερινό 4g.

Κάνα χρόνο μετά θα ρίξουν και τις ταχύτητες του 4g και αναγκαστικά θα χρειάζεσαι 5g για να δουλέψεις... 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Cell_7 είπε

Αμαν βρε πέσατε να με φάτε, το πόιντ μου είναι ότι έχουμε πολύ μικρό όγκο δεδομένων για την τιμή που πληρώνουμε συγκριτικά με πολλές άλλες χώρες. Να μην φοβάσαι να ανοίξεις hotspot για το σταθερό σου που για κάποιο λόγο πάλι δεν έχει DSL ή σέρνεται.

Ξέρεις κάθε μήνα πόσο ογκο διακινω που ενεργοποιώ το απεριόριστο Netflix-YouTube? και είμαι μόνιμα με 4G+

5 ώρες πριν, esertas είπε

Βγάλανε οι εταιρίες απεριόριστα data με 70 ευρώ η και λιγότερο. Εκεί θέλουν να μας πάνε. Εγώ πάντος δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Ούτε έχω την δυνατότητα τώρα να πάρω κινητό με 5G. 

Οταν το 55 γίνει 40 και ακόμη πιο κάτω τοτε σχεδόν όλοι μας θα μπούμε στον πειρασμό να πάμε κατά εκεί....καλό το προνομιακο που έχω  τώρα αλλά τα απεριόριστα data χωρίς κόφτη είναι όνειρο 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Ξέρεις κάθε μήνα πόσο ογκο διακινω που ενεργοποιώ το απεριόριστο Netflix-YouTube? και είμαι μόνιμα με 4G+

Ο οποίος όγκος κοστίζει 10% του βασικού μισθού. Στην εποχή της πληροφορίας τα δεδομένα δεν θα πρέπει να κοστίζουν τόσο πολύ, ιδικά σε έναν λαό που ήδη πληρώνει ακριβά τα λάθη άλλων γενιών.

Δημοσ.

Με την ελευση του 5G στο 1 τριμηνο του 2021 , και εμπορικη του διαθεση , θα κανουν το 4G να σερνεται , ωστε να μας προωθησουν στο νεο δικτυο 

Ας δει καποιος σημερα σε 3G πως παιζει , με την καμια !!

Υπομονη , ηδη εχουν γινει αναβαθμισεις σε πολλες κεραιες για το νεο δικτυο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, slyverine said:

Μάλλον δεν έχεις παίξει ποτέ παιχνίδια από δεδομένα. Λόγο ping δεν είναι ιδανικό να παίζεις , οπότε αυτό που είπες είναι άτοπο hate speech.

σωστά, έρχεσαι στα λόγια μου.

23 hours ago, Cell_7 said:

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να είναι και λιγότερο από το τελευταίο 1% του παγκόσμιου bandwidth, ένα λεπτό βίντεο YouTube είναι αρκετές ώρες gaming bandwidth. Τώρα το γιατί θέλουμε παραπάνω bandwidth είναι ευνόητο, για τον ίδιο λόγο που κάποτε ήταν εντάξει το 24άρι ADSL και τώρα είναι το τελείως minimum, οι ανάγκες εξελίσσονται. 

Οι ανάγκες για streaming ταινίες και για το gaming industry, δες PS5 XBOX Κτλ, οι Lite εκδόσεις καταργούν δίσκους και με μια συνδρομή κατεβάζεις ότι θες. Και τα Youtube ψυχαγωγία είναι, δεν αλλάζει κάτι. Περισσότερες φορές έχουμε χαζέψει το Παρασκευά και το GNTM παρά κανένα tutorial της προκοπής.

Επεξ/σία από trigtf
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, axidousgr said:

Με την ελευση του 5G στο 1 τριμηνο του 2021 , και εμπορικη του διαθεση , θα κανουν το 4G να σερνεται , ωστε να μας προωθησουν στο νεο δικτυο 

Παιζει έτσι γιατί οι κεραίες έχουν χαμηλότερη χωρητικότητα και γενικότερα bandwidth αν δεν κάνω λάθος. Κοινώς πλέον είμαστε περισσότεροι ανά κεραία από ότι είμαστε όταν βγήκε το 3G και προφανώς με μεγαλύτερες απαιτήσεις σε bandwidth.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, axidousgr είπε

Υπομονη , ηδη εχουν γινει αναβαθμισεις σε πολλες κεραιες για το νεο δικτυο 

Δεν υπάρχει αυτό σαν σενάριο.

Το 5G μέχρι να αυτονομηθεί πλήρως θα παίζει αναγκαστικά υποστηρικτικά με το lte, άλλωστε οι εταιρείες για προετοιμασία έλευσης του 5g αναβάθμισαν όσο μπορούσαν το lte τους, γιατί εκεί πάνω θα "κάτσει".

Για το 3G δεν πιστεύω να υπάρχει κάποια μείωση στην κάλυψη, ένα κομμάτι φάσματος βέβαια έχει πάει στο lte σε μερικές μπάντες, αλλά εκεί που μεταφέρθηκε υπάρχει σίγουρα lte καλύτερο, οπότε πάλι δεν βρίσκω το πρόβλημα. Οτι έμεινε σαν λύση ανάγκης σίγουρα, γιατί πλέον δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσους χρήστες όσους το lte οπότε ίσως μια άμεση σύγκριση με πολλά χρόνια πριν να μην είναι σωστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...