Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Δεν έχω διαβάσει πιο τραγικο νομο απο αυτο που πάνε να περάσουν. Όσοι έχουν οδηγήσει έστω και μια φορά στη ζωή τους μηχανάκι στη πόλη θα καταλάβουν.

Δεν υπάρχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο, ειναι πολύ πιο επικύνδινο, χρειάζεται εμπειρία και ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ οδηγική συμπεριφορά. Καλύτερη και απο τους οδηγους αυτοκινήτου,

Ναι, μόνο που αυτά τα μαθαίνεις ΑΦΟΥ πάρεις το δίπλωμα.

• Like 6
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Ναι, μόνο που αυτά τα μαθαίνεις ΑΦΟΥ πάρεις το δίπλωμα.

Βέβαια. Έχοντας μάθει τα βασικά για τη συμπεριφορά μιας μοτοσυκλέτας.

Δεν ανέβηκες ξαφνικά στο μηχανάκι με τις συμβουλές ενος φιλου, οπως μας ειπε νωριτερα ένας φίλος. Έκανες μαθηματα και έμαθες τα βασικα.

Το ιδιο ισχυει και στο αμάξι. Να οδηγάς μαθαινεις μετά το διπλωμα. Πριν μαθαινεις τα βασικά.

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως να φωνάζουν οι σχολές οδηγών, στις οποίες ΔΕΝ μαθαίνεις να οδηγείς μηχανάκι, είναι το άλλο άκρο της υποκρισίας. 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο δε με βρίσκει σύμφωνο φυσικά, αλλά θα θελα να ρωτήσω, τόοοοσο μεγάλη διαφορά βλέπετε οι επικριτές με τους οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών, ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων που δε βγάζουν δίπλωμα και φυσικά δε κάνουν μαθήματα (οδηγικής συμπεριφοράς); Εκείνους γιατί τους δεχόμαστε;

Επεξ/σία από eliashadow
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, eliashadow είπε

ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο δε με βρίσκει σύμφωνο φυσικά, αλλά θα θελα να ρωτήσω, τόοοοσο μεγάλη διαφορά βλέπετε οι επικριτές με τους οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών, ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων που δε βγάζουν δίπλωμα και φυσικά δε κάνουν μαθήματα; Εκείνους γιατί τους δεχόμαστε;

Γιατί πάνε μέχρι 25χιλ. Φίλε 

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.

εμενα παντως με εφτιαξε καλα που εχω χρονια διπλωμα για αμαξι κ 50ρι

Αυτοι που δεν ξερουν πρεπει να κανουν μαθημα αλλιως υπαρχει κ το tricity χαχα

Δημοσ.

διαβάζω κουλά πράγματα απο νέους ανθρώπους. Σκεφτείτε οτι ήδη γύρω σας υπάρχουν πολλοί που δεν πηγαν ποτε σε σχολή. Μηχανάκι στην ελλάδα μπορούσες να οδηγήσεις χωρίς ΚΑΝ διπλωμα αυτοκινητου. Ηταν το διπλωμα της τροχαίας που λέγαμε. Τοτε ήταν μέχρι 50 κυβικα αλλα τα περισσότερα ήταν δίχρονα. Σήμερα δεν υπάρχουν διχρονα και τα 125 με τις προδιαγραφές ρύπων έιναι ελάχιστα πιο γρήγορα και κυρίως στην τελική τους. πανε ας πουμε με 100 ενω τα 50αρια πηγαίναν 70. Αυτα τα διπλώματα κυκλοφορούσαν για καμια 40αριά χρόνια και οι εξετάσεις ήταν τοσο έυκολες που για να κοπεις έπρεπε να πέσεις αλλα και πάλι ξαναπηγαινες μετα απο μερικές μερες. ενα οχτάρι εκανες και δυο στροφες και εφευγες με διπλωμα. Συν οτι τοτε ολα τα 50άρια ήταν 72άρια και πηγαιναν σφαίρα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Γιατί πάνε μέχρι με 25χιλ. Φίλε 

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως δε παίζει (μοναδικό) ρόλο η ταχύτητα όταν οδηγείς ένα δίκυκλο.

Επεξ/σία από eliashadow
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, telis είπε

Πάντως να φωνάζουν οι σχολές οδηγών, στις οποίες ΔΕΝ μαθαίνεις να οδηγείς μηχανάκι, είναι το άλλο άκρο της υποκρισίας. 

Εγώ πάντως σε σχολή οδηγών έμαθα να οδηγώ. Έδωσα στα 18 μου μαζί με το δίπλωμα για ΙΧ και όλα ήταν μια χαρά. Τώρα όλοι οι υπόλοιποι που λέτε για τις σχολές οδηγών ότι δεν σας μαθαίνουν, μάλλον δεν έχετε καλές σχολές οδηγών στην πόλη σας ή μάλλον δεν διαλέξατε εσείς τη σωστή. Επιλογές υπάρχουν, ρωτάς που είναι καλύτερα και πράττεις ανάλογα.

Το ότι φωνάζουν οι σχολές είναι διότι θα χάσουν χρήμα, όχι ότι τους ένοιαξε και πολύ ο νόμος.

Επεξ/σία από maniacos93
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eliashadow είπε

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως δε παίζει ρόλο η ταχύτητα όταν οδηγείς ένα δίκυκλο.

Εν μέρη συμφωνώ. Αλλά άλλο 25 άλλο 100

• Confused 1
Δημοσ.

Λιγοτερο λαδωμα...

Ετσι κι αλλιως λιγοι περναγαν αξιοκρατικα, σε κοβαν για κατι ασημαντο αν δε λαδωνες...

Το κυκλωμα θα χασει λεφτα...

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Εγώ πάντως σε σχολή οδηγών έμαθα να οδηγώ. Έδωσα στα 18 μου μαζί με το δίπλωμα για ΙΧ και όλα ήταν μια χαρά. Τώρα όλοι οι υπόλοιποι που λέτε για τις σχολές οδηγών ότι δεν σας μαθαίνουν, μάλλον δεν έχετε καλές σχολές οδηγών στην πόλη σας ή μάλλον δεν διαλέξατε εσείς τη σωστή. Επιλογές υπάρχουν, ρωτάς που είναι καλύτερα και πράττεις ανάλογα.

Το ότι φωνάζουν οι σχολές είναι διότι θα χάσουν χρήμα, όχι ότι τους ένοιαξε και πολύ ο νόμος.

Στις σχολές οδηγών μαθαίνεις τι να κάνεις για να πάρεις το δίπλωμα. 

Καμία σχέση με το θέμα οδήγηση. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, telis είπε

Στις σχολές οδηγών μαθαίνεις τι να κάνεις για να πάρεις το δίπλωμα. 

Καμία σχέση με το θέμα οδήγηση. 

Αν το θέτεις έτσι, ναι συμφωνώ. Προφανώς το θέμα οδήγησης είναι πάνω απ' όλα η απόκτηση οδηγικής εμπειρίας. Αυτή την αποκτά μόνος του κάποιος με τα χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Εν μέρη συμφωνώ. Αλλά άλλο 25 άλλο 100

Μπορεις να οδηγησεις ηλεκτρικα μηχανακια που πιανουν 50km/h και οχι 25, χωρις διπλωμα. Με Διπλωμα για 125 μπορεις να οδηγησεις μηχανη 600cc. Με διπλωμα αυτοκινητου μπορεις να οδηγησεις αυτοκινητο διλιτρο με 500 αλογα. 

Ειναι θεμα νοοτροπιας και οχι διπλωματος. Εαν ο αλλος σεβεται τον εαυτο και τους γυρω του και δεν νιωθει ετοιμος να οδηγησει μηχανη ανεξαρτητα απο τα κυβικα της θα κανει μερικα μαθηματα. Εαν ο αλλος δεν υπολογιζει την ζωη του, ενα διπλωμα δεν θα τον σωσει. 

Ισα ισα που ενα μηχανακι 125 κυβικων ειναι πιο καλα στημενο με καλυτερα φρενα και αναρτησεις απο τις σκοτωστρες τα 50ρια και τα ηλεκτρικα. 

Προχθες ενας παππους με καταρρακτη στα ματια χτυπησε τους γονεις μου. Το διπλωμα ειχε ανανεωθει πριν 2 μηνες, παρ'ολα αυτα δεν εβλεπε την τυφλα του. Θεωρεις πως ενα διπλωμα σου προσφερει την παραμικρη ασφαλεια στους ελληνικους δρομους ?

Επεξ/σία από Shyn
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...