Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Αυτο....Εγω πχ εκανα ποδηλατο 5 φορες στην ζωη μου στα 10, ειμαι πλεον σχεδον 40, ακομα και τις "ευλογιες" του κρατους να εχω δεν θα παω να οδηγησω μηχανακι. Θεωρω το ιδιο ισχυει και για πολλους αλλους.

μια απο τα ίδια, ειχα καβαλησει μηχανακι πριν 20 χρόνια , "δε μου έκανε" δε ξαναανεβαινω αν και πολυ θα με βόλευε για το πηγαινε ελα στη δουλειά...

ποδηλατο πολυ ευχαρίστως αλλα ειναι επικινδυνο (και πλεον δε κανει για τα ποδια μου)

Δημοσ.

Επιτέλους. Για να πάρω δίπλωμα για το παπάκι των 125 κ.εκ. έπρεπε να κάνω ένα σώρό άχρηστα μαθήματα στην αρκουδιάρα μηχανή με τον συμπλέκτη. 

• Like 3
Δημοσ.

Εγω παντως ξεκινησα να ψαχνω για σκουτερακι στο car. Και θα πω σε εναν φιλο μου που οδηγαει χρονια μηχανη να μου πει τι να προσεχω. Περισσοτερα θα μαθω απο εναν φιλο που ενδιαφερεται για μενα παρα απο εναν εκαπιδευτη που με βλεπει σαν ευρω με ποδια.

Και σαν οδηγος αυτοκινητου που βλεπει τοσα χρονια πως οδηγουν οι αυτοκτονικοι τυποι με τα δικυκλα θα προσεχω 2 φορες παραπανω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

θα προτιμουσα να εκαναν πιο αυστηρες τις προυποθεσεις να παρεις διπλωμα εξ αρχης, ωστε να μην οδηγει καθε καρυδιας καρυδι στο δρομο, και μετα ας κοιτουσαμε και το θεμα με το διπλωμα αυτοκινητου και μηχανακια..!!!    δεν μπορω να βλεπω γερους γριες και ανικανους οδηγους- ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ στο δρομο, να πηγαινουν στο αντιθετο ρευμα για χλμτρα, και να με πειραζει εαν αυτος που εχει διπλωμα αυτοκινητου θα οδηγησει και σκουτερακι - παπακι κατω των 125..!  

Δεν λεω οτι ειναι σωστο, απλα με πειραζει λιγοτερο. στο κατω κατω, ας απλοποιησουν την διαδικασια εκδοσης ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ οδηγησης μοτοσυκλετας κατω των 125, για οσους εχουν ηδη διπλωμα αυτοκινητου.....!!! 

• Like 3
Δημοσ.

Ελληνικό κράτος, δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Κάθε 'μέρα και χειρότερα... Τώρα πλέον θα μπορείς να σκοτώνεις και με τις ευλογίες του κράτους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Επιτέλους και κατι καλο απο αυτή την κυβέρνηση

Ο άλλος πάτησε ευχαριστώ. Μάλλον θα έχει σκοπό να ξεκάνει τη γυναίκα δινοντάς της να οδηγήσει φτιαγμένο 125.😁

Όχι ρε παιδιά.Θα είναι έγκλημα αν γίνει κάτι τέτοιο ούτε καν χωρίς εκπαίδευση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, WireFire είπε

Να το ξαναβάλω γιατί μάλλον δεν καταλαβαινετε καποιοι τι διαβαζετε. Αν συνεχισεις να μην καταλαβαινεις δεν μπορω να κανω κατι.

Καταλάβαμε ακριβως, ελπιζω να κατάλαβες κι εσυ.

Για να υιοθετήσεις την υποχρεωτική οδηγία της Ε.Ε. οφείλεις πρώτα να έχεις εναρμονιστεί με τις βάσεις της. Όταν δεν τις έχεις, απλώς συνεχίζεις να τρως πρόστιμο, οπως γινεται πχ με τα ΧΥΤΑ κτλ κτλ που δεν μπορει η Ελλάδα να κάνει αυτο που ζητάει η Ε.Ε.

Το ιδιο ισχύει και εδω. Πάμε να υιοθετήσουμε μια οδηγία χωρίς να έχουμε τα θεμέλια για να το κάνουμε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ζητάς παράταση. 

(εκτός αν έχουμε ηδη ζητήσει παράταση εδω και καμια δεκαετία και δε κάναμε τιποτε :P :P :P )

8 λεπτά πριν, WireFire είπε

Και θα πω σε εναν φιλο μου που οδηγαει χρονια μηχανη να μου πει τι να προσεχω.

Κι εγώ έχω έναν ξάδελφο χειρούργο. Θα μου πει τι να προσέχω αν χρειαστει να χειρουργησω κάποιον. Ποτέ δε ξέρεις βρε αδελφέ :P :P :P (αστειευομαι...καταλαβαίνεις πως φαινεται αυτο σε κάποιους που έχουν γνωση της πραγματικοτητας και της ζουγκλας που επικρατει εκει έξω)

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτή η χώρα δε σταματά να μας εκπλήσσει. Τα πάντα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Παιδάκι 10 χρονών να έβαζες να αποφασίσει, δε θα έπαιρνε αυτή την απόφαση

Έλα ρε Κούλη στείλε τον μετεωρίτη να τελειώνουμε

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Εντομεταξύ έχουν πλάκα. Γκαρίζουν για τα μηχανάκια, για το πόσο τραγικοί ειναι οι οδηγοι κτλ, και τωρα συμφωνουν να μας δινουν μηχανάκι χωρις να ξέρουμε να οδηγάμε. Σοβαρά τωρα, αυτος που έκανε αυτη τη προταση έχεi oδηγήσει ποτέ;

Όχι, έχει σοφέρ.

Δημοσ.

Το βασικό θέμα δεν είναι του κράτους. Το κράτος είναι του... πωπού χρόνια τώρα. Το θέμα είναι η νοοτροπία του Έλληνα. Κατευθείαν ψάχνει σκούτερ ο άλλος. Άν εγώ που δεν μπορώ να ανέβω σε μηχανάκι,αύριο πάρω ένα σκούτερ για μαγκιά όμως,και πατήσω εσένα,την αδερφή σου,το παιδί σου κλτ μην γκρινιάξεις γιατί θα είμαι νόμιμος. Έδω δίπλωμα έχουνε και 9/10 κάτω των 25-30 πέφτουν κάτω μόνοι τους.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, WireFire είπε

Κανονικά θα μπορούν οι πλέον οι κάτοχοι αδειών οδήγησης αυτοκινήτων να οδηγούν και δίκυκλα με κινητήρες έως 125 κ.εκ. μετά από την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Τα παραπάνω αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση A3/Οικ. 56475/6635 που προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία ως προς τις διατάξεις της οδηγίας 2020/612/ΕΕ της Επιτροπής της 4ης Μαΐου 2020, η οποία τροποποιεί την οδηγία 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την άδεια οδήγησης, καθώς και τροποποιεί τo Παράρτημα Ι του π.δ. 51/2012 (Α΄ 101).

Αν δεις την οδηγία , πουθενά δεν αναφέρει για αυτό που συζητάμε εδώ.

Προσέξτε το doublespeak: η κοινή υπουργική απόφαση, προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία ως προς τις διατάξεις της οδηγίας (τάδε τάδε), καθώς και τροποποιεί το παράρτημα (τάδε τάδε).

Η τροποποίηση του νόμου για να βγούμε όλοι να παίξουμε συγκρουόμενα με σκούτερ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στην οδηγία της ΕΕ, απλά το περάσανε μαζί με την οδηγία για να φτάχνονται κάτι ωραίες προτάσεις όπως οι παραπάνω που να είναι technically true.

Δημοσ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ουτε 20 χρόνια δεν μας πήρε να το αλλάξουμε. βάζανε τον κόσμο σε έξοδα για να μάθει να οδηγαει ενα γρηγορο ποδήλατο. ισως να φυγει περισσοτερος κοσμος απο το αμαξι και να παει στο μηχανάκι να μειωθει και η κίνηση. οποιος δεν ξερει να οδηγει καθόλου μπορεί να παει να κάνει 2-3 μαθήματα δεν εγινε κατι. ήταν απαράδεκτο να επιτρέπεται να οδηγας διλιτρο αμάξι αλλα οχι το pcx125 με 11 ολόκληρα άλογα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

βάζανε τον κόσμο σε έξοδα για να μάθει να οδηγαει ενα γρηγορο ποδήλατο. ισως να φυγει περισσοτερος κοσμος απο το αμαξι και να παει στο μηχανάκι να μειωθει και η κίνηση.

Ποια κινηση να μειωθει?

Η διήθηση με δικαστικη αποφαση δεν επιτρέπετε....Που ειναι ο άλλος που σφαζόμασταν εδω μέσα για αυτο το θεμα να με υπερασπιστεί τωρα? :P :P 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...