Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή ηχοσυστήματος από 2.1 σε 5.1

lvasilis22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω έναν ενισχυτή της Yamaha (RXV-485) τον οποίο αυτή τη στιγμή δουλεύω με δυο ηχεία και ένα woofer ως 2.1. Θέλω να το μετρέψω σε 5.1 με ένα επιπρόσθετο κεντρικό ηχείο και δυο ασύρματα rear ηχεία με το πρωτόκολλο musicCast της yamaha. Σε περίπτωση που θέλω να πάρω dolby ήχο από το Playstation 5 που υποστηρίζει HDMI 2.1 φαντάζομαι πως δεν μπορώ να συνδέσω το playstation στον ενισχυτή με HDMI και τον ενισχυτή με ένα νεο καλώδιο HDMI στην τηλεόραση καθώς επειδή ο ενισχυτής είναι πιο παλιός θα χάσω το HDMI 2.1, σωστά;

Οπότε ο μόνος τρόπος θα ήταν σύνδεση του Playstation απευθείας στην τηλεόραση σε θύρα που υποστηρίζει HDMI 2.1 και από την τηλεόραση να φύγει είτε καλώδιο optical είτε HDMI ARC προς τον ενισχυτή; 

Ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από lvasilis22
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο πρώτο κομμάτι τι ηχεία-sub έχεις τώρα;; για να δούμε με τι θα τα παντρέψουμε, επίσης δε θα σου  πρότεινα με τίποτα ασύρματα ηχεία καλύτερα καλώδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, chios είπε

Στο πρώτο κομμάτι τι ηχεία-sub έχεις τώρα;; για να δούμε με τι θα τα παντρέψουμε, επίσης δε θα σου  πρότεινα με τίποτα ασύρματα ηχεία καλύτερα καλώδιο.

Έχω 2 ηχεία Υamaha NS-555 και ένα subwoofer Yamaha NS-SW200.

Θέλω να προσθέσω ένα κεντρικό ηχείο Yamaha NS-C444 και δυο πίσω ασύρματα Yamaha WX-021 Black μέσω musicCast.

Το ξέρω ότι τα πίσω ηχεία σε σχέση με τα υπόλοιπα δεν συγκρίνονται αλλά η μόνη τους χρήση θα είναι σε ταινία/gaming. Άμα βάζω μουσική θα τα αφήνω εκτός. Ασύρματα φαίνεται να είναι η μόνη λύση γιατί εκεί που πρέπει να μπούν πολύ δύσκολα πάει καλώδιο και ακόμη και να πάει θα είναι αρκετά μέτρα.

Επεξ/σία από lvasilis22

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...