Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εμένα το ζητησαν πίσω,ενα πράσινο βιβλιαράκι αν θυμάμαι καλά.

Ναι αυτό. Τι να πω, ίσως έχει να κάνει με το ποσό τυπικός είναι ο καθένας στο 1ο γραφείο. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, terry308 είπε

Το υπηρεσιακό δίπλωμα ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ ισχύ ΕΚΤΟΣ θητείας (στη πολιτική ζωή), όπως πριν πολλά χρόνια. 

Γιατί πριν είχε;Για να το χρησιμοποιήσεις στην πολιτική ζωή έπρεπε να το μετατρέψεις σε πολιτικό.

Δημοσ.

Ήμουν οδηγός βαρεου οχήματος. Οταν απολύθηκα μου δώσανε το πράσινο βιβλιαράκι αλλά  βάλανε μια σφραγίδα που έλεγε ισχύει μόνο στην επιστράτευση. Το 2005 όλα αυτά. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί πριν είχε;Για να το χρησιμοποιήσεις στην πολιτική ζωή έπρεπε να το μετατρέψεις σε πολιτικό.

Δωρεάν ήταν τότε, τώρα δεν γίνεται, αυτό εννοώ 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, terry308 είπε

Δωρεάν ήταν τότε, τώρα δεν γίνεται, αυτό εννοώ 

To 95-96  τα παράβολα για την μετατροπή έκαναν 60000δρχ αν θυμάμαι καλά.Απλά γλύτωνες τα μαθήματα και τις εξετάσεις .

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Burgos είπε

Όχι. Προφανώς και δεν μπορείς να ζητήσεις την ειδικότητα σου. Το 70-80% των φαντάρων έχουν δίπλωμα Β' κατηγορίας. Δεν είναι κάτι περίεργο.

Γιατί σε κόβουν; Εμείς στη Θήβα κάποτε ήμασταν χωρισμένοι οι οδηγοί για εκπαίδευση σε αυτούς που έχουν δίπλωμα και σ'αυτούς που δεν έχουν και τους μάθαιναν υποτίθεται να οδηγούν εκεί. 200 με και 200 χωρίς ήμασταν. Η διαφορά ήταν ότι όσοι είχαμε δίπλωμα μείναμε 2 μήνες για εκπαίδευση και μετά οδηγούσαμε κανονικά και όσοι δεν είχαν έμειναν 3 μήνες και ή δεν οδήγησαν ποτέ ή οδήγησαν λόγω ανάγκης.

Μην το λες. Εξαρτάται από την μονάδα. Αν πχ υπάρχουν ακόμα μονάδες που βάζουν σαν υπηρεσία τους οδηγούς επιφυλακής, τότε κάθεσαι όλη μέρα και το ξύνεις. Επίσης έχεις πάντα την καβάντζα του ουλαμού συντήρησης για να φιδιάζεις. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην έχει βυσματία η μονάδα και να γίνεις οδηγός διοικητή όπου καβαντζώνεσαι τρελά. Σε μαύρες μονάδες προφανώς και ισχύει αυτό που λες και κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι.

Δεν ειχαμε σε καμια μοναδα οδηγο επιφυλακης που καθοταν και δεν εκανε τιποτα, μια χαρα χωσιματα ετρωγε συνεχεια. Το ιδιο και με τον ουλαμο, μονο εγω πχ σαν υπαξιωματικος κινησεως ειμουν στο γραφειο ολη μερα και τα απογευματα και βραδια μια χαρα και εγω εκανα σκοπιες πχ. Οδηγο διοικητη ειχαμε αλλα ηταν 1 στους 10 πχ και τρελο βυσμα. Βεβαια μιλαω για 2000-2001 και ναι μαυρες μοναδες.

12 ώρες πριν, papp0us είπε

Μπορείς να πάρεις στρατιωτικό δίπλωμα, εδώ στο συρτάρι το έχω, δεν έχει όμως την παραμικρή χρήση εκτός στρατοπέδου. 

Κύπρο που υπηρέτησα, 7-8 απο εμάς τους οδηγούς, που μας είχαν οδηγούς στα Mini Bus/Επιφυλακής/Διοικητή, κάναμε ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΖΩΑΡΑ. Τη ζωή που έκανα όσο είχα το Mini Bus, δεν την έκανε κανείς. Δε σε πιάνει τίποτα.

Δεν πηγα Κυπρο, μου φανηκε μακρια για στρατο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Δεν ειχαμε σε καμια μοναδα οδηγο επιφυλακης που καθοταν και δεν εκανε τιποτα, μια χαρα χωσιματα ετρωγε συνεχεια. Το ιδιο και με τον ουλαμο, μονο εγω πχ σαν υπαξιωματικος κινησεως ειμουν στο γραφειο ολη μερα και τα απογευματα και βραδια μια χαρα και εγω εκανα σκοπιες πχ. Οδηγο διοικητη ειχαμε αλλα ηταν 1 στους 10 πχ και τρελο βυσμα. Βεβαια μιλαω για 2000-2001 και ναι μαυρες 

Κι εγώ εκεί κοντά πήγα στρατό, 2003-4 αλλά τη μισή θητεία την έβγαλα σε παράλογα χαλαρή μονάδα. Στον Λαγό που ήμουν, λόγω μεγέθους στρατοπέδου είδα προφανώς την κατάσταση που περιγράφεις στις περισσότερες μονάδες αλλά υπήρχαμε εμείς και 1-2 ακόμα που ήταν παράδεισος. Λαχείο είναι οι μονάδες αν δεν βάλεις βύσμα 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Burgos είπε

Κι εγώ εκεί κοντά πήγα στρατό, 2003-4 αλλά τη μισή θητεία την έβγαλα σε παράλογα χαλαρή μονάδα. Στον Λαγό που ήμουν, λόγω μεγέθους στρατοπέδου είδα προφανώς την κατάσταση που περιγράφεις στις περισσότερες μονάδες αλλά υπήρχαμε εμείς και 1-2 ακόμα που ήταν παράδεισος. Λαχείο είναι οι μονάδες αν δεν βάλεις βύσμα 

Αν αναφερεσαι σε αεροπορια παντως (νομιζω αεροπορια εχει στον Λαγο) παντου και παντα χαλαρα ηταν.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Αν αναφερεσαι σε αεροπορια παντως (νομιζω αεροπορια εχει στον Λαγο) παντου και παντα χαλαρα ηταν.

Πυροβολικό, γι αυτό λέω είναι λαχείο. Οι περισσότερες μονάδες πυροβολικού εκεί πάνω ζόρικες ήταν. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Burgos είπε

Πυροβολικό, γι αυτό λέω είναι λαχείο. Οι περισσότερες μονάδες πυροβολικού εκεί πάνω ζόρικες ήταν. 

Ααα εκανα λαθος. Πυροβολικο ειμουν και εγω αλλα σε ΜΕΘ = DEATH (Κως) και μετα Καρατασου (Θεσσαλονικη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...